icon

Som tehotná nie chorá

14. aug 2021

Čavik. Mám pár dní do pôrodu . Jasné že musím ísť poslušne na návštevu k svokre ved pani by sa urazila.
Najlepšie na tom je že sa nechá obskakovať odomna.
Nerozumiem ,či to robí naschvál ..chodíme tak na 3hodky posedieť a ja už psychicky skôr nevládzem ako fyzicky.
Mám pocit akoby chcela dať vedieť že ona je dôležitejšia ako ja ?možno si namyšlam ale stále vraví o sebe ako jej čo je dobré a ako je jej zle . Snažím sa nepočúvat to viem o čo ide.
O moju reakciu na to . Vážne . 😂Aby potom mali o čom debatiť . Ale veď si nájdu niečo. Opak moji rodičia. Nemôžem porovnávať ale robím to . Moja mama by mi pomohla aj nonstop keby je pri mne a ozýva sa ako mi je ,príde za mnou na navštevu domov . Ale opačná strana studeny čumak.
Ja som sa dosť nasnažila a prestala som a možno to ich serie že som sa kus zmenila k nim . Niesom otvorená ako som bývala ale za to môže všetko svokrine vyzvedanie poza chrbát od synčeka. Či ja niesol.dolezita v jeho živote ?

jaskolka
14. aug 2021

Načo tam chodíš?

veronikaszabova
14. aug 2021

Naco tam ides?
Btw chodim len na tie navstevy, kde sa citim prijemne a hotovo.

autor
14. aug 2021

😃a najlepšie je na tom že sú ovplyvnený aj poniektorí z rodiny ,poštvany proti mne haha. Keď ich na o baví nech sa páči. Ja len že ..zlo nevyhrá nikdy . Keď už bude zle tak už budu všetci veľmi dobrucky

autor
14. aug 2021

@jaskolka lebo som blbá?

veronikaszabova
14. aug 2021

Tak ich ignoruj a hotovo. Prepac, ale ja nikdy toto nepochopim - nech si vravia co chcu, nech ohovaraju. A? Ty vies, kde je pravda, ser na nich.

autor
14. aug 2021

@veronikaszabova aj tak to môžem brať . Ja viem 😒

petamich
14. aug 2021

podla mna to zbytocne prezivas a nie neda sa porovnavat mama a svokra, mama je mama a ty si jej dieta, tiez tvoja mama predpokladam nekontaktuje tvojho muza, aby sa spytala ako sa mate, tak co je na tom cudne, ze svokra sa radsej na vas a na teba spyta svojho syna 🤷‍♀️ moja mama tiez nevola muzovi, ten ani nevie, ze nejaku svokru ma
a ak by som mala par dni do porodu, tak poviem manzelovi, ze nikam nejdem a ked nas chcu rodicia vidiet nech pridu na navstevu k nam a donesu aj kolac
a ak ti tvoja svokra nesedi a je psi cumak ako pises nuz tak nech - ja zastavam nazor, ze treba mat politicky korektne vztahy ale lubit sa nemusime

a uprimne nechcem sa ta dotknut ale z tvojho prispevku vlastne neviem kde je problem - v prvom rade tvoj muz ma svojej mame povedst, ze na navstevu sa necitis, z toho co si napisala nechapem ako ti dava najavo, ze je dolezitejsia a to ze stari ludia riesia co im je a nie je je snad uplne bezne

mne proste znies tak trochu prednasrato, lebo je to svokra, ktoru evidentne nemusis....a este nechapem, co na to tvoj muz a preco proste nepovies nie

azurova99
14. aug 2021

Nechoď tam nepomáha to ani tebe ani babu, pozri ja som bola v skoro v 9 mesiaci a kázala mi umývať okná kľudne mohla ona s dcérou ale ne musela som ja

kristinagook
14. aug 2021

Myslím si že občas robíme veci len zo zdvorilosti aby sme naopak my neublížili niekomu kto nám možno nerobí dobre.. ale určite ak sa cítiš takto zle v spoločnosti niekoho iného nechod tam.
Vysvetli to manželovi ako vidíš celu vec ty a skús obmedziť kontakt alebo manžel nacrtne mame že sa nespráva vhodne … a buď to pochopí alebo nie.
Nikdy nikto nemôže niekomu prikázať aby niekam chodil nasilu. Ty si predsa strojcom svojho šťastia ako sa vraví.. ale poznáme to snáď všetky aj keď možno práve nie so svokrou 🥰

sima1415
14. aug 2021

Teraz si predstav že to máš naopak ako ja . Svokra je mi viac mamou ako moja vlastná, to je pocit :D ja som jednoducho stopla kontakt iba na nevyhnutné minimum a nech si myslí kto chce čo chce , nekaz si život pre niekoho iného a drahému vysvetli , že teraz si ty tá dôležitejšia a nie mamička

ruzasipova
14. aug 2021

Nie, nemusis ist k svokre. Nie, nemusis ju obskakovat v jej domacnosti, aj keby si tehotna nebola. Je uplne v poriadku, ze svokra sa na vas pyta svojho dietata ako sa tvoja pyta teba- svojho dietata.
Ale tvoj problem nie je svokra, ale muz, ktory sa ta ma zastat, co zrejme nerobi.

oli18
14. aug 2021

Ani ja som nezistila, v com je problem. Ked nie je , tak si ho vyrobime, ved svokra😂

kristiii
14. aug 2021

O pár riadkov nižšie diskusia o tom ako chlap chodí sám na návštevu k svojej matke a tiež problém na svete. Aby po tých radách nedopadla o pár rokov podobne, keď už teraz nie je schopná udržať so svokrou ako tak korektne vzťahy. Ja by som skôr poradila túto cestu. A nemusíš tam byť tri hodiny, po hodinke povedz, že si unavená a choďte domov. Za tú dobu si vypočuj (aspoň jedným uchom) jej problém, pritakaj, pokyvkaj hlavou, mysli si popritom svoje a adios. Nič viac nič menej.

elizabet173
14. aug 2021

@azurova99 nemusela, robila si to. Z dôvodov, ktoré poznáš len ty, ale robila. Nedržal ti nikto dýku za chrbtom. Inak tvoj muž sa prizeral, či?

elizabet173
14. aug 2021

Najvyšší čas, že o pár dní rodíš. Popri bábätku našťastie nebudeš mať čas toto riešiť. Ale verím, že si zase niečo nájdeš. Máš desať rokov, že nedokážeš povedať, že tam nejdeš, že ti je už najlepšie doma? Prečo by si ju musela obskakovať? Veď sa nezdvihni zo stoličky a iba sa usmievaj. Tvoj muž sa pozerá, ako s veľkým bruškom obskakuješ svokru? A ako môžeš porovnávať mamu a svokru? Sorry ale príde mi to, nemám problém, vyrobím.

michaela789
14. aug 2021

Ja som v 7mom mesiaci a už teraz mi nie je sprosté odmietnuť sa trepať niekam, stačí že mi čosi nezavonia a hotovo 😅 sorry, ale snáď tu budujem nového človeka a nemienim obetovať ten kúsok pohodlia ktorý mi ako tak ostal návšteve, na ktorú som ani nechcela ísť a z ktorej mám nervy. Nik ti nedrží zbraň pri hlave, aby si tam šla. A keď sa svokra urazí, nech. Jej problém. Však sa raz odrazí.

azurova99
14. aug 2021

@elizabet173 muž bol v robote, nechcela som, ale musela som bývala som tam, takže velmi na výber nebolo radšej to ako tie ich pohľady že nic nerobím, že len oddychujem aj preto som hneď NATO odišla k našim a prišla až po 6 nedeliu

azurova99
14. aug 2021

@elizabet173 bývali ste niekedy so svokrou, vašim písaním sa mi zdá že vôbec nie

elizabet173
14. aug 2021

@azurova99 u svokry som bývala, ale krátko, kým sme prerobili byt. Ale nič a nikto na svete by ma nedonútil, aby som v deviatom mesiaci u svokry umývala okná, ak by som sama nechcela. Pohľady by som s úsmevom odignorovala. Dobre si urobila, že si odišla. Ja by som sa už do takej rodiny nevrátila a muž by si mohol vybrať, či ide so mnou alebo nie.

alaguema
14. aug 2021

Prečo tie vysmiate emotikony a akože haha nálada, keď píšeš o niečom, čo ťa evidentne trápi? Zlo nevyhrá nikdy? Skonči s ilúziami a rozprávkami. Milá budúca mama, je čas dospieť. Svokra nie je zlo a ty nie si dobro. Toto sú vzťahy. Vitaj v realite. Tvoje zlé pocity pramenia z tvojho vlastného pocitu nedostatočnosti a sebahodnoty. Tá "zlá svokra" ti to len odzrkadľuje. A ty na to skočíš a budeš skákať vždy, kým si to v hlave neupraceš. Preto aj zatiaľ robíš veci, ktoré robiť nechceš. Myslíš si, že možno ťa budú mať radšej? Nebudú. Iba sa to zhorší. Kým si neuvedomíš, že nemusíš robiť vôbec nič a aj sa podľa toho zariadiš. Ale neboj, je to úplne v poriadku. Prešli a prechádzame si tým všetci 😉

azurova99
14. aug 2021

@elizabet173 tak ako bývalá som tam 3 roky kým sme postavili dom, nikdy by som sa tam nevrátila, nenávistné pohľady, nikdy mi ani s malou nepomohla,keď bola malá mi ju ani na 5 minút nevzala na ruky, keď mi prvýkrát ochorela a utekali sme na pohotovosť lebo sa dusila s hlienami sa rehotala, na toto nikdy nezabudnem

autor
14. aug 2021

@alaguema múdro napísane 👌

elizabet173
15. aug 2021

@azurova99 tak tvoja svokra je hotový poklad, len kopať a kopať, Raz sa jej to možno vráti. Mám kamarátku, ktorá nechcela postrážiť jej staršiu dcéru ani vo výnimočných prípadoch, keď s mladšou utekala k lekárovi a teraz keď deti vyrástli a ona je už stará tak vyplakáva, že vnučky k nej ani neprídu. Čo by tam tak asi robili, keď nemajú s babkou žiaden vzťah

azurova99
15. aug 2021

@elizabet173 veď toto tiež veľmi tam nechodíme býva tam aj švagriná 18 ročná tez vôbec nezáujem druhej švagrinej chodí strážiť deti a mne nie, ale jej sa to vráti a svokra myslí len na svoju dcerenku jej všetko treba dať keď ma narodeniny tá keby sme jej na kilá nosili a ona donesie dcére ledva za 10€ a zbožňuje len druheho syna so švagrinou no sa jej tiska do riti jednej aj druhej

elizabet173
15. aug 2021

@azurova99 aké požičaj, také vráť.

autor
20. aug 2021

Pomoc 😏stále cítim tlaky od manžela ,, že veď na chvíľu môžem ísť na návštevu.. Ja viem čo môžem ,čo chcem a čo mi robí dobre a čo nie. Či to naozaj potrebujú má obkukovat aká som? a ako sa mi zle behá ,vstáva? Škodoradosť na mieste

elizabet173
20. aug 2021

ignoruj ho, sústreď sa už len na tlaky pred pôrodom. Keby neprestával, šmar o zem za dva taniere a povedz mu, že ešte slovo o návšteve u jeho rodičov a šmaríš mu ich do hlavy. Musíš byť asi ráznejšia, alebo ho zastav, hneď, ako začne, zakrič čo najhlasnejšie - ticho. A dobre si túto situáciu zapamätaj, keď bude on chorý, tak priveď každý deň návštevu ty.

lienka.7
20. aug 2021

Nechod tam a basta. Povedz ze chces doma oddychovat, v tvojom stave nic nenormalne.
A porozpravala by som sa s manzelom co a ako.
Svokra si dovoli len to co je jej dovolene