icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

danteska
16. apr 2013

@zuzu9906 no ja som zgvazovala ci hladat pracu ci druhe mat-uz som to tu pislala..nas rozprava vcelku ok.ale teda ta plienka na noc ma mrzi,ale neviem ako to riesit..obcas ma aj 3 noci suchu a potom je pocikany..a ked ho zobudim v noci na WC tak reve a hodinu potom nevie zaspat..no to by ti dobre vyslo s materskou veru....

bokroska
16. apr 2013

@danteska a este by som rada vedela kde beru tie maminy tolko casu,ked maju dve alebo tri deticky,domacnost a este stihaju pravidelne prispievat sem v akukolvek dennu alebo nocnu hodinu.ja mam cas sem chodil len na oded ked mala spi alebo vecer.

danteska
16. apr 2013

@bokroska som rada ze ie som sama ta "horsia" matka.lebo fakt sa tu niekedy citim divne...

danteska
16. apr 2013

@bokroska no to ano,stihaju veru,aj popridavat znackove veci pofotene a podobne..ja tomu tolko pozornosti nevenujem,myslim obleceniu..

bokroska
16. apr 2013

@danteska nuz.niesme najdokonalejsie matky na svete.

danteska
16. apr 2013

@bokroska mne sa maly na curanie vobec ale vobec sam nezobudi..keby sa zobudil tak sme bez plienok..pretoze ekne vydrzi cez den necikat ked trebars nie je ta moznost-v obchode,alebo tak,len on sa jednoducho nezobudi...porad mi co robit aby sme nemali uz plienky..

bokroska
16. apr 2013

@danteska mne sa mala pyta sama cikat aj v noci ked sa jej chce,ale vacsinou vydrzi az do rana a to vecer vypije flasu mlieka a v noci dalsiu.asi ma dobre drziaky 😀 skus ho v noci sama zobudit a posadit na serblik,mozno by sa vycikal.

andykruspe67
16. apr 2013

Ahojte, takze dnes u dr. sme videli malilinku fazulku, srdiecko bilo, som 5+6 podla velkosti, podla MS 6+4, mam prist o 10 dni, skontrolujeme to este raz a dostanem knizku, sa tesime, 😀 aj ked ten strach narasta ☹

danteska
16. apr 2013

@bokroska no ja som zrusila aj vecerne mlieko,dost ho navecer obmedzujem v piti...a neviem neviem ako to riesit..

bokroska
16. apr 2013

@danteska mne by bez mlieka nezaspala,vypije flasu,potom dudel a chytit za ruku-som to ale zla matka,ked jej to dovolim,ze?skus ho ozaj zobudit a dat vycikat,mne to tak hovorila moja mama,ze nas tak davala a naucili sme sa.

danteska
16. apr 2013

@bokroska aj mne mamina vravela ze nas budila..musim to tak skusit...a uvidime..nooo si zlaaaa ako ja 🙂 moj tiez bez mlieka nezapi ale-nepava poobede takze vecer je to bleskova akcia takze sice vypytuje mlieko ale ja poviem ze idem ohriat a donesiem a on za 1 minutu spi...ale zas ked sa v noci preberie nieked tak si spomenie ze mlieko nemal a pyta ho 😀 mna dudel nehneva,moj brat mal do 6 rokov..a je tu,je zdravy,neutrpel ziadnu ujmu a pokial je to na spanie iba tak az taky problem nevidim..mna len hrozne stve ta plienka v noci..

vroni
16. apr 2013

Teda vy tu pisete, ja nestiham ani citat (fuj, prave som sa vyradila spomedzi supermatiek, ktore stihaju vsetko 😀 😀 😀 ) Mne je v kuse zima (co mi vobec nevadi, neznasam teplo a v lete doslova trpim. Toto je pozitivna zmena) a zaludok mam stale ako na vode (tak bez toho by som sa zaobisla. Ale vzdy lepsie ako pri prvom tehu, ked som pendlovala medzi wc misou a postelou). Dnes som akurat dostala vysledky z krvi, vsetko ako ma byt, slavnostne mi oznamili, ze som prekonala rubeolu (viem, mam to v karte) a aku mam krvnu skupinu 🙄

emode
16. apr 2013

@danteska ja by som mu uz plienku nedavala vobec, skus len nepremokavu plachtu a hold, ked sa v noci pocika, vymenit a skusit bez slz spat dalej ... my sme toto iste mali pri Sofii, cez den nemala plienku od cca roka a pol, ale na noc, skoro do troch, ale trochu aj naša pohodlnosť, lebo ak Sofia prva vstala rano, tak sa vycikala do plienky, vobec ju netankovalo, že ju ma mokru ... takze sme ju zrušili uplne a mali sme len jednu pocikanu posteľ ... skus ...

emode
16. apr 2013

a ešte niečo, dodnes uspávam Sofiu ja, som pri nej dokonca aj hladkať ju musím ... to bude zmena 😉 cumeľ sme ani my nikdy nemali
tie skupinky sú naozaj rôzne, v májovkách 2009 sme boli super partia, dokonca 4 baby z okolia BB a Zvolena, tak sme sa aj stretávali, a naozaj sme nemali nejaké superakčnémamy, normálne baby

emode
16. apr 2013

@vroni super, len tak ďalej 😀

denike
16. apr 2013

ahojte, ja som tu tiez nova, som 7tt, uz to mam aj potvrdene a termin podla mudr. je 7.12. 🙂 tak verim, ze to spolocne v zdravi dobojujeme az do toho decembra.. u nas sa to podarilo po clostyle a pregnyle, navyse je to moje prve tehotenstvo, tak som trochu ustrachana, ale v kutiku duse sa straaasne tesim..

danteska
16. apr 2013

@emode kusim tak teda..dam nieco pod plachtu,a ked pojdem spat trebars cca 23:00 tak ho dam este vycikat a potom neviem ci si dam este budik a nejak sa to nad upravi..

meggie.sk
16. apr 2013

Kočky asi ma niektoré z Vás odsúdia ale mám skoro 3 ročnú, bude mať v júni a na noc tiež plienkujeme. Cez deň v pohode bez, občas s kakaním problém, urobí občas do gatiek a potom už uteká na nočník, ale to je len tak trošičku obtreté vždy. Teraz vola 5 dní suchá noc tak si hovoríme, že ju necháme asi bez. Bez dudla sme už tiež dlhšie, proste sme ho akože spláchli, dokonca ho tam sama malinká hodila a bol pokoj, občas si spomenula že kde je ale prešlo to úplne v pohode. A v postieľke máme tiež nepremokavú plachtu.
@danteska možno by ti stačila molinea

bokroska
16. apr 2013

@danteska ja mam tiez v postielke taku podlozku prodi precikaniu,pre istotu,stale mam strach,ci sa nepocika.uz sa jej to nestalo dlllho,len ked bola chora a mala teploty.len som vymenila plachtu a dala novu podlozku a matrac bol suchy.
Inac este stale spava v postielke pri nas,3 roky bude mat 1.septembra.vase deti uz spinkaju same?

mirka197
16. apr 2013

ahojte takze sa pridavam k vam termin mi vychodi podla ovu na 16.12. no dufam ze po 8 mesacnom snazilkovany sa nam to konecne podarilo , sice som este nebola pri doktorke pretoze meska to ida vyse tyzdna ale ked som sa testovala tak tri rozne testy mi vysly //.

anjelik2509
16. apr 2013

@meggie.sk ja mám doma 2,5 ročnú a tiež na noc ešte má plienku...a ráno statne pocikanú...

danteska
16. apr 2013

@meggie.sk co to je molinea?
@bokroska maly mal v januari 3 a od zaciatku februara spi sam,ale teraz sme u nasich a spi v potielke 🙂 do svojej izbicky sa tesil takze to sme nejak neriesili,to zvladol lahko.. 🙂

meggie.sk
17. apr 2013

@danteska To je taká podložka čo sa dáva aj v nemocniciach, napríklad na šestonedelí aby si nezašpinila plachtu. Zo spodu je to ako igelit či ako to nazvať a zvrchu je to také savé. Kúpiš to v lekárni alebo zdravotných pomôckach

bokroska
17. apr 2013

@meggie.sk
@danteska ja tie podlozky kupujem v kauflande,aj tam to maju.malej budeme izbicku robit az v lete,ked sa definitivne prestahujeme k svokre.zatial sme tak striedavo-aj u mamy v partizanskom,aj u svokry na dedine.tak dufam,ze to tiez zvladne v pohode.

zuzu9906
17. apr 2013

@danteska skus ho dat spat tak hodinu po vypiti mlieka, len ho chyt, ze pod ideme cikat, posadit na nocnik, on ked mu bude treba tak sa vycika, ani sa nemusi uplne zobudit a potom este raz ked pojdes spat ty, co ja viem okolo 23:00...a mal by do rana vydrzat..ja som to parkrat takto davala ked sa vecer nechcel vycikat..ale nas mi povie, ze on do postielky cikat nesmie a vydrzi....drzim palce 🙂 ani nas ked je doma cez obed nespi, v skolke hej...

zuzu9906
17. apr 2013

@denike vitaj, aj mne vyratali termin 7.12. ale este idem buduci tyzden na sono, lebo som mala nepravidelny cyklus a dr. si nebol isty..tak uvidime, ale pacil by sa mi celkom taky datum 😀

danteska
17. apr 2013

@meggie.sk
@bokroska tak skusim,jedna podlozka mi ostala z porodnice tak sa po tom popozeram..snad to pomoze ale uz musim zakrocit 😀
@zuzu9906 moj do skolky nechodi,my sme sa vlani stahovali do Ciech,zapis som nestihla,ale RD mam do januara 2014,na 4 roky mi dali..a teraz zvazujem ci ho dat co nie..ja si ani neviem predstavit s novorodencom chodit rano niekam..viem ako sme to "zvladali" o Sebim-este 10:00 rano som behala v pyzame 😖 nez som si nasla nejaky rezim..a pomoct mi nema kto....tak uvidim ci ho nedam o rok,alebo od jari bud.roka,pretoze dost cestujeme k nasim na Slovensko,aj na 2 tyzdne,teraz som tu uz 3,5 tyzdna ale uz ideme spät.tak zvazujem pre a proti.

marhulka13
17. apr 2013

ahoj baby, tak vcera som bola na kontrolnom utz a ze este nie je vidiet srdiecko. a teraz som v 7 tt, tak trosku stresujem, ci je vsetko ok. Viem, ze pri prvom som bola ovela viac v pohode, teraz sa hrozne sledujem 😝
na dalsiu ko mam ist az 21.5., dovtedy ma asi tresne, esteze uz aj pracujem, aspon sa sustredim aj na ine veci 😖

danteska
17. apr 2013

@marhulka13 a preco ked este nie je vidiet srdiecko ti kazali prist na kontrolu az tak neskoro?? to by som nesla az tak,chcela by som kontrolu tak max o 2 tyzdne..

bokroska
17. apr 2013

@marhulka13 aj mne sa to zda neskoro az o mesiac ked este nebolo srdiecko.tak za tyzden az dva by bolo tak akurat.
Ja idem zajtra doobeda,tak som strasne zvedava co uvidime.