Kedy začať cítiť pohyby dieťaťa v tehotenstve?
Žienky kedy ste začali cítiť pohyby dieťaťa? Som 21+3 a cítim veľmi málo niekedy aj dva dni nič ... Je to možné tým že som silnejšia?🙂 angelsoundom kontrolujem a srdiečko bije ..
Tak samozrejme že ak si obezna tak to má vplyv na to
Ale hlavne bábätko je ešte maličké má veľa miesta, zalezi aj od jeho polohy a polohy placenty
@pribinak nie som vyslovene obézna ale silnejšia ☺️ placentu mám uloženú post neviem čo to znamená 😀
Ak si prvykrat tehotna tak to je v pohode,myslim ze pri prvom som citila okolo 21-22tt pri druhom som uz v 20tt citila,co sa tyka placenty tak neviem ja v obidvoch pripadoch som mala na prednej stene placentu takze neviem posudit rozdiel
u pvorodicky je tusim limit zacat citit pohyby do 25tt. no ty ich uz citis. to, ez su slabe, to je vporiadku.
jedna vec je, ze niektore deticky su aktivnejsie, ine menej aktivne a teda v tomto stadiu tt je babo este malinke a nema taku silu. casom to pride, ako bude rast.
V prvom som začala cítit v 17tt, ostatné neskôr, lebo bola placenta vpredu. Ráno alebo neskoro večer bývali pohyby najvyraznejsie.
Ja som v 3 tehotenstvach cítila až po 22 tt
Najbližšie mám poradnu 14.7 tak sa skúsim spýtať doktorky..možno je lenivejsi alebo neviem 😀
neboj, ono to pride. ja som zacala citit pohyby v 18tt, ale teda ty nehovoris o aciatku.
dolezite je, ze ich uz citis.
a teda este som dr hovorila okolo 20tt, ze dcera ( teda teraz viem, ze dcera, vtedy som to aksoi usilaa le nevedela ) je lenivejsia, len sem tam trosku pokopka, halvne vecer, ked som si lahla a nenosila som ju.
no potom , to si mala vidiet ako sa rozbehla. kym som chodila, ok, ale ked som si sadla, ci lahla vecer, zacala diskoteka. neskutocne mi krutila bruchom.
co ale musim podotknut, je to stav, kedy sa mamicky dost zlaknu, aj v takto vyssom stadiu tehu sme mali dni, ze sa hybala malo. asi 2x sa mis talo, ze som ju rano necitila, ale zrovna v ten en som mala poradnu a na sone vsetko ok. dokonca ked som sla na vyvolavanie do nemocky, v ten den som bola akasi utahana, bolela ma hlava a dcera leniva, spinkala si. opakovane mi robili ctg a prietoky viackrat za den, lebo sa im nepacilo, ze je malo aktivna, skusali ju budit a nic.
druhy den? opat disko, ona sa vyspala, oddychnuta a vystrajala. opat opakovane ctg a prietoky, elbo sa im nepacilo, jak je prehnane aktivna a ma vysoky pulz 😀
nieco podobne mavala ajked bola vacsia. jeden den aj viac amokov, z toho jeden dlhy 1,5hod, dalsi den sladka ako med. 😀
Naposledy doktorka povedala že vyzerá o týždeň menšie ale že to nie je problém no tak možno sa ešte rozpohybuje 🥹

Tak samozrejme že ak si obezna tak to má vplyv na to
Ale hlavne bábätko je ešte maličké má veľa miesta, zalezi aj od jeho polohy a polohy placenty