icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

europa2
26. jan 2011

@gmartina myslela som si,ze uz to bude len fajn,ale tie nevolnosti su ako koliska,mozno aj ten cas,ked rano vstavam je zima(4:30) a nez sa preberm,potom pride 12 hodina bere ma to na spanok 😀 ,ale vydrzim,od dnes to mam za 5mesiacov a pojdem naMD 😀 ,,,,,,,mam tam kamosku je tiez tehotna a spolu nam to ide rychlo.A inak citim sa unavena,nafuknuta a trpim tehotenskou zapchou ☹ ,,,,,no poviem nic moc,snazim sa mat pestru stravu,aby to nebolo este horsie.........fu ja teraz ked mam navstevu doma dlhsie ako hodinu ma poraza,som nervozna jak pes 😠 😀 a tesim sa ked odide 😀

lenka55555
26. jan 2011

Ahojky, chcem sa opytat uz ste premyslali alebo viete ako povedat svokrovcom ze si nezelate urcite veci vedavali vasim detom alebo nerobili?

gmartina
26. jan 2011

@europa2 no to mi hovor...a ja som ich tu mala celý deň, už včera som si hovorila, že sa teším, keď odídu ...hold sme nejaké precitlivé 🙂 presne tak! materská sa blíži, to si dávaj ako métu a pomaly môžeš strihať meter, koľkokrát ešte pôjdeš do práce. O tej únave viem svoje, tiež by som najradšej celé dni prespala. Inak poviem ti, vstávať 4.30 je za trest. Manžel vstáva už skor (o 4:00) keď ide na rannú a najradšej by som v tie dni zaviedla oddelené spálne, nech ma nebudí 🙂

gmartina
26. jan 2011

@lenka55555 ja ešte nie 🙂 príde mi to strašne skoro, teraz riešim hlavne, či bude všetko v poriadku, výchova je ďaleko pred nami...najskôr obmedzím kontakt so svokrovcami na minimum a keď dajú niečo, čo nechcem, tak to schovam doma, nech to nevidia 🙂 príde mi to lepšie ako im to vysvetľovať ...ale ktovie ako to nakoniec bude. Ty už riešiš takéveci?

europa2
26. jan 2011

@gmartina 😀 co uz ten meter je uz davno spraveny len skrtam dni 😀

gmartina
26. jan 2011

@europa2 faaaakt? 🙂 tak koľko dní ti ešte ostáva? 🙂 a škrtáš do porodu, či do odchodu na materskú? 😀

europa2
26. jan 2011

@gmartina len na matersku 😀 😀 😀 😀 ,,,porod bude otazny,totiz prvy sa narodil o 11 dnio skor,druha sa narodila o 7 dni skor,tak to nechavam na nahodu a meter mam v praci 😀 😀 😀 ,aby sef vedel kedy konecne vypadnem,,,ozaj co by by si chcela viac???

gmartina
26. jan 2011

@europa2 a koľko ti ešte ostáva dní? no ak to bude zdravé, tak mi je to úplne jedno čo to bude 🙂 myslím, že dievčatká sa ľahšie vychovávajú., ale chlapci majú jednoduchší život a netreba sa o nich tak báť...ja som vždy chcela dievčatko, ale myslím, že to bude chlapec 😀 manželova rodina snád nikdy neporodila dievča..ved aj on je z troch chlapcov ..a čo ty? čo máš doma za drobcov a koho by si chcela?

europa2
26. jan 2011

@gmartina ja ratam iba do materskej a je to presne 5 mesiacov,,,,no doma mam 9 rocneho chlapca,,,to mi bolo jedno co to bude 😀 ,,,,,potom mam 6dievca,to som straaasne chcela dievca 😀 😀 ,,,teraz by som chcela s priatelom dievcatko(ale hlavne nech je zdrave),,, to stou vychovou mas mozno aj pravdu,,,,,,Tomino bol aktivny chlapec,vyzadoval vela pozornosti,ale podla povahy by mal byt dievca 😀 😀 😀 ,Dianka bola velmi kludne babo a nikoho okrem mna nechcela ani babku,deda,otca,stale plakala a ukludnila sa iba na mne,,potom ju to preslo a je to cisty chuligan,ale teraz je to take,Tomino chodi do 4 triedy,same pocitacove hry,a hlavu plnu spoluziacky,,,a ze by sa trosku pritulil k maminke uz nie tak ako ked bol malicky,,,zato Dianka je stale taka a len by sa pusinkovala a teraz by ma stale objimla a tak opatrne a da usko na brusko a hovori maminka ja pocujem babo 😀 😀 😀 😀 😀 a to volakedy robil Tomino,na male sa tesia obidvaja ale sa hadaju Tomino chce brat a Dianka zase sestru

europa2
26. jan 2011

@lenka55555 riesis to prilis skoro 😀

europa2
26. jan 2011

@europa2 a este nieco s chlapskych reci : je lepsie ked sa pochvalis ,ze tvoj syn mal uz 15 bab ako ked povies moju dceru malo uz 15 chlapcov 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

europa2
26. jan 2011

@gmartina a este nieco s chlapskych reci: je lespie sa pochvalit,ze tvoj syn mal 15 bab ako ked povies.ze tvoju dceru malo 15 chlapcov 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

gmartina
26. jan 2011

@europa2 no jeeeeje, tak to máš veselo doma....a to 9 ročný syn už má plnú hlavu spolužiačky? 😀 no jeje, to musí byť krásne...mne sa inak tiež páči, ako sa deti objímajú, sú prítulné, tak si to ešte užívaj, kým Dianka má chuť 😀 ...a máš aj nejaký pocit, že čo by to mohlo byť ? a potvrdilo sa ti to u predchádzajúcich dvoch? moja mamka hovorí, že môj otec vedel, že budem dievča a dokonca v to veril tak silno, že odmietol vymyslieť chlapčenské meno (že načo...) a to isté u brata, tam vedel, že to bude chlapec....až u tretieho dieťaťa mu to bolo jedno, tak vymyslel obe mená 🙂 ja mám proste tušenie, že to bude chlapec, čo ma štve, lebo mám skor vymyslené dievčenské mená a čím dlhšie to tam rastie, tým viac som presvedčená o chlapcovi...joj, inak zajtra idem na kontrolu a začínam byť pekne nervózna, celý čas som sa tešila, že ho uvidím a teraz mám nejaký blbý pocit....no už nech to mám za sebou...ja čo, každému píšem, nech sa nestresuje, že všetko je v poriadku, chytám nervozitu...katastrofa 🙂

gmartina
26. jan 2011

@europa2 veľmi výstižne povedané 😀 😀 😀 otázka je, či yb sa ti dcéra pochválila, že už toľko chlapcov mala 😀 😀 😀 ...predstav si to - mami, včera jeden, nevyhovoval, tak som vyskúšala iného... 😀 😀 😀

lenka55555
26. jan 2011

@europa2
Ani nie oni su taku divny, že kým naozaj im poviem že si nieco nezelam bude ma to stat vela odvahy. S nimi sa totiz o niecom bavit je hodne divne. Svokra je taka ze zacne o nieco m hovorit a v jednej vete ti povie ze dnes je pekne pocasie, o tom ze viezla svoju matku do ustavu a ze vcera dorabala veci do administrativy - no proste z mojho pohladu je rec nema zmysel.

europa2
26. jan 2011

@gmartina 😀 😀 😀 je jak ti zavidim ja ☹ az buduci tyzden,,no pri Dianke som vedela,ze tzo bude dievca alebo som si to nahovarala celych 9 mesiacov,,,pri Tominovi som netusila az tak ku koncu,ze jak moc jem to bude valibuk 😀 😀 😀 ,,no teraz to mam z kazdeho tehotenstva nieco 😉 😉 😉 ,,moja mama mi hovorila to bude chlapec aj bol a potom budes mat babu,sestre sa pri prvom trafila,teraz caka druhe a hovrila,ze to zase bude baba ale doktorka jej povedal a teraz sa podrz1.chlapec,2.dievca a 3 verzia chlapec???????? ja som strasne zvedava co to bude

europa2
26. jan 2011

@lenka55555 😀 😀 😀 😀 vela zabavy zazijes,,,

lenka55555
26. jan 2011

@gmartina
Zial ja sa obavam toho ze no oni chodia na nuda plaz a ked sme tam tak nas stale krmia sladkostami. A mne sa prieci to ze az jedneho dna az pojdu niekam do chorvatska a budu chcet zobrat drobca zo sebou tak mi je proti srti aby sa male dieta pozeralo na nahych starcov 😒 ☹
A s tymi sladkostami zase je to take ze ja mam od malicka silnu zavislost a muz pomerne tiez.Ja som mala ako malá z toho problemy zdravotne a chcem aby som uchranila drobceka od toho. Ako nebudem mu/jej branit ale aby uz pri vchode sa ta niekto pytal aky keksik si das tak to mi prijde chore.
Ty asi svojich svokrovcou tiez nemusi ci?!

gmartina
26. jan 2011

@europa2 noooo, ešte že sú len dve možnosti 😀 vezmi si, že by tých pohlaví bolo viac a netipovali by sme medzi dvoma, ale piatimi 😀 to by bolo horšie...ty ideš až budúci týždeň, ale ty si kľudná, vyrovnaná a skúsená mamina, ja som hysterická plná obáv po dlhom snažení 🙂 dúfam, že ma to čím skôr prejde...mne stačí, že zajtra uvidím, že bije srdiečko a budem spokojná...

gmartina
26. jan 2011

@lenka55555 no ale to aj tak riešiš skoro, nejaká dovolenka so svokrovcami a s malým to je ďaleké roky pred tebou. Ja svojich svokrovcov vôbec nemusím a chodím k nim len na povinné návštevy...a pretože viem, aké je ťažké odmietnuť niečo, tak preto si myslím, že to radšej vezmem a potom sa toho zbavím. Inak to sú veci, ktoré som prebrala s manželom... uznal, že sú niektoré veci, ktoré neakceptujem a ani sa s nimi nemienim zmieriť a preto ma nenúti chodiť na návštevy ani nič. Je to hold o výbere. Ja som jeho žena, takže si vybral mňa a ak nechcem, tak tam proste nejdem a nebránim jemu. Inak na nudapláž s nimi by som nešla ani keby mi zaplatili 🙂 už len preto, že svokra má asi 120 kg a mám problém sa na ňu pozerať oblečenú, nieto ešte nahú

blueskyka
26. jan 2011

ahojte, babenky...som tu nova a rada by som sa s Vami podelila o nejake tie infosky...trocha som zaskocena, ze tu mate niektore skoro rovnaky termin porodu ako ja a ste uz v 13tt...podla mojho pocitania je to len 10tt...je tu nejaka mamicka, ktora bude rodit po dost dlhom case, napr. ako ja po 19 rokoch? 🙂

europa2
27. jan 2011

@gmartina Ano kludna som,ale na mna to príde neskôr,chcela by som už cítiť ohyby a vidieť,,,,,ku koncu je to take srandovne jak nejaký votrelec🙂 ,,,,včera sme sa s priateľom rozpravali o pôrode,že by somho tam chcela,taký bol zlatý,samé otázky ako prvorodicka chi....daj vedieť ako si dopadla,myslím na teba 🙂

europa2
27. jan 2011

@gmartina 🙂,🙂, tak ja by som sa tiež nemohla pozerať na nahym svokrovcov,,,,,,fuuuuuuj sak to je proti srsti

baronka222
27. jan 2011

Ahojte pridavam sa k Vam. Moj TP je 2.8.2011. Chcem sa spytat ci uz kupujete nejake veci pre male. niektore kamaratky v mojom termine uz kupovali kocik...... ja myslim ze je este cas. ale vraj sa lepsie beha po obchodoch teraz ako s bruskom. BWT kolko ste pribrali?

smiesna
27. jan 2011

Ahojte chcela by som sa pridať k Vám. Môj TP je 13.8., ale to je zatiaľ len prvý. a ešte mám menšie obavy, či všetko bude v poriadku lebo som len v 11tt.

lenka55555
27. jan 2011

@gmartina
ja sa ale tiez bojim ze mi budu nukat veci po muzovi a jeho bratovi ako postielka a podobne blbosti. Ale asi mas pravdu necham to tak a potom budem silna a postavim sa tomu.

gmartina
27. jan 2011

@europa2 joj, tak dnes som bola riadne vystrašená, pretože sa vobec nehýbal....tak do mňa doktor žduchol, zobudil ho a už to šlo 🙂 bola som normálne hotová z toho, ako to všetko vidieť...no je to nádhera, ešte teraz som z toho namäkko, akurát nemám poriadne fotky, vraj mám nejakú hrubšiu placentu, tak je ťažké ho poriadne zmerať...no ale vyzerá, že všetko je v poriadku, Spiďa má 6 cm, videla som jeho tvár má fajne očičká...manžel je už tiež namäkko...som proste šťastná. takže teraz už len počkať do bucúceho týždňa na výsledky PAPP a budem ešte pokojnejšia 🙂
inak s tými nuda plážami ako písala lenka55555 to si ani predstaviť neviem...keby mi toto navrhli svokrovci, tak im asi zavolám psychiatra...alebo sebe 🙂

gmartina
27. jan 2011

@lenka55555 ak by mi to ponúkali, tak im poviem, že vezmeme od našich a bude 🙂 a rýchlo kupime nové... a keby sa to prevalilo, tak poviem, že som vyhrala súťaž na nete 🙂 joooj, čo sa toho týka, ja si povymýšľam aj neuveriteľné, ale nám budú skôr núkať veci na oblečenie a to ak bude zachovalé vezmem ak nie, tak vezmem a doma vyhodím 🙂 ja mám plán na všetko, ale mám šťastie, že manžel stojí pri mne 🙂

blueskyka
27. jan 2011

@baronka222 myslim, ze na kupovanie akychkolvek veci je este more casu... 🙂 neboj, vsetko to stihnes....a co sa tyka pribernia, tak je to des...schudla som 1 kg a to nezvraciam...a ty si kolko pribrala?

baronka222
27. jan 2011

@blueskyka
no ja uz 4 kg. musim asi zmenit sposob stravovania. praca mi nedovoleju castejsie jedavat mam len dve jedla denne a asik sa to vsetko uklada 🙂 ale zas kamsoky su zhrozele ze este v pohode obleciem veci, ktore som nosila pred tehotnostou. robim si prehlad medzi kocikmi ale je to hroza 😀 a to este nekupujem.....