Kedy oznámiť tehotenstvo najbližšej rodine?
Ahojte v ktorom tyzdni ste oznamovali tehotenstvo najblizsej rodine?
Ja prve v 14tt, druhe skoncilo v 8tz a okrem manzela a najlepsej kamosky o tom nikto nevie, a teraz som znova tehotna. Zacinam 19tyzden a nepovedali sme v rodine este nikomu. Znova len manzel, syn a jedna kamoska. Uz to zacina byt vidno, ale vaham ci potiahnut este do druheho skriningu, alebo uz povedat.
@anonym_autor ja by som to ešte nehovorila
@anonym_autor by som este počkala, sesternica oznámila lebo... a po týždni bum potratila
@anonym_autor povedz rodine sme to oznámili 9-10 tt a vie to len kamarátka , a ostatným to neoznamime pokiaľ to nebude vidno 🙂
V skoro siestom, ked uz sa to prestalo dat utajit. Ale zase ja som bola vtedy ucitelka.
Su zamestnania, kde to treba oznamit najlepsie po skonceni tretieho mesiaca, aby sa na to prihliadalo, ak mas namahavu pracu.
A su take, kde okamzite po zisteni, ak robis napr. s chemikaliami, v prasnom prostredi, fyzicky namahavu cinnost,…
Ja veľmi skoro. Nemala som ešte ani knižku. Strasne som sa tešila a chcela som sa o to podeliť so všetkými mojimi blízkymi..
To ani rodičom si nepovedala? 😳😳😳 nerozumiem 😳😳😳
To ani rodičom si nepovedala? 😳😳😳 nerozumiem 😳😳😳
@pribinak nie. Nie kazdy ma dobry vztah s rodicmi, a poznam ich, neostalo by to len u nich
@anonym_autor tak potom nikomu nič neoznamuj. A keď budeš mat bábätko a niekoho stretneš tvar sa že kocikujes susedove dieťa
@pribinak s rodinou sa normalne stretavame…
Ja by som povedala...ale to som ja. Pamätám ze suseda to oznámila až niekedy koncom 7 mesiaca..
@anonym_autor tak potom nikomu nič neoznamuj. A keď budeš mat bábätko a niekoho stretneš tvar sa že kocikujes susedove dieťa
@pribinak Ja by som to takto nehrotila. Chápem autorku. Ja som v 15 tt. Vhupla som do II. trimestra, ale keď som bola v prvom, tak mojej mame som to povedala ako druhej (prvý manžel) a poprosila som ju, aby to ďalej nevravela. Že čo som taka tajnostkarka…pripomenula som, že prvý trimester je najrizikovejši a nechcem v jeden deň okoliu povedať, že som tehotna a na druhý deň povedať, že som potratila. Moja mama nato, že keď potratím, tak potratím a celemu okoliu to vykvakala. Nedostala som možnosť to oznamiť sama. Ak ma autorka presne takýchto rodičov, tak tomu rozumiem.
@pribinak Ja by som to takto nehrotila. Chápem autorku. Ja som v 15 tt. Vhupla som do II. trimestra, ale keď som bola v prvom, tak mojej mame som to povedala ako druhej (prvý manžel) a poprosila som ju, aby to ďalej nevravela. Že čo som taka tajnostkarka…pripomenula som, že prvý trimester je najrizikovejši a nechcem v jeden deň okoliu povedať, že som tehotna a na druhý deň povedať, že som potratila. Moja mama nato, že keď potratím, tak potratím a celemu okoliu to vykvakala. Nedostala som možnosť to oznamiť sama. Ak ma autorka presne takýchto rodičov, tak tomu rozumiem.
@11beautygirl11 ale nie každý mame takú ukvakanu a natvrdlu matku 😳😳😳😳
Autorka mala na začiatok témy napísať, že mam problém s matkou a aj diskusia by asi vyzerala inak
keďže sme bývali s rodičmi tak moja mama akosi nato prišla pomerne rýchlo. samozrejme to oznámila aj môjmu otcovi a ten sa už postaral - celú rodinu obvolal.
svokrovcom sme ani neoznamovali - prišli nato keď ma videli s poriadnym bruškom.
@anonym_autor My sme povedali celej rodine na Vianoce prvý trimester a onedlho som v treťom mesiaci potratila .Pri ďalšom sme už neskôr po prvom trimestri.
Prvé po prvom trimestri, muž sa bál skôr, neviem, či aj nie v nejakom 14 tt. Druhé sme oznámili skôr, chcela som sa tešiť s blízkymi aj trochu pomoci s prvorodeným. Už aj menšie bruško sa mi zľahka črtalo. To bolo v 8 tt, nakoniec som ale potratila, takže ďalšie tehotenstvo by som oznamovala až po prvom trimestri opäť.
Začiatok bol ťažký a výsledok neistý, oznamovali sme po 14tt, lebo sa to už začalo ukazovať, keby nie ešte by sme to tajili dlhšie. Jeden nikdy nevie a ani rodičia si nedokážu nič nechať pre seba (po oznámení najbližšej rodine to do druhého dňa vedel každý 🙂). Jaj síce áno, povedala som to naj kamoške po mojom nočnom výlete na pohotovosť kedy som takmer potratila a spätne som sa dozvedela, že ani tá si to nenechala pre seba. Našťastie sa to nedostalo od nej k rodine.
V 6. mesiaci len pár ľuďom a zvyšným ostatným v 8. mesiaci.
@anonym_autor my po smrti dcéry práveže ďalšie tehotenstvo hneď, keď lekár potvrdil. Lebo sme pochopili, že dôležitá je prítomnosť a večnosť, a chceli sme, aby sa ľudia, ktorí úprimne s nami cítili bolesť, mohli s nami aj tešiť, že tu a teraz máme ďalšie dieťa.
Na zaciatku 5 mesiaca sme to povedali rodine a blizkym aj v praci, nastastie povaha mojej prace mi umoznovala prve mesiace riadne pracovat, plus mi nebolo az tak zle, ze by si nieco v praci vsimli, tak nebol ani dovod im to skor oznamovat. Co koho do toho? Nie, necitila som sa na to skor, aby som to hovorila hocikomu, ani rodicom.. Uplne mi stacilo ze to dovtedy vedel len manzel a ja. Vyvarovala som sa kope nevyziadanych rad, reci, poznamok. Uz to zacinalo byt vidno, tak sme to oznamili. Ak by sa ma ale dovtedy niekto ale spyta, ze ci som tehotna, nebudem klamat ani tajit, povedala by som, plus by som dodala, ze o tom este nikto nevie, nech si necha pre seba.
Autorka, kludne pockaj, ak to tak citis. Na to neexistuje pravidlo, kedy je spravne tehotenstvo oznamit. Urob tak ako to sama citis. 🙂

@anonym_autor povedala som to tým ľuďom a to hneď, ktorým by som povedala aj keby to nevyšlo resp. dopadlo zle. Ľuďom ktorým by som nechcela povedať o mojom trápení by som to povedala až v 14-15tt.