icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

emode
2. apr 2013

@gorka
@danteska ahojte 🙂
ja som tiež špinila minulé tehu, ale bolo to vždy po vyšetrení, tak sa normálne aj bojím ísť k dokymu veľmi skoro. Ja sa chystám budúci týždeň, keď skončím 6ty týždeň, dlhšie asi nevydržím. Ako si protirečím 😀 A vidím, že sme sa zatiaľ stretli skoro všetky, čo už máme 1 dieťa 😀. Mne vychádza termín na 4.12.

bokroska
3. apr 2013

@emode aj ja som si vsimla prevahu druhocakateliek 🙂 budeme to mat asi tazsie,lebo v pokoji tehulkovat a venovat sa aj prvemu dietatu to bude zaberak.aj ja by som isla k dr.asi buduci tyzden,dlhsie uz nevydrzim,budem koncit 6.tt tak uz hadam nieco uvidime.

gorka
3. apr 2013

@danteska presne tiez si hovorim,ze napisem teraz,ked je nas este len par.ja som tiez novembrovky 2010.bolo nas tam strasne moc

gorka
3. apr 2013

Ahojte zienky,u mna sa uz prejavuju naplno nevolnosti,ale teda takto zle mi ani pri malom nebolo,len predychavam 🙂

naja94
3. apr 2013

@gorka
@danteska
Vitajte!! 🙂))
@emode
@bokroska
No mne uz zacina byt troska divne... Trosku ma od rana napina 😅 😉 Som zvedava, ako budem pri vacsich nevolnostiach zvladat to svoje 13-mesacne sidlo 😅
Len tak mimochodom, mate nejakeho citaka, co cakate? Ja s muzom mame tusaka, ze babu... Aj ked otazka pohlavia nie je pre nas vobec dolezita... Potesime sa rovnako tomu i tomu 🙂

bokroska
3. apr 2013

@naja94 ja som pri prvom necitila ziadne nevolnosti,len ma zo zaciatko nadrapovalo jak zabu z kavy.to som este netusila,ze som tehotna 😀 teraz zatial nic,len rano citim,ze mam uplne prazdny zaludok,ale zle mi nieje.zatial tusaka nemam,ale kedze mame babu,tak by potesil chlapcek,ale hlavne nech je zdrave,nech sa tam uz skryva hocikto.pri malej som ale citila hned,ze je tam Paulinka.a aj tak bolo.a uz vidim moju malu ako stoji pri mne na zachode,keby som nahodou zacala vracat a hovorimi,ze ovracam bakterie v zachode 😀 lebo momentalne ficime na reklame na domestos 🙂

pragmaticka
3. apr 2013

ahojte babenky, ako sa dnes citite??? mna stale pobolieva podbrusko ako pred mrchou, a tie prsia stale hrozne..Inak som v pohode. Uz aj spinenie mi celkom ustalo a nemam momentalne skoro ziadne..

pragmaticka
3. apr 2013

@emode pockaj, kedy si ty mala poslednu mrchu?? Ked ti termin vychadza na 04.12. (mne na 05.12), ale podla tych vypoctov som teraz len v 4. tyzdni, alebo to pocitam nejako spatne??? Poslednu som mala 28.02., ty?

pragmaticka
3. apr 2013

@naja94 noo ohladom toho pohlavia, ja som si to pozerala na tom zevraj 100% cinskom horoskope a tam mi vychadza chlapec...juchuuu...bude to nase prve takze parada...

naja94
3. apr 2013

@bokroska
🙂))) tak Paulinka sa vyzna teda :D tesim sa, az mi moja Sara bude takto svitorit... My sme akosi aj teraz nastaveni na dievca, neviem, ci je to intuicia, alebo si to len nahovarame... Ale hlavne je, aby bolo male v poriadku, nic ine nie je dolezite...

bokroska
3. apr 2013

@naja94 tak ona sa teda vyzna,nakeca toho az-az,ma zmaknute vsetky reklamy.mozes sa tesit na to ako ti bude aj tvoja rapotat jednu reklamu za druhou.
Ja tak trosicku podvedome mam tusaka na chlapca,ale este nechcem nahlas,hlavne nech je v poriadku.
@pragmaticka ja som pozerala tiez cinsky horoskop a podla veku mi vychadza pekna haluz,lebo ovulaciu som mala predne na narodky a den predtym mi vychadza chlapec a den potom uz dievca.takze si musime len pockat.

pragmaticka
3. apr 2013

@bokroska ale ratala si si to z toho lunarneho veku??? nie z aktualneho k ovulke.. pretose ja mam napr. podla lunarneho veku (33r) chlapca ale podla mojho aktualneho dievca...lenze sa to ma prave podla toho lunarneho ratat...

bokroska
3. apr 2013

@pragmaticka z lunarneho nie,len z taketo toho tabulkoveho kde si spojis aktualny vek a mesiac pocatia.

lia123na
3. apr 2013

Ahojte baby, podla kalkulacky by som aj ja mala mat termin 1. decembra tak uvidime. u lekara som este nebola. ale objednana som na pondelok to budem 6tt 1d. Myslite ze mi uz vtedy jednoznacte potvrdi tehu? co bude vidiet neviete mi povedat? toto je moje prve mimi tak trosku stresujem. Toto obdobie kedy cakam na potvrdenie je strasne, ale snazim sa neznepokojovat ale tesit :D

lia123na
3. apr 2013

@gorka Ahoj, ty mas presne ten isty termin porodu ako aj ja (teda ak lekar potvrdi 🙂 ) a uz mas aj fotecku??? jeeeejo. a kolko si bola od ovulacie ked uz bolo nieco vidiet?

naja94
3. apr 2013

@lia123na
Ahoj, vitaj medzi nami 🙂 ja som pri prvom bola u lekara medzi 5tt a 6tt a vtedy bol na ultrazvuku vidiet len gestacny vacok - teda tehu bolo potvrdene, ale plod samotny vidno este nebolo... Prave preto teraz pockam do cca polovice aprila, ked budem medzi 7tt a 8tt a na ultrazvuku by mal byt vidno plod i akcia jeho srdiecka... Ale tebe uz i teraz moze byt vidno plod, ono to zavisi najma od toho, kedy bola ovulacia a kedy sa male uhniezdilo...

lia123na
3. apr 2013

@naja94 dakujem 🙂 ovulaciu som mala 11.3. takze ked budem u gynekologa bude to 4t od ovu. snad teda nieco bude vidiet. ..

lia123na
3. apr 2013

@naja94 ty tiez cakas prve babo?

naja94
3. apr 2013

@pragmaticka
No ja som tiez skusala ten cinsky vypocet, ale narazila som na dva rozne sposoby - prvy sa pocital podla mojho lunarneho veku a mesiaca pocatia (tam mi vysiel chlapec) a druhy podla veku mojej mamy v case ked ma s tatom zamiesili a podla mesiaca, v ktorom sme zamiesili my (vyslo dievca), takze teraz neviem, ktory vypocet je ten spravny 🙂)) nechame sa prekvapit - v 2. Trimestri by to doktor na ultrazvuku uz mal vidiet...

lia123na
3. apr 2013

@naja94 jeeej az teraz citam, slepa som... uz mas druhe babo. prepac :(

naja94
3. apr 2013

@lia123na
Nie nie... Mam doma 13-mesacnu huncutku... To pri nej som bola u lekara medzi 5 a 6tt a bolo vidno len ten gestacny vacok... Ved uvidis, ale minimalne ten gestacny vacok uz bude vidno, co je tiez dovod k radosti, lebo sa tym vyluci pripadne mimomaternicove tehotenstvo ;)

emode
3. apr 2013

@pragmaticka poslednu som mala 27.2., teda špinenie už deň predtým, ale že to sa neráta ... no, mne kalkulačka napísala, že som 4+x dní, teda v piatom týždni a dnes by som teda mala byť 5+0, čiže začína 6ty týždeň, alebo to ja počítam zle???

emode
3. apr 2013

@lia123na 4tt od ovu je už vlastne 6ty týždeň ...

emode
3. apr 2013

kde ste zrazu všetky??? 😀

bokroska
3. apr 2013

ja som mala poslednu mrchu 22.2 a tam mi ukazuje 5tt5d,ale kedze som mala ovulku az 20 den cyklu tak by som mala byt 4tt6d teda 5 tyzden a zajtra zacne 6tt.

naja94
3. apr 2013

@emode
Ratas to dobre, medzi nami je jeden den, ja som 5+1, teda obe sme na zaciatku 6tt...

bokroska
3. apr 2013

@lia123na inac vitaj medzi nami.

naja94
3. apr 2013

@pragmaticka
Tak u mna uz prepukla tehotenska demencia 😀 😀 😀
Som si znova pozerala ten cinsky kalendar a je len jeden sposob - moj lunarny vek a mesiac pocatia... Ten mnou opisany druhy sposob je blud 😀 (zle som si vysvetlila vyraz "vek matky"). Cim samu seba este prekvapim v nasledujucom tristvrte roku? Uz to vidim, ako budem perlit 😅 😅 😅

bokroska
3. apr 2013

@naja94 to je v pohode,ja som ten lunarny vek ani nepochopila ako sa pocita a ani sa s tym nejdem zatazovat,ved aj tak sa dozvieme co tam mame ci uz skor alebo az po porode 😀

emode
3. apr 2013

@naja94 to sme všetky dáko natesno 😀 inak aj minulý termín som mala 4tého, ale mája a nakoniec som išla sekciou 30.4.