Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
@usacek79 ja by som mala byt podla poslednej MS uz 9+6,ale ovu bola zarucene neskoor a riadim sa zatial podla udajov zo sona.hadam mii to opresni na buducom sone,iden presne o tyzden vo stvrtok.ale ved ci sa narodi poosledneho novembra alobo prveho decembra je uz jedno.hlavne nech su zdrave a nech nam robia radost.
@gorka ja som stravila dva neprijemne dni v nemocnici a pomalicky ju vyvolavali- pol tabletky rano,pol vecer a az druhy den vecer uz konecne nejaka injekcia,po ktorej sa to rozbehlo na treti den rano.ale tie dva dni nepravidelnych kontrakcii a tvrdnutia brucha boli fakt neprijemne.
Baby, podla mna sa tymi terminmi vobec nemusite drzat. Kazde jedno meranie, sa neda odmerat presne, je to len take orientacne. Ja som pri prvom tehu na kazdom jednom ultrazvuku mala, ze maly je o 9 dni vacsi. Termin som mala 3.7., vsetci mi hovorili, ako pojde maly skor, ze sa narodi este v juny a maly sa nakoniec narodil o 9 dni neskor a to 12.7. Takze presny datum sa vyratat neda. Dieta sa vypyta na svet vtedy, ked ono bude chciet a nie kedy sme mali poslednu menstuaciu alebo plodne dni. 🙂
@slniecko612 my sme na tom boli podobne.prvy termin bol 5.9 a potom to zmenili na 27.8 s tym,ze sa zle precitali udaje z prveho sona.lebo dr.sono nemal a chodila som do nemocky.cisty chaoz.ale mala to vyriesila sama a narodila sa 1.9,takze ak by toto druhe bolo 1.12 aspon by sme nemali bordel v datumoch 🙂
@bokroska ja som nastupila do nemocky v stredu vecer dali mi tabletku,spravili ten hmat dole,po ktorom som trocha zakrvacala a celu noc nic,ani bolest.rano opat tabketka a nic az poobede mi dali gel a uz som zacala mat nepravidelne kontrakcie,ale mna to vobec nebolelo a vecer mi dali este raz okolo 21tabletku a od polnoci som uz mala riadne mrchovskebolesti.potom mi asi okolo druhej praskla voda a nastupili take bolesti,ze som az zvreskla 😀, maly sa tlacil sam von,ja som ani moc tlacit nemusela.porodila som az v piatok nad ranom..
@mamamonika budem ti mooooc držať palčeky, a jasné, že srdiečko už uvidí a teším sa, že si prestala špiniť ... aj ja som už prestala - síce včera bolo trošku ružového, ale to tipujem, že z toho sona, ako sa mi tam Dr. vŕtal, lebo to bol len kúštiček na papieri a nič viac
A tuším mi nastupuje ďalší príznak - hrozitánsky hlad - včera som bla každú chvíľu hladná
@pragmaticka ahoj, ja mám zníženú činnosť štítnej žľazy - liečim sa na to hádam už 14 rokov ... no a v tej klinike ti mali okrem TSH vyšetriť aj FT4 spravili to? Lebo TSH a jeho hodnota hovorí, že štítna žľaza produkuje pre teba málo hormónov - teda ty ich potrebuješ dodať - ale neviem, aké si mala FT4 ktoré ukazuje, či plod si berie toľko hormónov, koľko potrebuje, alebo ih má málo ...
Ja som mala teraz FT4 OK ale TSH toľko čo ty a Dr. mi povedala, že našťastie som prišla v hodine dvanástej, ( prišla som k nej v 4tt - ešte mi MS nemeškala ) lebo že našťastie plod mal ešte dostatok hormónov, ale pre mňa už toho veľa neostávalo, ono že keď sa to hneď nepodchytí, tak tá hladina postupne klesá a je to horšie a horšie ...
Takže no - mali ti okamžite v tej klinike dať recept na lieky a okamžite si ich mala brať ...
@tigriatko 🙂 ahoj .. Viem si to predstavit , aj sa na to strasne tesiiim . Viem ze sa zaraba menej, ale ja som nenarocna a ked sa chce vsetko sa da 🙂 Len tomu mojmu muzovi sa tam nechce... :( Ale no hovoril ze mala by uz mohla zacat chodit do skoly na SVK.. Tak duuuufam ze naozaj ! 🙂 No rodit budem este tu .. a ty si tam bola kolko? my sme tu uz 7 rokov, tak asi za to sa mojmu nechce ist . Zvykol si .
Dobre ano tehulky🙂 tak ako sa dnes mate? Necitala som celu debatu predtym tak sa spytam, uz ste to niekomu oznamili, okram manzelov ci partnerov? My sa tentokrat na to vobec nechystame, kedze ide o nase tretie dieta a po predoslych skusenostiach rodine nic nehovorim...len problem je ze o tyzden v sobotu ideme svagrovi na svadbu, kupila som si obtiahnute cipkovane saty a ked som sa vcera vecer do nich navliekla, brusko bolo tak vyrazne, ze az🙂 bude to asi tym ze je to uz tretie tehu, tak to je vsetko take povolene...nuz neviem neviem.
@januska555 ja som už oznámila v práci (musela som) a blízkej rodine + kamoška... 🙂
@januska555 my sme tiez uz oznamili najblizsej rodine,nech sa babky tesia 😀 ale okolitemu svetu este nechcem rozpravat,vydrzim do buduceho sona.a aj tak to uz zacina byt vidiet,takze ostatni si vsimnu aj sami.a najviac sa bojim toho,ze nasa ukecana dcera kazdemu vytruby,ze mam v brusku babatko.lebo ona sa uz tesi na "braceka".
@bokroska no u nas sa babky tesit nebudu☹ tajze preto to ticho a detom sme to tiez este nepovedali, casu este dost, ved este som len v 9tt takze bude este cas ich pripravit na to. Ale s tym bruskom...
@gorka no presne to rano je to este ako tak, ale vecr som uz ako 4-5 mes isto, a kedze ja patrin medzi tie chudsie horko tazko som sa po dcere dostala na 49 kg, lebo ona ma doslova vycucala🙂 a bola som kost a koza tak sa to teraz nijak neskryje
@januska555 mne ostalo po tehu brusko,ale v pohode som ho schovala v nohaviciach.teraz ani rifle nezapnem,obliekam len leginy..tak to ta mala riadne vysala..moj bol tiez taka prisavka,ale on skor odsaval,co vsetko som do seba zosrotovala 😀
@januska555 my sme to tiez oznamili iba najblizsej rodine (rodicom a surodencom) a ja som sa podelila o toto krasne tajomstvo s najblizsimi kamoskami, nech sa tesia so mnou.. tiez som s nimi v minulosti zdielala tehotenstva, tak viem, komu to mozem a komu nemozem povedat.. 🙂 sefke sa to nejako bojim povedat, lebo ta nepovie len to, co nevie, ale asi budem coskoro musiet, aby som nemusela robievat uz v juni nocne sluzby :( baby drzte sa !! 🙂
Kočky tak ja som tu mala včera absenciu. Pozerám, že budem mať čo robiť aby som to dočítala. Ale času je dosť. Včera ráno nákup, ešte som si vzala kočík aj keď dcérka už bude mať 3 roky, ale to aby som ten nákup nemusela vláčiť. Doma som si otvorila vineu, ktorú som si kúpila, dostala som chuť lebo nič mi nechutí piť :( a chystala som obed. Asi 5 minút na to ako som sa napila, bolesť na bruchu, myslela som, že to bolo kvôli tej vinei. Bolesť ako pri zastavených vetroch ale bez kŕčov. O chvíľu som už len cítila niečo vlhké. Vbehla som na wecko a intimka krvavá. Veľká pani a slzy v očiach volám k doktorke čo sa stalo. Mala práve službu na Kramároch, tak som mala ihneď prísť. Urobila sono, srdiečko ešte chvalabohu bilo. Dúfam, že to tak aj zostane. Nechcela ma tam nechávať, vraj tam by mi dali aj tak to isté čo ona, čiže duphaston. Malinké sa vraj buď udrží alebo odíde :( Tak duphaston 3x2 až do pondelka, potom opäť sono, dúfa, že drobček bojuje a bude všetko v poriadku. Žienky prosím držte pästičky, neradi by sme oň opäť prišli.
@januska555 Ja idem 15.5. na sono, a ak bude vsetko v poriadku, tak to oznamim az potom. Mam zlu skusenost s tym, oznamit to skor. Ked som bola prvy krat tehotna, oznamila som to hned, v robote si dokonca uz za mna aj nahradu nasli, a nakoniec som v 12 tt potratila. Takze odvtedy si davam pozor a nehovorim to nikomu.
@meggie.sk, drzim palce.
Baby, strasne vela pisete, ja nestiham citat (niekedy sa musim aj tvarit, ze pracujem)!!!
My sme uz spravu vyzvonikli vsetkym, ktorych pozname 😀 , jediny neinformovany zostal farar, ktory bude krstit (je to nas kamarat, co je tiez jediny dovod, ze vobec mame krstene dieta c 1. a nechame pokrstit aj c.2 😀 😀 😀 )
Ja uz mam termin na presvietenie sije - ale az na 3.6. - tiez mi posunuli termin na 8.12, tak je to vraj spravne, ale ja som zamietla, ze najneskor 5. musi byt dieta na svete, pred Vianocami bude ina robota 😝 😝 😝

@bokroska no usacek ale bude trosicku omeskanec podla mna, sice mam termin 3.12 podla ms, ale ja to tak nejako vidim na 8.12 - to ma ta moja vysnivana Marína meniny a podla mna sa osud zahra 😵
a teda navyse som na poslednom utz bola presne 5 dni omeskana, co sme sice mohli dohnat, ale aj tak to tak nejako citim, ze je to spravny rozmer a termin 😉
uz len teda samozrejme aby sme rodili ako hodinky 😀 lebo povedzme si, pokojne mozeme aj v novembri rodit 😅