icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

tigriatko
26. apr 2013

@andy09 ahoj, jasne, ze si ta pamatam... drzme si palce, aj ked ty si na tom podstatne lepsie ako ja

zlatat
26. apr 2013

@januska555 ahoj, tuším si tak matne na teba spomínam 🙂 Aj ja ti blahoželám 🙂
@usacek79 vidím, že aj ty si si toho užila až-až 😔 😔 😔 ale verím, že nám to teraz výjde a dotiahneme to do úspešného konca. Musíme veriť a persvedčiť telo aj hlavu 😵 .... chcem sa ťa spýtať, naozaj je ešte nádej, keď v 5+6 bolo vidno len plodový vak a malinké základové tkanivo? Viem, že teraz bábo veľmi rýchlo rastie a veľkú úlohu zohrá aj pár dní ... dúfam, že to moje len trošku zmeškalo a všetko doženie ...

zlatat
26. apr 2013

@usacek79
@meggie.sk aj ja verím v obrovskú silu byliniek ... vďaka nim som tu medzi vami 🙂 a dúfam, že tu aj ostanem 😀

usacek79
26. apr 2013

@zlatat ale samozrejme, je to uplne v poho - ako som uz pisala, je to len milimeter denne, co gestacny (plodovy) vacok rastie, este o nieco pomalsie rastie plodik, takze v tvojom pripade 5+6 uplne staci, ze si len o 2-3 dni posunuta dozadu a je to OK 🙂 a posun dozadu aj o tyzden az dva je uplne normalny, ako som uz pisala, jednak neovulujeme na den presne v cykle, jednak kazdej zene v kazdom tehu trva uhniezdenie inak dlho - od najmenej 7 az po 14dni! to je obrovsky rozdiel, tak pokojne mozu dve zeny, ktore mali poslednu ms narovnako a budu mat uuuplne iny termin, nakolko dajme tomu jedna ovulovala uz na 12ty den a uhniezdilo sa jej uz o 7dni a druha ovulovala napr. 19ty den a uhniezdilo sa na 12ty den - rozdiel medzi velkostou ich plodu je takmer tri tyzdne a pritom podla ms by mali na tom rovnako...! 😨
a tvoj rozmer je uuuplne ok pomer gestacny vacok a plodik, akurat, ze sedi skor na 5+3tt ako na 5+6tt, to je cele 😉 trdi dni su NIC, ver mi! ja mam oneskorenie cca 5dni, aj ine baby, co sem davaju utz a miery su skoro vsetky o par dni oneskorene oproti ms 😉

dolezita je VZDY druha kontrola - ako plod narastol, prva (v takomto skorom stadiu) je v podstate nic nehovoriaca (okrem urcenia, ze je to v maternici), takze na tvojom mieste by som sla na kontrolu o dva tyzdne a uz bude vsetko jasne, ak je vsetko OK, bude uz aj srdiecko bit jedna radost 😵 to uz mozno aj nabuduci tyzden, no predsa by som este tyzden pockala este, ale ako chces 🙂

nezabuddka
26. apr 2013

@usacek79
diky moc za radu, ale zatial nebudem nic riesit lebo je to ok (a predsa len aj bylinky su lieky). Ja bylinky nepodcenujem a velmi si ich vazim a dokonca vela z nich aj zbieram 🙂

nezabuddka
26. apr 2013

@usacek79
este som chcela dodat, ze si tu podla mna jeden z najoptimistickejsich pisateliek a mas moj obrovsky obdiv. V dnesnej dobe taki ludia su rarita, skor narazim na takych co sa stale stazuju aj ked vsetko je u nich ok. Drzim nam vsetkym palceky a prajem pekny den 🙂

usacek79
26. apr 2013

@nezabuddka juj si zlata, no ja som psychopaticky optimista cely zivot, este sa nenasla udalost, ktora by ma zlomila 😉 isteze mam aj ja obavy, ale na co to je dobre... lepsie je sa tesit z toho, co je a nie horekovat nad tym, co (mozno) ani nebude 🙂
presne tak, drzme si palce, predstavujme si tie nase plodiky, ako si tam plavu, ako im bije srdiecko, ako rastu, ako sa na nas tesia, ako bojuju a je nasou povinnostou ich v tom boji podporit absolutnou vierou a laskou 😵
v decembri sa na tychto prvotnych obavach budeme dufam uz len zabavat, ked budeme zmolit nase vonave ruzove prisavky 😵

zlatat
26. apr 2013

@usacek79 ďakuje za ukľudnenie - doki mi aj vravel, že týždňový posun nič neznamená, že je to OK, ale keď mi povedal, že ak o týždeň nebude plodík, tak je asi koniec ... ti poviem, že veľa optimizmu mi nedodal 😒
Plodový vak mi ani nemeral - no bol na pohľad dosť veľký - teda keď to porovnám s posledným sonom v 4+3 kedy bol vačok veľký len 3 mm ... takže za tých 10 dní krásne narástol - to som videla aj ja ako laik 🙂 ... júúj, nádych, výdych ... všetko je OK
No problém je v tom, že doki ma objednal o týždeň ... u neho sa nechodí len tak, kedy chceme, ale objednáva sestrička na presný čas.

Som strašne rada, že nám tu takto pomáhaš udržať na uzde svoje pocity - hlavne tie pocity strachu ... máš môj obrovský obdiv vzhľadom k tomu, čo si si musela prežiť - si skvelá 🙂

zlatat
26. apr 2013

@usacek79 krásne si to napísala 😵

usacek79
26. apr 2013

@zlatat dakujem, ale uz dost, uz sa ozaj pyyyrim 😀
mna to fakt bavi, vlievat ludom nadej, prave preto, co pisala @nezabuddka, aki su vsetci negativne naladeni a hladaju skor to zle (hoci aj uplne bezdovodne casto!), akoby sa tesili z toho dobreho, a ze toho nie je malo! 😵
isteze veci nemusia dopadnut napriek vsetkemu optimizmu tak, ako si predstavujeme, ale aj to patri k zivotu - ked vieme vsetci bez mihnutia oka prijimat radosti a dary, tak musime rovnako pokorne prijat aj rany, nic sa nedeje bez priciny... ci sme my vari boli cely zivot take uzasne, dobroprajne, laskave, bezchybne, ani myslienkou nikomu neublizili a nekrivdili, ze by sme si zasluzili aj taky dokonaly zivot..? a aj tak, ved by to bola nuda, ak by bolo vsetko pefektne 😉

takze ako hovoris - nadych / vydych, vsetko bude OK 😵
a ak mal tvoj plodik dnes vyse milimetra, nabuduci tyzden by mal mat okolo 6mm a to uz MUSI byt vidno srdiecko, takze vlastne v pohode, ak aj pojdes o tyzden na utz 🙂

dievcatko79
26. apr 2013

@usacek79 suhlasim s babami, si fakt velmi zlata 🙂 drzme si place aby vsetko dobre dopadlo... ja som bola dnes prvykrat u doktorky, ze je vsetko OK, som 6+2tt, mame prvu foto, ale je to naozaj iba taka machulka - ale lubime ju s manzelom uz velmi 🙂 na dalsiu navstevu,ma sestricka objednala az 3.juna, tak dufam, ze dovtedy to vydrzim a ze vseetko bude OK 🙂 krasny vikend prajem....

zlatat
26. apr 2013

@usacek79 myslíš, že to "základové tkanivo" je už vlastne plodík? Nejak sa v týchto terminológiách strácam 😖
Ae to je vlastne jedno - bambuliatko je tam, kde má byť, má sa dobre a basta 😀

usacek79
26. apr 2013

@zlatat no tak zakladove tkanivo je velmi cudny pojem, ale ano.. Nic ine tym podla mna lekar mysliet nemohol, foto ti nedal? ale presne - a BASTA! uz nepatraj, nabuduci tyzden budes mat jasnu odpoved, skus zatial babatku pomoct tym, ze v neho budes uplne verit, ako hovorim - vizualizuj si to, ako rastie, ako je zdrave, bije mu srdiecko 😵 ja teda nepatrim k ziadnej cirkvi, ale ono Jezisove "viera tvoja ta uzdravila" je ABSOLUTNA pravda 😉 nic ine aj tak robit nemozeme, tak to aspon nekazme neopodstatnenym strachom 🙂

zlatat
26. apr 2013

@usacek79 nie nedal mi fotočku ... ďakujem za všetko, máš pravdu - už prestávam pátrať 🙂

slniecko77
26. apr 2013

@usacek79 sem tam nakuknem, ako sa ti dari a vidim, ze ty si ukludnovac temy 😉 😀 uzasne, sklanam sa po tom co si zazila 😵 (a nedavam lutostive pohlady a ani ta nemam v plane lutovat 😀 sa vyskieram pri obrazovke PC)
btw my sme rodine oznamili, ze som tehu v 18tt 😀 vedeli to len dve kamosky, teda okrem manzela 😀

usacek79
26. apr 2013

@slniecko77 dakujeem, robim co mozem 😵 😀
vy zatial druhe nemiesite? 😉

slniecko77
26. apr 2013

@usacek79 este kuk vyssie, som tam nieco dopisovala 🙂
Este nie, ale kazdu chvilku...ja osm planer 😝 najprv trebalo uzivat potrebnu dobu kyselinu listovu 😀 😀 a netukaj si po cele pliiiis

usacek79
26. apr 2013

@slniecko77 jaaaj, no vidis, ja tak rychlo citam, ze dopisovacky prehliadam potom 😀
no veru, pokojne aj v 18tt, uplne chapem 😉
vobec si netukam po cele! ja som najvacsi planer - a potom sa "pan boh" strasne zabava na mojich planoch 😀
my mame len to stastie, ze sme vzdy otehotneli na prvy sup (teda tento piaty krat "AZ" na treti 😀 ) a teda vzdy som si to vopred naplanovala, kedy chcem rodit 😀 sice som preferovala jarne dieta, ale tak aj vianocny darcek je OK, kedze to mam v prvej polovici decembra, tak stiham aj stromcek ozdobovat s muzom a rovno babatku nejaky darcek pripravit na prve vianoce - napr. dudy obviazane cervenou maslou 😀

slniecko77
26. apr 2013

@usacek79 😀 😀 😀
Tak keby sme zili na SVK asi by som to do 18tt neutajila 😀 ale ked ma nasi aj svokrovci videli tak si nikto nevsimol, ze som tehu 😉 😀 😀 😀 a doslo im az ked dostali sono fotky. Pred 12tt by som to okoliu neprzradzala, stat sa moze cokolvek a tiez lutostive pohlady moc nemusim..cloveku je len horsie. Prvotny pocit to vykricat celemu svetu rychlo pominul a potom by som to bola schopna tajit az do porodu 😀 aj tym sme mimochodom prekvapili, sviokrovci odlietali v piatok rano (noc mi nebolo) a maly sa narodil v sobotu doobeda o 8 dni skor 😉 😀
..som nechcela pisat, aby som nevyzerala este viac trafene 😀 ale teraz by som chcela letne dieta (mame januarovciatko)..nam sa podarilo na 7x

mamamonika
26. apr 2013

Caute kocky, tak ja idem od doktorky nasadila mi duphaston, lebo doobeda som mala trosku taky hnedy hlienik, poobede nastastie uz vobec nic. Som 6+0 srdiecko este nevidela, ale embryo a vsetky veci su zatial tak ako maju byt. 🙂 Mam lezat a mat klud. 😒 Na dalsiu kontrolu idem 7.maja na moje meniny, tak dufam, ze mi povie len pozitivne veci, to budem 7+4 a tvrdila mi, ze to uz musi byt srdiecko vidno / tak to len bude stres po tom mojom januarovom MA/ 😖

zlatat
26. apr 2013

@mamamonika super, tak to si na tom lepšie ako ja 😵 😵
Tuším len môj gyndoš pri špinení nepredpisuje Duphaston ani nič podobné 😖

emamama
26. apr 2013

@usacek79 hej, hej, viem ze "to" fyzicky naozaj mimi neohrozuje, myslela som to skor obrazne s tou cestou von, ci to nejako nemoze vyvolat potrat. Obavam sa preto, ze to bolo to prve na co sa ma po potrate pytali, ci sme predtym nesexovali, ako som zacala krvacat...ale mas pravdu v tom , ze telo vie najlepsie co moze 🙂 Pri filipovi sme sexovali uplne v pohode (a naozaj to bolo este lepsie ako v netehu, teda ku koncu uz nic moc, ked sme sa snazili vyvolat porod 😀 to uz bola otrava 🙂 ) Toto tehotenstvo som na to vobec nepomyslela a zdalo sa mi cudne ze to mm vobec napadne...ale dnes som mala taky sen hodny Joyho z priatelov 😀 (teda bolo to s mm, 🙂 aby nedoslo k omylu 🙂 ) no zacala som uvazovat nad tym trosku...🙂 No uvidime, nechcem sa vsetkeho tak byt, lebo fakt si myslim ze je to tak ako tu niekto napisal (tusim prave ty) ze ked to nema byt mozme robit co chceme a nepodari sa , no ak sa babenko ma narodit, stane sa tak, aj keby traktory padali🙂

andy09
26. apr 2013

@tigriatko tak držím palce, aby bolo všetko dobre.

usacek79
26. apr 2013

@emamama inak aj ja mam teraz obcas hanbate sny, ale prosim pekne dokonca lesbickeho charakteru 😅
ja si myslim, ze v tehotenstve (zdravom) je dovolene vsetko, len mozno treba viac dbat na to, ze "S MIEROU" 🙂
samozrejme nemyslim fajcenie, alkohol, drogy atd, ale to su degenske veci aj mimo tehu... 😠

detto debaty o potravinach - co sa moze a co nie, to su uplne nezmysly, vsetko sa moze, len s mierou a jedine, co potrebujeme, je zapojit zdravy sedliacky rozum, ze logicky sa nebudem ladovat surovym masom alebo hubami neisteho povodu, ci nepasterizovanymi mliecnymi vyrobkami, nakolko je tam zvysena miera rizika, ze by tam mohla byt nejaka bakteria ci jed (aj ked aj to je len malo pravdepodobne..) a naozaj potom uz jedina potravina, ktora sa neodporuca a logicky na to clovek dojst nemusi je pecen, kvoli vysokemu obsahu vitaminu A, ktory je sice fajn, ale v prilis vysokych davkach moze mat pre plod fatalne nasledky.. 🙄
uff, som sa zase rozpisala 😀

nezabuddka
26. apr 2013

@zlatat
No mne minule predpisal, lebo som spinila (tiez duphaston) pre istotu a ja som ho nakoniec nebrala (mal dost vela vedlajsich ucinkov), som si povedala ze co sa ma stat to sa stane ci ho budem brat alebo nie. Okrem toho to spinenie na zaciatku moze byt aj uplne normalna vec a ja osm nechcela brat hormony aby som si nedobarala svoj hormonalny system. Okrem toho som sa mala sledovat na stitnej zlaze a z nej tiez moze byt spinenie. Nakoniec som nebrala nic a babatko sa narodilo v pohode. Bolo to moje prve tehotenstvo a nejak som si ani len nepripustala ze to moze dopadnut inak ako dobre. Potom (ale uz po cca 17 tt.) som citala aj diskusie dievcat, ktore uz niekolkokrat potratili a vraveli ze uz nebudu brat hormony ani ony, lebo sa tehotenstvo predlzilo cca 12 tt, ale potom aj tak prisiel zly koniec. Ale o tom som nechcela pisat, ja verim ze v decembri si vsetky pojdeme do porodnice po svoje deticky. 🙂 Pohladkajte si bruska a pozitivne myslite.

zudorka
26. apr 2013

Ahojte pridávam sa do skupiny, aj my cakame drobceka, dnes 7tt 🙂

zuzu9906
26. apr 2013

Tak babenky ja sa s vami lucim,vcera na usg 8tt nebolo srdiecko ,dnes uz zacalo klesat aj hcg a uz som aj doma po kyrete...este cakat na patolku ci to nebolo mimomaternicove....tak sa drzte a a nam sa hadam podari nabuduce ☹

tuqanqa
26. apr 2013

Ahojte decembrovky 😉 , od uterka uzivam duphaston ale normalne chodim do prace. Citim se dobre a nechci zustat doma na PN. Pracuju jako servirka v obrovskem kongresovem hoteli takze nekdy je to fyzicky narocne a nabeham se ale jak rikam citim se dobre. Jen rano mam trosku zaludek jak na vode (zatim se do misy nekoukam 😉 ) ale caj pro tehotne a tak trochu nasilu snedene suche pecivo mi pomaha..Vim ze bych mela mit klidnejsi rezim takze se v praci setrim jak se da a doma pak max. takze nedelam vubec nic 😀 Jak jste na tom vy? Stale pracujete i s duphastonem nebo jste radeji zustali doma? Ja jsem dnes 6+2tt a pri posledni kontrole bylo vsechno o.k. 😀 dokonce mame uz i srdicko.

danteska
26. apr 2013

@zuzu9906 nieeeeeeeee 😢 je mi to luto... maj sa pekne nech ten buduci krat to vyjde....

bokroska
26. apr 2013

@zuzu9906 juj,tak to ma velmi mrzi.ale das sa do poriadku a nabuduce to uz vyjde.drzim moc palce.