icon

Češky v Žilině nebo někde na Slovensku

saallen
31. jan 2012

baby už tu žiji 3 roky aráda bych se s někým takovým seznamila. 😀

mataharyy
18. mar 2012

@voskovaeva Jo mě tu taky schází rodina... No já pociťuji, ale co už má volba, třeba si jí vyžrat 😀

saallen
autor
18. mar 2012

jak tak koukám mamem tady noveho clena pekne to tady zije,nejak to sem moc nestiham v posledni dobe,.malemu jsme koupily postel s klouzackou tak ted se cele dni jen klouzeme a klouzeme... 😀

voskovaeva
19. mar 2012

@saallen no to by sa aj nasim libilo jen to ja by jsem uz nic neudelala 😀

voskovaeva
19. mar 2012

@mataharyy pocitujes to ako ??financne vo vztahoch ci ako?? 😲

mataharyy
19. mar 2012

@voskovaeva No s ohledem na to za jakých finančních stavů jsme odcházeli z Prahy, tak tuto stránku, ne že neřeším, ale tak nějak na tom nejsme hůř než jsme byli, ale spíš vztahově... Moje tchýně, například, se do dnes nesmířila s tím že jsem z Prahy, no už to nedává tak najevo, ale rýpnutí si neodpustí... A to jak dlouho tady jsme a každýmu ležíme v žaludku, jsme přistěhovalci, ještě k tomu Češka... Já bydlela jako dítě na vesnici i v Čechách, ale tady je to masakr a nedej bůh že by jsi vybočovala, což u nás je běžné, protože manžel je schopnej se postarat o děti, protože nechodí do hospody, protože já si nenechám skákat po hlavě, nebudu pomlouvat někoho jen proto, aby jsem se někomu jinému zamlouvala... No a to že tady člověku jsou schopný závidět i zlomenou ruku... 😅 🙄

voskovaeva
19. mar 2012

no moja to mi je lito ja jsem tu nasla super lidi a takove dobre kamošky co som na Morave nemala 🙂 prestahujte se do NO 😀 tu je dobre co sa tyka mojej svokry 😒 no uz od zaciatku se mne boji cokoliv povedat lebo vie ze si nedam 😎Tu tvoju to za par let prejde. Mala si zial smolu na ludi.Nemas tam aspon nejaku fajnu kamosku s ktorou si rozumies???Na osttani kašli hlavne ze u teba v rodine je všetko ok 🙂

annie321
19. mar 2012

Čaute kočky, dlouho jsem tu nebyla a mám na vás hned jednu otázku. Potřebuju jako Češka s povolením na trvalý pobyt v SR nejaké speciální doklady do porodnice? Jaké doklady jste potřebovali vy? Liší se to v tomto ohledu nejak od Slovenek?

lehys
19. mar 2012

@annie321 ahojky, ja jsem rodila pred trema tydnama...jezis to uz jsou tri tydny 😀 a potrebovala jsem jen karticku na povoleni k pobytu a moji obcanku z CR...no a protoze nejsem vdana, tak potvrzeni o otcovstvi...jinak asi nic 😎

lehys
19. mar 2012

@saallen taky si myslim, ze by to mohla mala zvladnout...hlavne, kdyz pojedeme autem...hele kdy ty jsi jela poprve s prckem domu vlakem?

voskovaeva
19. mar 2012

@annie321 pokud jsi vdana a brali jste se v česku tak budes potrebovat slovensky oddaci list s českym ti nevydaji rodny list dietata a ked nemas ten tak nedostanes ani karticku poistenca 😉

saallen
autor
19. mar 2012

@lehys no já jsem poprve s prckem jela koncem brezna,ci ze mel dva mesice,...a pohodicka...😀

saallen
autor
19. mar 2012

@januska712 jsem tak koukala kdyz jsme predevcirem projizdeli zilinou,ze na vlcincoch ,jak tam byl ten obchod pre deti,tak tam je nejaky koutek pro deti,uz jsi tam byla?

januska712
20. mar 2012

@saallen ahoj nie nie nebola som tam ešte je tam nejaká kaviareň a nejaky detský svet že ty si sedis na kávicke a deti sa hrajú môže to byt dobre🙂))

annie321
20. mar 2012

Baby děkuju, povolení na trvalý pobyt mám, slovenský sobášny list už taky a CZ občanku taky. Takže mám naštěstí všechno 😀 Aspoň kvuli tomuto nemusím nikam lítat 😉

saallen
autor
20. mar 2012

@januska712 no tak to pujdu nejaky den otestovat,asi pristi tyden bych to videla,protoze pujdu s prckem na poliklinkiku na kozne,tak bych tam pak zabehka nachvilu.vsak pokud by jsi nic nemela tak by sme se pak mohli domluvit a sednout tam spolu. 😀

januska712
20. mar 2012

@saallen ahoj môžme ísť len mi musíš dat vediet že kedy aby som nic nemala 🙂)

saallen
autor
20. mar 2012

@januska712 jesne,se ti koncem tydne ozvu a domluvime se. 🙂

januska712
20. mar 2012

Ok dobre 🙂) uz sa teším🙂))

saallen
autor
27. mar 2012

@januska712 tak tento tyden mi to neklapne ,jsem naka nemocna... ☹

nanulik
27. mar 2012

ahojky 🙂 ja som z Kutnej Hory ale už tu bývam 15 rokov tak neviem či aj to sa ráta 😀

voskovaeva
27. mar 2012

@nanulik jasne ze sa rata 😉 vitaj mezi nami 🙂

nanulik
27. mar 2012

a úradný jazyk je asi čeština čo 😀 tak to bych se asi měla přispusobit 😀 a jak říká muj táta. česky zapoměl a slovensky se ješte nenaučil 😀

voskovaeva
27. mar 2012

😀 ja tez uz motam z toho si nic nedelej jak napises tak 😉

januska712
28. mar 2012

@saallen OK tak potom sa ozvi a skoré uzdravenie 😉

lehys
29. mar 2012

holky ja taky mluvim ceskoslovensky...nevim jak budu ucit moji malou 😀 chudatko ta z toho bude mit gulas

mataharyy
29. mar 2012

@lehys děti z toho mají podstatně menší guláš jako my, vidím to na starším, je velmi jazykově adaptabilní 😉 😵

voskovaeva
30. mar 2012

pre nich je druha rec prinosom 😉 škoda ze nejsem angličanka 😀

lehys
31. mar 2012

@voskovaeva to jo skoda, ale ja bych chtela na prcka mluvit i anglicky 😎 aby se na ni neco nalepilo 🙄

teras
19. apr 2012

ahoj jsem z Moravy a bydlim 6 let v Bratislave

voskovaeva
19. apr 2012

@teras a odkud z moravy?? 🙂