icon

Tehotenstvo po predchádzajúcom potrate

14. feb 2026

Ahojte,som tehotná a strašne sa bojím som iba na začiatku ale už som mala pred 9.mesiacmi potrat..aj sa teším a v neposlednom rade strašne bojím ako to dopadne teraz.. ako ste sa s tým vysporiadali? A ako skončilo druhé tehotenstvo ? Neviem pomaly ani spávať od strachu.

anonym_a2a77e
14. feb 2026

ahoj, ja som asi pol roka po potrate otehotnela a uspesne vynosila syna.
Nestresuj, bude vsetko v poriadku 🍀❤

anonym_121a0e
14. feb 2026

@anonym_autor nestresuj lebo ten stres ti viac škodí ako pomôže. Skús nemyslieť na to, ži a spi normálne a užívaj tehotenstvo. Bude dobre

anonym_dfbb07
14. feb 2026

@anonym_autor Upokoj sa,pretože si tým škodíš a aj bábätku. Dopadne to dobre! Ja som mala pauzu po potrate pol roka a neskôr už bolo tehotenstvo dobré a narodilo sa zdravé dieťatko.

anonym_0d0c55
14. feb 2026

@anonym_autor ahoj, presne viem ako sa cítiš, prechádzam si tým istým. V júli minulého roka MA v 7tt, aktuálne som v 10.tyzdni. Strašne sa pozorujem, do toho klasická tehu precitlivenosť, už mi z toho trošku preskakuje. Odpocitavam každý deň do konca 1.trimestra, viem že ani potom nie je istota ale predsa len je vyššia pravdepodobnosť úspešného tehotenstva. Ešte že mám manžela, ten mi vie tak pekne racionálne “vynadať” aby som nevystrajála🙂

mullerova46
14. feb 2026

@anonym_autor vraj je väčšia pravdepodobnosť udržania dieťaťa po potrate ako u bežnej gravidity bez predchádzajúceho potratu. Počula som od nejakého gynekológa v podcaste 🙂 vraj sa po potrate tvorí viac hormónov ktoré pomôžu udržať plod 🙂

autor
14. feb 2026

Ďakujem babi skúsim sa upokojiť i keď to ide tažko..

barka1
14. feb 2026

Ked som po potrate otehotnela opat ( po prvej MS), brala som tehotenstvo s respektom a pokorou, spravala sa ako tehotná, ale až do konca 1.trimestra som si to nepripustala. Proste nemyslela som na to, že som tehotná. Nikto okrem mm o tom ani nevedel.

anonym_a87c9d
14. feb 2026

Úplne ti rozumiem. Ja som 15tt a tiež som po potrate v lete 2025. A teda taky ten najväčší strach bol v období 10-15tt kedy mi v prvom tehotenstve začali a stupňovali ťažkosti, ktoré skončili potratom. Keď som prešla ten strašiak 15 tt tak to celkom opadlo. Veľa som tu čítala aj staršie fóra, kde veľa žien písalo ako po prvom potrate úspešne donosili zdravé bábätko, takže tým sa ukludnujem. Zároveň občas natrafím na príspevok o potrate aj v 30tt, takže si vždy poviem, že čo má prísť príde a tento strach ničomu nepomôže a hlavne nie bábätku. Bábätko skutočne cíti to, čo cítime my. Samozrejme, tieto odvážne veci som si začala hovoriť až po tom 15 tt keď som ,,začala žiť" a prestala stále kontrolovať ci nekrvacam. Teraz som sa celkom inak naladila a začala si to užívať. Držím palce 🙂

maidenfair
15. feb 2026

@anonym_autor ahoj. Rok dozadu so tiež o dieťa prišla. Teraz som v 23tt. Vedela som, že s nespracovanou traumou to bude tehotenstvo ako na ihlách. Snažím sa byť od začiatku v kľude. Moc to nefunguje. Prvý trimester bol nonstop paranoja. Ale to je asi normálne. Hlavne keď prišli rôzne komplikácie. Teraz po veľkom ultrazvuku je to lepšie ale v strehu som stále. Hlavne pred každou kontrolou. Pôrodu sa paradoxne nebojím. Bude to vykúpenie. Bábo už bude v akom takom bezpečí.Aspoň nejaké pozitívum.

maidenfair
15. feb 2026
@anonym_121a0e

@anonym_autor nestresuj lebo ten stres ti viac škodí ako pomôže. Skús nemyslieť na to, ži a spi normálne a užívaj tehotenstvo. Bude dobre

@anonym_121a0e človek nieje robot. Stres neprestavíš gombíkom. Zvlášť nie po takej skúsenosti. Môžeš robiť čo zvládneš ale takto to nefunguje. To je akoby ti v depresii povedali "netráp sa".

anonym_121a0e
15. feb 2026
@maidenfair

@anonym_121a0e človek nieje robot. Stres neprestavíš gombíkom. Zvlášť nie po takej skúsenosti. Môžeš robiť čo zvládneš ale takto to nefunguje. To je akoby ti v depresii povedali "netráp sa".

@maidenfair ak človek chce tak to dá, sú spôsoby ako ísť proti tomu. Ja po ôsmich potratoch sa to naučila. Nehovorím že to bolo ľahké nie, nebolo ale dá sa to zvládnuť ak žena chce

any_soj
16. feb 2026

@anonym_autor mne pomohlo na psychiku kratučké sono každý týždeň, len pozreli srdiečko. Pre mňa to, že neviem, bolo najťažšie.

zuzi0911
27. feb 2026

Bolo to velmi tazke . Rok po strate sa nam podarilo a teda isla som zosaliet od strachu..na pohorivosti som bola 3x do mesiaca. Ale teda aj som spinila ,aj som mavala silne bolesti atd ...urcite to bolo vygradovane aj strachom ....
Narodil sa nam zdravy chlapcek ...

autor
27. feb 2026

Ďakujem krásne