Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
jóóóój baby, nespominejte tatarak 😀 lebo ten ja milujééééém 😀
Takze se od dnes pridavam k decembrovkam na PN. Bylo mi dnes oznameno ze dostavam vypoved 😒 No jeste jsem nepodepsala a vzala jsem si cas na rozmyslenou a tim ziskala cas k dr. Nechtic mam tedy PN a jako tehu jsem chranena paragrafem. Je to bordel na tom svete 🙄 . Jsem tam 2 roky a uz jsem mela dostat smlouvu na neurcito jelikoz svk zakony umoznujou zamestnavateli 2x ci 3x smlouvu na dobu urcitou. Za celou dobu jsem nemarodovala, nezaspala a poctivo pracovala. S poctivosti a pracovitosti se dneska nikam nedostanes 😝.
Jinak jste se dnes pekne rozepsali 😀
My si strasne prejeme devcatko ale pri mem stesti to bude chlapec 😝 Malinke nazyvame pulec nebo zabicka 😉
@tuqanqa, neblbni, ziadnu vypoved "dostat" nemozes. Ak mas zmluvu na dobu urcitu, tak ta proste uplynie a hotovo. Cize ak mas zmluvu - ja neviem, do jula, tak julom koncis a dost. Ale podpisovat dohodu - no co si, pipi 😉 Plynie ti sice ochranna lehota, ale ani by sa mi nesnivalo nejakemu vychcancovi ulahcit cestu a setrit peniaze (a to ti hovorim ako zamestnavatel!) Iba ak by to ponukli tucne odstupne.... 😎
Chteli mi nanutit dohodu pod ruznymi vyhruzkami pokutou, paragrafmi apod..Mame znameho pravnika tak jsme na zitra domluveny a doufam ze s nima pekne zatoci 😝 Smlouvu mam do konce Juna takze po dnesku uz ani nemam nejmensi chut tam byt a to jsem chtela vydrzet az do konce...ale malinke a zdravi je prednejsi nez vsechno ostatni. Rano jsem musela v 04:00 vstavat a kazdy den to bylo tezsi a tezsi 🤐
@vroni Chteli mi nanutit dohodu pod ruznymi vyhruzkami pokutou, paragrafmi apod..Mame znameho pravnika tak jsme na zitra domluveny a doufam ze s nima pekne zatoci Smlouvu mam do konce Juna takze po dnesku uz ani nemam nejmensi chut tam byt a to jsem chtela vydrzet az do konce...ale malinke a zdravi je prednejsi nez vsechno ostatni. Rano jsem musela v 04:00 vstavat a kazdy den to bylo tezsi a tezsi
@tuqanqa pre toto som zamestnávateľovi hned ako som sa dozvedela, že som tehu písomne oznámila tehotenstvo ( aj ked som mala strach že to je predčasne ), ale viem že pri najmenšom náznaku že som tehotná by ma boli vyrazili taktiež 😀 . Dávala si mu to písomne, či nie ? ináč tiež mám dobu určitu ale až do januára 2014...
@tuqanqa no len mysli potom na matersku 😖 ja sa v tom velmi nevyznam, ale tusim @vroni aj hej, nech ti poradi, co robit, aby si mala v pohode matersku 🙂
no inak to s dovolenkou... Ja letiet radsej nebudem, trombofilikom sa to neodporuca v tehu, Chorvatsko neznasam, do Bulharska ma nikto nedostane, takze nam ostava len Taliansko, co je sice fajn, ale teda more je tam mizerne (myslim to, ktore je blizko SVK - sever..) Takze mozno dame taky prejazd Toskanskom radsej a more len ako bokovku 🙂
a chystame sa v juni do Svajciarska, kamoska tam zije, ze by sme trosku pobehali hory 🙂
no a samozrejme ideme na Pohodu, to by som nevynechala, ani keby som mala na druhy den rodit - nevynechala som uz 11 rocnikov 🙂
Ja som bola nezamestnaná 2 mesiace a od polky mája mi ponukli miesto, najprv som váhala, ale potom som to zobrala, je to na dobu určitú, nič náročné, práca na PC, len v skušobnej dobe musím zatajit tehotenstvo 😒 ....aspon na polroka tam zostanem, i ked som nemienila ist už do práce, ale zas nemám výčitky, je to miesto za pár šupov, rýchlo si nájdu za mna náhradu.... 😉 myslíte, že robím dobre? 😒
@1katulka dneska jsem jim to poslala postou doporucene takze to prevezmou a zitra jim to dam jeste osobne. Nevite nekdo jak je to potom s materskou? Sestricka u dr. mi dnes neco rikala ze je treba mit odpracovane 2 roky a kdyz vydrzim na PN do konce smlouvy co je 26.6. tak to budu mit presne na den 2 roky. Nebo se pocitaji roky odpracovane dohromady? Mam neco odpracovane v ČR pak UK a ted SVK.
@usacek79, my neletime. Nie som sice trombofilik, ale lietanie z celeho srdca nenavidim (zial sa mu pracovne nedokazem vyhnut, ale vtedy to beriem ako nutne zlo), my vecer nalozime do vlaku auto i seba, pekne sa vychrnime, naranajkujeme a popri pobrezi sa v klude prevezieme na miesto urcenia... Na Chorvatsko mam nazor identicky s tvojim (v Bulharsku som nebola) Ale Pohoda v mojom zozname chyba, tam som sa este neprepracovala 😝
@vroni no to moze byt fajn, vlacikom az na azurove pobrezie 😉 ci nejdete k moru? ja v tomto pripade trosicku preferujem Taliansko, lebo tam si aj "pokecam" 😉
Ja som milovnik Grecka, aleze absolutny - chodim tam uz vyse 20 rokov kazdy rok a skoro vzdy na ine miesto a vzdy som nadsena, milujem aj ich mentalitu, maju najkrajsie more, dobre ceny, proste top 🙂 minuly rok sme boli dokonca autom, ale ako tehu by som si tych 1700km jednosmerne netrufla 😅
lietanie tiez neznasam, ale uz som si nejako zvykla 😅 kedysi sme chodili s mamou aj 4x rocne po europskych metropolach aj k moru, teraz som trochu zvolnila, hypoteka atd nepusti 😀
ale aj tak raz rocne k moru je pre mna absolutna nevyhnutnost, bez toho by som zdechla 😀 netreba mi nic, ziadne all inclusive, ani super hotel, proste len pekne studijko kdesi na plazi, idealne kde je minimum ludi a minimum sluzieb, take polosamoty 🙂
a Pohoda je pre mna top udalost roka, uplny relax, ani ma nezaujimaju tie kapely, len proste ta "pohodka", lezat na trave, pocuvat hudbu, pit bazovu malinovku.. 🙂
no vy ste sa dnes rozpisali 🙂 trvalo nez som vsetko docitala...no o tuniaku a rybach v konzerve som netusila,ja som prave dnes ranajkovala tuniakovu pomazanku,taku chut som mala..dnes poobede mo zas bolo zle a unavena som dost..
na dovolenku ideme len na Oravu,na chatu aj ked ja by som aj k moru 🙂 ale radsej to odlozime 🙂
@vroni no to bude super dovolenka,mesiac vo Francuzku 🙂
@usacek79, nejdeme celkom k moru, more budeme mat vacsinu casu cca 40 km od domu (ale zase ja more k stastiu nepotrebujem, ja skor nejaku tu zrucaninu, par pamiatok a nejakych miestnych - ja sa zasa dohodnem skor s Frantikmi nez s Talianmi - vlastne s tymi sa nedohodnem vobec 😀 ), ale vlak ide do Livorna, tyzden zostaneme v Cannes a tri dalsie v hlbokom Provensalsku pri Avignone. Nemame nic inclusive, len kompletne vybaveny dom so zahradou, hotely berieme len pri mestskych vyletoch (roky som bola v cestovke, hotelov mam dost na cely zivot)
@vroni uplna parada, tak presne to by sa aj mne pacilo 🙂 tiez som robila par rockov v CK, akoze zvladnem obcas aj hotel, ale radsej studia/apartmany, neznasam byt otrok zradla a jeho povinneho casovania 😅 a uplne sa mi hnusi obzerstvo na all inclusive - s byvalym sme chodili len tak, lebo jeho mamicka na tom trvala, aby mal jej synacik vsetko (aj nam to ale priplacala teda 😉 ) a sice na jednej strane je to fajn, ze sa clovek nemusi starat, ale na druhej strane je to az smutne - tie kvanta jedla, ktore sa potom vyhadzuju, naozaj hanebne plytvanie, ludia sa dzgaju, akoby mali zajtra umret a z dovolenky sa vracaju o 5kil tazsi, pritom by to malo byt naopak 🙄 s nim som chodila vzdy v juni na all inclusive a s mojou mamou sme potom isli v septmebri za 5 korun kdesi do studii v Grecku a bolo to sto krat prijemnejsie 🙂
moj muz je nastastie skromny, takze sme si v tomto uplne sadli, tiez ma najradsej vlastne ranajky na balkone, pozerajuc na more 🙂
Ahojte.presne tak,ale ste sa rozpisali,normalne nestiham citat.ta PN-ka vam teda nerobi dobre 😀 😀
Vidim,ze riesite dovolenky.my nedame dopustit na juzne Taliansko,hlavne ostrovy Sicilia,Sardinia....krasny biely piesok,cistucka vodicka.a na Chorvatsko mam tiez rovnaky nazor-drat si nohy na kamienkoch a nechat sa nahanat jezkami si ozaj neprosim 😒 tento rok asi nikam dalej nepojdeme,mam trochu strach,tak asi len Slovensko.
@usacek79, aha, ze skromny. 😉 Moj muz tomu zase hovori, ze je rozmaznany kapitalista, ktory nie je ochotny stat kazde dve hodiny v sore na zradlo medzi x Nemcami a Anglanmi v kratkych nohaviciach hore bez ako proletar😀 😀 😀 Ale vobec mu nerobi problemy kazde rano (na dovolenke) skocit na bicykel a frcat pat kilometrov do tej "zarucene najlepsiej" pekarne po "najlepsie" bagety (to uz mu nevadi hrat sa na proletara 😀 ) - zato ja mam problem najst dom na prenajom podla predstav pana a vladcu a navyse v dosahu pekarne 🤐 (esteze ich je tusim zo pat)
@bokroska, Sicilia aj Sardinia su nadherne, ale autom pridaleko a lietadlom - radsej e-e, Nase dieta obsedi v aute tak maximalne zo styri hodiny (zdedila trpezlivost po maminke), potom uz ju beru certi, lieta sice (rovnako ako tatko) rada, ale co potom so mnou 😀
Ja pre dnesok koncim, chcela som vyuzit situaciu, ze chlap nie je doma a spravit si kupelnovy wellnes a namiesto toho tu dovolenkujem 😀 😀 😀
@vroni jeeeej ja ti to provensalsko tak zavidim / v dobrom 🙂/ My sme tam boli pred dvomi rokmi, presli sme cele azurove pobrezie a provensalsko a bola to nasa najrkajsia dovolenka..je tam tak uzasne, ze dokonca uvazujeme ze tam tento rok pojdeme znovu!! Takze ak si tam este nebola , mas sa fakt na co tesit!!
my zatial vobec nevieme kam pojdeme..uvazujeme opat nad tym provance , pripadne prejst severne francuzsko alebo sardinia, sicila, pripadne nejaky grecky ostrov..nejako sa fakt tento rok nevieme rozhodnut, tak sme si povedali ze to bookneme na poslednu chvilu...ja myslim a teda dufam ze tie dve-tri hodinky v lietadle v druhom semestri neuskodi ani babatku, ani mne...este v 5. tyzdni som absolvovala za jeden den tri lety a bolo to v pohode..aj ked som sa teda velmi bala ze potratim, nakoniec to dobre dopadlo..
Jéééj, vidím, že sa tu rozoberá téma dovoleniek 😎 . Už, aby to bol ten čas. My si radšej tiež tento rok odpustíme lietanie, svokrovci majú perfektný nový autokaravan takže pôjdeme do Kalábrie. Ja som teraz taká nervózna, budúci týždeň vo štvrtok idem ku gynegológovi, myslíte, že by mohlo byť vidieť srdiečko? Budem vtedy presne v 7. tt.
@pragmaticka lietanie v druhom trimestri je v poho, ak nie je samozrejme ziadny problem v tehu 🙂
no ja si to ale radsej nedovolim.. v druhom tehu som absolvovala v priebehu 12dni styri 3hodinove lety, to som bola v 6-7tt a teda to aj skoncilo nasledne (teda skoniclo to az v 11tt, ale lekar povedal, ze cca vtedy sa prestalo vyvijat), nehovorim, ze kvoli lietaniu, ale tak babka k babce a je zle 🙄 ja som vtedy na dovolenke este aj chytila besne horucky, takze to bola uplna ceresnicka 😖
ja inak nemam vobec problem s dlhymi cestami v buse - s mamou chodime cely zivot busom do Grecka a ja som taky typ, ze zaspim na nasich hraniciach a zbudim sa pri mori 😀
@katiehotmess juuuj, karavan, to je moj sen 😵 ale je to strasne drahe, to tankovanie, fakt sa to oplati, ked sa to potom rozpocita aspon medzi 4-6ludi, lebo inak to stoji viac, ako letenka 😅
v 7tt uz budes urcite vidiet srdiecko 😉
@usacek79 no, to si letela moc skoro, v tom 6tt a dost casto..a 1.trimester je vraj najviac rizikovy na lietanie, ale blbe je to, ze to zena este ani netusi, ze je tehu :-/
@pragmaticka
.mne lekar povedal, ze jedna dovolenka s max. 2h letom nie je ziaden problem, len nemame cestovat do turecka, egyptu a tak podobne, kvoli hnackam a tak .. My sme si bookli dovcu do spanielska na jun, asi 2 mesiace predtym, nez sme zistili, ze sme tehu 🙂 Ja som to bookla z trucu, ze zase sa nam nepodarilo, lebo som sa dovolenke branila, ze co ak otehotniem a tak...a nahodou nam to krasne vyslo, ze poletime v mojom 14tt 😀 cize uplne idealne 🙂 A kedy planujete ist? Vraj je lepsie ist 2 hodky lietadlom, ako sa trmacat autobusom, alebo autom vela hodin. Kvoli otrasom, ktore babatku nerobia dobre. To mi lekar vysvetloval 🙂
@11miuska11 no ja som vedela, ze som tehu, ale bola to holt svadobna cesta, ktora sa uz nedala zrusit, nevratili by nam ani fuka a teda nebola lacna... my sme zial ten mesiac predtym otehu neplanovane, chceli sme az na dovolenke 😅
no ale tak co uz, zas ta dovolenka bola fajn 😉 vsetko je tak, ako ma byt 🙂
a ono nie je to az take riziko ani v prvom trimestri, ak je vsetko OK a zena netrpi nejakymi tymi trombo mutaciami... co ale nebol moj pripad 🙄
my este uvazujeme ci by sme niekam isi, snad to SK ale podla nevolnosti a stavu.
mame od narodenia maleho zauzivane kazdorocne 5 dni Tatry... uvidime.
tieto teploty mi uz teraz nerobia dobre, nieto este 35-40 a to inak mam velmi rada leto, tesila som sa na kupaliska, vylety.
snad druhy trim bude lepsi
aj tak pozeram kazdy den zajazdy aspon sa kocham a relaxujem pri tom 😒

@slniecko612, my ideme na skoro styri tyzdne do Francuzska, prenajali sme si cely dom aj s bazenom ( ideme dve rodiny spolu, takze to vyjde podstatne menej nez Bulharsko autobusom 😉 ), verejne kupaliska asi nie, ale hoteloveho bazenu v slusnom hoteli by som sa nebala, mora tiez nie (ja tam vleziem maximalne raz aj to na par minut, animatora pre dieta budu robit chlapi), ale do Turecka urcite s dobrym pripoistenim pre strycka prihodu, ak by nedajboh bola lekarska pomoc alebo prevoz nutne....