Som v 8. mesiaci a zomiera mi rodič
Ahojte baby, potrebovala by som radu..nikdy som nečakala že toto sa stane ale stalo sa...som v 8 mesiaci tehu a bohužial jeden z mojich rodičov zomiera..je to psychicky velmi velmi naročne a o to viac pre mna kedze som plna hormonov...nechcem malinkemu ublizit...viete.mi poradit nieco co sa moze na ukludnenie? Ten plac a stres mu urcite neprospievaju a ano snazim sa dychat a mysliet na to ze babatko je prvorade ale ta bolest a pocity sa vo.mne velmi biju...Mozno je tu niekto kto si presiel niecim podobnym...lekarke samozrejme zavolam len mi zatial neberie telefon...vdaka za akukolvek radu, tip...
skús navštíviť psychologa, porozprávať sa, možno pomôže, silno držím palce, aby bolo dobre.
neboj sa smútit, je to prirodzené. prijmi to a preži to tak, ako to cítiš... práve to ulavenie emocií ti pomoze ventilovat a bude ti lepšie. veľmi ma mrzí čo prežívaš, čaká to každého z nás, mysli na to, čo všetko ti tvoj rodič za cely život dal a čo budeš dalej vdaka nemu učit ty svoje deti ♥ kolobeh života nezastavíme, ja sa už tak pomaly nastavujem v hlave, človek nevie dna ani hodiny, že jedneho dňa to príde. neboj sa, zvládneš to. držím ti palce ♥
Je mi to veľmi ľúto. 😔 Jeden na svet prichádza, druhý odchádza. 😔 Verím,že sa aspoň stihnú uvidieť. ♥️ Posielam veľa síl! ♥️
Babatku tvoje emócie nejako neublížia, tie emócie tu sú a sú prirodzene, nebojuj s nimi, to je škodlivejšie ako si dovoliť smútiť a plakať. Strašne ma hnevaju tie komentáre z okolia keď tehotná prežíva stres že to vplýva na bábätko, žiadny výskum to nikdy nedokazal, ja som si prežila niečo podobne keď som bola tehotná so synom a bolo to najlepšie a najspokojnejsie bábätko na svete, je to veľký smejko ☺️ takze tieto komentáre nepočúvaj. Život je taký, keby sa dalo proti tomu chrániť tak nie je toľko tehotných a väčšina deti by bola neurotická.
Určite zavolaj doktorke, najlepšie rovno psycholog alebo psychiater, tam nepotrebuješ odporúčanie. Prajem veľa síl ❤️
Plac,dostan to zo seba. Stres moze ovplyvnit babo ale neublizi mu nejak vazne.. Aspon o takom neviem.
Ja som to tak mala. Zomrel mi rodic 2 mesiace po narodeni dietata. Stav sa zacal rapidne zhirsovat odkedy som bola asi v 5. Mesiaci.
Nikto si nevie predstavit, co prezivas, okrem ludi, ktory to sami nezazili. Presla som si sialenymi stavmi. Nic som neuzivala, nesla som psychologovi (psychologovi by som teraz urcite isla).
Maly je uplne v poriadku, zlate usmievave dieta. Myslim, ze sa ani nemusis tak bat o to dieta, ako o seba a svoje psychicke zdravie.
ten psychicky stres ho neovolyvni tak ako bilion inych (fyzickych ) veci. ako napr. keby si pila fajcila brala tazke lieky jedla surove maso ci vajicka. robis maximum pre svoje dietatko. 8 mesiacov si ho tam vyzivovala najlepsie ako si vedela to ze je pri tebe ked toto prezivas ho nijako neohrozuje. postaraj sa o seba najlepsie ak ovies. myslim na teba. vyhladaj terapeuta ktory sa specializuje na smutkove poradenstvo.
Ďakujem baby, áno každý ma straši, že stresom a smútkom mu ublížim ale tiež to beriem tak že to proste patrí k životu a musim si tým prejsť..už ostatok nie je v mojich rukách ale tam toho hore...ďakujem za komentáre ❤
Mne umrel otec, keď som bola v 7.mesiaci, bola to neskutočná rana, proste ho odviezla sanitka, bo mozgová príhoda, 3 týždne bol v nemocke a už sa nevrátil 😢 o to to bolo horšie, že to bolo pred 3. rokmi keď sa objavil covid, do nemocnic sa nemohlo, bol tam sám a umrel tam sám ako prst, ešte teraz revem, keď si na to spomeniem! Tak sa tešil na vnučika, ktorého sa ani nedožil 😢
@lenocka8894 och, az mi stislo srdce 💔 a co sa mu stalo? Si velmi silna zena, obdivujem Ta ❤️
@autorka Posielam vela sil a drzim palce, nech to vsetci zvladnete najlepsie, ako sa da.
toto je nehorazna kravina, ktore je bohuzial vzita. Nie Tvoje emocie babatku neublizia. A vzdy je lepsie vyplakat sa, ako to drzat v sebe a vytvarat si stres. Plac uvolnuje emocie a vyplavuju sa zle hormony von. Takze moja, je mi nesmierne luto, co prezivas, urcite si si svoje tehotenstvo tak nepredstavovala, ale plac, kolko to len ide, babatku neublizis. Mozno budes vypluta od psychickej unavy ale na drobceka to nema vplyv. Zelam vela sil
Ahoj ja som to prezila minuly rok 😭 isla som rodit 09.12 a otec mi zomrel 27.11 😭 bolo to nieco strasne aj teraz to boli velmi ale musis to vydrzat misis byt silna kvoli babetku viem co prezivas 😭😭😭😭
A plac tolko kolko sa ti len chce aj ja som plakala clovek to musi vyplakat bude to tazke ale bud silna
Mala som extremne stresujuce tehotenstvo. Babu to neublizi
@cookie29 ❤
Mne velmi tazko , smrtelne a nahle ochorela mama tesne pred porodom, tiez strasne stresy, plac... dcera ale bola velmi dobre, usmievave, trpezlive babatko, niekedy aj 4 dni nezaplakala. Nic som neuzivala, smutok je dobre si prezit, nie popriet.
@simsalabim samozrejme...ja sa trosku obavam kvoli tomu ze mam aj trombifilny stav a hematolog.mi hovoril ze sa treba vyhybat napatiu, zatazovym situaciam a stresu co v tomto pripade moc nie je mozne...ale tak neurobim nic, lieky uzivam a viac uz nie je v mojich rukach...
Ahoj,
Carnosin, Vitaminy skupiny B a magnezium. Tym nic nepokazis. A opytaj sa pokojne aj dr, urcite ti dobre poradi. Prajem ti vela sil.
Žena je len ako maternica, inkubátor, to je jedno čo prezivas, dôležité je len čo dávaš do tela ako výživu. Možno ešte Tvoj fyzicky stav, ale to hlavne pre Teba, ak nie je úplne zle, tiež to bábo neovplyvňuje. Veď vynosia deti aj mŕtve matky v kome...
@dizajnerka zaujimavy nazor..ale ked mate taku silny trombofilnu diagnozu kde telo pocituje zatazove a stresove situacie tak to vplyv urcite ma...
Dakujem vam inak za podporu zeny...ocino to po dlhsom boji vzdal, uz sme sa s nim rozlucili...vnucatko bohuzial nestihol ale verim ze z hora na nas bude davat pozor ❤
Vies,co mna tieto reci ludi vedia tak vytocit. Za prve,nie je dokazane,ze emocie dietatu ublizia,nikdy to nebolo preukazane a za druhé ako si ma clovek rozkazat nesmutit? Kazdy smuti pri strate rodica. Ludia si neuvedomuju,co rozpravaju. Emocie su prirodzenou reakciou,plac,ked potrebujes,smut,len to nedus v sebe. A okolie nech si rozprava co chce. Nemusis brat nic na ukludnenie
uprimnu sustrast. verim ze ocino by si pre teba neprial nic ine nez stastny porod a spracovanie vsetkeho co potrebujes soracovat aby si vedela ist dalej. urcite bidel nadej a zanechanie svojho posolvstva v tom ze ta videl s dietatkom pod srdcom.

Mne umrel moj muz ked som bola tehotna..plakala az jacala som cele tehu..maximalne som mohla guajacuran ale ten vobec nepomahal..vlastne nepomahalo nic...ale babatko je zdrave krasne usmievave 🙏🙂 hlavne nedrz emocie v sebe ale davaj pozor aby si to s placom velmi neprehanala..drz sa ❤️ posielam velke objatie