Tehotenstvo v 17. rokoch
Ahojte . Práve som v 4 mesiaci tehotenstva a chcem sa Vás mladých mamičiek , ktoré ste tu opýtať naco mám právo ., myslím napríklad nejaké peniazky , kam sa hlásiť atd . Ďakujem vopred . 🙂
@sisa_s nie je to len pre vysokoškoláčky? V 17 predpokladám že ešte študuje na strednej
@elizabet173 aj pre stredoskolacky
@veronikaszabova pochopila som to tak, že vysokoškoláčky a plnoleté stredoškoláčky, čo ona nie je, ale možno sa mýlim
@elizabet173 ja si myslím , že bude mať nárok ak dovŕši plnoletost na rodičovský a príspevok po narodení dieťaťa , nie tehotenské štipendium.
@annamalaga nie som odborník v tomto smere, budem rada, ak napíše niekto fundovaný, na rodičák má nárok bez ohľadu na vek, v jej prípade ten nižší, príspevok pri narodení dieťaťa a rodinné prídavky tiež.
@elizabet173 máte pravdu, v prípade stredoškoláčok o štipendiu hovorí školský zákon a musia byť plnolete (a samozrejme musia pokračovať v štúdiu)
@timikii tak potom len rodičovský príspevok ten nižší, príspevok po narodení dieťaťa, rodinné prídavky
@elizabet173 jaaj, pardon, o plnoletosti som nevedela, vedela som iba, ze plati na sš+vš 🙈 ale tak mozno este bude mat cochvila 18
Na úrade práce by mohli poradiť.
obrat sa na Poradnu Alexis.poskytnu ti tieto informacie v ramci bezplatneho a anonymneho socialneho poradenstva.

https://www.minedu.sk/tehotenske-stipendium/