icon

Tehotenstvo v 17. rokoch

timikii
28. feb 2022

Ahojte . Práve som v 4 mesiaci tehotenstva a chcem sa Vás mladých mamičiek , ktoré ste tu opýtať naco mám právo ., myslím napríklad nejaké peniazky , kam sa hlásiť atd . Ďakujem vopred . 🙂

elizabet173
1. mar 2022

@sisa_s nie je to len pre vysokoškoláčky? V 17 predpokladám že ešte študuje na strednej

veronikaszabova
1. mar 2022

@elizabet173 aj pre stredoskolacky

elizabet173
1. mar 2022

@veronikaszabova pochopila som to tak, že vysokoškoláčky a plnoleté stredoškoláčky, čo ona nie je, ale možno sa mýlim

annamalaga
1. mar 2022

@elizabet173 ja si myslím , že bude mať nárok ak dovŕši plnoletost na rodičovský a príspevok po narodení dieťaťa , nie tehotenské štipendium.

elizabet173
1. mar 2022

@annamalaga nie som odborník v tomto smere, budem rada, ak napíše niekto fundovaný, na rodičák má nárok bez ohľadu na vek, v jej prípade ten nižší, príspevok pri narodení dieťaťa a rodinné prídavky tiež.

nikolani
1. mar 2022

@elizabet173 máte pravdu, v prípade stredoškoláčok o štipendiu hovorí školský zákon a musia byť plnolete (a samozrejme musia pokračovať v štúdiu)

elizabet173
1. mar 2022

@timikii tak potom len rodičovský príspevok ten nižší, príspevok po narodení dieťaťa, rodinné prídavky

sisa_s
1. mar 2022

@elizabet173 jaaj, pardon, o plnoletosti som nevedela, vedela som iba, ze plati na sš+vš 🙈 ale tak mozno este bude mat cochvila 18

travelllerka
1. mar 2022

Na úrade práce by mohli poradiť.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
timikii
autor
1. mar 2022

@sisa_s ďakujem krásne , ale Ano , majú pravdu , nemôžem brat štipendium pokiaľ nemám 18 rokov .

timikii
autor
1. mar 2022

@fidka79 Ano , dakujem pekne

zuzinabila
18. mar 2022

obrat sa na Poradnu Alexis.poskytnu ti tieto informacie v ramci bezplatneho a anonymneho socialneho poradenstva.