Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
@emode no moja, ja som vcera zacala slabo krvacat...tak som rychlo volala doktorvi...povedal ako si mam zvysit davku liekov..a ak by to nepreslo mam prist..do vecera sa to zmenilo na spinenie..a vraj mam len lezat a nechodit 😒 tak neviem...dost sa bojim..a nevrav mi o pachoch..kedze som nebola tehotna este vobec som si nevedela predstavit co to je..ale dnes rano som robila mm ranajky s nasou oblubenou pastetou(vyroba od svokry 😀 ) a ako som ju otovrila tak ma naplo...a uz som utekala na d wc-ko...nastastie mi len sliny nabiehali do ust a tatahovalo ma,ale inak ic..a vcera sa mi stalo to iste, ked som varila perkelt..ze bleeee 😝 ani som ho nejedla...a byvam razom hrozne hladna, ze nejdem s adojest , vcera som asi po 10tich rokoch naraz zvladla 4 velke chleby za sebou...a nebolo mi dost,,stlae som citila hlad,ale si vravim,uz nemozem viac..ale co bolo po takej pol hodine..najradsej by som to bola vcetko vygrckala 🤐
takze asi uz viem ako to vyzera ta "nevolnost" a pohar z pastiky stoji na umytie v umyvadle a caka na mm, lebo ked som ho otvrila pre malou chvilkou zas som uz utekala 😀 ..takze som to nechala tam..a strasen mi smrdi vodovodny odpad 😀 😀 uz rano v kupelni..a potom v kuchyni, ze fuuuuuj 😝 😝 😝
no ale som sa rozpisala takze uz koncim 😉
ahojte baby, tak aj ja sa pridavam, termin mam podla poslednej ms 7. 12. ale mam v poslednom case nepravidelny cyklus tak uvidime, za chvilu idem volat o vysledky hcg, vo stvrtok bolo 945, taze dnes ratam tak okolo 3 000...vo stvrtok este nic nebolo na usg vidno, ale ja verim, ze bublinka sa neda a mne sa splni v decembri dalsi sen 🙂
@emode hahaaa, prave na to kukam, aka sme truchliva tema 😀
ale fakt, uz som bola v styroch tehu temach a tu vladne najvacsi strach 😖
na jednej strane su obavy pochopitelne a iste aj opravnene v niektorych pripadoch, na druhej strane fakt by trochu viac optimizmu nezaskodilo 😀 😉
povedzme si, aj ja by som najradsej aspon cely prvy trimester hibernovala, nech to je uz za mnou 😅
ja si furt magam dudy, ze ci este bolia a dnes nejako menej, tak sa neboj, ze aj mna paranoja lezie 😀
a sice uz nastastie nespinim, ale obcas take hnede vlasocnice po utreti na papieri objavim, ale tak hovorim si, aj tak nic neoplyvnim, mozem naozaj len verit, ze v decembri mi ten slizky vraskavy balicek polozia na prsia a ja budem revat viac, ako to kuratko vyliahnute 😵 🙂
dnes som zacala 8tt, tak v piatok na utz by sme uz hadam to srdiecko mali vidiet 🙂
a vitam vsetky nove tehule! 😵
ahojte...tak dnes prvá prehliadka, mám aj foto z ultrazvuku 😵 😵 😵 😵 všetko ok zatial, v piatok idem na krv 🙂
u mna teda strach neprevláda, ja som mala prvé tehu skoro bezproblémov, žiadne potraty, nič, ja si inú možnost ako porod zdraveho dietata v decembri nepripúštam 😵 😵 😵 😵 😵
dnes som ranajkovala 2 grepy 😕 😕 a to som grepy neznášala, ešte teraz slintám, ked si na ne spomeniem 😎 pachy mi nevadia, len mi nechutí maso, skor chrúmem ovocie, zeleninu
@usacek79 pýtala som sa na tie teploty, lebo aj včera som mala cez 37C, tak povedal, že je to v pohode, pokial to nejde nad 38C, nemám sa liečit žiadnymi liekmi, len cajmi a tak 🙂
@povuma no ja to nepoviem v podstate nikomu az do 14tt hadam (chystam sa to prezradit na Den deti symbolicky 😉 ), vzhladom k skusenostiam predchadzajucim 😖
okrem muza a sefky (ktora to musela vediet, kedze nechodim kvoli tomu do prace), to vie sestra a jedna kamaratka, to teda len preto, ze s nejakou zenskou to predsa zdielat musim 😀
a este samozrejme vsetky, ktore ma tu odhaluju na koniku, ale tak to su virtualne vztahy 🙂
@usacek79 ta hibernacia je dobra, prave dnes som hľadala výraz, ako prečkať toto blbé obdobie ... s tymi prsiami to isté 😀 lebo ráno si vždy také oddýchnuté ...
@povuma dobre máš 😀 ... ja som svoj prístup už zosumarizovala, strach nemám, skôr obavy, ale tiež potláčam, ako sa dá ... fakt to už teraz nijako vážne neovplyvním, možno akurát tým oddychovaním, už je rozhodnuté, buď to vydrží, alebo odíde ... 😕
zatiaľ vie len mamina, švagriná (aby mi vkuse nenúkala alkohol 😀 ), samozrejme mm, inak len kamoška, ktorá to aj tak nemá komu vykecať
my sme to s mužom oznámili synovi, teda povedali sme mu, že bude mat brata alebo sestru, iba kývol hlavou, že teda ok, a ešte sme mu prízvukovali, nech to nikomu nevykecia, kým to nebude potvrdené od doktora...chvilu sa zamyslel a potom zadrel:...." Mami, a to ty už SI tehotná??"....neviem, či si myslel že mu oznamujeme, že sa chystáme na tom pracovat alebo čo 😀
ešte som to povedala sestre, mama moja, to bude oriešok, ona nejak nemá pre deti pochopenie, ale už som zvyknutá, že to nejak blbo okomentuje 😖 😖 😖
Ahojte.vy,ktore vraciate a napina vas mate aspon istotu,ze sa nieco deje 🙂 ale ja nic,ani pachy mi nevadia,ani nic ine.len mi stale nechuti jest a konecne si mozem povedat,ze mam prsia 😀 tak mi narastli.uz vyuzivam dokonca aj podprdu,lebo tie moje lentilky sa tam predtym citili stratene.
A optimizmus mi dodava hlavne slniecko,takze nastavme mu tvare a hned bude nalada lepsia a zazenu sa aj pochmurne myslienky,ktore obchadzaju kazdu z nas.
Kočky ahojte. Našla som túto témičku. Dúfam, že sa môžem pridať a aj sa pridám. Dnes som mala dostať mrchu, ale.... v sobotu a v nedeľu také ružové čudo na papieri keď som sa utrela po malej, včera som už mala slipku, na tej jasne červená krv, ale len trošku, opláchla som sa a nebola viac. Akurát ke´d sa po malej utieram, tak je to trošku ružovkasté, ymslím papier. Nezdalo sa mi to, tak som si urobila testík a bol pozitívny, tá čiarka, ktorá sa mala zobraziť je krásna tmavá, jasne viditeľná, Poplakala som si pretože je to do roka a do dňa keď som otehotnela. Ale minulý rok som potratila 😢 Bojím sa, že sa to zopakuje :( Viem, musím myslieť pozitívne. Volala som leárke, dnes neordinuje a do mesta sa nesdostanem, tak mala poprosiť v lekárni o duphaston, dufam, ze pomoze. Este ma caka hematologia kvoli zvysenemu homocysteinu. Zajtra pojdem k lekarke po recetík, skusim sa jej aj popytat čo to má byť, ale verím, že to bude tentoraz uspesne.
@danteska ja tu chodim ked sa v praci nudim alebo mam pracu..hej 4. januara a tu na MK som az od jeho 20tich mesiacov jak som nastupila do prace..a rozmyslam ze to bolo asi lepsie byt pri nom bez takejto kvazy pomoci od inych mamiciek obcas, ale tak na druhej strane cloveku aj dobre padne ak sa ma s kym podelit o radosti aj starosti...a ako dorbcek? ja mam zo vcera vysledky hcg, pekne to stupa a o tyzden vo stvrtok idem na sono a krv, tak dufam ze uz bude nieco vidiet.....tak dufam ze tu zotrvame do uspesneho konca 🙂
@danteska dakujem
Ja inak posledné dni dosť chodím na wecko, ani toľko nevyto ako ma nutká 🙂 káva mi tiež prestáva chutiť, vždy som robila jednu malú ráno, dnes som polku vyliala. Inak nič také, iné príznaky nemám.
Kočky myslíte že to špinenie môže byť aj z toho, že beriem atb zinath? Lekárke som vravela, že pracujeme na mimi a vraj dá mi toto, že to môžem aj keď na letáku bolo napísané, že nie je dosť testov urobených na ne. Večer mám poslednú...
@danteska no mna obcas napne na zvracanie, ale nevracala som ani pri malom a tiez mam pocit na chlapca...a kavu som dnes skusila bezkofeinovu a skoro som sa dogrcala a pritom popradska mi nevadi..neviem velmi by som nechcela pit, ale ked ja si rano bez kavy neviem predstavit......ja mam este komplikaciu, mi nasiel vo stvrtok na sone cystu na vajecniku 45mm, takze kus mam aj obavy z tohto, ale tak uvidime.....
@zuzu9906 jak si napisala-je dobre ci precitat co ktora ma nove,pozriet fotky ale pri niektorych sa citim ako zla neschopna matka..maly sa sam nenajedol ked mal rok,doteraz ma plienky na noc aj ked normalne cez den je uz rok bez nich,na spanie ma cumel..a za toto by ma niektore ukrizovali 😀 ale tak co uz..
@danteska joj ja tak chcem aby to bolo ok, a hlavne po dnesku ked som sa dozvedela, ze mam pracu len do konca oktobra a potom dovi.dopo...ak by to vyslo tak ako ma tak by som od 1. novembra nastupovala na matersku...joj uz nech je aspon jun nech prejde ten najkritickejsi cas...a nas plienku nema uz rok ani na noc ani na den hned naraz, ale on je taky tvrdohlavec, on sa rozhodne a mozes sa aj na hlavu postavit...cumel sme nemali nikdy..ale zas nas sice rozprava, ale rozumiem mu len ja a obcas mm, ale povie vsetko co chce a ked obcas pocujem aj mladsie deti, tak mam komplexy z toho...a na babo sa tesi, on uz od Vianoc len babatka spomina...tak drzme si palce nech to bude ok 🙂
@danteska mne bolo presne takto isto pri prvej a je to baba-tak by som tomu moc neverila 😀 aj ked nas by chlapcek potesil.a uplne suhlasim s tvojim nazorom na tunajsie supermatky,ktore sem vesaju pomaly kazdy detsky prd,aj moja ma na spanie dudel,sice plienku uz nie ale zase nepapa sama a ani neni nijako "zazracna".

@jajka78 sme na tom podobne, tiež idem na kontrolu v pondelok, ci sa vyvíjame ... a tiež sme pozadu ...