icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

petulka_
12. apr 2013

ahojte 🙂 aj ja by som sa k Vam rada pridala..zatial mi to meska 2dni(dnes som 30DC)..test som si robila v pondelok, co bolo 26DC, ale bol negativny..tak neviem, ci z toho nieco bude..prosim, drzte mi palce 🙂 aj ja Vam drzim palce, nech mate babatka v poriadku 🙂

emode
12. apr 2013

Ahojte baby, dnes som neplánovane navštívila dokyho, lebo som ráno začala špiniť ... najprv len také slabé hnedasté, kým som malú zaniesla do školky, už som mala na intímke takú riadnu tmavohnedú hrču, asi aj s hlienom ... tak som bežala k dokymu ... sono potvrdilo vnútromaternicové tehu ale nezdalo sa mu to na 6ty týždeň (už by som mala byť siedmy !!!) ... akciu tam nakoniec dáku našiel, povedal, že je to vitálne, ale srdiečko ešte nebilo, tak máme čakať, mám duphaston a uvidíme ... prosím, myslite na nás ... ledva som sa donútila niečo zjesť, čo som tak zronená ☹
čo znamená kľudový režim?

bimba01
12. apr 2013

@emode drzim ti palce, nech je vsetko v poriadku! posielam pozitivnu energiu.

perlla
12. apr 2013

@marhulka13 držím palce!!

dievcatko79
12. apr 2013

@emode drž sa ! neboj, všetko dobre dopadne... a tiež posielam pozitivnu energiu... 🙂

bokroska
12. apr 2013

@emode ahojky.tak kludovy rezim znamena lahnut a vylozit nohy.ale to sa pri jednom dietati a domacnosti moc neda dodrziavat,ale skus trosku viac oddychovat.drzim palce a opatruj sa aj s mimi.

bokroska
12. apr 2013

@danteska ja by som ho dala,ak ti ho vezmu.lebo u nas pokial je matka na materskej s druhym dietatom tak ani dieta nevezmu,lebo ma byt s kym doma a vezmu druhe dieta.a najnovsie davaju do skolky 2 az 2,5 rocne deti.ja dufam,ze mi malu vezmu ked sa dozvedia v skolke,ze idem na druhu matersku.

emode
12. apr 2013

ďakujem všetkým ... včera som asi prehnala s prácou v záhrade ... mohlo sa niečo stať?

usacek79
12. apr 2013

@emode jaaaaj a preco blbnes v zahrade, ked si v najcitlivejsom obdobi tehu! 😠
TERAZ sa rozhoduje, o mesiac uz to bude ovela istejsie, ale medzi 5-11tt je to asi uuuplne najcitlivejsie obdobie na cokolvek a samozrejme aj fyzicka namaha nie je v ziadnom pripade dobra...
nemusela si nic zasadne pokazit, pokojne to moze byt, len ze z natahovania praskla nejaka cieva, maternica je teraz velmi prekrvena..
ale naozaj nejde len o to natahovanie, ide o energiu, ktoru potrebuje plod na vyvoj, a nie nejaka burina v zahrade 😠 😎
ja lezim uz tri tyzdne, ani do obchodu ma muz nepusti, to je naozaj to najlepsie, co mozes pre babo urobit..
nedal ti nejaky ascorutin alebo duphaston? to s v tychto pripadoch odporuca..
ani dieta nedvihaj na ruky, hoci to je asi tazke, ale naozaj minimalizuj akukolvek namahu a len lezkaj, papkaj a bud v pohode, to je jedine, co ti mozem poradit.. ono je to vyssia moc, ktora rozhodne, ale predsa jej mozeme trosku pomoct 🙂 drzim palce 😵

emode
12. apr 2013

@danteska určite by som ho dala, môže a nemusí byť chorý ... bude Ti ľahšie, keď ho cez deň budeš mať poriešeného, strava, aktivity, noví kamaráti ... alebo skús aspoň na doobedie ...

emode
12. apr 2013

@usacek79 tak podvedome to cítim aj ja, večer ma aj začalo vľavo v podbrušku pobolievať ... no a malá má skoro 20kg 😕 ... so všetkým súhlasím až na to papkanie ... 😉 a mám duphaston aj ascorutin, inak presne opakujem minulé tehu, tiež som vtedy začala +/- 2 dni takto špiniť, tak dúfam, že to bude s rovnkako zdarným koncom

zvedavasom
12. apr 2013

Ahoj, uz patrim medzi vas. Doma mam jedno slniecko, 18.mes. Len toto tehu je vsetko divne, ziadne priznaky, absolutne nic. Testy mi pri dcerke tmavli zavratnou rychlostou, tentokrat pomaly. aj ked som bola u dr. na krv, hodnoty na 18 dpo (363 beta jednotiek hcg) a 20 dpo-933 jednotiek....u dcery som take mala na 12 a 14 dpo....ách, jeden missed abort uz mam za sebou, preto mi je dost na nic.

usacek79
12. apr 2013

@emode no papkanim som nemyslela, ze budes bravcove koleno zajedat tortickami a zapijat litrami koly 😀 😀
ale nehladovat a jest pravidelne a zdravo - to patri k tomu prisunu energie pre babo, to na margo toho, ze si pisala, ze ti ani jest nechuti 😖
no inak ja spinim trosku tiez, ale tak raz za styri dni pri velkej potrebe potom na papieri cosi svetlohende najdem.. ale teda ono je to aj celkom normalne, prave kvoli tomu prekrveniu zvysenemu, kym je to malilinko a hnede, tak sa netreba az tak potit 😉 hlavne ten pokoj 🙂

@zvedavasom vitaj 🙂 ja som teraz mala na 16DPO 36hcg, na 21DPO 595 a 28DPO 7215... (takze na 18DPO by som urcite nemala ani 363 - pozri, o kolko si predo mnou s cislami 😉 )
takze zaciatok bol mimoriadne mizerny, ale potom sa to tabulkovo rozbehlo, dufam, ze to tak bude pokracovat 🙂
nie je az tak dolezita HODNOTA, ako znasobovanie a tebe sa predsa za 2dni strojnasobilo, takze to vyzera vyborne 🙂
jednoducho sa ti uhniezdilo neskor, takze nie si 20DPO, ale dajme tomu 16DPO a vtedy uz hodnota sedi vyborne 😉
nie sme stroje, kazda sme ina, tehu moze byt pokojne aj o tyzden oneskorene, ked sa niekde vajko oplodnene taralo a potom zrazu tabulkove hodnoty nesedia a my sa zbytocne stresujeme 🙂

zvedavasom
12. apr 2013

@usacek79 dakujem za odpoved, ja to vkuse porovnavam s prvym ci druhym tehu, a tie bole uplne ine...pri dcere ma dokonca boleli prsia neskutocne, a teraz nebolia ani keby ma do nich nakopali 😀 😀 😀 skoda,ze sa neda chodit kazdy den na hcg 😀 usg som mala dva....v 4+5 a 5+5,takze na srdiecko si musim pockat dva tyzdne! to bude neskutocne cakanie...... (v skutocnosti som bola o 4+3 a 5+3, kedz ovu som mala na 16 a nie na 14 den, ako rataju dr.)
podla usg, vyzeralo byt vsetko OK, ale ten moj vnutorny nepokoj je hrozny 😨

usacek79
12. apr 2013

@zvedavasom na strane 10 tejto diskusie som dala tabulku, ktora je na zaklade sledovania hcg u niekolko tisic zien a podla nej mas uplne v pohode hodnoty (teda ta stredna hodnota, median), naozaj nemusis stresovat 🙂
a uz vobec neporovnavaj! to je fakt uplna blbost, keby som ja mala porovnavat, tak uz visim na klucke aj teraz, ale vybrala som si tu druhu moznost- jednoducho pevne verim, ze bude vsetko OK 🙂
ale preboha naco chodis tak casto na utz 😖 babo zbytocne otravujete v tomto najcitlivejsom obdobi 😕
fakt prvy utz by nemal byt skor, ako v nejakom 7tt, nech uz to srdiecko vidno a netreba tam chodit ako na klavir 😒
ja idem az v 8tt a aj to sa mi nepaci, ale vzhladom k mojim predchadzajucim skusenostiam som si povedala, ze no tak teda pojdem, nech viem..
a upokoj sa, vsetko bude ok, tvoj nepokoj nicomu nepomoze tak ci tak 😉

zvedavasom
12. apr 2013

@usacek79 bola som kvoli tomu,aby sa vylucilo mimomat.teh. pretoze testy netmavli......dr. chcela porovnat ci dutinka rastie aci sa tvori zltkovy vak, nechodila som tam z nudy 🤐

danteska
12. apr 2013

@emode
@bokroska no ved ja neviem ci ho vezmu,chcem ist na zapis 13.5. ..uprednostnuju starsie deti..mne len vyhovuje ked sme doma,lebo chodim k nasim aj na 2 tyzdne a potom som mesiac v CR a potom zas k nasim tak skolka bude aj take obmedzenie..ale zas je skoda aby nejak "ostal pozadu" ked nebude cas tak sa mu venovat.a dala by som ho na 4 hod iba,na doobedie pretoze on mi na obed uz 5 mesiacov nespava tak je zbytocne ho nutit..len aby sa prehral a koli reci...aby sa nacil lepsie vyslovovat..vak na zapis pojdem,nebudem klamat ze som tehotna a uvidime-vezmu vezmu,nevezmu tak nevezmu..

usacek79
12. apr 2013

@zvedavasom jasne, ze nie z nudy, to si nemyslim, ale aj na to mmt staci sledovat hcg alebo pockat do 6-7tt...
ja som mala mmt a nic sa nestalo, ked som aj sla na utz az neskor 😉 najma sa potom vzdy stresujeme, ze este nebolo nic vidno, alebo nebolo srdiecko alebo atd a pritom staci s utz dva tyzdne pockat a bude to OK 🙂
on ten utz sice priamo neskodi (resp. nie su relevantne dokazy), ale ako som uz pisala, je to pre babo stres - jednak utz vysiela teplo, jednak sa rype okolo krcka casto dost necitlivo a jednak utz robi taky hluk, aky by sme my poculi, keby sme si na rockovom koncerte prilozili ucho k reproduktoru..
takze len preto by som utz minimalizovala, ono vlastne medicinsky su indikovane len tri za cele tehu (tolko aj preplaca poistovna oficialne) - v 11-13tt, potom v 20tt a napokon v 30tt tusim 🙂 a vsade na "zapade" naozaj neurobia skor utz, ako na konci prveho tirmestra, ani sa o tom bavit nebudu.. 😨
ale zas nechcem mudrovat, len teda niektore maminy su utz posadnute a najradsej by ho mali kazdy tyzden, tak preto obcas spomeniem tieto veci 🙂
inak tu to tusim spominal asi najlepsi neonatolog v SR -

https://www.youtube.com/watch?v=3bOcT2qZNto
bokroska
12. apr 2013

@danteska ved normalne ho zapis a uvidis ako sa to cele vyvinie.dolezite je,aby bol zapisany,lebo potom by ho asi nezobrali.a kludne im aj povedz,ze cakas druhe babo,lebo naco klamat.ja ked som malu zapisovala do skolky,tak som este nevedela,ze otehotniem,tak v skolke zatial nevedia.

danteska
12. apr 2013

@bokroska no ved je zbytocne to zatajovat,aj tak by zistili a kedze tu mame zapis v maji co je o mesiac a uz teraz som taka nafuknuta..aj tak to zistia..a nemam ani byvalu pracu,pretoze pred tehu som pracovala na Slovensku..

bokroska
12. apr 2013

@usacek79 to s tym sonom bude asi pravda,lebo pri prvom tehu som este chodila k inemu doktorovi a ten nemal v ordinacii sono a poslal ma v 9tt,20tt a 30tt do nemocnice na sono a tym to bolo vybavene.a nic mi neuslo.takze dokopy tri utz za cele tehu a potom este jedno den pred porodom,ked ma prijali do nemocnice.

danteska
12. apr 2013

@usacek79 mne robil mudr ultrazvuk pri kazdej kontrole....kazdy mesiac... a teraz jak sme sa prestahovali mam ineho mudr tak som zvedava...

usacek79
12. apr 2013

@danteska aj moj robi pri kazdej, no ja nechcem, staci kazdy druhy mesiac, ked uz... 😖
mnohi lekari robia pri kazdej, je to najjednoduchsie, hoci to vobec nie je nutne..
ale este tie cez brucho ako tak, ale vaginalne uz aj jeden raz je dost, mnohe zeny po nom aj spinia (ja vzdy), kedze im pri vrtani porania krcok 😒

slawenka
12. apr 2013

ahojte, tiez sa k vam pridam ak mozem 🙂 ... zatial tak nenapadne ... v stredu (37 DC) vysiel pozitivny testik, ale doktor dal termin az 25.4. ... takze cakame ... o babatko sa snazime uz viac ako rok, ale nedarilo sa, tak snad to uz teraz bude ine 🙂

danteska
12. apr 2013

@usacek79 tak vies,moje prve tehotenstvo bola taka sladka nevedomost..a ja vytesena ze mam vzdy fotecku..ale tak pocula som ze to nie je az take dobre vzdy robit..u toho mudr neviem,snad bude dobr,som u neho kratko ale pocit z neho mam vyborny..

usacek79
12. apr 2013

@danteska no aj moje prve tehu bolo take 😅
nabehla som na utz v 5tt, potom 6tt a 7tt - v priebehu asi 18 dni som zazila 3x utz.. nuz a potom plod umrel, co som vsak zistila az v 12tt - lekar povedal, ze umrelo asi kdesi okolo 7-8tt.
nehovorim, ze to bolo kvoli utz, no ak ho mozem minimalizovat, tak to urobim..
tak som urobila aj vo vsetkych dalsich tehu, sice tiez nedopadli, no aspon som vedela, ze som im dala pokoj na pripadny vyvoj..
zo mna tie styri potraty fakt spravili "gynekologa- amatera", myslim, ze som precitala snad viac knih a roznych aktulanych studii, ako barsjaky gynekolog, ktory sa naposledy nieco dozvedel pred 20 rokmi na fakulte 😀
takze si vies predstavit, ze moj gynekolog je zo mna na prasky 😀 ale tak co uz, kto sa pyta, dozvie sa 😉

danteska
12. apr 2013

@usacek79 ale dobre robis,pretoze co si sam clovek nepovie u doktora tak to nema..ja aj preto cakam s mudr,vychadza mi ze som asi v 6tt a ete pockam,nechcem tam hned letiet pretoze pr malom som tiez utekala a to mi robil utz hned,potom o 3 tyzdne aby mi dal knizku,potom hned kazdu kontrolu..tak si teraz pockam este aspon tyzden a potom pojdem ..no dufam ze teraz to vyjde a budes mat krasne Vianoce...

zuzkaku
12. apr 2013

@emode neboj, všetko bude v poriadku...držím palce 😉 nenamáhaj sa a snaž sa čo najviac oddychovať

ja idem k dr. v pondelok...mala by som byť vtedy už v 7. týždni...tiež som zvedavá, či je všetko ok......moje úplne prvé tehu skončilo v 13. týždni spontánnym potratom, preto som radšej opatrná.

ozaj chcela som sa vás opýtať, či aj vy pociťujete také bodavé pichnutie v podbrušku...?...mne sa to stáva, ak sa prudko postavím napr. zo stoličky, alebo keď si kýchnem... 😕 ....hádam to nie je nič vážne

tamarar
12. apr 2013

@emode moc ti drzim palce! lahni si a oddychuj. ziadne stresy....co sa vlastne ani neda...nestresovat. ze? ☹

tamarar
12. apr 2013

@slawenka a bolo ti aj zle, alebo si mala priznaky? este pred pozitivnym testom?