Nič nerobenie v tehotenstve
Ahoj, mam otázku pre aktuálne tehotné prvorodicky: Mali by ste výčitky same pred sebou z toho ze nic nerobíte? V zmysle ze ste na PN/materskej a doma oddychujete/čítate knihu/pozeráte seriál .. proste nic proaktívne 😀 Alebo to beriete úplne normálne ze mate relatívne posledné voľne chvíle same pre seba ?
Beriem to normalne 🙂 ziadne vycitky. Popravde ma niekedy prepadne taka unava ze ani na tie vycitky niet energie. Kedy inokedy si toto budem moct dovolit ak nie teraz 😀
ono to naozaj su posledne volne chvile na velmi dlhu dobu, tak si to uzi
Ja som si povedala, že toto sú moje posledné chvíle, kedy môžem na všetko hodiť bobek. Bolo mi super. 👌 Bez výčitiek. Ale mňa nik okrem manžela nevidel. Ak by som nemala súkromíčko, tak asi z pohodky nič. 😸
Nie nie nie nič si z toho nerob! Ja čakám 4 dieťatko a rada nič nerobím a nemám preto žiadne výčitky....čosi užívaj si tehulkovanie ❤️
Ja som 2den na materskej 6t pred terminom,cakam prve dieta a snazim sa tiez oddychovat.chystam vybavicku a tiez tak polihujem cez den.v noci sa mi uz horsie spi a aj tak som tu ceky den sama.kazdy den si po troche nieco porobim,alebo idem na kratku prechadzku.
Byva mi zle pocas celeho tehotenstva.nastastie byvame sami s manzelom tak ma nikto nevidi co tu robim cely den.keby byvam u svokrovcov asi by to nepochopili ako mi je a necitila by som sa pri nich dobre keby ma videli len polihovat.v praci som doteraz fungovala ako keby nie som ani tehotna tak uz iba oddychujem
ja som nemala výčitky nikdy ani ako netehotná 😎
Nemala som výčitky, lebo som ležať musela kvôli rizikovemu.. bolo to vlastne naposledy čo som mohla cez deň pozerať tv a len tak vylihovat.. aj keď ja som pracovala z domu vtedy, ale telku som mala pustenú stále (inak predtým a potom som neznášala mať tv cez deň) a len tak som lenosila popri praci.. na prechádzky som chodila len večer keď došiel muž z práce a už snáď nechodili kontroly 😅 bolo to pred takmer 10timi rokmi, takže neboj budeš ešte na to spomínať v dobrom..
Aj aj.. Pri 1. som prve mesiace mala vylozene nohy. Aj kvi tomu,ze som sa bala..ze o5 potratim.. ked bsetko slo hladlo od 2 trimestra skm lietala kade tade.. brigady a vypomoc...stahovanie sa do noveho..
Len si uzivaj to nicnerobenie 😆 po porode sa aj zblaznis, budes rada, ze budes mat obcas kedy ciknut 🤭😁
@jane1987 nestraš, nemusí to tak byť
Mna to caka o mesiac, uz sa neviem dockat ale bojim sa, ze sa budem nudit. Ale urcite nebudem mat vycitky, ze nic nerobim😊 ale denny pohyb ci uz v podobe jogy alebo prechadzky musi byt - kvoli zdraviu. Ale inak planujem oddychovat a uvidi sa podla chuti co sa mi bude chciet - chystat vybavicku, skusat nove jedla a kolaciky, chodit na prechadzky do inych casti lesov ako chodim teraz, castejsie za rodicmi, ktori su na dochodku, chystat sa na vianoce, na porod a 6stonedelie atd 🙂 preco by si mala mat vycitky? To len tato premotivovana doba je chora
@elizabet173 treba to brat s nadsazkou a nie ako strasenie, trosku humoru do zivota....ale uprimne, par takych dni uz je za mnou 😀
Ja som tiez v prvom tehotenstve len oddychovala pri telke.. jasne ze som aj navarila,upratala a tak, ale volny cas som vyuzila tak ze som lezala na gauci 😃 a nic lepsie som nemohla spravit, tak lahko sa mi to uz nepodari kedze je na ceste druhe babo.. a teraz tak oddychovat nemozem. Uzivaj si to, a nevycitaj 😊
@jane1987 tak pár dní aj za mnou, ale spočítam ich na prstoch rúk, asi som mala šťastie
Uzivaj si, ze mozes oddychovat. Potom to uz nebude take jednoduche.
Ja som už 15sty týždeň “nevyšla” zo spálne, keď nepočítam návštevy doktorov alebo nevyhnutný nákup…od úplného začiatku mi je zle, na vracanie, únava, závrate. A nie nemám výčitky, veď nemám Žiadne záväzky alebo povinnosti. V práci som na pn a deti tiež nie. Bohužiaľ nedokážem niekedy cely deň vyjsť z postele čo mi je tak zle. Dúfam že to už prejde, je to vyčerpávajúce.
Posledný seriál som videla ešte ako tehotná.Mam 8-mesacneho syna.Ale knihy čítam,to vždy pri kojeni,idem tempom 4-5 za mesiac 😀 Takže pozeraj,užívaj,čo sa dá!
... vobec nemam vycitky......doteraz som mala klud teraz prerabame taze makam... ked nevladzem nerobim nic... užívam si kym sa da :D
ja musim od 5 mesiaca mať prísny kludovy režim, takže aj keby som chcela niečo robiť nemôžem. Ale vôbec si to nevyčitam (len chudák manžel upratuje a vari sám), dni trávim kupovanim vybavičky na nete, pozeranim netflixu, pozeranim videi o porode, materstve a pod. a spánkom.
mozes byt uplne kludna je to ok 🙂 nosis predsa pod srdieckom mimco, to je viac ako dost 🙂 kludne sa aj nehni z miesta 🙂
Ďakujem Maminy za názory ❤️💜
Ja som sa v prvom tehotenstve presťahovala do domu a muza som mala 3 tyzdne prec a týždeň doma 😃ja nemám ani tucha čo som robila😃😃😃ale určite som chystala vybavu a doplnky v dome,veci zadelovala čo kde bude🤷♀️Ale teda spavala som od 22:00 do 8:00 a o 12tej taký dobrý dvojhodinový slofik😃bývala som vnutri so psom takze vysavat som musela ale ešte aj pes pri mne zlenivel a keď prisiel muž a chcel ho vziat na väčšiu prechadzku tak pes ledva fučal už cestou naspat🤷♀️A vôbec som nemala výčitky… druhe tehotenstvo dom učila a teda aj postarať sa o rodinu a teraz s dvoma detmi mam dost o piatej vecer že za mna by sme už spat mali ísť a hlavne teraz keď je vonku skoro tma🤦♀️A to nevravim že škôlka je sporadicky kvôli chorobám 😃vyspim sa normálne asi zase v dochodku takze nič si nevycitaj… a je základ mat super muza ktorý ti to nevyčíta,lebo poznam aj takých čo pindaju už len za hodinovú prechadzku s kočíkom lebo obed nie je o dvanástej… moj je rad že sú deti obstarané a zvyšok je bonus,ako upratane a navarene😃
Ahoj, no ja som od začiatku na rizikovom, skrz toho že sme mali komplikácie. Od 29 tt som bola pol mesiaca hospitalizovaná. Keď ma pustili povedali mi v nemocnici aj moj lekár že len ležať lebo hrozí predčasný pôrod. Od 29tt teda len a len ležím, všetci okolo mňa skáču. Striedajú sa pri mne manžel, mamina, ocino. Na mojej psychike to nepridáva, ale viem že robím všetko aby sa malinký nenarodil predčasne. Ber to tak že musíš načerpať veľa energie a sily, aby si tomu malému dala potom všetko.

rodila som nedavno a myslim, ze je uplne v poriadku robit x veci alebo aj nerobit nic ako to proste citis/potrebujes/chces - ja som mala dni, kedy som neskutocne vela veci postihala a potom boli dni, ked som nevyliezla z postele a stravila den pozeranim Netflixu 🙂