Neužívam si tehotenstvo: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte mamičky. Som v 7mesiaci tehotenstva a vôbec si ho neužívam. Neviem to tak prežívať ako ostatné mamičky čo píšu že to bolo ich najkrajšie obdobie života. Je to moje druhé tehotenstvo prvé bolo komplikovane toto je naopak bezproblémové za čo som veľmi vďačná 🙏. Viac menej si stále ešte neuvedomujem, že budeme 4🫣...
Ja strašne milujem slobodu a cítim sa ako by som bola uväznená vo vlastnom tele....Tehotenstvo je pre mňa strašne obmedzujúce....skrátka chcem svoje telo už len pre seba....neberte ma zle na bábätko sa teším bolo plánované sme za neho vďační len ja sama vnútorne nejak bojujem
@123life123 Ja toto chapem. Sice tehotenstvo mi nejako extra v tomto nevadilo, ale po porode sa roztocili nejake zdravotne problemy a mala som pocit, akoby som musela odkrojit kusok zo seba, zo svojho telesneho zdravia, aby som mohla mat dieta. Nebolo jednoduche spracovat tento pocit. Podla mna tehotenstvo a materstvo casto prinasa taketo ambivalentne pocity.
@123life123 ja sa ti nečudujem. v 7mom mesiaci to už take super nie je. nemohla som spat, lebo brucho. nemohla som sa večer najest leno reflux. krce do lýtok v strede noci to bol krásny bonus. a to behanie na wc a neustály prehľad o tom kde nájdem najbližšie wc, tiež krásne. no a potom tie zmeny vlastného tela, to je mazec.
@123life123 ved to netrva na veky 2,5 mesiaca este dáko pretrpis...
@123life123 a kto povedal ze si to musis uzivat? Pre zenu je tehotenstvo fyzicka zataz samozrejme, uplne sa na tieto myslienky vykasli, uz nemas dlho, hlavne si uzij babatko/dieta
@123life123 podľa mňa sú tieto pocity úplne v poriadku. Je malo žien, ktoré počas tehotenstva nemajú žiadne problémy. Ja som pri oboch do 4-5 mesiaca neskutočne zvaracala, bola som každú chvíľu na infúziách, pretože som chudla, potom keď to prešlo začalo opuchanie nôh, bolesti krížov, pálenie záhy atd atd atd.. takže nemusíš sa citit ako sa cítil niekto iný a tak isto mám pocit, že sa to veľmi idealizuje, hlavne vo filmoch atd. Tak isto narodenie dieťatka je to najkrajšie na svete, ale je úplne v poriadku keď sa budeš cítiť niekedy unavená a požiadaš o pomoc keď nebudes vladat
@marianarem áno no o tom už ani nehovorím pri prvom pôrode ma zle zašili museli ma 4 mesiace po pôrode rozrezat a znovu zašiť...vieš pamätám si presne ten pocit pri pôrode keď sa narodila malá ako mi spadol kameň zo srdca že žijem, že mala žije a je konečne po všetkom 🙏ja neviem ja mam taky dojem ako keby som tehotenstvom stratila rok života a to som naozaj oproti prvému tehotenstvu aktívna ....prvé som len preležala. A ešte tie reči hej ďalšie dievčatko ved nevadí ďalší bude chlapec 🫣vážne nechápem tie ich myšlienkové pochody
@hederamonstera no presne 😀akože prvá vôbec nekopala ta kľudne ležkala ale toto moje druhé čudo nemá pokoja to ona kope až mi oči niekedy idú vypadnúť...ale aj taky pocit,že už chcem byť sama
@kristinka92 ja som uz aj matrace druhé kúpila čo ma cely človek bolel ale nepomohlo 🫣áno už som ako taka mala guľa ani sa obuť poriadne a to wc ja aj bez tehotenstva musím mať po ruke nie to ešte teraz....a kým sa dám do kopy ako tak aspoň pol roka prejde určite
@123life123 to sa dá uživať ? netušila som , bola som rada ked som ho mala za sebou a dala si postavu do poriadku aj seba ...to som si uživala
@123life123 a to je voľáke pravidlo, že tehotenstvo sa má užívať?? Ja som si teda neužila ani jedno. A vo vyššom štádiu som doslova odratavala hodiny kedy už budú vonku... 🤷
Tehotenstvo som ti veru neužívala. Bolo to ako za trest. Som rada ze skončili. Úprimne, nechápem ze si to niekto môže užívať.. ako co? Ze ma vsetko boli, ledva chodím, zadycham sa, nemôžem poriadne nič robiť...ďakujem raz stačilo. Nie som. Žena, pre ktorú to bolo najkrajšie obdobie a vôbec nechápem ako to tak môže niekto povedať. Ale tak to som ja.
Tehotenstvo bolo to najťažšie obdobie v mojom živote. Pred každou poradňou sa báť či bude všetko ok. Do konca 6 mesiaca mi bývalo zle, potom som dostala preeklampsiu. Ku koncu som už nevládala chodiť, a všetko to skončilo akútnou sekciou v deň keď som mala len poradňu v nemocnici.
Aj pre mna to bolo hrozne obdobie. Akoze, ani s dvoma malymi detmi je to ideal, ale aspon sa vacsinou citim pri sile, viem aj pobehnut, aj dychat, aj vstat normalne😀
Moja sestra neznášala byť tehotná pri oboch tehotenstvach. Ja som si užívala. Každá je iná. Ona zase miluje obdobie malého bábätka , pre mňa bolo najhoršie

Za chvilku je koniec 🙂 ja som si tehotenstva uzivala ale aj ja som tiez mala tento pocit v druhom tehotenstve, bolo bezproblemove ale uz som chcela mat telo len pre seba, mala som pocit, ze mam v sebe maleho chutneho votrelca. Strasne sa mi ulavilo, ked to skoncilo a uz som to bola len ja🙂