Prerušovaná súlož. Môžem otehotnieť?
Zdravim moja otazka je jednoducha. Mam dve deti jedno ma 7.mesiac. Po druhom Th. viem uplne presne kedy mam plodne dni. Napr.teraz. Mavame s muzom velmi casty a dlhy sex prerusujeme ho s inymi vecami a potom znova, vecera mi povedal-podla mna je to ajtak skoro vzdy, ale vcera to citil, ze sa este neurobil, ale pred tym tam mal nieco ako tekutinu ja tomu rozumiem aj viem co to je len stale neviem na sto percent ci tam môzu byt spermie alebo je to uplne nemozne. Viem, ze je velke riziko ako clovek robi druhe kolo alebo ma prilis dlhy sex a prave plodne dni.. Mi sme mali v tomto pipade to druhe. Nemôzem brat Antikonc. a chranime sa jedine prerusovane.A tehotenstvo neplanujeme mozno naozaj neskôr. Poprosila by som nazor alebo skusenost ci sa vam stalo, ze ste otehotnela bez toho, ze by sa vam to priamo dostalo donutra. Mi fungujeme tak ze naozaj tesne pred tym na sekundu von. Diky, Sylwi
Hej môj nazor konecne niekdo. 🙂 No my sme vcera aj predtym zaspali je to tak skoro vzdy po dobrom vykone 🙂 Inak ja som o tom citala o tej tekutine takze to viem len som si nebola ista ci su tam spermie,tak diky a prajem pekny vecer
ja som tak otehotnela.. ! a mam najkrajšieho synčeka 🙂
pozor na tieto " antikoncepčné praktiky " . sú najviac zradné, rovnako ako sex počas dojcenia , už to ženy pochopte , že toto nieje ochrana . ak nechcem dieťa tak sa nato nebudem spoliehať, tobož nie keď už mám dve deti ! 🙂
Dakujem za nazory lauritka pekne si to napisala ja pri sebe citim este jedno dieta viem si to predstavit,ale viem, ze nie teraz. Teraz nie je ten spravny cas mozno pride neskôr k nasim dvom chlapcom mala princezna 🙂 Verím, ze t bude dobre a, ze to pride ten správny cas budem sa nadalej tak chranit plus ten krem.
my ste takto otehotneli teraz (ale bohuzial som potratila :( )
@sylwi ahoj - moja švagriná takto otehotnela (tri roky to praktikovali bez následkov - až raz ... ) 🙂 a vie presne aj dátum kedy sa to stalo, lebo v ten mesiac boli spolu len raz 😀 a švagor sväto sväte sa zaprisahával že nič "neušlo" 🙂 ... no a my to zatiaľ praktizujeme 2 roky (aj počas plodných dní, keďže by nám bejby nevadilo) a nič 🙂
Vsetkym velmi dakujem dnes som dostala Ms uplne som to citila. Budem to praktizovat nadalej a davat si velky pozor. Myslim si ze je to osud a raz by som este jedno babo prijala ale nie taraz a verim, ze vsetko dopadne dobre. 🙂 dakujem vam vsetkym z akazdu cennu radu pouvazujem este, ale Hak ani teliesko rozhodne nechcem.
Ahojte baby , viem že je tu toho veľa o tejto téme ale chcem sa opýtať .... s priatelom praktizujeme prvy mesiac prerusovaný sex a vždy si dá ale ku koncu kondom ... ale viem velmi dobre aj o tzv. kvapockach lasky ... je mozno aby tieto kvapocky obsahovali spermie ak sme mali 2 taketo prerusovane styky za sebou ale partner isiel pred tym druhym na WC .... mohli byt zbytky spermii aj v tej kvapocke lasky este z predosleho ejakulatu pricom bol pred tym na WC?????
@sylwi Fungovali sme takto sest rokov. Dnes mame krasneho sestmesacneho syna. Po jednej takejto prerusovanej sulozi. 🙂 A to podotykam, ze sme sa o dieta nesnazili a ze sme nesulozili ako kraliky kazdy den. V tom obdobi, kedy som otehotnela to bolo mozno raz do mesiaca. 🙂 Takze istotu by som na tento sposob "antikoncepcie" uz nikdy nevsadila. 🙂
@sylwi neda sa spolahnut na prerusovany sex.nemozte pouzivat kondom?
@ivec16 .. ano ja viem ze moze obsahovat ale vsade to pisu inak najlepsie je asi ked clovek jednoducho pocka ide o to ze pocas tyzdna ked som mala plodne dni sme mali kazdy den prerusovany styk a najtahsie je cakanie ci menstruacia pride aj ked ja by som sa babatku velmi potesila aj ked by nebolo vobec planovane .... takze aj by som bola rada keby ze budu na teste dve // .... vsak musim este tyzden pockat a uvidime ale predovsetkym dakujem za prispevok
Netreba sa spoliehat na tento typ, presne koli takymto komentarom som neraz plakala a doma stresovala ze co ked som tehotna!!!! Priatel si pritom dal pozor a chudaka som do nho dzubala a do kkamaratov tiez.. Vyhladavala som taketo fora ci mozem otehotniet ak sa do mna nespravi.. Az som dostala menstruaciu a tyzden som plakala a stresovala koli komentarom poniektorim.. Urcite to nieje bezpecne a urcite si predpis antikoncepiu ak nechces otehotniet a pouzivajte kondom... Uz by som viac krat neriskovala no dost dlho sme spolu spavali bez kondomu tak ze vytiahol a tak sa vystriekal a nikdy sa nic nestalo. Neskusajte to radsej chodte na istotu za tie stresy vam to nestoji.. Ale neverim ze niektore takto otehotneli, iba ak by priatelovi nieco uslo.. Takze nestresujte lebo tiez uz som sa Bala mala som zlty vytok a hned vsetky ze uu tehotna.. Hahaha
tak my sme tak fungovali 4 roky a bum zrazu to vyslo a mame synceka 🙂 ak by som uz dalsie neplanovala, urcite uz takto "riskovat" nebudem, kazdy vie, ze uz predejakulacna tekutina obsahuje spermie
Dobry den,
Mala by som otazku!
Môžem mat sex s kondomom pocas plodnych dni?! Aka je pravdepodobnost otehotnenia? Antikoncepciu neberiem.
@nika312 ak ju beries kazdy den tak ako pisu v pribalovom letaku a v priblizne rovnakom case, tabletku si nevyvracala a nebrala si antibiotika tak sanca na otehotnenie je velmi velmi mala, takmer nemozna kedze pri dosledom brani tabletiek sa s pomerne velkou spolahlivostou vobec nespusta ovulacia
@nika312 nemas, cely cyklus je potom umely, plodne dni/ovulacia nie su a aj krvacanie je len krvacanie z vynechania, nie normalny menzes. telo je kvoli hormonom v tabletkach v podobnom rezime ako v tehotenstve
sanca na otehotnenie za jeden rok pri spravnom uzivani je 0.3%, ale ak je zena zabudliva tak spolahlivost prudko klesa, sanca na otehotnenie az 9% za rok
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_bir...
@nika312 zabudnutu si daj hned ako si to zistila- teda teraz vstan od pocitaca a zjedz ju. potom si daj dnesnu v obvyklom case. precitaj si pribalovy letak, tam mas tabulku podla tyzdna cyklu kde sa dozvies co dalej (ci mozes otehotniet a ci mas dalsi tyzden pre istotu pouzivat aj kondom). ak nemas pribalovy letak, tak sa da vygooglit, resp. najst na adcc.sk

@sylwi tekutinu chlap musí mať.má svoju funkciu.bežia fámy o kvapkách lásky,ale to už nik nespomína,že aj žena pri vzrušení "produkuje" tekutinu,ktorá dosť spermií "pozabíja" kým tie ostatné sa dostanú ďalej..takže pár kvapiek lásky v ktorých nie je na 100% v každom prípade sperimia ..ťa neoplodní.je to hlavne o chlapovi,ako sa vie ovládať..a samozrejme po orgazme sa dôkladne osprchovať..aj ty aj on.treba trošku premýšlať pred tým 🙂 a dá sa tak fungovať.