Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
ahojte, spolubojovnicky 🙂 mozem sa pridat?
@usacek79
Mozes ma pridat do sukromky?
ahojte babky...tak sa pridávam k vám....termín je 5.12.2013 a čakáme dvojičky tak dúfame že to dotiahneme až do konca 😉
Baby, ja som 10tt, mam TK, odber krvi, ale stale mi nerobila sono ☹ Ste su daka v podobnej situacii?? 😕
A este aj klamem 😒 Uz som 11tt...
@p_etrisha no ak by si bola kdekolvek na zapad od ceskoslovenska, tak by to bolo uuuplne normalne 🙂
sono tam robia az okolo 12tt - ked ti brali krv, zzrejme podla hcg zistili, ze je vsetko uplne v poriadku a teda nie je dovod v tebe rypat 😉
na Slovensku je tiez zopar takych doktorov, ktori zasahuju co najmenej, mas zrejme stastie 🙂 a to myslim vazne 😉
ale pod do sukromky
aj ja sa rada pridám k vám...môj predpokladaný termín je 24.12. no presnejšie budem vedieť až po sone 30.5. 😉
Aj ja patrim sem, ako sa citite? Nevolnost mate?
@petruska1212 juj, no ty sem "nepatris", si predsa januarovka 😉 aj oni maju svoje forum 🙂 nieze by som ta vyhadzovala, len pre poriadok... 😅
@usacek79 termin mam koncom decembra -zaciatkom januara, ak vyhadzujete tak ok. Majte sa
@usacek79 zdravím, prepáčte, nepatrím to tejto témy, ale o mesiac skôr...len by som potrebovala jednu info...včera kedže sa schladilo, asi som prechladla a dnes od rána mám bolesť hrdla...tak neviem či sa oplatí s tým ísť k obvodnému, kedže žiadne lieky mi nemôže predpísať...existuje niečo, čím by som sa mohla liečiť...ďakujem vopred za radu....
@nanuska123 bioparox je to sprej su to ant.,ale len ten je pre tehotne vhodni 😉
@usacek79 ahoj, prepac ze takto priamo sa pytam teba, ale predpokladam ze ak niekto mi bude vediet odpovedat, budes to ty...vytusila som(podla tv. prispevkov, ale hlavne videi, na ktore si nedavno vlozila linky) ze sa zaujimas o prirodzeny porod a veci s tym suvisiace. Ja som to pri prvom neriesila(ani mi nenapadlo ze su viacere moznosti..)a doniesla somsi z antolskej jednu velku traumu (dalo mi to zabrat, kym som sa rozhodla znova otehotniet, asi pomohlo ze zenacasom zabudne...) nuz ale k veci..pokial aj ty uvazujes o "normalnom" porode(bez zbytocnych rutinnych zasahov, umeleho oxytocinu, nastrihu, prepichovania plod vody...atd atd....v intimnejsom prostredi, podla moznosti a pri normalnom priebehu len s porodnou asistentkou ...s moznostou dotepania pupocnika nechania si dietatka pri sebe uz od narodenia...uplne prirodzene veci, ktore su ale bohuzial na slovensku asi nemozne... )ci mi nevies poradit miesto, kde je toto vsetko realne, pripadne kam planujes ty, lebo ja somz malaciek, to je 30km od ba...nedari samito zistit,v mojom okoli sa kazdy len cuduje,ze co vymyslam,ved na antolskej to uz poznam...ved prave:/ neviem ci vobec na slovenskuje taka moznost, alebo v cechach az ci v rakusku...a ako skoro sa tam treba nahlasit......viemze su ohladne tohoto temy aj na koniku,len vacsinou je to o tom aky porod, alenie kde....dakujemuz len za precitanie, je to dlhem ale budem strasne vdacna ak mi budes vediet poradit...
@emamama nuz presne to planujem a budes sa cudovat, ale planujem to na Kramaroch 😅
samozrejme s tym, ze minimalne mesiac pred porodom si pojdem dat podpisat Porodny plan prednostom gyne-porodnickej kliniky + mojmu gyne, ktory ma bude aj rodit... a teda vsetko s nimi prejdem, aby pochopili, ze to aj ja chapem a myslim to vazne 😠
ak by som mala pocit, ze sa tvaria, tak druhou alternativou je Hainburg, kde je to vsetko uplnou samozrejmostou... a ako uuuplne poslednu moznost by som zvazovala Kocha, kde su vraj tiez celkom nakloneny prirodzenejsim porodom, no ja som bola ich pacientka a trochu ma sklamali, takze preto som ich docasne zavrhla 🙄
a este - pojdem do porodnice na poslednu chvilu... naozaj by som si rada kontrakcie az do takej tej uplnej 5-10minutovej pravidelnosti odzila doma, samozrejme uvidime, ako to bude naozaj, urcite sa "panboh" na mojich planoch dobre bavi 😀 a zvazujem za tymto ucelom dulu, ze bude pri mne doma, ked to zacne a ked zvazime, ze je porod (myslim vytlacenie) na spadnutie, pojdeme do porodnice, som ochotna si priplatit za pritomnost muza aj duly, ak by to ovsem bolo vobec mozne, mat tam dvoch ludi... 😕
@usacek79 aha dakujem,poziem ten hainburg...pocula som ze s porodnym planom je tazke pochodit(aj ked verim ze ty by si vedela dobre argumentovat🙂 moja svagrova je doktorka a napriek protestom(a rychlemu priebehu porodu) jej dali oxytocin..tiez som citala nejake veci od dr. heleny maslovej(mozno poznas) ktora mala snahu( tusim pri druhom dietatku) o prirodzeny porod a bola dohodnuta s kolegom...no ten to ku koncu uz s nervami nevydrzal(pretoze ine postupy nepoznal) a napriek dohode urobil nastrih, podla dr. maslovej uplne zbytocny...a x pipadov...ja sama niesom velmi priebojny, asertivny clovek a posledne co chcem este pri porode sa dohadovat... i ked muz ak bude dostatocne zasvateny,mohol by dohliadat na to, ale ku mne pustili muza az k posledej faze porodu a postavili ho bokom aby neprekazal...tiez som mala naplanovane ze nepojdem do nemocnice skor ako to bude na spadnutie, no prenasala som...okrem toho vyse 5 hodin som mala dvojminutove kontrakcie(co mi kvapkal oxytocin) no prestalasom sa otvarat ako sa na mna vrhli doktori (este aj studenti asi zo 10 tam cumeli:/) fakt ja potrebujem aby tam boli ku mne mili(nie buzeracie ze ako to blbo dycham, ci chcem svoje dieta zabit..:(...ale hlavne aby mi vtedy dopriali pokoj, lebo adrenalin porodu nepomaha a ja som bola teda v riadnom strese....

@usacek79 Dnes som nahodou stretla v Kremnici kajusku-len tadialto prechadzali a stavili sa na chvilu u rodicov, jasne ze sme Ta spomenuli ze sa z Teba tesime ...neckalo sa Ti? 😅