icon

Strach z druhej sekcie

9. nov 2025

Ahojte. Snáď ma tu niektoré pochopia, ale s poslednou sekciou pred 4 rokmi som si vytrepal svoje. Prirodzene rodiť nemôžem kvôli neurologickými problém. No je to tu zase. O dva mesiace ma čaká sekcia v celkovej anestéze a ja mám neskutočný strach. Veľmi sa bojím že sa zopakuje čo pred tym( otvorila sa mi rana, neskutočne bolesti 3 dni pi operácii a prístup ku mne hrozný, proste neverili že mám až také bolesti. Strašne dlho sa mi hojila rana a zostala škaredá jazva. S jazvou mi je jedno ale títo ostatné… Mám až panický strach, úzkosť, nervy… Na mamičke sa všetci tešíme ale zažívam v utorky boj :( že ako to dám.

anonym_9e3cce
9. nov 2025

@anonym_autor mna caka prva sekcia a tiez mam strach. Brucho mam uz operovane 3x a jaziev na nom pozhnane...takze sa obavam co to opat spravi s mojim bruchom a ako to zvladnem.
Takze ja ti nepomozem ale tvoj strach chapem.
Napises kde si rodila? A co potom ked sa ti otvorila? Bolo to na vrchu a zasili opat ci niekde vo vnutri a museli ta operovat opat?

autor
9. nov 2025
@anonym_9e3cce

@anonym_autor mna caka prva sekcia a tiez mam strach. Brucho mam uz operovane 3x a jaziev na nom pozhnane...takze sa obavam co to opat spravi s mojim bruchom a ako to zvladnem.
Napises kde si rodila? A co potom ked sa ti otvorila? Bolo to na vrchu a zasili opat ci niekde vo vnutri a museli ta operovat opat?

@anonym_9e3cce nechcem menovať, doktor tam už nepracuje. A otvorila sa len na vrchu po tom čo ma stavali na nohy po 12 hodinách. Tak sme dve. 🙂 viem že to zvládneme ale ten strach, že ako ho potlačiť.

anonym_9e3cce
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_9e3cce nechcem menovať, doktor tam už nepracuje. A otvorila sa len na vrchu po tom čo ma stavali na nohy po 12 hodinách. Tak sme dve. 🙂 viem že to zvládneme ale ten strach, že ako ho potlačiť.

@anonym_autor a tehotenstvo si mala/mas ake? Nemala si problem s jazvou? Citala som ze po sekcii dalsie tehotenstvo moze boliet v mieste jazvy

nanda02
9. nov 2025

@anonym_autor ten strach je normálny. Ja som prvú sekciu mala akútnu a druhú po 16 rokoch plánovanú. Tiež som sa jej bála,lebo som všade počúvala ako po druhej to hojenie trvá dlhšie a viac aj bolí, ale teda ja som mala asi šťastie pretože už v nemocnici sestričky hovorili že sa dávam dokopy rýchlejšie ako mamičky čo rodili prirodzene a doma som sa tiez rýchlo zotavila a za seba môžem povedať,že tú druhú sekciu som zvládla lepšie. Ale samozrejme každá sme iná. Ale určite to bude v pohode a všetko dobre dopadne🥰

ika02
9. nov 2025

Ahoj, ja som bola na sekcii dvakrát a musím potvrdiť, že druhá bola jednoduchšia. Po týždni som doma lietala okolo oboch detí. Ale nemala som na výber, bola som na nich už sama, tak som nemala kedy myslieť na nejakú bolesť.

autor
9. nov 2025
@anonym_9e3cce

@anonym_autor a tehotenstvo si mala/mas ake? Nemala si problem s jazvou? Citala som ze po sekcii dalsie tehotenstvo moze boliet v mieste jazvy

@anonym_9e3cce tehotenstvo je samo o sebe katastrofa. Hlavne nevoľnosti a som chudokrvnosť ale tak že mi je kezde ráno na odpadnutie a podobne. Jazva ma nebolela vôbec na počudovanie. Škaredá ale nebolela.

anonym_431278
9. nov 2025

No to mi je ľúto,ja som mala úplne ok aj keď som sa veľmi bála
Dokonca aj nemocnice ,kde som rodila ale mala som šťastie na super personál
Aj som rozmýšľala, že si niekde niekoho zabeštelujem ale dala som to na náhodu
Takže keď máš taký strach a je možnosť tak skús si dohodnúť operatéra alebo nemocnicu
Aspoň sa o tom poinformovat aké su možnosti a či sú

anonym_83634b
9. nov 2025
@anonym_9e3cce

@anonym_9e3cce neboj sa, ja som pred sekciou mala tiez velke gynekologicke operacie a rozparana som bola dost a pri sekcii doktor zahlasil, ze spravime vam krajsiu jazvu a ako tak siju, tak zrazu som uz len pocula ako si to medzi sebou chvalia ze ake pekne to bude mat 😁 tak to na odlahcenie 🙂 zvladnes to, neboj, oni vedia co robia. Ja som bola fakt tazky pripad a zvladli sme vsetko, treba ale tym doktorom aj trosku pomoct a pozitivne sa naladit 🙂

maryetta
9. nov 2025

Och tak velmi ta chapem. Ja som sa celkovo bala sekcie. A hned prvy porod bola akutna. Ja som sa neskutocne bala. Ako dr povedal-otvorili sme vas v poslednej minute...... takze som soce vdacna za zachranu zivotov ale....
ked som mala ist rodit druhykrat som bola uz schopna aj umriet len aby nebola sekcia. Fakt tak velmi som sa bala. Nastastie som isla klasicky ale v hlave mi isli vsetky scenare.
Ty kvoli inej diagnoze na vyber nemas ☹ musis jednoducho prijat ze inac sa neda. A hlavne nastavit pozitivne myslenie. Nie to co bolo resp je alebo moze byt zle/neprijemne. Ale mysliet na to z toho pozitovneho hladiska. Velmi ti prajem ze aj ked "nechcena" sekcia. Ale nech je to pre teba co najviac prijemny zazitok zrodu noveho zivota 💪🏻❤️

anonym_0245ad
10. nov 2025

Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš.Treba veriť, že sa zlá skúsenosť nezopakuje.Jedna praktická rada: Začnite užívať vitamín C v odporúčaných denných dávkach, napomáha procesu hojenia