icon

Zvládnem nečakané tehotenstvo?

butterh
26. júl 2025

Ahojte žienky, mám ročne bábätko a včera som zistila že som opäť tehotná. Vôbec som to neplánovala nechcela a bola som presvedčená,že ďalšie dieťa nechcem a už určite nie tak skoro. Je mi s toho nanič bojím sa neviem ako to zvládnem chcela som sa venovať dcérke. Muž sa veľmi teší. Stále som kojila a menštruáciu som mala nepravidelnú a teraz má dokonca to kojenie bolí a malá pýta cecik ešte. Sú tu mamičky ktoré majú takto po sebe detičky aké to je?

denkabemommy
26. júl 2025

@butterh zvládnuť to zvládnete určite, ale zaobstaraj si osobu, čo ti pomôže aspo 2x do týždňa. Je to s tak malým rozdielom náročnejšie 🙂

biba_18
26. júl 2025

nie si prvá ani posledná, určite to zvládneš ☺️

anonym_f47113
26. júl 2025

Mala som to presne tak isto. Týždeň som revala,keď som sa dozvedela,že som tehotná. Malého som odstavila,keď som bola vo 4tom mesiaci,lebo to hrozne bolelo. Ale zvládnuť sa to dá. Keď si nájdeš režim, dá sa to aj bez pomoci inej osoby ako muža.

20erika07
26. júl 2025

@butterh jasne, ze to zvladnete, ved budete musieť. Nič iné vám ostávat nebude 🙂 to len teraz je sok a predstavy sú strašidelné 🫣 hlavne si potom zabezpečte to, aby si po roku nechtiac necakala tretie 😊 držím palce

nevenka
26. júl 2025

@butterh zvladnes co by nie...mam 4 deti, prve dve s 21 mesacnym rozdielom a dalsie dve s 2 rocnym rozdielom. Zijeme vsetci. Pochybnosti snad kazdy, ale zvladnut sa to da. Kojila som tiez, aj to bolelo, odstavila som cca po 4 mesiacoch.

pribinak
26. júl 2025

Keď si nechcela ďalšie dieta tak prečo si sa nechránila? Však vieš ako môžeš zostať tehotná…..biológiu si v škole mala

Sú tu baby ktoré majú deti aj s menším vekovým rozdielom a zvládli to
Tak veľa radosti z rodinky 🍀🍀🍀

anonym_cf043d
26. júl 2025

Neboj sa, zvládneš to. 🙂 Mnoho žien to má takto, a spravidla je to neplánovane. Moja spolužiačka zo strednej má rozdiel medzi deťmi ani nie rok. Zvládla to sama, bez rodiny, v zahraničí. Určite to zvládneš aj ty. Len to potrebuješ spracovať. Malej sa budeš ešte venovať do pôrodu a budeš sa jej primerane venovať aj potom. Odstav ju od dojčenia, telo teraz živí teba aj druhé bábo, potrebuješ dať výživu bábätku a v neposlednom rade sebe. Už je velkáčka 😉.

alison11
26. júl 2025

Neboj určite to zvládneš najmä mysli pozitívne bude sa mať dcérka ským hrať a vyrastať budú spolu.Ja z bratom máme medzi sebou 17mesiacov a tu sme 🙂. Viem teraz je to šok ale máš nato ešte 8mesiacov kým sa druhé narodí 🙂.Nič lepšie ako súrodenca parťáka dať dcérke nemôžeš.Ver si zvládneš to.Láska sa nedelí ale násobí deťmi 🙂Pevné zdravíčko prajem celej rodinke.

anonym_ab32cc
26. júl 2025

Ja som bola na tom takisto, v roku prvého som zistila, že čakáme druhé... Pomaly sa odstavil sám, mňa kojenie už bolelo a bolo mlieka oveľa menej. Teraz má mladší cez dva roky a už je to lepšie, ale sem-tam ma ešte prepadnú myšlienky, ze sme mohli trocha počkať, lebo je to pre mňa ťažké, ak mám byť absolútne úprimná 😅 ale hovorím, časom to ide k lepšiemu a verím, že to ešte oceníme

petko81
26. júl 2025

@butterh ja tam mám, rozdiel medzi deťmi rok a pol.a sama som bola na všetko.muz bol doma tie paru dni rodičovský otca či ako sa to volá.a potom všetky poradne sama.s dievčatami.kupila som si dvoj kočík a super staršia v kočiku pospala,dlho sme ho využívali.a to som este chodila po staršieho do skoky na peši okolo 20min z domu.koncil 12:15.vsetko zvládneš drzim prsty a blahoželám.
Ten dvoj kočík my veľmi uľahčil a pomohol pre spanie staršiej som nemusela byť doma,

biba_18
26. júl 2025

poznám súrodencov o ktorých som si dlho myslela že sú dvojičky - chodili spolu aj do triedy… až neskôr keď sme boli vačší som zistila že nie, je medzi nimi asi 10-11 mesiacov - jednému zle vychádzali roky, tak preto boli v jednom ročníku ☺️

lucia147852
26. júl 2025

Vieš že dojčenie nie je antikoncepcia, že? Ak nechceš deti treba sa chrániť, inak bude ešte aj ďalšie. A zvládneš, čo vy si nezvládla. Niektorí tak majú deti úmyselne. Veď budú medzi nimi skoro 2 roky. Poznám rodinu čo ma 3 za 3

enya00
26. júl 2025

ja mam rozdiel rok a 7 mesiacov, ale my sme tak skoro po sebe deti chceli..Tiez som bola dost sama, ale ja som nemala pocit, ze je to nieco strasne.Malu som kojila, syn na druhej strane lezal..ked som prebalovala, vzdy som ho volala pomoct..poobede sme spali vsetci traja..vela casu sme boli vonku..ako vacsi sa spolu zabavili az, az.Teraz v puberte sa idu pozabijat 😂

selena_luna
26. júl 2025

Medzi dcerami mam rozdiel 20 mesiacov, medzi dcerou a synom bude 22 mesiacov. Vsetko.planovane, ziadne nahody. Zvladnes to. Chvilu sa budes citit ako policajt, ale ked male babatko podrastie, budu sa vediet spolu zahrat bez toho, aby to bolo zivotohrozujuce 🙂 nie je to taky maly rozdiel a tiez ani taky velky.

bolarazjedna
26. júl 2025

Ja som tiež zistila 2.tehotenstvo 3 dni po 1.narodeninach staršieho. My sme to plánovali ale nečakala som, že to príde tak skoro (na prvého sme čakali dlho).
Maju medzi sebou 20mesiacov. Mne veľmi pomohlo, že prvý polrok sme boli spolu s manželom na materskej doma. Teraz majú 3 roky a 16mesiacov. Je to veľakrát psychicky náročné, lebo obaja by ťa chceli naraz. Ale zvládnuť sa to dá, s menej úzkostlivo povahou určite lepšie, ako zvládam ja.
Poznám rodinu, kde prvé dieťa je po rokoch snaženia z IVF, a ešte ani sa nestihli dohodnúť, či chcú druhé dieťa, keď spontánne otehotnela, medzi deťmi je 15mesiacov, a nevie si to vynachváliť.

maryetta
26. júl 2025

Mam kamosky ktore do roka boli v porodnici. Takze toto je uplne ok. Ved to bude skoro 2roky rozdiel. Prv to bude narocne ale neskor uvidis. Budu partaci. Budu sa hrat aj spolu.

anonym_0cc722
26. júl 2025

@butterh Tehotenstvo zvládneš ako nič, otázka je skôr dve malé deti. Jasné, že zvládneš.Je to náročné na začiatku, neskôr budú veľké partacky.Od začiatku zapájať treba aj malú aj manžela a nechať si pomáhať aj rodinou ak sa dá.

mamutka
26. júl 2025

@butterh týchto tém je tu už veľa, treba si prečítať aj tam. Dokola sa tam píše to iste. Inak, nikto ta tu nepozná, takže nikto nemôže vedieť či to zvládneš. Keď musis, tak musis, proste prežiješ. Moja mamka nás s bratom mala do roka a žila v ťažkých podmienkach, doplatila na to zdravotne. Takze dnešné maminky s práčkami, umyvackami, jednorazovými plienkami a pod nemajú čo nezvládnut, hlavne je, aby boli zdravé ony, aj deti a aby muži stali pri nich. Podstatne je, akého máš muža. Ak je super, bude to niečo neporovnateľné s tým, čo si tu mnoho žien povesilo na krk.

zizinicka
4. sep 2025

@butterh ako si zistila, že si tehu, keďže dojcis?? Niečo iné okrem meškania, keďže to je nepravidelné??

butterh
autor
22. sep 2025
@zizinicka

@butterh ako si zistila, že si tehu, keďže dojcis?? Niečo iné okrem meškania, keďže to je nepravidelné??

@zizinicka bolesť bradaviek pri dojčeni. Materského mlieka bolo menej až nakoniec už nič a potom chýbajúca menštruácia vyše mesiaca a pozitívny tehotenský test