icon

Nečakané pocity tretieho tehotenstva

23. feb 2025

Ahojte asi sa potrebujem len vyrozprávať . Som matka 2 deti a mám 37 rokov. Cesta k našim deťom nebola ľahká prvé bolo síce na prvý šup ale druhé sme si vymodlili ( mám za sebou 3 potraty ).
Tento mesiac mi meškala menštruácia - mne nikdy nemeska..mám ju ako hodinky. Po 4 dňoch meškania som si urobila test ( bol snehobiely ) neskôr sa mi zdalo v určitom svetle že tam niečo vidím ale bolo to asi 5 hodín neskôr a pravdepodobne kanálik. Tak večer som dala horúcu vaňu, červené víno, a sex ...a po tomto som začala špiniť ...
Ale čo sa odohráva vo mne ..najprv som mala šok bože tretie dieťa nedám mám 37 rokov, bude zdravé, zase tie choroby keď ešte nemôže bábo lieky, očkovanie, máme len dve detské izby deti nebudú mať súkromie, už som bola nachystaná do práce po rodičovskej zase im oznámiť tehotenstvo, zbavila som sa už všetkých veci vrátane postieľky, predstavila som si zase všetky tie lieky a vyšetrenia ktoré by som musela absolvovať, pôrod, možno zase potrat, ...
A potom som si predstavila ten malý uzlíček, možno naše vytúženy chlapček?? Proste zasiahol má smútok že už to nezažijem mať dieťa znovu, také malinké stvorenie, opäť držať v náručí. Hovorím si mám 37 Veď ja budem mať 50 a dieťa len 13...ale potom si poviem že koľko ľudí má dieťa aj v 40 tke...
Vždy som chcela mat dve deti aby som sa cítila naplnená, ale nikdy som nečakala že začnem niekde úplne v kútiku duše túžiť po 3 dieťati...keby sme mladší tak asi sa snažíme aj o tretie ...ale takto ...proste racionálne mi mozog hovorí nie takto to je dobre takto to má byť. Ale potom si poviem, že také malé drobatko ešte jedno ...❤️ A možno so mnou len kyvu hormóny lebo menzes...

domkakvet
23. feb 2025

Uvidis co z toho bude, ak si tehotna myslim, ze mozes mat dovod na radost.

deti95060810
23. feb 2025

37 rokov sa ti už zdá veľa na tehu? mne to príde ešte ok...

veronikaszabova
23. feb 2025

Tiez som bola cely zivot nastavena na dve deti do 30tky a hotovo. Ked som mala skoro 38, porodila som dceru. Sice neplanovanu, ale po dvoch chalanoch som sa potesila dcerke 🤣

autor
23. feb 2025

@veronikaszabova joj tak to je sen 🤩 👏

ivinkapink
23. feb 2025

Aj ja som odjakziva mala v predstave dve deti. No a tretie sa pritrafilo 😄 a sme zanho velmi vdacni...verim tomu, ze vsetko je tak, ako ma byt...
Inak so mnou v porodnici bola 39rocna prvorodicka, takze este stihas aj dve 😉😄

autor
24. feb 2025

@ivinkapink áno aj so mnou bola 40 ročná 🙈

any_soj
24. feb 2025

Och ako ti rozumiem 🙂 mám 38, 3 deti, najmladší 19m. Všetko čo si opísala, aj + aj -. Topka - choroby, kým nemôže lieky. Presne...

autor
25. feb 2025

Tak žienky update. Po 5 daňovom meškaní sa a začatom spineni sa mi spustil riadny menzes. Sama neviem či som rada alebo nie ... každopádne asi je to tak ako má byť 🙂‍↕️..

mnamko
27. mar 2025

Mam 54 a 13 ročnú pubertacky ,dve dospelé deti a vnučku ,nemenila by som,dve dospelé maju svoje životy a ja mám ešte prekoho žiť.

autor
27. mar 2025

@mnamko
Krásne napísané ❤️

carduelis
27. mar 2025

Mne sa pri takýchto situáciach v hlave vynorí obraz ako človek leží na smrteľnej posteli a ľutuje, že nemal viac detí, aj keď chcel. Tieto problémy ohľadom zabezpečenia (detské izby) sa mi zdajú nepodstatné. Ja som zo 4 súrodencov, v okolí mám priateľov tiež z viacerych detí a boli sme spolu v izbe do istého veku a nasme vzťahy sú pevné. Podľa mňa to dopredu nerieš a neboj sa. Ja by som šla do toho 🙂