Tehotenská nepohoda
Ahojte, boli ste tak že vaše staršie dieťa vám doslova šlo na nervy? vyvádzalo, skákalo na vás, poprípade kopalo, za každým len kričí aj ked sa jej niečo páči aj nepáči... nedavam to asi naozaj, som tehu po potrate... bojím sa... bojím sa samej seba, že jej niečo spravím a to aj môj chlap mi oznámil že by som sa mala ovládať lebo aj keď som tehotná neznamená že musím vždy kričať ... (plakať plačem málo krát, nechcem prednou a predmojim chlapom tiez nie lebo ja plačem... a on príde a blbá otázka : "prečo plačeš?") nemám silu vysvetlovať, chcem len klud len pre seba, spánok len sama pre seba aj počas dňa ... voľno .... no nedá sa nieje to reálne 😟😟 chcem aby som už čim skôr porodila a sla do prace naspäť
jeho rodičia pomáhajú s malou, cez víkend si ju berú ale dáva zabrať aj im ... celý deň sa nezastaví, behá naháňa sa (majú psíka) tomu nedá vydýchnuť 😨 ja viem ze je to oveľa lepsie ako keby je chorá... no je to na mňa dosť mám "voľno" cez víkend ale to niesom tiež sama ale chodím na brigádu a môj partner somňou kedže nevládzem mám náročnejšie tehotenstvo ako prvé 😏
ešte do toho ma bolia zuby (odlomil sa mi čiže denne aspoň 2x umieram od bolesti)
keď je partner doma nevyvádza malá až tak .. až keď odíde do práce ... zvykáva ma udierať s hlavou do brucha
psychológ/ samota niekde ? čo pomôže aspoň na nejaký čas ?
Ťažká situácia....pomoc od rodiny máš keď ti ju zoberú cez víkend oddýchni si najviac ako sa dá (domácnosť počká ak situácia dovolí tak aj brigáda).
Keď si s dcérou skús jej vymyslieť aktivitu/hrajte sa spolu, ona sa zabaví zároveň strávi aktívny čas s tebou a možno sa jej takéto prejavy zmiernia. Podľa mňa žiarli.
Nuž a hlavne jej nastav hranice, láskavo ale prísne....neexistuje aby ťa zámerne búchala do brucha. Veľa jej vysvetľuj že tým môže bábätku ublížiť, že musí dávať pozor.... ponúkni jej že ti môže pohladkať brucho miesto takýchto prejavov.
Hlavne ju od seba teraz neodsúvaj aj pre ňu je príchod súrodenca veľká zmena.
A ak si vetu bojím sa že jej niečo spravím myslela doslovne (vie ťa jej správanie až tak vytočiť) tak naozaj skús nájsť psychológa s ktorým sa môžeš porozprávať. Lebo stále si dospelá osoba a ona je len dieťa.
zubar je problém taký že mám panický strach znich 😨 a moja je masiarka 😏bohuzial patrim ku nej a iny ma nevezme 😏a kedze termín mi nedá hneď, ale až o pár týždňov možno budúci mesiac 😨... a je to náročné keď ste tehotná 6mesiac a ledva sa kotulam ano mame auto ale zas aj čakanie je pre mna dosť medzi ludmi (ešte stále zvracať zvyknem) soboty zvykneme spolu stravit, pieskovisko aj pocas týždňa, hráme sa ako mi brucho len dovolí, veľa vysvetlujem ale neda si povedať a potom som len nervózna... no a brigáda asi preto lebo keby ju nemám tak prídem o rozum úplne a taktiež v dnešnej dobe je každé € dobré 🤔... a áno chodí somnou priateľ, pomáha mi vždy 😏len keď je malá že ma blbý deň tak mi stoja vlasy z nej a má 2r 😊vela veci chape aj to ze v brusku je babo ma chvilky ked pride pomojka sa, pohladka, chape ak ma boli nieci tak hned ratuje 🦋
uz som si nasla dr. sa objednám ku nej aj keď nemyslím si ze reálne by som jej ublizila ale zas clovek nechce riskovať
môže takto žiariť ? keď ešte súrodenec nieje reálne snami?
Dvoj ročné dieťa je naozaj ešte veľmi malé. Jasne že môže žiarliť hlavne ak si ty v tehotenstve k nej zmenila postoj (možno podvedome) alebo si sa jej začala menej venovať.
Moja malá má dva a žiarli len keď mám iné dieťa na pár sekúnd na rukách a dá mi to teda riadne najavo.
@tamitamitami toto som nevedela že by mohlo byť 🤔 no možno som bojazlivá po tom ako sme už o bábo prišli a tým pádom som aj iná nanu 😟 ... lebo v okolí detičky má rada, hra sa, rozdeli, objima 😊 je dost kontaktna, aj z rozpravok vie ze su tak malé báby 😊a vravím že keď nemá zlú náladu tak príde hladká pusinkuje 😟

Koľko rokov ma staršie?
Nechápem, chodíš na brigádu, hoci máš rizikové tehotenstvo? A partner tam chodí s tebou? Prečo vôbec chodíš na tu brigádu, keď máš problémy?
K zubárovi môžeš ísť aj počas tehotenstva, kde je problém?
Keď porodis, tak do prace asi hneď z pôrodnice nepôjdeš, podľa toho, co píšeš, je tam viac problémov. A potom pribudne ešte novorodenec, to bude ešte náročnejšie.