Češky v Žilině nebo někde na Slovensku
baby už tu žiji 3 roky aráda bych se s někým takovým seznamila. 😀
jak tak koukám mamem tady noveho clena pekne to tady zije,nejak to sem moc nestiham v posledni dobe,.malemu jsme koupily postel s klouzackou tak ted se cele dni jen klouzeme a klouzeme... 😀
@saallen no to by sa aj nasim libilo jen to ja by jsem uz nic neudelala 😀
@mataharyy pocitujes to ako ??financne vo vztahoch ci ako?? 😲
@voskovaeva No s ohledem na to za jakých finančních stavů jsme odcházeli z Prahy, tak tuto stránku, ne že neřeším, ale tak nějak na tom nejsme hůř než jsme byli, ale spíš vztahově... Moje tchýně, například, se do dnes nesmířila s tím že jsem z Prahy, no už to nedává tak najevo, ale rýpnutí si neodpustí... A to jak dlouho tady jsme a každýmu ležíme v žaludku, jsme přistěhovalci, ještě k tomu Češka... Já bydlela jako dítě na vesnici i v Čechách, ale tady je to masakr a nedej bůh že by jsi vybočovala, což u nás je běžné, protože manžel je schopnej se postarat o děti, protože nechodí do hospody, protože já si nenechám skákat po hlavě, nebudu pomlouvat někoho jen proto, aby jsem se někomu jinému zamlouvala... No a to že tady člověku jsou schopný závidět i zlomenou ruku... 😅 🙄
no moja to mi je lito ja jsem tu nasla super lidi a takove dobre kamošky co som na Morave nemala 🙂 prestahujte se do NO 😀 tu je dobre co sa tyka mojej svokry 😒 no uz od zaciatku se mne boji cokoliv povedat lebo vie ze si nedam 😎Tu tvoju to za par let prejde. Mala si zial smolu na ludi.Nemas tam aspon nejaku fajnu kamosku s ktorou si rozumies???Na osttani kašli hlavne ze u teba v rodine je všetko ok 🙂
Čaute kočky, dlouho jsem tu nebyla a mám na vás hned jednu otázku. Potřebuju jako Češka s povolením na trvalý pobyt v SR nejaké speciální doklady do porodnice? Jaké doklady jste potřebovali vy? Liší se to v tomto ohledu nejak od Slovenek?
@annie321 pokud jsi vdana a brali jste se v česku tak budes potrebovat slovensky oddaci list s českym ti nevydaji rodny list dietata a ked nemas ten tak nedostanes ani karticku poistenca 😉
@januska712 jsem tak koukala kdyz jsme predevcirem projizdeli zilinou,ze na vlcincoch ,jak tam byl ten obchod pre deti,tak tam je nejaky koutek pro deti,uz jsi tam byla?
@saallen ahoj nie nie nebola som tam ešte je tam nejaká kaviareň a nejaky detský svet že ty si sedis na kávicke a deti sa hrajú môže to byt dobre🙂))
Baby děkuju, povolení na trvalý pobyt mám, slovenský sobášny list už taky a CZ občanku taky. Takže mám naštěstí všechno 😀 Aspoň kvuli tomuto nemusím nikam lítat 😉
@januska712 no tak to pujdu nejaky den otestovat,asi pristi tyden bych to videla,protoze pujdu s prckem na poliklinkiku na kozne,tak bych tam pak zabehka nachvilu.vsak pokud by jsi nic nemela tak by sme se pak mohli domluvit a sednout tam spolu. 😀
@saallen ahoj môžme ísť len mi musíš dat vediet že kedy aby som nic nemala 🙂)
@januska712 jesne,se ti koncem tydne ozvu a domluvime se. 🙂
Ok dobre 🙂) uz sa teším🙂))
@januska712 tak tento tyden mi to neklapne ,jsem naka nemocna... ☹
ahojky 🙂 ja som z Kutnej Hory ale už tu bývam 15 rokov tak neviem či aj to sa ráta 😀
@nanulik jasne ze sa rata 😉 vitaj mezi nami 🙂
a úradný jazyk je asi čeština čo 😀 tak to bych se asi měla přispusobit 😀 a jak říká muj táta. česky zapoměl a slovensky se ješte nenaučil 😀
😀 ja tez uz motam z toho si nic nedelej jak napises tak 😉
@saallen OK tak potom sa ozvi a skoré uzdravenie 😉
holky ja taky mluvim ceskoslovensky...nevim jak budu ucit moji malou 😀 chudatko ta z toho bude mit gulas
pre nich je druha rec prinosom 😉 škoda ze nejsem angličanka 😀
@voskovaeva to jo skoda, ale ja bych chtela na prcka mluvit i anglicky 😎 aby se na ni neco nalepilo 🙄
ahoj jsem z Moravy a bydlim 6 let v Bratislave
@teras a odkud z moravy?? 🙂

@voskovaeva Jo mě tu taky schází rodina... No já pociťuji, ale co už má volba, třeba si jí vyžrat 😀