icon

Podpora pri začiatkoch tehotenstva: Hľadáte niekoho, komu sa zdôveriť?

marcela228
21. máj 2024

Ahojte, ženy. Zablúdila som opäť na toto fórum (aj keď ho čítam pomerne často), teraz však opäť ako prispievateľ. A to najmä z dôvodu, že tu nájdem XY žien, ktoré si prešli rovnakými pocitmi a situáciami, ktoré aktuálne prežívam ja. Nechcem od vás žiadne odhady, chápem, že nikto mi do lona nevidí. Hľadám predovšetkým podporu, vypočutie a názory od žien, ktoré majú už tieto veci odžité - a že vás tu je neúrekom. 🙂

Koncom novembra som si prežila potrat v 12 tt, gestačný vak bol prázdny. V apríli sa nám s manželom opäť zadarilo, neskutočne sa teším. Aktuálne by som mala byť 6+4. V 4+9 som však dostala silné kŕče podobným tým, ktoré som mala pri potrate, preto som nechcela nič zanedbať a šli sme na gynekologickú pohotovosť. Doktorka bola veľmi milá, vravela, že vidí iba gestačný vak, ale vraj to je tak úplne v poriadku, pretože je ešte veľmi skoro. Môj doktor ma objednal na budúci utorok, to budem už 7+4. Mne sa však tie dni tak extrémne vlečú... Kvôli tehotenstvu som po 5 rokoch vysadila aj antidepresíva, som celé dni doma sama, pretože som ešte pred počatím prešla na freelance z domu a nikto nerozumie tomu, čo si aktuálne v sebe prežívam. Mamina je odosobnená, svokra by to nepochopila, najbližšie 2 kamošky ešte deti nemajú, manžel je super, ale má diagnózu menom chlap, takže nepochopí. Po 2 neúspešných tehotenstvách sa vo mne zoviera neskutočný strach, že si to prežijem znovu.

Baby, prežili ste si niečo takéto? Ako ste to riešili? Viem, že mi asi teraz poradíte, že sa mám hodiť do chillu - chápem, nešaliem, snažím sa byť naozaj v pokoji. Niečo vo mne ma však stále hlodá, že to nebude v poriadku ani tentokrát a aj keď sa snažím byť neviem ako pozitívna, je to náročné.

Ďakujem vám vopred za prečítanie a akékoľvek slová.

angeli121212
21. máj 2024

@marcela228 áno chápem prežila som niečo kúsok podobné u mňa to neboli potraty ale hematóm na začiatku tehotenstva a krvácanie prve tri mesiace bolo to extrémne náročné a síce to dobre dopadlo teraz keď čakám druhé sa vždy len kontrolujem a pod. Tiež sa mi neda úplne odosobniť

terry658
21. máj 2024

@marcela228 prežila som to niekoľkokrát. A mne nepomohlo nič,len počkať na ten deň a vidieť na vlastné oči, že je to ok. Stať sa môže čokoľvek v ktoromkoľvek týždni.
Mne najviac pomáhalo byť vďačná každý jeden deň v tehotenstve, že dom tehotná. Asi to znie divne. Ale brala som to deň po dni.

rybkoava
21. máj 2024

Prešla som si tým istým minulý rok, len y mňa sa to skončilo v 9 týždni. Ten strach tam stále bude. Keď som zistila, že som opäť tehu začala som navyše špiniť, takže stres bol 2 násobny. Takže ja už som mala hororový scenár, že to opäť nedopadne dobre. Aktuálne som v 36 tt. Každá poradňa=stres a to mám úžasnú gynekologičku. Na druhej strane som celé tehotenstvo vnútorne šťastná. Na nič sa nesťažujem, na nič nefrflem. Muž sa smeje, že v podstate ani nevie že som tehotná. Držím palce. Ja som vždy po ďalšej poradni nabrala akoby novú energiu. Keď uvidíš ❤️ na ultrazvuku, tak ten prvý stres trochu opadne.

marianarem
21. máj 2024

@marcela228 Mala som to podobne. Prve tehotenstvo MA, v druhom som zacala koncom 5tt krvacat a uz som si myslela, ze zase nic. Ale bolo to nakoniec v poriadku. Uplne ta chapem, dni sa mi od kontroly ku kontrole vliekli a nejako velmi tesit som sa nevedela, vzdy len chvilu po kontrole. Ale zase ani nejaky velky strach som nemala, bola som tak nejako zmierena s tym, ze to moze dopadnut vselijako, uz som vedela, ze to zvladnem tak ci onak. Drzim palce nech je to tento raz dobre 🍀

13riska13
21. máj 2024

Presla som si tym pres 2 rokmi v januari u mna sa to skoncilo v 13tt ma nasledne sa nam v auguste zadarilo nas duhovy chlapcek pocas celeho tehu som bojovala s obavami a strachon ze co ak ale kazda dalsia poradna ma vzdy nakopla nikdy nevies a neovplyvnis to ale treba mysliet vpred a ak sa budes potrebovat porozpravat kedykolvek mozes napisat a drzime palce mne tu chrape prave nas duhovy rocny chlapcek 😍

trinneo
22. máj 2024

Ja už som mala jedno dieta a potom 2 potraty a stvrte tehotenstvo to bol moj vnútorný boj celych 9 mesiacov...stresovala som pri kazdom pichnuti, pred kazdou kontrolou a po nej som bola v pohode asi den a zase nepohoda,ci sa niečo nepokazi..kazde utretie na zachode som kontrolovala, ci nebude krv na papieri...snazila som sa mysliet pozitivne, aby som nebola otrok strachu a zamestnavala som svoju halvu kadecim inym, aby som sa nezblaznila...pracovala som, sportovala, starala sa o dieta a pod., ale uplne chapem tvoje pocity a asi je to normálne, lebo sa clovek boji, ze sa to zopakuje...ten strach presiel az porodom...drzim palce, aby vsetko dopadlo dobre😉👍

marcela228
autor
22. máj 2024

Baby, ste naozaj skvele. Ďakujem za každú jednu skusenost, veľmi ste mi pomohli. Dám vedieť, ako som v utorok dopadla. 🙏

mirkakonik5
25. máj 2024

@marcela228 pridávam sa k babám, ja som bola po jednom MA v 9tt, a keď sa znovu podarilo po 2 rokoch tak som prvé dva týždne plakala lebo som tomu aj neverila aj som sa bala, na prvej kontrole u gyn som aj fotku zo sona odmietla lebo som sa bala že keď si ju vezmem sa niečo pokazí, prvú foto mám asi z 11tt. 😀 Teraz som 27tt a odkedy cítim pohyby som kludnejsia, verím že to dobojujeme do úspešného konca ❤️ takže vlastne mi pomohlo iba si vyplnit čas od kontroly ku kontrole zamestnať sa nech na to tak nemyslím. 🙂 Budem držať palce nech je všetko ok. ❤️

marcela228
autor
29. máj 2024

Ahojte, tu mám môjho krpca, zatiaľ všetko v poriadku. 🙏

rybkoava
29. máj 2024

@marcela228 gratulujem, presne si pamätám aká šťastná som si niesla túto fotku.♥️