icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

usacek79
30. apr 2013

@slniecko612 no inak teda ak by ste chceli cosi uuplne len tak, na doma, tak v Lidli maju aktualne tehu veci... teplaky, nohavicky, podprdy atd 😅
ja nosim cely zivot "tehotenske" saty, take strihane pod prsiami, mam totiz "kozy jak vozy", a tie vyzeraju v takom strihu najlepsie, takze je mam obrovsku zasobu siat aj tunik tehotenskych, muz mi hovori, ze konecne ich budem nosit opravnene 😀

tiumen
30. apr 2013

@1katulka lebo aj mne včera poobede nejak velmo trčalo to moje sádlo na bruchu 😀

usacek79
30. apr 2013

@pragmaticka
@11miuska11 tu je zoznam kyselino a zasadito tvornych potravin, je velmi dolezite udrziavat telo v zasaditejsej vyzive, je vela vyskumov o tom, ze takmer vsetci, ktori maju rakovinu, maju prekysleny organizmus atd 🙄
inak mlieko je TOP kyselinotvorna vec, ale teda niektorym to pomaha, aj ked je to nepochopitelne z tohto hladiska 😅
naozaj ta voda s citronom je asi to najlepsie na palenie zahy, ale vseobecne sa treba co najviac vyhybat kyselino tvornym potravinam 😉 http://www.mudrasova.eu/zasadotvorne-a-kyselino...

bokroska
30. apr 2013

@slniecko612 a prirazkou to hej a este su vacsinou tie modely na take "vacsie" tehule.nieze by som bola nejaka stihla,som taka akurat ale vsetko sa mi to tam zda strasne velike.

slniecko612
30. apr 2013

@usacek79 No len ja mam problem taky, ze mam 180 cm, a pri mojem vyske mam celozivotny problem s dlzkou rifli, takze pokial nie je nieco s predlzenou dlzkou, tak mam vsetko nad clenky. A taketo ceci z Lidla, mi budu urcite kratke ☹ A co sa tyka mojich prednosti, tak sme na tom asi rovnako, podprdu musim kupit len v specialnych obchodoch, lebo v takychto ako je Lidl, to mam mozno len na bradavky 😀

usacek79
30. apr 2013

@slniecko612 no prave mne sa tie teplaky zdali ako na obra 😀 ja mam 162cm, relativne kratke nohy, takze som presny opak - VSETKY nohavice si cely zivot skracujem 😀
no a co sa podprdy tyka, tak to sme na to zjavne rovnako 😀 ja ked konecne nieco na mna najdem, kupujem hned 2-3 kusy pre istotu 😅

bokroska
30. apr 2013

@slniecko612 presne taky isty problem s dlzkou gati mam aj ja.ked je to dobre v pase,tak je to kratke dolu a vyzeram jak Havel.ale nastastie didy mam take mensie,tak aspon podprdu kupim v pohode.aj tak som celu zimu nosila pod trickami tie sportove navliekacie podprdy.

1katulka
30. apr 2013

@bokroska presne ja tiež ked pozerám na tie originál tehotenské veci, tak mi prijdu obrovitánske 😒 ...pri dcére som nemala kupenu ani jednu tehu vec, len všetko nohavice na gumicky, šnurky atd., pribrala som 9 kg vtedy...

bokroska
30. apr 2013

@1katulka ja presne to iste.vyslo mi tehu na leto a to mi stacili aj klasicne kratasy alebo sukne.a tehu som nemala nic.teraz to bude trochu ine,na zimu bude treba nejake gate alebo rifle.a este netusim ako zapnem v zime vetrovku 😀

hunka
30. apr 2013

no baby, ja som veru tiez v sobotu bola kukat nejake tie gate,lebo ked idem po meste v mojich "starych rifliach"am ma rozopnutu gombicku,aj ked by sa nikto nepozeral na mna..citim vsetky pohlady a presne vsetci vedia,ze pod todlhym trickom mam rozopnute gate 😀 😀 😀
ale ako vravite,tak tehu veci su na obrov..a ak mi aj tak nejake nohavice sedia cez brucho na zadku mi plachtia,ci ak su na zadku ok...nenatiahnem sa do nich..a o dlzke ani nevravim..asi si radsej kupim saty 😀 😀 😀 ale ani to nie je risenie... 🙂

pirhina
30. apr 2013

@raketka25 ahoj ja som na tom podone len som doma a nie v nemocnici jasne dotiahneme to do konca

11miuska11
30. apr 2013

@usacek79 a v ktorom tt si bola na tom sone prvy krat, ked bola len bodka? asi prilis skoro, nie? Ja sa tomu celemu moc nerozumiem a stale dufam, ze uz sme pomalicky za vodou 🙂 v nedelu zacinam 3 mesiac a na kontrolne sono idem na konci 10tt 🙂

usacek79
30. apr 2013

@11miuska11 no bodka je pre mna vsetko, kym nevidno tvar cloveka 😉
bola som v osmom tyzdni na sone, babo malo 7,7mm 🙂
ja som sem davala kdesi 10 stran dozadu linky na tabulky rozmerov plodu aj gestacneho vacku 😉
ja som dnes zacala 10ty tyzden 😵

11miuska11
30. apr 2013

@usacek79 dakujem pekne za info, dobre vediet 🙂 🙂 ja som si ale povedala, ze sa takymto veciam venovat vobec nebudem, lebo vsade ti pisu inak, ako sa mas stravovat, co jest, co nejest a podobne. Mne to mlieko teraz strasne chuti a robi mi fyzicky dobre. Je tam aj vapnik, bielkoviny, takze pre mna to je dobra potravina, hlavne, ked som minuly tyzden do seba dala ledva nieco ine 😀 😀 😀 Ja sa cely zivot stravujem zdravo, ale niekedy si dam aj klobasu, ci tlacenku a vobec sa preto necitim zle 🙂 podla mna je na psychiku ovela horsie stresovat z toho, co clovek je 🙂 to by sme nemohli jest ani pomarance, vlasske orechy, ktore su mimoriadne prospesne a podobne. Riadim sa zasadou, ze nic sa nesmie prehanat 🙂 a hlavne, v tomto stadiu uplne citim, co si moje telo pyta..doteraz som to nikdy takto nepocitovala. Len pre ilustraciu, uz niekolko rokov vobec nejem sladkosti, cokolady, umele sladke napoje, kavu, alkohol... uz 5 rokov sladime melasou, trstinovym cukrom, javorovym sirupom a nekupujeme polotovary. Vsetko varim na cerstvo doma a pijem vylucne filtrovanu vodu s citronom kazdy den 3 litre a viac, odkedy som tehu 🙂 Jedine, comu sa teraz vyhybam su tie steaky nedopecene, nepasterizovane mlieko a syry, a sushi...a dnes cely den ovoniavam redbul, co mi drahy odlial do stamperlika 😀 😀 😀 uz som si aj trosku okostovala...aaach...milujem tuti fruti chute 😅 😅 😅

pirhina
30. apr 2013

baby sa tesim na december ked uz budeme rad radom vsetky pisat ze uz sme porodili a na vianoce uz budeme pri stromceku stat aj s rodinkou 🙂

11miuska11
30. apr 2013

@usacek79 nenasla som ten link, ale neva 🙂 jeeej,tak to uz teraz ked pojdes na sono, to uz sa babenko bude aj hybat a kopat nozickami 🙂 videla som na youtube videjko 10tt plodiku 😀 my sme mali 9 mm v 6tt+5, tak verim, ze pekne mrnus rastie, uz aj brusko zacalo trosicku vykukat 🙂 som 7tt+3 dnes 😀 budem ti silno drzat palec, na sone 🙂 🙂

meggie.sk
30. apr 2013

@mamamonika ten prívarok vyzerá dobre 🙂 Dala by som si veru ale v nemliečnej podobe 🙂

Kočky ako sa to povie... Babo raď?
Mne končí v júni rodičák, už som to aj oznámila zamestnávateľovi, aj mi volali a bohužiaľ moje miesto je z org. dôvodov zrušené. Tak ma čaká výpoveď, lebo nič iné čo by sa mi "páčilo" tam nie je. Mám sa ozvať ešte o dva týždne či sa niečo náhodou nenašlo o čom pochybujem. Len teraz neviem čo urobiť. Na jednej strane by mi vyhovovalo zostať doma lebo nemám kam dať moju dcérku do septembra. Na druhej neviem či by ma lekárka aj vypísala až do decembra (dúfam, že tehu bude úspešné) . Keď som tam bola kvôli špineniu tak mi vravela, že zostanem doma, ale to jej povedala že som na rodičáku. Fakt neviem čo spraviť. A ak PN tak to bude obmedzené vychádzkami a to my sme každý víkend jeden deň u priateľovej mamy alebo u môjho ocina.
Navyše sa máme cez leto sťahovať do inej dediny do domu, a to by sa počas PN ťažšie realizovalo :(
Fakt mám dilemu.

No a keď už tu píšete o tom že Vám je zle, včera som zahájila nevoľnosti, videla som druhý krát to čo som už raz zjedla, dnes od rána mi je blbo, mám problém aj viac piť a to by som mala ke´dže tento týždeň beriem duphaston 3x2 denne a ako som sa dočítala tak zhusťuje krv. Nechcela by som malinkému ublížiť.

A dovolenka? Tiež by sme niekam šli ale len na Slovensku, mňa cudzina nejako neláka. Mám však otázky ku kúpaniu. Je mi jasné, že verejné prírdné kupká nie ale čo bazény? Ako dá sa, ale je možnosť nejako sa "chrániť"

povuma
30. apr 2013

@slniecko612 daj si do google menstruační kalíšok...ja som ho používala pri menštruácii, a podla mna zabráni nejakým infekciam pri kupaní, ked si ho vložím...aj na MK je o nich téma 😉

tehotenské kratasy som jedny super riflové zohnala v sekáči , chystám sa nosit sukne na gumičky, šaty, rifle si kupim až na jesen, mám legíny také ako rifle, tak tie nosím teraz, rifle ma tiež tlačia 🙂

meggie.sk
30. apr 2013

Ozaj kočky. Ešte špiníte? Dokedy tak žena špiní, ak špiní?

povuma
30. apr 2013

@slniecko612 ešte som našla pre tehulky na kupanie špecialne tampony
http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...

povuma
30. apr 2013

@meggie.sk mne to prešlo, ani som nič nebrala, trvalo to asi 5dní 🙂

pirhina
30. apr 2013

@meggie.sk ked lezim nespinim ale ked nieco porobim tak trochu zacnem ale ja uz neviem mozno je to len vytok ,tak radsej nic nerobim

meggie.sk
30. apr 2013

Ešte otázočka. Beriete niektorá vitamínB? Ak hej, tak v akej forme? Niečo som čítala že sa odporúča, tak ma to zaujíma.

meggie.sk
30. apr 2013

@pirhina No práveže u mňa je to jedno, či ležím či nie, nosím intimku ale na nej ani tak nevytečie ale skôr ke´d sa utieram po malej a trošku pritlačím papier k pošve, tak je taký špinavý, teda teraz. Tento víkend to bolo oveľa viac...

pirhina
30. apr 2013

@meggie.sk pocula som ze niektote zeny to maju cele tehotenstvo take jemne spinenie

meggie.sk
30. apr 2013

@pirhina aaaaaaaaaaaaaaaaaa nestraš, no dúfam, že to prejde, musí :D

pirhina
30. apr 2013

@meggie.sk no aj ja dufam rada by som si chcela vychutnavat to tehu a nie sa strachovat

11miuska11
30. apr 2013

@meggie.sk vraj su specialne voskove tampony, alebo take nieco , urcene pre tehulky...len som pocula, este som po tom nepatrala...ale v mori sa kupat mozes 🙂 ja som nespinila a verim, ze ani nebudem., Ale je to vraj normalne, tak neboj 🙂

emode
30. apr 2013

Ahojte, baby, nestiham Vas ani čítať ... ja som večne v tej našej kaviarni, celkom pekne sa nám to rozbieha ... tiez uz som podla MS zacala 10ty týždeň tak ešte dva a ... ja zatial neriešim tehu veci, jedny rifle mam od minula, mam take volnejsie sportove gate a chystam sa skor leginy a tuniky nosiť ... no a dovolenka 😀 ta sice planovana je, ale ci sa pohneme 😉 asi Mallorka alebo Menorca vzhľadom na tehu inak vždy chodíme egypt kvoli snorchlovaniu a potapaniu ...

@meggie.sk mne prestalo spinenie asi pred dvoma tyzdnami ... v 8mom týždni ale tiež to bol skôr taký tmavší výtok ...
@usacek79 s tou dovolenkou maš uplnu pravdu, moj mm len all inclusive a ja to tiez nemusim, i ked na dobre sa lahko zvyka, zas v destinaciach, kde sme boli my to bola dost vyhoda kvoli pitnej vode a sluzbam ... a Grecko aj ja milujem, len tam mm neviem dostať 😝

nessi3
30. apr 2013

tak aj ja mam potvrdene, tiez sa k vam pridavam🙂