Som tehotná a rozpadol sa mi vzťah. Mám si nechať dieťa?
Ahojte
Mam ťažkú situáciu..zistila som ze som tehotná ale rozpadol sa mi vzťah..a teraz rozmýšľam ci si mam dieta nechať.. alebo ostať sama s 3 deťmi
Zažil niekto podobné v živote?
@anonym_autor fúú, v dnešnej dobe sú tri deti dosť aj na dvoch, nie to na jedného. Záleží ako si schopná sa sama o seba postarať, či máš svoje bývanie, ako si na tom finančne, či máš pomoc od rodony vrátane stráženia, ak sa vrátiš do práce, deti do školy, škôlky a pod. To sa nepýtaj na MK, to si musíš zvážiť sama. To dieťa, ktoré čakáš, nie je vec, ktorú odložíš,keď ju nepotrebuješ
@anonym_autor však áno viem je to zložité.. mam mamu a sestru..pomohli by mi..ale aj tak by to bolo asi o hubu ako sa povie
ten clocek je aj otec tych 2 deti? ja viem, mozno to bude zniet pre niekoho sebecky, ale ja by som si nenechala.
@anonym_autor však áno viem je to zložité.. mam mamu a sestru..pomohli by mi..ale aj tak by to bolo asi o hubu ako sa povie
@anonym_autor viete si predstaviť tie výčitky potom ? Máte už deti , viete čo to je za lásku .... Máte pomoc, určite to zvládnete. Bude to o hubu áno, ale viac o hubu by bolo žiť s tým že ste dali preč život. To malé vám to vynásobí láskou milión krát. Pre niečo vám prišlo do života 🙏
@anonym_autor viete si predstaviť tie výčitky potom ? Máte už deti , viete čo to je za lásku .... Máte pomoc, určite to zvládnete. Bude to o hubu áno, ale viac o hubu by bolo žiť s tým že ste dali preč život. To malé vám to vynásobí láskou milión krát. Pre niečo vám prišlo do života 🙏
@anonym_5e2c44 naco tie vycitky pod anonymom? ona je riez clovek...
Ja by som sama s 3 detmi ostat naozaj v dnesnej dobe nechcela. Nenechala by som si
Ale to som ja
Drzim palce nech sa rozhodnes spravne
Popravde ja by som si nechala, ale v mojej situácii. Viem sa financne zabezpečiť, nejako by som to utiahla aby sme nezivorili, mame bývanie. Ale ak by som nemala dobre platenú prácu, bývanie a rodinu ktorá naozaj pomôže, postráži keď sú deti choré, tak nie. Je to strašná situácia, ale radšej živiť 3 hladné krky ako 4 a nemôcť dopriať deťom aj nieco trosku viac do života.
Ja obdivujem matky samozivitelky v dnešnej dobe. Veď to je masaker ako všetko zdražuje. Ja idem do prace skôr ako bolo v pláne.
Keby som otehotnela, ale hneď teraz a muž nás opustil, tak asi by som zvažovala. Lebo čo som mala našetrené, už nemám po tých rokoch, preto musím do prace, a z rodicaku nezaplatis všetky výdavky. Je to smutne, ale človek musí byt aj realista a nie na konci mesiaca počítať centy a rozmyslat čo z toho navarí.
Ja by som si ho nechala, ako sa hovorí, ked som zvládla dve, tak to tretie tiež zvládnem. Ved aj oblečenie máš po starších detoch. A otec dieťaťa bude prispievať výživným, prípadne ak nieje úplný debil, tak aj povaruje. Uvidíš to najmladšie ti bude dávať najviac lásky. Aj deti (jeho súrodenci) ti pomôžu tým, že sa sním budú hrať.
@anonym_5e2c44 naco tie vycitky pod anonymom? ona je riez clovek...
@lizatko1009 a čo akože keď som anonym ? Čo to má s tým spoločné? Pani sa pýtala na názor. Aj vy máte svoj a ? Jasné že je len človek, preto to píšem , že či by bola pripravená na tie výčitky v sebe lebo to vedia len ženy , čo to podstúpili , nie ženy čo sa teoreticky nad tým zamýšľajú.
Nie nenechala.
Maš dve deti
Keď porodiš tak budeš na materskej z čoho budete žiť?
Ale ty musíš vediet, je to tvoj život.
@lizatko1009 a čo akože keď som anonym ? Čo to má s tým spoločné? Pani sa pýtala na názor. Aj vy máte svoj a ? Jasné že je len človek, preto to píšem , že či by bola pripravená na tie výčitky v sebe lebo to vedia len ženy , čo to podstúpili , nie ženy čo sa teoreticky nad tým zamýšľajú.
@anonym_5e2c44 jaaaj ano, ty by si dokazala sama vypestovat a zabezpecit 3 deti, rodit sama a prizerať sa na druhe zeny v porodnici, kde sa z toho "šťastia" tesia obaja a ty sama. Toto je horsie prezit, ako si vycitat potrat. Výčitky mas len ty, to neznamena, ze aj ona. Ma 2 deti a ma co robit aj s rozpadajucim vztahom a verim, ze ai nic vycitat nebude. Rozvedie sa, spamata sa a najde stastenu v laske a ja jej drzim prsty! a na tuto otazku tu nie som ja ani ty, ale ona a otec dietata.
Nechala, ak by bolo od jedneho otca (alebo aspon jeden surodenec mal toho isteho otca). Takisto, ak by som bola materialne zabezpecena alebo vedela sa v kratkom case zabezpecit. Ono sa da, ked sa chce a ked zena hlada vychodisko. A inac presne v takomto pripade (bez partnera, bez zabezpecenia a uz s 2 detmi) by som silno rozmyslala nad tym, ze dam dieta na adopciu. Len nezhanaj noveho chlapa, ktory by sa o vas financne postaral- aj takto riesia niektore chcene-nechcene tehotenstvo...
Ja by som si ho nechala, ako sa hovorí, ked som zvládla dve, tak to tretie tiež zvládnem. Ved aj oblečenie máš po starších detoch. A otec dieťaťa bude prispievať výživným, prípadne ak nieje úplný debil, tak aj povaruje. Uvidíš to najmladšie ti bude dávať najviac lásky. Aj deti (jeho súrodenci) ti pomôžu tým, že sa sním budú hrať.
@ik70 no môžeš si to maľovať aj takto na ružovo. Len tretie dieťa nie je len o oblečení po tých straších, mimochodom, ak má dve dievčatá a narodí sa jej chlapec, tak jej to veľa nepomôže. Ak nemá vlastné bývanie, do nájmu ju s tromi deťmi vezme málokto. Tri deti a práca je záhuľ aj keď sú na to dvaja, keď o tú prácu príde, potom čo? Ako vieš, aké výživné jej bude platiť? Možno 60-80 eur a to niektorí platia ešte menej. A že povaruje? Možno áno a možno nebude mať o dieťa nikdy záujem. Staršie deti pomôžu? Možno áno a možno ja nie. Beriem vždy tú horšiu možnosť, ak vyjde tá lepšia, príjemne ma prekvapí. Ale s tromi deťmi sama, pri dbešných cenách, no musela by som byť veľmi dobre zabezpečená, pretože deti rastú a nebude to len o oblečení, ale raz aj o stredných školách a internátoch, krúžkoch, škole v prírode, cene za okuliare, zubára...
Nechala by som si tretie dieťatko, iba ak som dobre finančne zabezpečená aspoň kym dieťa nepôjde do škôlky, a tiež aby prvým dvom nič nechýbalo, čo potrebujú. Živoriť a rozmýšľať nad každým eurom, a este v dnešnej neistej dobe, tuto cestu by som si nevybrala. Nepoznáme celkovú situáciu, tazko sa vyjadriť presnejšie k tvojej situácii.
@anonym_5e2c44 sú tu aj ženy, ktoré to podstúpili a žiadne výčitky nemajú. Tým nechcem napísať, že to je najsprávnejšie riešenie
Nechala by som si tretie dieťatko, iba ak som dobre finančne zabezpečená aspoň kym dieťa nepôjde do škôlky, a tiež aby prvým dvom nič nechýbalo, čo potrebujú. Živoriť a rozmýšľať nad každým eurom, a este v dnešnej neistej dobe, tuto cestu by som si nevybrala. Nepoznáme celkovú situáciu, tazko sa vyjadriť presnejšie k tvojej situácii.
@20erika07 myslím, že ju ani nebudeme poznať, že je to jedna z mnohých vymyslených tém na rozprúdenie diskusie, aby kôň žil, preto v úvodnom príspevku nie je ani uvedené nič bližšie
@anonym_autor Ahoj. Ja som si podobnou situáciou prešla a vlastne prechádzam. Od začiatku ako som zistila, že som tehotná, som s detmi sama. Vlastne bývanie som mala už poriesene v tom čase. Malý ma 16 mes a je to zlatíčko. Život sa mi otocil úplne hore nohami, zmenila som počas MD prácu, starší chalani uz boli v podstate samostatné jednotky, už to bolo všetko také pohodlne a zrazu babatko, ktoré ma potrebovalo na 100% 24/7. A to keď sa narodil, museli ho operovať keď mal cca týždeň, mala šanca na záchranu, ja vtedy sama v podstate na všetko. Pri inkubatore som sa úplne zložila. Je to niekedy o drzku, hlavne keď u nás nie je moznost, aby ho strážili napr.stari rodicia, že vykryť choroby a ja v podstate v novej práci 😅 od 10mes.chodi do jaslí a musim povedať, že sa adaptoval úžasne a ozaj rýchlo. A neskutočne sa tam vždy teší, už keď vystúpime z auta ráno, pisti od radosti. Všetko sa to nejak postupne vyskladalo. A snáď vysklada. Aj keď je to niekedy náročné, paradoxne si neviem predstaviť krajší život a som si istá, že keby som sa bola rozhodla ináč a nezamakala v celej tej situacii a nebol by tu s nami, tieto pocity, ktoré teraz mam, by som už v tomto živote nezažila. Ale tak toto je moja situácia, moje pocity, rozhodnúť sa musíš sama. A ozaj je dôležité mať vlastné bývanie, aspoň nejaké úspory, prácu alebo aspoň prax v nejakom odbore, ak by si bola nútená ju náhodou meniť, aby si si vedela novú nájsť ralelativne rýchlo. Ideal, ak ti ma kto pomôcť...rodina.
@anonym_autor to sa musíš rozhodnúť ty ale bude to sakra ťažké
@lizatko1009 áno môže nastať táto situácia, ale rovnako môže nastať situácia, že po potrate dostane depresiu a nebude sa mať kto starať ani o tie 2 čo má. Autorka musí vedieť ako je na Tom. Asi nie je úplne presvedčená, keď tu píše a radí sa. Ja nehovorím že to bude prechádzka ružovou záhradou. Absolútne nie. Ale je to do riti život . ŽIVOT! A je úplne jedno v akom malom štádiu zatiaľ je. Nedehonestujte môj názor len preto že vy máte iný. Ja som napísala názor vzhľadom na komentár že jej môže pomôcť rodina. Ja to nezhlahcujem absolútne nie . Ja vás aj chápem , že si uvedomujete zlú dobu, máte deti takže viete koľko peňazí to celé obnáša... Ale to dieťa tu už je a je jedno či je to bunka dve alebo tri zatiaľ. Hadam vedome nemala sex s mužom čo je úplne nezodpovedný a mám za to že sa bude starať aj otec. Je to ťažká situácia ja viem ešte raz nezlahcujem to, ale mám právo na názor ako vy tu všetky ostatné
@lizatko1009 áno môže nastať táto situácia, ale rovnako môže nastať situácia, že po potrate dostane depresiu a nebude sa mať kto starať ani o tie 2 čo má. Autorka musí vedieť ako je na Tom. Asi nie je úplne presvedčená, keď tu píše a radí sa. Ja nehovorím že to bude prechádzka ružovou záhradou. Absolútne nie. Ale je to do riti život . ŽIVOT! A je úplne jedno v akom malom štádiu zatiaľ je. Nedehonestujte môj názor len preto že vy máte iný. Ja som napísala názor vzhľadom na komentár že jej môže pomôcť rodina. Ja to nezhlahcujem absolútne nie . Ja vás aj chápem , že si uvedomujete zlú dobu, máte deti takže viete koľko peňazí to celé obnáša... Ale to dieťa tu už je a je jedno či je to bunka dve alebo tri zatiaľ. Hadam vedome nemala sex s mužom čo je úplne nezodpovedný a mám za to že sa bude starať aj otec. Je to ťažká situácia ja viem ešte raz nezlahcujem to, ale mám právo na názor ako vy tu všetky ostatné
@majus2323 ani zivot a ona vonsvojom veku ma tiez pravo na zivot, na prvom mieste je ona a tak deti. Necudujem sa, na akom mieste je postavenie zeny, ked vsetko toto ma znasat a nosit nejaku ťarchu sama. To nie je len nununu babatko, ktoré sa bude obliekat po surodencoch, ale kazdemu dietatu aj nejakym sposobom šetriť, pride škôlka, bude riesit co najskor sukromnu za nemale peniaze, lebo bude potrebovat pracovat, potom skola, stredna a uz nebude chcieť nosit tenisky po starsom ani mobil po starsom, kruzky, doucovania, vylety zo skoly atď atď. ak sa zeny dostanu az z maleho nununu az tam, potom nech napisu. My mame od septembra stredoskolaka a viem kolko to stoji a nebudem ho o nic ukracovat. Ja zial neverim tomu, ze deti sa chovajú z lasky. Ano, aj z lasky, ale na prvom mieste je financne zabezpecenie.
Kedysi som bola strašne proti potratu vadilo mi že ženy zabíjali pod srdcom svoje vlastné dieťa. Mam 3 deti keby som ostala tehotná na 1000% ho nedám preč aj keby ma chcel kvôli tomu opustiť chlap / manžel. A však su ženy ktoré to majú v živote príliš ťažké financie, byvanie a v ďalšom dôsledku uz maju deti a partner ich nechal všetko ked sa to spoji človeka donúti ist na potrat lebo to nezvládnu. Ako sa rozhodneš je na tebe . Treba to zvážiť lebo potom sa to vrátiť nedá až potom nemáš výčitky. Otecko vie že si znova tehotná?
Nie,nenechala.Viac by mi záležalo,aby som kvalitne vychovala dve deti,ktoré už mám.Na pomoc mamy a sestry sa nespoliehaj.Jeden deň sú,druhý byť nemusia
@anonym_autor Chapem, že máš veľa obáv. Poviem ti to z hľadiska ženy, ktorá má za sebou 3 potraty ... Dieťa je zázrak a dar a ja si to s každým spontánnym potratom uvedomujem viac a viac. Viem, že to máš ťažké, ale ak máš pomoc maminy a sestry, tka prosím aj za to dieťa -nechaj si ho. Ak sa vyvíja správne, tak tu má byť a obohatí tvoj svet. Vieš, možno to znie zvláštne, ale poznám veľa takýchto neočakávaných deti, ktoré prišli v najnevhodnejšiu chvíľu. No keď si ich rodičia nechali nakoniec to boli najoblwtovanejsiw deti v rodine a častokrát oni práve najviac ostali pri svojich rodičoch aj v starobe a doopatrovali ich. Všetko sa deje pre nieco. A taky zázrak, ako dieťa nie je náhoda. Nech sa to zdá akokoľvek náročné a ťažké.
@anonym_autor A ty sa ešte pýtaš ??? V žiadnom prípade si ho nenechaj. V dnešnej dobe sú aj dve deti viac ako dosť. A zvlášť, keď budeš na to sama. Či sa spoliehaš na prídavky od štátu a výživné ? Alebo čakáš, že ti bude rodina pomáhať a obdivovať ťa, aká si hrdinka, že máš 3 deti ? A neviem, ako to chceš potom zvládať v práci, sama na tri deti, veď to tam viac nebudeš ako budeš. Mám kolegyňu s 3 deťmi a stále je na OČR alebo "kvôli deťom" takmer každý deň uteká z práce skôr, a aj keď v práci náhodou je, tak vkuse rieši veci okolo deciek alebo o nich aspoň rozpráva. A my ostatné robíme za ňu.
@anonym_autor Chapem, že máš veľa obáv. Poviem ti to z hľadiska ženy, ktorá má za sebou 3 potraty ... Dieťa je zázrak a dar a ja si to s každým spontánnym potratom uvedomujem viac a viac. Viem, že to máš ťažké, ale ak máš pomoc maminy a sestry, tka prosím aj za to dieťa -nechaj si ho. Ak sa vyvíja správne, tak tu má byť a obohatí tvoj svet. Vieš, možno to znie zvláštne, ale poznám veľa takýchto neočakávaných deti, ktoré prišli v najnevhodnejšiu chvíľu. No keď si ich rodičia nechali nakoniec to boli najoblwtovanejsiw deti v rodine a častokrát oni práve najviac ostali pri svojich rodičoch aj v starobe a doopatrovali ich. Všetko sa deje pre nieco. A taky zázrak, ako dieťa nie je náhoda. Nech sa to zdá akokoľvek náročné a ťažké.
@tinka_1807 🙏
Nenechala by som si to a to by som finančne netrpela ani bez muža ale 3 deti sú už ozaj záhul hlavne z psychického hľadiska, nehovoriac o tom, že máš ťažké obdobie a ešte do toho malé decko, však to je ideálne na popôrodnú psychózu, takže 3 deti so psychicky chorou matkou, ktorá sa dokonca nikdy nemusí z toho dať dokopy… ani nerozmýšľaj extra nad tým, budeš mať dosť problémov aj s 2 nie ešte byť na MD s ďalším.
Nie. Načo. Však máš už 2. Nemá zmysel. Mimochodom nikdy nechápem ako môžu spraviť decko ak už vzťah nefunguje. Sme na tom naprd ale sexujeme naplno?
Ja som tu davno pisala pribeh znamej, ktora prepadla drogam, mala jedno, potom druhe dieta, ked cakala tretie, chcela ist na potrat. Otec deti v base. Babka a mama jej povedali, ze nech nejde na interupciu, vychovali 2 deti, vychovaju aj tretie. A to tretie ju totalne zmenilo. Dnes ma pracu, je cista, stara sa v ramci moznosti o deti. Neziju v luxuse, ale nehladuju, mama je pomaha. Vsetky 3 deti ma zdrave a mudre. Ak mas co i len malu moznost zvladnut dietatko, nedavaj ho prec. Ono za otca nemoze. Drzim palce, aby si si sa rozhodla co najlepsie pre vas vsetkych, aj ked to bude tazke rozhodnutie.
@anonym_autor závisí to od mnohých faktorov. Ako si na tom. Bývať mas kde?. Nejaké ušetrené financie? Pomoc sa samozrejme hodí... a v neposlednom rade, to ze ta chlap opustil ho nezbaví povinnosti. Ma záujem sa starať?

Určite to ženy zažili. Len tu ťažko radiť. Musíš vedieť ty,ako si zabezpečená, či ti bude mať kto pomôcť, či zvládneš sama tri deti.