icon

Budúce mamky a miminky Zlaté Moravce

cimika222
18. nov 2008

ahojte všetky buduce mamky a miminky je tu niekto z okolie ZM?

monikapd1
9. sep 2010

no ja davam tiez vigantol 2kv denne inak baby mozem davat espumisan kv aj do mlieka? 😖

gerlinda
10. sep 2010

Včera sme sa boli očkovať a Krištofík ma na Vigantol upozornil- vraj ho nemám dávať 3 týždne a mám počkať na nový.
monikapd1 Espumizan by som možno aj dala do mlieka, alebo s čajíkom. Inak vážime už 6410 g a máme 63,5 cm, už som Adrianke aj nejaké vecičky vyradila, čo sú jej malé. Najviac mi je lúto za šatkami bola v nich taaaaká chutná..

jojina11
10. sep 2010

@monikapd1 my sme dnes sa boli u KOváčovej, povedala, že Vigantol ide z trhu len kôli tomu aby vymenili tie vrchnáky , možno sa niekto sťažoval nejaká mamička, čo to užívala a nezdala sa jej tá chuť, je to o tom že si nemôžu dovoliť to ignorovať, takže to stiahnu a vymenia a bude to ok.

danaja
13. sep 2010

ahojte, ako dlho ste davali detom Viganto? Mne dr. kazal len 1 rok, ja uz malej nedavam

danaja
13. sep 2010

lucia375, ako sa mate? Kolko zubkov uz ma Barborka? Moja mala ma 11 zubkov, uz papa vsetko, okrem vegety...

lucia375
13. sep 2010

@danaja Barborka má 14 zubkov a papá všetko, ja moc nesolím a nekorením kvoli detom, tak je to OK. A aká je Natálka? Moja Barborka je strasne zivá a neposedná. Dakedy je horsie ako chlapec. Inak Vigantol som tiez davala 1 rok, teraz v lete nie ale doktorka mi kázala ze od oktobra celu zimu mám dávat. Tak pockam pokedy bude ten nový a pojdem si vypítat. 🙂

@monikapd1 Kludne mozes dávat espumisan do mlieka ale najlepsie do maleho mnozstva aby ti to malá zjedla. 🙂

monikapd1
13. sep 2010

@jojina11 ja som si vigantol zabudla v PD, sme tam boli cez vikend tak si musim ist dat novy predpisat a uz mame aj nausnicky 😵
@lucia375 lucka davam do celeho bo mi to vzdy vypije tak sa nemusim strachovat 🙂 vcera som skusila dat kasu od nutriklonu a chutila jej, vytiahla az 200ml 😀

jojina11
14. sep 2010

@monikapd1 my sme si dali napísať tesne pred tým ako to vyšlo, že sa sťahuje z obehu, takže mám. budem dávať, veď som dávala aj doposiaľ

lucia375
14. sep 2010

@monikapd1 Tie kaše su chutné, ani sa jej nedivím ze vsetko spapala. 🙂

monikapd1
14. sep 2010

@jojina11 aj ja som si dala tesne pred tym, teda mozno mesiac ale nemina sa to az tak rychlo tak toho bolo este do🙂 ale zabudla som to v PD tak musim druhe dat predpisat
@lucia375 veru ani ja sa necudujem 😀

jojina11
17. sep 2010

ahojte, včera sme absolvovali ortopedickú kontrolu a všetko je OK už tam nemusíme ísť, sa teším, dobre sme zmokli, lebo v nemocnici sa nedalo zaparkovať, dokonca asistovala aj polícia, my sme odparkovali v takej uličke a ked sme sa vracali k autu vtedy riadne lialo a my malú vo vajíčku, takže my dvaja ako zo sprchy ale malá chvalabohu suchá. 🙂

gerlinda
17. sep 2010

@jojina11 môžem sa spýtať kam chodíte na ortopédiu? Nás to čaká na budúci týždeň, chodíme s malinkou do Levíc.

jojina11
17. sep 2010

@gerlinda my sme boli v NR v nemocnici, na ortop.ambulancii

anndrea
19. sep 2010

Materské centrum LIPKA v spolupráci s MsKS Tlmače vás pozývajú na BURZU JESENNÉHO a ZIMNÉHO DETSKÉHO OŠATENIA a POTRIEB PRE DETI (kočíky, postieľky, ohrádky, chodítka, odrážadlá, bicykle, športové potreby, hodnotnejšie hračky...)

Ahojte maminky, chcem Vás pozvať na BURZU DETSKEHO OBLECENIA A POTRIEB:

DÁTUM KONANIA: 23. – 24. 09.2010

OTVÁRACIA DOBA: 23.09.2010
9:00 - 12:00
15:00 - 18:00

24.09.2010
9:00 – 11:30
14:00 – 17:00

MIESTO KONANIA: KULTÚRNY DOM
V TLMAČOCH NA LIPNÍKU.

Všetky ste srdečne vítané.

zuzka1.
19. sep 2010

aj v ZM v materskom centre je burza. termin presne neviem, ale v meste maju plagaty.

jojina11
20. sep 2010

ahojte, boli ste na jarmoku? my sme prešli hore dolu a vybavené.,sa mi zdá , že aj tí čo neboli o nič neprišli 😀

dara2583
20. sep 2010

@jojina11 presne aj môj názor na jarmok, ja hovorím, že moravecký jarmok je len o tom, aby si stretla ľudí ktorých si už dávnejšie nevidela 😀

jojina11
20. sep 2010

@dara2583 asi tak, ja som stretla pol našej ambulancie 😀

lucia375
21. sep 2010

@jojina11 Tak to ti musel ten prechod jarmokom trvat pekne dlho. 🙂

Ja som nebola vobec, chystala som sa ale v piatok bolo doobeda zle pocasie tak som ani Matka nevypytala skôr zo skôlky, potom som sa uz na to vykaslala, ale ved som o vela neprisla. 🙂

jojina11
21. sep 2010

@lucia375 no každých päť krokov som stála a malá vôbec nespala 🙂

monikapd1
22. sep 2010

@jojina11 my sme ho tiez len presli, zastavili sme sa akurat v jednom stanku kupila som si kabat a sli sme domov. 🙂

lucia375
24. sep 2010

@monikapd1 No tak to si celkom dobre obisla, ked mas aj nový kabát. 🙂

My sme zase celá rodina chorí, Matej ten v tej skôlke zatial viacej nebol ako bol. 😅

jojina11
24. sep 2010

@lucia375 mne Vladka tiež trochu pokašliava a soplíkov sa neviem zbaviť od jej narodenia, to je sila

lucia375
24. sep 2010

@jojina11 Ale strasne vela deti je chorých co pocuvam, neviem ci to robi pocasie, ale je babie leto, tak neviem. 😅
A Vladka papá este len mliecko alebo uz aj nejaké príkrmy?

jojina11
24. sep 2010

@lucia375 no začali sme na radu doktorky pred dvoma týždňami ryžovou kašou a teraz sa trápime so zeleninou, ale nejako ju do toho nenútim, kojím ďalej poctivo, dokonca mi príkrm nechce skôr ako mlieko, najprv mlieko a potom ostatok, takže presne naopak. no čo narobím,, je to potvorka, pribrala mi prvý týždeň pol kila, a to sa mi zdalo veľmi veľa aj to bolo na nej vidieť, ale teraz sa to už ukludnilo a pribrala tento týždeň 120g

lucia375
24. sep 2010

@jojina11 Ved máte cas, ked je kojená tak jej to stačí a postupne sa určite naučí papat aj zeleninku. 🙂

jojina11
24. sep 2010

@lucia375 ved hej, len bola strašne mrzutá, tak preto,, plačkávala mi pred jedlom aj po ňom , ale z fľašky nekrmim, len sa kojíme a papáme lyžičkou, je podarená,

lucia375
24. sep 2010

@jojina11 To určite je, ked som ja zacala dávat detom tak viac jedla skoncilo na podbradníku ako u nich v zaludku, chudatka pokedy sa naučili papať lyzickou to trvalo nejaky ten den. 🙂

jojina11
24. sep 2010

@lucia375 no hlavne ked mi rozpráva do lyžičky a mrkvu máme všade

monikapd1
27. sep 2010

@lucia375 veru celkom dobre som obisla na tom jarmoku 😀
@jojina11 my sa este stale len kasujeme, ale tiez mi nejak moc pribrala, tak davam 3 dni kasu potom 2 dni mliecko a zas 3 dni kasu na noc 😉