Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Ahojky, chcem sa opytat uz ste premyslali alebo viete ako povedat svokrovcom ze si nezelate urcite veci vedavali vasim detom alebo nerobili?
@europa2 no to mi hovor...a ja som ich tu mala celý deň, už včera som si hovorila, že sa teším, keď odídu ...hold sme nejaké precitlivé 🙂 presne tak! materská sa blíži, to si dávaj ako métu a pomaly môžeš strihať meter, koľkokrát ešte pôjdeš do práce. O tej únave viem svoje, tiež by som najradšej celé dni prespala. Inak poviem ti, vstávať 4.30 je za trest. Manžel vstáva už skor (o 4:00) keď ide na rannú a najradšej by som v tie dni zaviedla oddelené spálne, nech ma nebudí 🙂
@lenka55555 ja ešte nie 🙂 príde mi to strašne skoro, teraz riešim hlavne, či bude všetko v poriadku, výchova je ďaleko pred nami...najskôr obmedzím kontakt so svokrovcami na minimum a keď dajú niečo, čo nechcem, tak to schovam doma, nech to nevidia 🙂 príde mi to lepšie ako im to vysvetľovať ...ale ktovie ako to nakoniec bude. Ty už riešiš takéveci?
@europa2 a koľko ti ešte ostáva dní? no ak to bude zdravé, tak mi je to úplne jedno čo to bude 🙂 myslím, že dievčatká sa ľahšie vychovávajú., ale chlapci majú jednoduchší život a netreba sa o nich tak báť...ja som vždy chcela dievčatko, ale myslím, že to bude chlapec 😀 manželova rodina snád nikdy neporodila dievča..ved aj on je z troch chlapcov ..a čo ty? čo máš doma za drobcov a koho by si chcela?
@gmartina ja ratam iba do materskej a je to presne 5 mesiacov,,,,no doma mam 9 rocneho chlapca,,,to mi bolo jedno co to bude 😀 ,,,,,potom mam 6dievca,to som straaasne chcela dievca 😀 😀 ,,,teraz by som chcela s priatelom dievcatko(ale hlavne nech je zdrave),,, to stou vychovou mas mozno aj pravdu,,,,,,Tomino bol aktivny chlapec,vyzadoval vela pozornosti,ale podla povahy by mal byt dievca 😀 😀 😀 ,Dianka bola velmi kludne babo a nikoho okrem mna nechcela ani babku,deda,otca,stale plakala a ukludnila sa iba na mne,,potom ju to preslo a je to cisty chuligan,ale teraz je to take,Tomino chodi do 4 triedy,same pocitacove hry,a hlavu plnu spoluziacky,,,a ze by sa trosku pritulil k maminke uz nie tak ako ked bol malicky,,,zato Dianka je stale taka a len by sa pusinkovala a teraz by ma stale objimla a tak opatrne a da usko na brusko a hovori maminka ja pocujem babo 😀 😀 😀 😀 😀 a to volakedy robil Tomino,na male sa tesia obidvaja ale sa hadaju Tomino chce brat a Dianka zase sestru
@lenka55555 riesis to prilis skoro 😀
@europa2 no jeeeeje, tak to máš veselo doma....a to 9 ročný syn už má plnú hlavu spolužiačky? 😀 no jeje, to musí byť krásne...mne sa inak tiež páči, ako sa deti objímajú, sú prítulné, tak si to ešte užívaj, kým Dianka má chuť 😀 ...a máš aj nejaký pocit, že čo by to mohlo byť ? a potvrdilo sa ti to u predchádzajúcich dvoch? moja mamka hovorí, že môj otec vedel, že budem dievča a dokonca v to veril tak silno, že odmietol vymyslieť chlapčenské meno (že načo...) a to isté u brata, tam vedel, že to bude chlapec....až u tretieho dieťaťa mu to bolo jedno, tak vymyslel obe mená 🙂 ja mám proste tušenie, že to bude chlapec, čo ma štve, lebo mám skor vymyslené dievčenské mená a čím dlhšie to tam rastie, tým viac som presvedčená o chlapcovi...joj, inak zajtra idem na kontrolu a začínam byť pekne nervózna, celý čas som sa tešila, že ho uvidím a teraz mám nejaký blbý pocit....no už nech to mám za sebou...ja čo, každému píšem, nech sa nestresuje, že všetko je v poriadku, chytám nervozitu...katastrofa 🙂
@europa2
Ani nie oni su taku divny, že kým naozaj im poviem že si nieco nezelam bude ma to stat vela odvahy. S nimi sa totiz o niecom bavit je hodne divne. Svokra je taka ze zacne o nieco m hovorit a v jednej vete ti povie ze dnes je pekne pocasie, o tom ze viezla svoju matku do ustavu a ze vcera dorabala veci do administrativy - no proste z mojho pohladu je rec nema zmysel.
@gmartina 😀 😀 😀 je jak ti zavidim ja ☹ az buduci tyzden,,no pri Dianke som vedela,ze tzo bude dievca alebo som si to nahovarala celych 9 mesiacov,,,pri Tominovi som netusila az tak ku koncu,ze jak moc jem to bude valibuk 😀 😀 😀 ,,no teraz to mam z kazdeho tehotenstva nieco 😉 😉 😉 ,,moja mama mi hovorila to bude chlapec aj bol a potom budes mat babu,sestre sa pri prvom trafila,teraz caka druhe a hovrila,ze to zase bude baba ale doktorka jej povedal a teraz sa podrz1.chlapec,2.dievca a 3 verzia chlapec???????? ja som strasne zvedava co to bude
@lenka55555 😀 😀 😀 😀 vela zabavy zazijes,,,
@gmartina
Zial ja sa obavam toho ze no oni chodia na nuda plaz a ked sme tam tak nas stale krmia sladkostami. A mne sa prieci to ze az jedneho dna az pojdu niekam do chorvatska a budu chcet zobrat drobca zo sebou tak mi je proti srti aby sa male dieta pozeralo na nahych starcov 😒 ☹
A s tymi sladkostami zase je to take ze ja mam od malicka silnu zavislost a muz pomerne tiez.Ja som mala ako malá z toho problemy zdravotne a chcem aby som uchranila drobceka od toho. Ako nebudem mu/jej branit ale aby uz pri vchode sa ta niekto pytal aky keksik si das tak to mi prijde chore.
Ty asi svojich svokrovcou tiez nemusi ci?!
@europa2 noooo, ešte že sú len dve možnosti 😀 vezmi si, že by tých pohlaví bolo viac a netipovali by sme medzi dvoma, ale piatimi 😀 to by bolo horšie...ty ideš až budúci týždeň, ale ty si kľudná, vyrovnaná a skúsená mamina, ja som hysterická plná obáv po dlhom snažení 🙂 dúfam, že ma to čím skôr prejde...mne stačí, že zajtra uvidím, že bije srdiečko a budem spokojná...
@lenka55555 no ale to aj tak riešiš skoro, nejaká dovolenka so svokrovcami a s malým to je ďaleké roky pred tebou. Ja svojich svokrovcov vôbec nemusím a chodím k nim len na povinné návštevy...a pretože viem, aké je ťažké odmietnuť niečo, tak preto si myslím, že to radšej vezmem a potom sa toho zbavím. Inak to sú veci, ktoré som prebrala s manželom... uznal, že sú niektoré veci, ktoré neakceptujem a ani sa s nimi nemienim zmieriť a preto ma nenúti chodiť na návštevy ani nič. Je to hold o výbere. Ja som jeho žena, takže si vybral mňa a ak nechcem, tak tam proste nejdem a nebránim jemu. Inak na nudapláž s nimi by som nešla ani keby mi zaplatili 🙂 už len preto, že svokra má asi 120 kg a mám problém sa na ňu pozerať oblečenú, nieto ešte nahú
ahojte, babenky...som tu nova a rada by som sa s Vami podelila o nejake tie infosky...trocha som zaskocena, ze tu mate niektore skoro rovnaky termin porodu ako ja a ste uz v 13tt...podla mojho pocitania je to len 10tt...je tu nejaka mamicka, ktora bude rodit po dost dlhom case, napr. ako ja po 19 rokoch? 🙂
@gmartina Ano kludna som,ale na mna to príde neskôr,chcela by som už cítiť ohyby a vidieť,,,,,ku koncu je to take srandovne jak nejaký votrelec🙂 ,,,,včera sme sa s priateľom rozpravali o pôrode,že by somho tam chcela,taký bol zlatý,samé otázky ako prvorodicka chi....daj vedieť ako si dopadla,myslím na teba 🙂
Ahojte pridavam sa k Vam. Moj TP je 2.8.2011. Chcem sa spytat ci uz kupujete nejake veci pre male. niektore kamaratky v mojom termine uz kupovali kocik...... ja myslim ze je este cas. ale vraj sa lepsie beha po obchodoch teraz ako s bruskom. BWT kolko ste pribrali?
Ahojte chcela by som sa pridať k Vám. Môj TP je 13.8., ale to je zatiaľ len prvý. a ešte mám menšie obavy, či všetko bude v poriadku lebo som len v 11tt.
@gmartina
ja sa ale tiez bojim ze mi budu nukat veci po muzovi a jeho bratovi ako postielka a podobne blbosti. Ale asi mas pravdu necham to tak a potom budem silna a postavim sa tomu.
@europa2 joj, tak dnes som bola riadne vystrašená, pretože sa vobec nehýbal....tak do mňa doktor žduchol, zobudil ho a už to šlo 🙂 bola som normálne hotová z toho, ako to všetko vidieť...no je to nádhera, ešte teraz som z toho namäkko, akurát nemám poriadne fotky, vraj mám nejakú hrubšiu placentu, tak je ťažké ho poriadne zmerať...no ale vyzerá, že všetko je v poriadku, Spiďa má 6 cm, videla som jeho tvár má fajne očičká...manžel je už tiež namäkko...som proste šťastná. takže teraz už len počkať do bucúceho týždňa na výsledky PAPP a budem ešte pokojnejšia 🙂
inak s tými nuda plážami ako písala lenka55555 to si ani predstaviť neviem...keby mi toto navrhli svokrovci, tak im asi zavolám psychiatra...alebo sebe 🙂
@lenka55555 ak by mi to ponúkali, tak im poviem, že vezmeme od našich a bude 🙂 a rýchlo kupime nové... a keby sa to prevalilo, tak poviem, že som vyhrala súťaž na nete 🙂 joooj, čo sa toho týka, ja si povymýšľam aj neuveriteľné, ale nám budú skôr núkať veci na oblečenie a to ak bude zachovalé vezmem ak nie, tak vezmem a doma vyhodím 🙂 ja mám plán na všetko, ale mám šťastie, že manžel stojí pri mne 🙂
@baronka222 myslim, ze na kupovanie akychkolvek veci je este more casu... 🙂 neboj, vsetko to stihnes....a co sa tyka pribernia, tak je to des...schudla som 1 kg a to nezvraciam...a ty si kolko pribrala?
@blueskyka
no ja uz 4 kg. musim asi zmenit sposob stravovania. praca mi nedovoleju castejsie jedavat mam len dve jedla denne a asik sa to vsetko uklada 🙂 ale zas kamsoky su zhrozele ze este v pohode obleciem veci, ktore som nosila pred tehotnostou. robim si prehlad medzi kocikmi ale je to hroza 😀 a to este nekupujem.....

@gmartina myslela som si,ze uz to bude len fajn,ale tie nevolnosti su ako koliska,mozno aj ten cas,ked rano vstavam je zima(4:30) a nez sa preberm,potom pride 12 hodina bere ma to na spanok 😀 ,ale vydrzim,od dnes to mam za 5mesiacov a pojdem naMD 😀 ,,,,,,,mam tam kamosku je tiez tehotna a spolu nam to ide rychlo.A inak citim sa unavena,nafuknuta a trpim tehotenskou zapchou ☹ ,,,,,no poviem nic moc,snazim sa mat pestru stravu,aby to nebolo este horsie.........fu ja teraz ked mam navstevu doma dlhsie ako hodinu ma poraza,som nervozna jak pes 😠 😀 a tesim sa ked odide 😀