icon

Ako sa býva v Devínskej?

petra112233
9. feb 2013

Boze pardon.. som napisala v predchadzajucej otazke ako sa byva v Karlovke ale myslela som Devinsku novu ves...uz som z tych stvrti zmagorena...

syslica
9. feb 2013

Skús sa spýtať aj tuto: https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/niekto-z-devinskej-a-devina-spojte-sa-tu/
Inak záleží na tom, prečo sa pýtaš a aké máš predstavy. Pokiaľ zamýšľate založiť si rodinu a ste ešte sami, je malý bytík v DNV ideálny. Ak už máte jedno, najviac dve deti, je to ešte stále super. Mnoho mám riešilo rozrastajúcu sa rodinku presunom v rámci Devínskej do väčšieho bytu/domu. Sú tu po ruke obchody, dobrí pediatri, školy... Avšak mnohé mladé rodinky odchádzajú... z rôznych príčin. My sme napríklad odišli, lebo mini bytík sa už viac "nafúknuť" nedal a za peniaze, ktoré sme mali, sa v BA samozrejme tiež nedal kúpiť väčší. Tak sme sa ocitli na dedine - a neľutujem. Občianska vybavenosť a dostupnosť do civilizácie je tu síce nanič, ale zas mi pod oknami nehulákajú opilci, na balkón nepadajú zaváraninové fľaše a aj verejné pieskovisko máme bez použitých injekčných striekačiek. 😉

mummy01
9. feb 2013

Ja som v devinskej par rokov byvala a vlastne vpodstate som tam vyrastla lebo som tam mala babku.Ak si zmierena a zvyknuta na panelakovo-kralikarnove byvanie tak devinska ma viacero kladov-priroda,dobre skolky,lekary aj obc.vybavenost je fajn.Ale je to mlade sidlisko plne vyrastkov a s tym suvisia aj neprijemnosti-fajcenie a hulakanie pod oknami,hlavne cez vikendy a prazdniny ale to su problemy vsetkych sidlisk.Ja mam ale devinsku rada,mam tam rodinu.Ale velke negativum je parkovanie,hlavne v okoli P.Horova je to desne.☹

katriona1
16. nov 2016

tak já bydlím blízko školy I. Bukovčana a parkování je tu perfektní, i pozdě v noci zaparkuji často hned pod barákem nebo maximálně kousek vedle, před odstěhováním do Děvínské jsem byadlela v Karlovce na Dlhých Dieloch a jasně jsem manželovi řekla, že tam rodinu zakládat nebudu, samý kopec, neustále něco obcházet, nic moc kam jít ( kamarádka je tam na mateřské neštastná )
oproti tomu Děvínská je menší a i když je až na konci města tak autobus chodí každou chvíli a třeba na vlakovou stanici je to přímo 20min., na autobusovou 25min.,
je tu super občanská vybavenost - zdravotní středisko - je tu více dobrých dětských lékařů, 2 státní školky ( nebývá problé s umístěním dítěte ) i několik soukromých školek, 2 státní školy, plavání pro děti, mateřské centrum s cvičením pro děti
z obchodů tu je Terno, Lidl a OC Glavica kde je Tesco, 4km. před Děvínskou je Borry Mall, kde je hodně zábavy pro děti
je tu hodně dětských hřišt, jsou tu cyklotrasy okolo Moravy a přes most se dá jít do Rakouska, takže ideální místo pro rodiny s dětmi, i když bydlím hned proti škole je tu velmi ticho a pokoj, neslyším hluk dopravy, takže si tu přijdu spíš jak někde na vesnici, s tím rozdílem, že do "města" je to na skok 🙂
jelikož jezdíme každý měsíc za rodinou tak ocenuji blízký nájezd na dálnici
bydlím tu už 6 let a neměmila bych 🙂