icon

Mám pochybnosti o partnerovi počas tehotenstva

6. jan 2025

Zdravim , chcem sa Vam zdoverit s mojim problemom ktory si neviem dostat z hlavy. Prisla som zo zahranicia a cuduj sa svetu otehotnela som s chlapom ktoreho som poznala asi 4 mesiace a nebol to chceny obojstranny sex. Prvy krat ano druhy krat absolutne. A na ten druhy krat som presne otehotnela. Este na uvod chcem spomenut ze som davala nejako ako tak dokopy vztah s byvalym partnerom s ktorym som bola 6 rokov. No ako som prisla zo zahranicia uz to nebolo ako predtym ale stale som ho milovala aj ked on ma vela krat odmietol a ani styk sme uz nemali ok. No a s5 k teme tehotenstvo. Mam polycysticke vajecniky doktor mi tvrdil ze neotehotniem a ked aj tak sa budem snazit aj rok.. antiku som nebrala verila som doktorovi ale aj napriek tomu som otehotnela. Moj prvy pocit bol velmi zly. Chcela som sa dietata vzdat. Bola som bezbranna nevedela som co mam v danej situacii urobit. Tak som sa obratila na rodinu a samozrejme ze sa bali aby som sla na potrat a dieta si nechala. Viem ze partnera s ktorym dieta mam nemilujem je aj o 12 rokov starsi. Som v bezvychodiskovej situacii. Som v osmom mesiaci citim sa hrozne a navyse sama sa o to dieta nepostaram. Milujem byvaleho aj ked som sla za inym… no cakam dieta s inym.. aky mate na to nazor prosim Vas a ako by ste sa zachovali v mojej situacii dakujem.

Strana
z5
tundra
6. jan 2025

Vôbec ti neporadím,prajem vela sil v blizkej aj dalekej buducnosti🍀.

grace55
6. jan 2025

Vôbec to nie je bezvychodiskova situácia, má x rieseni a možnostii. Ak sa o dieťatko nezvládnes postarať sama, a reálne postarať budeš musieť, vieš si predstaviť adopciu, napr. cez anonymný pôrod? Vedela by ti pomôcť s dietatom rodina? To, že si otehotnela, nie je v tomto prípade samozrejme....aj ked to teraz nevidis ako dar... Existuje taka pomôcka, resp. uhol pohľadu pri ťažkých životných rozhodnutiach, a to ze predstav si, že si stará a z tohto sveta odchádzaš a bilancujes, ako by si sa rozhodla pred x rokmi v tomto prípade, tak aby si to nelutovala.
Džím ti velmi palce!

barju
6. jan 2025

tiež mám polycysticke vaječníky a snažili sme sa s manželom o dieťa 5 rokov nakoniec sme museli ísť na umelé oplodnenie. Ten proces bol zložitý, tehotenstvo katastrofálne, pôrod ešte horší a ešte síce len lizem čerešničku na torte lebo po pôrode má čakali ďalšie komplikácie, ale nevymenila by som malého za nič na svete. Čo by som dala za to aby to bolo jednoduchšie. Ty si k dieťaťu prišla áno nevieš ako a keď ho porodila zmení ti celý svet a priority. Bude ti prednejší ako všetci muži. Nikdy sa neje kaša taká horúca ako sa uvarí. Nejaké riešenie sa objaví, aj keď ho možno teraz nevidíš.

ina2405
6. jan 2025

Ty si tu už písala pred pár mesiacmi a pýtala si sa na interupciu že?

milanemila
6. jan 2025

No ked ta rodina tak velmi odhovarala od potratu, tak nech ti teraz pomozu 🤷🏼‍♀️ ak som spravne pochopila, tak ten chlap ta pri sexe kedy ste splodili dieta znasilnil?
Dieta si sa rozhodla si nechat, ale nemusis si k nemu “nechavat” aj chlapa s kt nechces byt. Chyba mi v prispevku este to, ze aky postoj ma k tomuto celeme pan buduci otec.

ina2405
6. jan 2025

Dieťatko môžeš dať na adopciu hneď po pôrode. Ja viem, že by to bolo veľmi ťažké, ale bolo by to jedno riešenie..

joesvk
6. jan 2025

Porodila by som a žiadneho otca neudala.Až čas ukáže, či bude nejaký muž v tvojom živote a živote toho dieťatka.Ten biologický otec si tým pádom nemôže robiť nároky na to dieťa .Chápem, že prídeš o výživné, ale ja by som sa bála, že si bude potom robiť nároky na dieťa.
Poznám prípad, kde po pár mesačnej známosti vzniklo dieťa. Partneri spolu nežijú. Ale otec chcel striedavú starostlivosť. Tá žena je z toho neskutočne na nervy.Vadí jej úplne odlišný spôsob výchovy ako praktizuje ona.A nič už s tým neurobí.

really8
6. jan 2025

…a cuduj sa svetu otehotnela som….preco si deti vyberaju taketo zeny?

emma022
6. jan 2025

V prvom rade tvoje kroky mali viesť na políciu. Nie je v poriadku, čo ti urobil a nemal by z toho vyjsť bez trestu.
Čo sa týka potratu, spýtaj sa seba, čo chceš ty? Ani rodina, ani ženy z koníka nebudú tvoje dieťa vychovávať. Podľa toho sa zariaď. Držím palce .

ovaaa
6. jan 2025

Kocky sú už hodené. Dieťa je dar a kto vie v akej budeš situácii znovu otehotnieť, možno bude tvoje jediné.
Ono nemôže za to, že má nezodpovednú matku, takže treba byť zodpovedný a dať si dokopy možnosti. Ty sama vieš ako žiješ, kde bývaš ako si na tom finančne a kto ti môže pomôcť. Je nutné, a y si si tieto veci prebrala s rodinou ako ti môžu byť nápomocní. Poslednou možnosťou je adopcia alebo utajený pôrod ale ver mi, bude ťa to mátať celý život. Nebude to ľahké mať malého človiečika, ale dá sa, je tu kopec žien s dieťaťom
Čo otec dieťaťa ako sa stavia k celej veci? Otec dieťaťa, za ktorého matka dieťaťa nie je vydatá, je povinný najdlhšie po dobu dvoch rokov, najneskôr odo dňa pôrodu prispievať matke primerane na úhradu jej výživy a poskytnúť jej príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom. Čo sa týka tvojho ex...to je pasé zbytočne sa trápiš a venuješ energiu na niečo, čo nemá zmysel. Teraz som prečítala info, že si bola znásilnená ....nemení to na veci nič, že dieťa za to nemôže. Budeš musieť mať veľa síl sa cez to preniesť ak sa rozhodneš si ho nechať a možno tá podoba ti ho bude pripomínať, čo nechceš, budeš mu musieť vysvetľovať kopec vecí, možnosť ukončiť tehotenstvo si mala, , čo si neurobila takže prijmi zodpovednosť.

jaskolka
6. jan 2025

Bohužiaľ, ani jeden z tých chlapov podľa toho, co píšeš, nie je ten "pravý" pre teba. Tetaz vyslovene potrebuješ riešiť len seba a dieťa, v podstate máš možnost po pôrode si dieťa nechať a žiť s ním sama, požiadať o pomoc rodinu a žiť s bábätkom u nich,alebo anonymný pôrod, dat dieťa na adopciu.
Nikto ti nemôže povedať, co mas alebo nemáš robiť, poznám ženy, ktoré otehotneli nechcene aj ostali s dieťaťom samy, zariadili si život, a momentálne už sú aj vydate a majú partnerov, ktorí ich deti berú ako vlastne. A opačne poznám aj páry, ktoré si adoptovali deti z anonymných pôrodov, jedno dieťa už je školák a jeho mama stále hovorí, ze veľmi ďakuje tej žene, ze sa tak rozhodla a praje jej len to najlepšie 8v živote

autor
6. jan 2025

@really8 keby ste nechceli styk a napriek tomu ho mali a k tomu otehotneli neviem ako by ste vy reagovala, to bolo ironicky napisane ja mam rada deti a vzdy som chcela ale za inych okolnosti

autor
6. jan 2025

@ovaaa mala som moznost ano to spravit aj som mala papiere vypisane ale rodina ma zastavila zacal sa vyhrazat aj otec ze pojde to povedat mojej mame zacal plakat atd.. samozrejme ze som sa bala moznosti aj byt uz potom neplodna pri mojich problemoch gynekologickych aj toto vlastne zavazilo .. je to hrozna situacia neviem sa tesit zo zivota a k tomu mam este indikovany aj cisarak co ma este viacej vytaca ze este musim ist aj na operaciu

mk1111111111
6. jan 2025

Skor si myslim, ze si chces sama sebe ospravedlnit, ze si si nasla ineho, aj ked si chcela toho svojho byvaleho. To neospravedlnis tym, ze budes vsetkym tvrdit, ze sex bol nasilim. Zial, teraz nesies nasledky. Zmier sa s tym a tes sa na babatki, to za nic nemoze

really8
6. jan 2025

No pozri, to co ti spravil je nechutne ale mala si ist na potrat. Teraz to budes davat tomu dietatu za vinu? A najdi si nejakeho odbornika, neprides mi v poriadku. Minimalne 8 mesiacov nemas stale spracovany rozchod. Vyzeras byt lahko manipulovatelna. Ja som citala aj tvoje predosle diskusie a robis jedno horsie rozhodnutie ako to druhe.
A zmen gynekologa

colsami
6. jan 2025

Daj dieta na adopciu alebo aj do hniezda zachrany. Ludia co ho budu cely zivot milovat lebo vlastne mat nemozu, cakaju v rade.

autor
6. jan 2025

@milanemila pan buduci otec je od zaciatku za to dieta je z katolickej rodiny a stale ma odhovaral od potratu nechcel ani o tom pocut … povedala som mu ale ze ako sa mam tesit ked som ani ten sex nechcela ako mu mam porodit dieta ked je to za takych okolnosti a povedal ze si myslel ze ked som chcela prvy krat sex ze budem chciet aj druhy krat…a ze to vychova aj keby sa toho dietata zrieknem a taketo somariny stale dookola ja sa neviem sustredit na svoj vlastny zivot este mam aj indikovanu sekciu je to hrozne podla mna a neviem ci nebolo lepsie si to dieta nenechavat ale aj alexis poradna ma presviedcala je to proste cele na hlavu a uz nevladzem

autor
6. jan 2025

@really8 ake zle rozhodnutie mas na mysli?

autor
6. jan 2025

@really8 mala som ist ano mala som asi tyzden na definitivne rozhodnutie vsetci mi plakali co som mala robit ?? Neviem ist proti vsetkym ? Citila by som sa lepsie?? Fakt ako neviem viem ze je tazke plakat nad rozliatym mliekom ale ja sa neviem sustredit na normalny zivot.. k psychologicke som chodila ta mi este aj pohorsila bola rozvedena a bola to cista katastrofa

really8
6. jan 2025

Chod k inej. Si velmi manipulovatelna. Vsetci ti plakali? Tak si si nechala dieta aby druhi neplakali? Aj k otcovi dietata si isla v ten den lebo on chcel a ty nie….

autor
6. jan 2025

@really8 isla som k nemu na wecko …nechcela som absolutne nic… a on o tom vie ale on chcel mat deti toto stale omiela dookola ja som momentalne u neho stale mi sibe kazdy druhy den placem co sa mi stalo

tykat
6. jan 2025

@grace55 divna pomocka, aj ked si predstavi ze je stara tak jej chybaju tie skusenosti na zaklade ktorych by mohla bilancovat.

autor
6. jan 2025

@really8 a teraz vlastne aj rodina vidi ako sa trapim placem kazdy den pomaly ze ovplyvnili moje rozhodnutie natolko ze koniec.. a ze som si to nechala a neviem sa tesit z toho a som nestastna

autor
6. jan 2025

Myslela som ze rodina ma pozna najlepsie a vie co je pre mna najlepsie … preto som sa tak rozhodla ako som sa rozhodla .. a kamarat mi vlastne povedal ze to mam povedat svojej mame … tak som to povedala a
dopadlo to tak ze som v osmom mesiaci bezbranna a neviem sa pohnut salej

joesvk
6. jan 2025

Teraz si zraniteľná, lebo aj hormóny robia svoje.
Aj tak by som ho teraz neuviedla na rodný list.
Kedykoľvek sa potom môže súdne učiť osvojenie, ak s tým budeš súhlasiť. A čas ukáže, či to budeš chcieť.
Lebo čo spravíš ,keď si on nájde inú partnerku a bude bojovať o dieťa ?Čo sa ľahko môže stať.

tykat
6. jan 2025

Pozri, si v 8.mesiaci, dieta sa jednoducho narodi a treba sa o neho postarat. Su matky ktore ostali same ako prst len s babatkom a zvladli to. Tak ty s pomocou otca dietata a mozno rodiny to zvladnes tiez. Teraz to naozaj skus neriesit, pracuju hormony a po porode este dlho budu. Sustred sa na to ze je to tvoje dieta a potrebuje teba a otca. Ono za to nemoze ze sa narodi za takychto okolnosti. Po porode uvidis ako to pojde. Velke plus je to ze otec dietata je pripraveny prevziat zodpovednost. Nebudes na to sama. A nemusite s otcom dietata zit ako rodina. Ale rodicia ste.

really8
6. jan 2025

Uz ostava len priat ti aby sa tvoje pocity zmenili o 180 stupnov ked to male chytis do ruk. A fakt skus inu psychologicku.

autor
6. jan 2025

@joesvk on si ma chce vziat ze budeme spolu…

autor
6. jan 2025

@tykat hej len niekedy ked na neho pozriem citim taku tu nenavist ze mi doebal cely zivot… proste ze on je 40 ja mam 29 on ma pomaly zivot za sebou ja pred sebou a vobec to nevidi tak tragicky ako ja…

autor
6. jan 2025

Neskutocne nieco neprajem ziadnej zene toto zazivat… je to trauma proste

Strana
z5