icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

susanq
7. jan 2013

@tintus : ahojky, no u nas je problem v tom, ze maly mi ine mlieko nepije. absolutne ziadne umele, ani kravske prevarene ochutene, proste nic :( my uz v noci nekojime, to som mala este silu urobit, lebo tie noci boli hrozne, ale uz dva mesiace nekojime v noci. Raz za noc sa zobudi, vezmem ho z postielky k sebe a krpec spi dalej. No ale to zaspavanie si neviem predstavit... tak snad to potom zvladneme tak dobre, ako ty 🙂

bejka82
7. jan 2013

ahojte, tak pridávam zopár fotečiek našej herečky 🙂

bejka82
7. jan 2013

hups 😀

bejka82
7. jan 2013

omyl jedna fotka 😅

12smile12
8. jan 2013

@1katkas oo ☹ tak Vam zelam skore uzdravenie , aj nasa mala ochorela presne na Vianoce a kasle este doteraz aj ja som bola s nou chora stale som soplava :-/ to je asi nejaky vírus ...
Ked sme boli 25.12 na pohotovosti odchadzali sme stadial o pol 1 a sestricka nam vraví , ze : dnes ste uz 49 co tu boli , takze asi tak ..
AJ ja sa tesim uz na dalsie Vianoce , velmi rychlo to ubehlo , mala bola taka podarena , rozbalovala si havika v krabici a videla len zo zadu krabicu a krici jeeeej havooo 😀 laska moja .. vsetko s radostou trhala a obzerala kazdy darcek pol hodinu 😀

12smile12
8. jan 2013

@ewisam tak to mas pravdu , ale ked dieta na to dobre pripravis yslim , ze nebude prolem 🙂 teda mam synovca a ten ma teraz 3 a pol roka , ale to strasny cert ... ale uz si tiez zvykol a myslim , ze nasa mala je rozumna a ja osobne by som jej vedela vysvetlit , ze co sa bude diat a tak 😀 len este musime pockat aspon rok ...

12smile12
8. jan 2013

@bejka82 ahoj 🙂 mala je velmi zlataaaa ...
Ako sa ti podarilo tak rychlo oducit ju od plienky , ze ju nechce?? Ja sa chystam tak niekedy o dva tyzdne zacat s tym tyzdnovym odvykanim (odplienkovanie) tak uvidim , co s toho bude , nasa mala ta mi povie aj sa pekne vypyta , ze kakat aj viem , ze sa jej da , ale ako nahle ju posadim na serblik , tak prestane tlacit a potom zas zacne do plienky ... a strasne ma to hneva hlavne preto lebo ked mala 8 mesiacov este nevedela rozpravat a pekne sa mi pytala na zachod sama , zvukmi na ohlasovala a zcala akoze tiskat a to som vedela , ze chce kakat 😀

12smile12
8. jan 2013

@susanq Ahoj 🙂 tak najpr nechadz vsetko hned za hlavu , niesi na prd matka ved sa velmi stazis a lubis svojho maleho 🙂 mimochodom je zlaty 😀
My sa tiez nevieme naucit na serblik , mala velmi dobre vie co to je , ale ako som spominala volakedy ked nevedela ani kecat mala asi 8 mesiacov tak sa mi vypytala a teraz sa vypyta , ale netlaci 🙂 neviem co s tym ....
Rozpravat rozpravame uz vsetko , samozrejme takou detskou recou , ale mna vola pekne maminka a tata bud tato alebo ociko 😀 je to strasny rozum , vsetko chape , ale velky sinter a ako sa vie urazit ... otrci usta a hotovo 😀
A zo spinkanim je to u nas tak , ze stale sa budime niekolkokrat za noc , vobec nespava , ale aspon som si ju naucila tak ze ju ulozim , poviem jej dobru noc nech pekne spinka ci vecer alebo na obed a zaspi sama 😀 lebo to nase uspavanie bola hotova katastrofa ... takze asi tak (kojila som asi 2,5 mesiaca takze o to horsie uspat dieta )

krhlicka
8. jan 2013

@vanilashot krasne ste kocky, Domi urcite vari pre celu rodinu plus vsetky babiky a plysakov 🙂Krasne, ako jej ziaria ocka a vyzera na poriadnu sibalku 😉
@bejka82 Ahoj Bey, Sofinka vyrastla neskutocne, nadherna je, a ake dlhe vlasky uz ma!Este k tomu aj kopa zubkov v puse a ten zubaty usmev 😀 Asi tiez, len cozbada fotak, uz robi ksichty, herecka. Som rada, ze sa mate dobre a ste spokojne.
@susang ahoj, Danko je krasny a dala si presne take otazky, nad ktorymi premyslam aj ja. Kam s malou, kedze mam pocit, ze potrebuje spolocnost inych deti, nielen tu moju cez den. Chodime von tak na hodinku, ale vela deti na ihriskach nestretneme a bez nich ju to tam nebavi. V detskom kutiku, ci materskom centre sme zatial neboli, ale nieco podobne zvazujem. Pravdepodobne kuknem nejaku hudobnu, co je vhodna aj pre nas vek. S kojenim je to u nas tak, ze kojim na poziadanie, vzdy, ked si vypyta a pyta si docela casto. Cez den asi 4-5x a v noci minimalne 3x. Mali sme nedavno obdobie, ako pisala @tintus ze sa mala v noci jedovala, chcela byt stale nacucnuta, to sme boli hore asi 6-7x. Uz som bola na nervy, ja sa totiz vzdy na nu preberiem. Ziadne take, ze ona si cucka a ja spim. Ked to bolo takto zle, tak som sa rozhodla redukovat pocet kojeni. Dopadlo to strasnym revom,drzala som malu na sebe a ona plakala tak, ako som ju este nikdy nezazila, zabarala rucicky do mojich. Hrozne, mne islo srdce puknut a este cez den som mala z noci stiahnuty zaludok. Takze pri tomto pokuse to aj zostalo. Asi budem kojit, kym bude mala chciet, snad to nebude do 18 rokov 😀

1katkas
8. jan 2013

@12smile12 coze 49 ?? no krasa takze asi fakt virus je vo vzduchu.. mna to nastastie nechytilo.. nikolaj ma dva sirupceky plus kvapky do nosteka
Nikolaj ten zas ukazoval na stromcek a hovoril gaaa (gula) .. a ja sa teraz tesim na jar na teplucko 🙂 nebudem musiet tolko obliekat nikolaja ani seba ked pojdeme von 😀 ale este by mohol byt trosku sniezik aby sme vyuzili sanky

natalitimk
8. jan 2013

ahojte holky tak davam aj ja par fotiek mojich detureniec,Nelka prežila vianoce v pohode aj stromček ,sice stale bombulky boli niekde tam kde nemali zdobila si kočiar nosila ich do detskej ale bola zlata a stale chcela paliť prskavky.Silvester cely prespala a konečne už spi aj celu noc.A čo sa tyka plienky tak kakať sa pekne pyta od malička takže už uvažujem že jej už tiež na doma plienku nebudem davať a do leta sa naučime pytať aj čurať(syna som tiež už v takom veku udučala a na leto už bol bez plienky)

bejka82
8. jan 2013

@12smile12 ahoj, no vidíš to ja by som brala radu na to uspávanie, tak to by som aj ja prijala ak by mi tak pekne zaspinkala. síce nie je to také strašné ale predsa tam musím stáť nad postieľkou 😅
s tou plienkou, tak to som vôbec neriešila. ona mi nočník vôbec nechcela tak som jej kúpila ten podsedák (či ako sa to volaá) na WC a od začiatku chodí tam. síce to bolo trošku náročné zo začiatku ale už som si zvykla a nakoniec som aj rada, že sme ´vynechali nočník. a teraz mi kaká len tam, do plienky vôbec nedá. aj keď sme na oslavách alebo niekde vonku, tak 16.mes dieťa chodí na WC ako herečka 😀 😅 aj minule na jednej oslave, len taký rad pri jedných dverách ´, no kto tam sedel? samozrejme naša malá Sofinka 😀 😀 😎
a na to cikanie, tak to mi teraz sama od seba začala cez deŇ odmietať plienku, tak chodíme aj cikať na WC. občas zabudne povedať, no ale to patrí k tomu. 🙂 a najnovšie sa nedá prebaliť po ležiačky, tak som sa musela naučiť prebaliť na stojáka, sodoma-gomora 😝

bejka82
8. jan 2013

@krhlicka ahojky 😉 no zúbky nám dlho-dlho nešli a potom ako keby sa nimi vrece roztrhlo 😅 už nám chýba cca 4 zúbkov (nerátam tie zadné)

ewisam
9. jan 2013

@12smile12 no, ten moj jaso sa po mne mixuje jedna radost a tazko odhadnut, ci by pochopil ze to nesmie.... uz si zvykol, ze si cezomna lahne, otoci si ma ako potrebuje pri dojceni a pod....takze neviem
no akysi smutok z tvojho prispevku pri vete ze este rok cakat... no to predsa nie je podmienkou 🙂

12smile12
10. jan 2013

@1katkas tak to sa tesim aj ja 🙂 veru hlavne nato , ze sa nebudeme musiet obliekat jak eskimaci 😀 ... o pokial obleciem malu len do vetrovky a snehul tak uz som mokra ako mys :-/ co uz .... uz nech je jar , vsetko bude krane kvitnut a vonat 🙂 ... ale tak aj sniezik potesi , veru aspon trosku sanky vyuzit , ozaj chce Ti maly byt na sankach?? lebo nasa mala ani velmi nie .. ta vymysla , skor by tie sanky chcela tlacit 😀

12smile12
10. jan 2013

@ewisam Noo ani nie smutok , ja sa praveze tesim , ale to zato pretoze musime este chvilocku pockat , s MM vybabrali v robote tak , ze mu predlzili zmluvu len na rok a az potom na neurcito , ako pracuje v Mochovciach , ale chvlabohu uz nieje tam kde bol , ale na inom mieste ... No a tam je zadrhel , ze sme si chceli kupit byt/dom .. a chceli sme mat druhe vo svojom uz , ale nevyde to a MM sa boji , ze ho vyhodia , co nemozu tak chce s tym druhym este pockat ...

12smile12
10. jan 2013

@bejka82 No ja som to tiez len tak zacala skusat , ze som pomalicky odchadzala od nej a povedala som nech pekne spinka a vzdy jej poviem , ze ked sa vyspinka pojdeme tam a tam a to a to budeme robit , tak sa nejak uspokoji 😀
Uz sme aj my kupili tu dosku na wc a oplatilo sa vcera sme kupili a dnes sa pekne vykakala do zachoda 😀 tak som rada ...

ewisam
10. jan 2013

@12smile12 jaj tak... no u nas je to tak, ze mi s dvoma nema kto pomoct. Mama daleko a sama neunahanam dvoch drobcov. no uvidite, drzim palce, nech vsetko dobre dopadne a rada ta strenem v porodnici 🙂

12smile12
10. jan 2013

@ewisam Ahaa ... tak ja si myslim , ze by som tie dve aj zvladla lebo nasa mala je pomerne dobre dietatko 😀 ale ved uvidime ako to bude ...
Dakujem aa aj ja budem rada , ale myslim si , ze asi v tej istej nemocnici by sme asi aj tak nerodili :-P Ako citam , tak si trosku s daleka , ci??

katarina6
10. jan 2013

Maminky,
ja tiez este kojim ale malo len v noci ked ide spat a nad ranom....
co sa tyka zaspavania, takisto zaspi len so mnou, ale prisla som na jednu vec, jedno poobedie som musela prec, nebola som s malou od rana az poobede som prisla, tak muz musel byt s nou, a tiez len so mnou zaspavala, ale zvladli to na jednotku, mala mu vobec nepistala ako pri mne ked som doma, a ked isli spat na obed, tak zaspala vraj do 5min. :-OOO Strasne som sa bala ako ju uspi, no bolo to bez problemov..... takisto aj babka ju uspi, no funguje to vzdy len ak nie som v byte. ak vie ze som v byte, tak nezaspi pri nikom a hlada ma a taha za prst aby som isla ja s nou spat.....
takze je to jednoduche, oditte z bytu, ale nie tesne predtym ako ma ist vase dieta spat, to sa rozplace...... musite na niekolko hodin, jednoducho aby vedelo dieta ze nieste doma a nehladalo vas, a kedze mu nezostane nikto iny zaspi aj s ockom ci babkou......
v noci sme to este neskusali, ale postupne budeme musiet aj to skusat,, aby som bola kludna ze zaspi aj s ockom.....
no a to kojenie tiez postupne robim, len ja som nad ranom ako chce prsnik leniva ist jej naliat do flasky mlieko /davam jej ryzove v DMku sa da kupit - @susanq - skus dat este take mliecko malemu, mozno mu zachuti, potom je este aj sojove, orechove..... vselijake ine rastlinne..../
takze decka sa spravaju uplne inak pri mame a inak pri inych ludoch.... na nas matkach si dost prevadzaju, no chce to zrejjme cas vsetko aby sa to zmenilo, sme s nimi najviac a su na nas specialne citlive tie nase dietky.....

Inak ja si myslim ze to zaspavanie v objati rodica je uplne prirodzene, ved tie deticky su take malinke, a o chvilu od nich chceme aby spali same vo svojej izbe, no mne to pripada take dost drsne.... ved ani ja sama dospela zena by som nechcela spavat sama v posteli, mam muza, a tak vlastne nespavam sama..... a my chceme od tych malych cloviecikov aby boli taki samostatni a nechat ich o samote.... ine je to ked ma v izbe surodenca, ale len tak samu malu do izby spat sa mi ani velmi davat nechce.... ani ju nutit nebudem...... no neviem ako to cele vlastne bude ked bude aj dalsie babo.... do spalne sa asi vsetci nepomestime aj by sa budili, tak sa asi ako rodicia podelime.....

ewisam
10. jan 2013

@12smile12 nikdy nevies 😀 ak budem mat problemy ako pri prvom, tak sa mozno aj k vam dostanem... Ja mam iste zdrav. problemy, takze preto potrebujem pomoct, ak sa nerozhodnem a nepockame kym nepojde do skolky...

lufilu
10. jan 2013

Ahojte maminky 🙂 Taktiez vam vsetkym aj vasim deturencom prajem vsetko dobre do noveho roka, nech si robime radost navzajom a nech su hlavne zdrave 🙂
Po dnesnom vzhliadnuti Pestunky som teda bola riadne v soku 🙂

U nas Vianoce prebehli hladko - stromcek a vsetky sviecky a vianocne svietniky (elektricke) kazdy den zapinal ako dedusko Vecernicek - teda on ukazoval prstom a my sme zasvecovali. Naucil sa aj sviecku sfuknut, to bolo srandy - 20x zasvietit a zhasnut, to sme potom len vetrali.
A vzdy ked sa rozsvietil stromcek, tak "jeeeeej" 🙂 Velmi sa z neho tesil.
Vecera prebehla v naprostom klude - zacal sam jest - aj polievku, aj druhe - uz sa neda krmit.
Darceky vytahoval vsetky, co isli z tasiek a neboli zabalene 🙂 Zo svojich novych hraciek sa velmi tesil, az mi to bolo divne 🙂

Urobila som mu take zdrave vianocne kolaciky, tak aj tie s chutou vyjedal - uspokojil sa, ked sme mali navstevu, vsetci chrumkali a ja som mu dala tie jeho 🙂

Protesty zacinaju byt za prebalovanie a veci s tym spojene. Dolefeteny dokaze chodit cely den, keby ho neprebalim, vobec mu to nevadi. A chodit holou ritou to tiez... Na nocnik/wc - 0 bodov. Neviem, ci to nechape... Sedi, sedi - ( vydrzi aj 2 minuty, ked sa snazim 😀) a potom zlezie a dolefeti sa bud do plienky, alebo ked sa mu podari ujst - rovno na dlazku. Asi to nechame na leto, nema to ziadny efekt ani vyznam, len co ho s tym trapim. A seba tiez...

Najoblubenejsia oblast je jedenie - v tej vynika aj slovna zasoba - HAM, MNAM A NENI 😀
A take ze pa, ba ale nie sme ani mama, ani tata, ani baba, ani dede, nic... Ale vykecavat vykecava...
Len nic konkretne 🙂 A ba - ma jedno "jeho" slovo - AĎI - čo znamena bud "este" alebo "aj toto"...

Chytila ho upratovacia mania - uprace si z vane hracky po sebe, pozbiera omrvinky, nosi riad do umyvacky, pradlo do pracky, plienky do kosa, odpratat sneh, nalozit do kotla, doniest drevo, nakrmit zajaciky, psa...
Rozumie vsetko, co mu hovorim, az mi je to divnô 😀

V suziti s ostatnym detmi (to nebyva casto) - zavisi od povahy "protihraca" - ked je silnejsi - schyta Alek, ked je slabsi - Alek si vezme, co potrebuje.

A zo spalne som sa prestahovala do detskej aj s nim.
Lebo ked mi usiel rano zo spalne, kym som za par minut vstala, uz vselico stihol 😀
Takto v izbicke ma hracky a necha ma dlhsie pospat 🙂

Tolko v "skratke" o nas 🙂

viva02
11. jan 2013

@gabika84
@vanilashot @bejka82
@natalitimk
@susanq
Baby, perfektne fotky, zlate su deturence! 🙂 Je to neskutocne, ako nam vyrastli!
@bejka82, Sofinke ako narastli vlasky! 🙂

Nas maly lapaj sa stale neda poriadne vyfotografovat, neposedi chvilku. Vcera som ho chcela fotit, tak mam opat na zabere len ucho a kusok vlaskov alebo je cely otoceny, proste maly vrtichvost - kym cvakne spust, uz je daaaavno mimo zaberu. 🙂)) Nam veru ziadne pozovanie nehrozi. 🙂))
Vianocny stromcek sme museli dat tiez na komodu, lebo by bol hned povaleny na zemi. 🙂) A mame doma maleho pyromana, neskutocne miluje zapalene sviecky - kazdu chvilu ich musime zapalovat, este aj ked ide papat, tak na stole v kuchyni musi horiet sviecka. Alebo zeby bol taky romantik? 🙂))
Inac, co sa tyka rozpravania, tak vie povedat mama, tata, babo, ham, niektore zvuky zvierat, a este nejake skomolene slovicka, a potom uz len svoju hatlaninku, to je vsetko. U neho je teraz momentalne vsetko KEEE alebo KAAA, nejak si oblubil pismeno K. 🙂)) Ale zato rozumie uplne vsetkemu, aj vie vselico spravit, ked mu clovek povie.
Nocnik, ani WC u nas nehrozia, je to pre neho prilis staticka cinnost, cize po par sekundach vstava a odchadza, takze my budeme asi este dlho na plienkach. 🙂))

@ninuska8 Ako sa citis? Uz kazdu chvilku sa malinke narodi, tak ti prajem pohodu a nech vsetko dobre dopadne. 🙂

@susanq, @krhlicka Ja tiez uz rozmyslam, kde v Ba sa da ist s malickym. Nase (petrzalske) MC mal otvoracie hodiny, ktore mi az tak nevyhovovali, i ked teraz to uz bude lepsie, kedze maly mi spi uz menej. Boli ste niektora uz tu? http://www.hopsasa.sk/o_nas
Inac, hracie centra su napriklad aj v Shopping Palace Zlate piesky, Cubicon atd.
Dajte vediet, ake mate skusenosti, kam chodievate.

A este info pre bratislavske maminy (alebo aj tie mimobratislavkse, ktore to maju blizko):
http://www.dfnsp.sk/2010/index.php?option=com_c...
Ide o bezplatny skrining deticiek - ich schopnosti, ci su veku primerane a pod.
My sme tam v piatok boli.

lufilu
11. jan 2013

@viva02 Jej ten skrining to mate super. U nas nic take nie je... A ako ste dopadli?

viva02
11. jan 2013

@lufilu
Tam islo vlastne o to, ze sa idu vytvarat nove slovenske normy (vyvin dietata a jeho schopnosti) a na to potrebuju viacej deticiek ako vzorku, kde testuju, ci maju deti schopnosti primerane svojmu veku podla danych noriem (momentalne sa u nas vraj pouzivaju nejake nemecke normy). Neviem, ci som to spravne vysvetlila. Ale v podstate slo o to, ze malemu sa ukazovali nejake hracky a cinnosti a on to mal zopakovat, pozorovalo sa, ako si poradi v urcitych situaciach, ci pride na spravne riesenie a tak. Vysledok bol u nas pozitivny - vraj mame sikovne dieta, schopnosti ma primerane veku a nemusime sa bat, ze by v niecom zaostaval. 🙂

bejka82
12. jan 2013

@12smile12 🙂 jej tak to sa teším s vami, že to zaberá 😉

ninuska8
12. jan 2013

@viva02 dakujem za opytanie, no citim sa ze by som najradsej vybuchla uz ale do terminu este tri dni a ja zvyknem aj prenasat takze sa nenahlim🙂
mozem ja ist rodit ked sa u nas vkuse nieco deje? na Martinkovi sme spozorovali ze zle dostupuje pri chodzi, tak musime rehabilitovat, dostupuje na vnutornu stranu chodidiel, v stvrtok sme boli pri doktorke tak cvicime a poskakujeme na fitlopte a na masaznom vankusiku, ale dajak sa mu nechce, resp. nemozeme ho udrzat on je tiez taky rychly sip, nocnik, wc, nula bodov-neobsedi, ledva sa naje. No a dnes bol mm na pohotovosti so starsou dcerkou, ktora si pri vcerajsom pade z postele zlomila klucnu kost...mala vecernu "salku" sak to asi poznate, ked obleciete deti do pyzamka a oni jak zbesnete skacu po posteli, no a uz bola a j unavena a dost skaredo skocila mimo, trochu poplakla ale zaspala tak sme to nechali tak ale rano uz plakala pri obliekani, tak s nou radsej siel a aha co sa z toho vyklulo...

takze tak si nazivame pridavam par fotiek Matka, mna, Karolinky a tatika🙂

emily3
12. jan 2013

@ninuska8 mas to vesele, a tretie teho a porod to uz je tak mimochodom, 😉 poznam. ked som cakala stvrte, dcera si zlomila ruku, a jeden den som mala mat poradnu a ist s nou aj na kontrolu, tak som rozmyslala kam pojdeme skor, ale babo si to vymyslelo inak a s dcerou musel ist manzel... 😉 drzim ti palce aby si mala bezproblemovy porod a aby ste boli vsetci zdravi.

1katkas
14. jan 2013

@12smile12 ahoj 😀 tak pred par dnami som ti pisala, ze by mohol byt sneh aby som vyuzila sanky a dnes je toho snehu az moc 😀 bola som pozret postu a dva odhrnace snehu isli ..a dnes sme prvykrat vytiahli sanky..nikolaj v nich najskor poslusne sedel no potom mu uz bolo dlho tak chvilu chodil a potom bol zase v sankach..a kazdu chvilu som sa otacala ci mi v tych sankach sedi 😀 a na jar sa strasne tesim, uz nebudem musiet tak obliekat nikolaja a ani seba lebo teraz presne ako ty, kym oblecem nikolaja tak sa spotim.. no a zas nevyhoda na jari bude moja alergia snad ju nejako prezijem

12smile12
15. jan 2013

@ewisam zdravotne problemy?? tak potom drzim palce , nech vsetko dobre zvladnete ...
Nuz tak mozno sa niekedy niekde uvidime teda ... 🙂 budem rada .. inak ako sa mate??