Mám 4 deti a som tehotná
Dobrý večer, chcem sa opýtať mám 4 deti a ostala som tehotná lenže problém je taký že mám nezhubný nádor na hrubom čreve potom mám problémi z obličkami a chrbticou o tehotenstve som sa dozvedela len dnes a keďže gyn.dnes nerobila tak sa pýtam tu vás dalo by sa že by mi to dieťa vzali zo zdravotných problémom preč mám problém aj z nervami ale mňa by ani nenapadlo si spraviť test lenže boli má hrozne katastrofálne brucho už 3 deň nemôžem sa ani poriadne otočiť a nie to si sadnúť od bolesti bola som u obvodnej ťa mi povedala že mám problémi z plynmi 😂lenže test som si spravila vyšiel pozitívny no tak som šla naspäť do lekárni a kúpila ďalšie 3 ktoré vyšli pozitívne do kopy mám 6 pozitívne testy
@pribinak zabudla som napísať že ja chcem len radu a nie radu na to že čo existuje my dobre vieme že to existuje len že ja to nemôžem používať a gumy máme lenže ani sami nevieme ako sa to mohlo stať keďže kondómy máme nové a nikto tam nebabre ja chcem len vedieť či je taká možnosť alebo nie nechcem rady do života ani nič podobné. Ďakujem
Škoda, to jediné by ti pomohlo…
@veronika946 akože čo ?
@janolaura8065 rovno napis ze ci ti da stat zadarmo potrat, nie neda , a nevies jak sa to stalo? Nesranduj tak isto jak 4 deti pred tym
@janolaura8065 ja by som si to dala zobrať pri toľkých diagnózach..deti potrebujú mamu aby sa o nich postarala a sprevádzala ich životom najlepšie do 18.. už máš 4 určite krásne a veľmi šikovné deti.. doba je zlá a najbližšie roky určite nebude ani lepšia.
Mas 24 rokov, 4 deti s malym rozostupom, zdravotne problemy, predpokladam ziadne pracovne skusenosti a dalej radsej nepokracujem. Klasika kondomy nie, antikoncepcia nie, ale stalo sa ani neviete ako?
@janolaura8065 určite áno.Poraď sa s gynekològom.Nikdy som to nezažila ale pracovala som na šestonedelí a boli tam aj mamičky ktoré boli na potrat zo zdravotných dôvodov.A je to bezplatné resp.preplaca to poisťovňa.5 deti je dost ja viem ale ak ti Pán Boh požehnál tak určite vedel čo robi.Nevsimaj si komentare zien je mi z nich smutno ake dokázu byt kruté a nechápavé.Takze porozmyšlaj čo urobíš a gynekolog ti lepsie vysvetlí.
@lara45 kruté a nechápavé? Preboha nie je dieťa len porodiť, ale sa o neho aj postarať. Ak su rodičia zdravy tak jasne nech ich majú aj 10 keď majú nato peniaze..ale takto, keď už mamina má zopár diagnóz a už 4 deti tak je dosť vysoko pravdepodobné že nebudú sa mať najlepšie v živote po finančnej stránke a to je mega stres na rodičov a potom vo finále aj na deti. A dieťaťu predsa chceme dať to najlepšie.
To je obdivuhodné, že sa zvládaš starať o toľko malých detičiek.
@vero_29 o par rokov budu vilovi dojato plakat na vylete v jeruzaleme a pol slovenska s nimi…
A to som proti potratom silno. Len toto ma principialne sere. Nezhubny nador to mas dnes nahodny nalez asi na kazdom niekde nejaka cysta sa najde, tu mi z toho vyplyva nezodpvoendost plus este by sme chceli zadarmo vsetko, sankcia za nezodpovednost teda uplne ziadna, cize do buducna no stres, este 10 potratov a na ucet ostatnych, lebi zadarmo nie je naozaj “zadarmo”…
@janolaura8065 len lekár vie zhodnotiť či tvoj stav je na potrat zo zdrav.dôvodov...lebo nezhubný nádor sám o sebe nie je tak urgentný, aby musel byť vykonaný potrat.....takže záleží celkovo od tvojho stavu a samozrejme aj od lekára....
Zoznam chorôb, syndrómov a stavov, ktoré sú zdravotnými dôvodmi pre umelé prerušenie tehotenstva“ najdeš vo vyhláške ministerstva zdravotníctva č. 74/1986. Vygugli si to je to dlhe citanie.
Co sa týká autorky ... Prave kvoli takym ludom ako si ty sa milióny deti na svete trapia.
Ked na to nemám tak sakra nebudem rodit kazdy rok ani vobec. Na antikoncepciu kašleš , kondomy neriesis , sterilizovat sa nedáš... Hrozná nezodpovednost.
@lara45 5 detí je dosť ale ak pán Boh požehnal, tak vedel čo robí? Poznám veľa veriacich žien, ale žiadna nemala vo veku 24 rokov a so zdravotnými problémami 4 deti. Pretože aj keď sú veriace, vedia, že pán Boh ich deťom stravu nekúpi, ani krúžky a tábor nezaplatí, ani bývanie nevyrieši. Hovorí sa tomu zodpovednosť. Takže nikto tu nie je krutý, to autorka je nezodpovedná.
Čítať ďalej nebudem len toľko k tomu pracujem na skrátený úväzok čiže manžel je v práci od 8 do 17tej a ja od 17:30 do 00:00 čiže peniaze na to aj máme lenže je škoda dať v dnešnej dobe toľko peňazí preč ale ja som ani nenapísala že pri poslednom pôrode no posledné dieťa sa nemalo narodiť lenže srdce mi to nedalo a ani lekárke ja som mala všetko zaplatené lenže prehovorili ma a nedala som preč ale peniaze som nevidela do dnes ale nevadí mám krásne deti o ktoré sa staráme ja z manželom a sme radi že ich máme aj keď nie sme starý sme radi že máme ich teraz aspoň už pri 40tke budeme mať kľud a starať sa jeden o druhého samozrejme aj o deti len viac o seba tu som vám nenapísala že sa o tie deti nestarám alebo že nemám peniaze len to či sa dá dať tak zo zdravotných problémom lenže už ani netreba KRVACAM som v nemocnici takže ďakujem aj tak aj za povzbudivé komentáre aj za tie ktoré chcu učiť ľudí žiť podľa svojho rozumu
@janolaura8065 Prepáč, ale pri takomto spôsobe života nebudeš mať v 40-tke kľud, ale budeš čakať svoje 15-te dieťa.
@janolaura8065 škoda je dať v dnešnej dobe toľko peňazí preč? Preboha čítaš to po sebe? Narobíš si deti a potom ti je ľúto peňazí. Aj mne je ľúto dať kopu peňazí z výplaty na daňový, keď viem kam idú a ako sú použité. A ešte napíšeš že posledné dieťa sa nemalo narodiť a nespravíš nič, aby si nezostala po 5ty krát tehotná? Totálna nezodpovednosť. A dala by som ti všetko do centa zaplatiť. Nezodpovedné a len hľadáte spôsoby ako kde koho odr.ať. Možno som sa dosť kruto vyjadrila ale inak sa mi nedá.
@kvetinka75 áno, vyjadrila si sa kruto, ale k veci. Sme dospelé, tak je namieste sa baviť na rovinu a nie písať to v ružových obláčikoch. Ak mi lekári neodporučia mať štvrté dieťa, tak urobím všetko preto, aby som ďalšie nemala.
@janolaura8065 nikto tu nenapísal, že sa o svoje deti nestaráš. Napísala sa len pravda, že ak máš zdravotné problémy, tak otehotnieť je nezodpovedné. A ešte viac, ak ti lekári neodporúčali mať už ani to štvrté. Máš 4 detičky, mala by si chcieť byť tu pre ne čo najdlhšie a v zdraví. Mrzí ma, čo prežívaš, ale ty sama si strojcom toho všetkého. Ty sama si musíš zariadiť do budúcna to, aby sa ti niečo takéto znova nestalo a neohrozila seba a tým pádom aj svoje deti.
Chápem vaše komenty lenže ako som spomenula bola som v nemocnici tam mi zistili že niesom tehotná ale vraj mám cysty na maternici ktoré mi pukli a testy ukázali tehotenstvo vraj koly tomu že už som mala krv v sebe včera takže takto k tomu a ďakujem za vaše rady do života
@elizabet173 ty si ju nepamatas z jej diskusii? Skoda radit 🙂

@janolaura8065 off topic, prečo keď máš toľko zdravotných problémov nepoužívaš ty alebo tvoj sexuálny partner. Veď je toľko možnosti: tabletky, guma, teliesko, sterlizacia, pesar, …