Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?
Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia
ahojte kocky moj denisko bude mat tri roky 26.2. a tie estte nerozprava..teda povedat chce vsetko ale po svojom..a vsetci mi hovoria ze ma cas,ze chlapci aj tak zacinaju az neskor..uvidime co povie doktor..a na to ze velmi papat nechce tak je kus chlapa..prednedavnom sme sa merali a mal meter a vazi 18kg 🙂
do skolky asi pojdeme az od septembra... 🙂
@skatarina dakujem 🙂 ci chce ist neviem..raz povie ze ano raz nie,este tomu asi nerozumie ked sa ho opytam ci chce ist do skolky 😀 chceme ist az od septembra,teda uz tak naporiadok...ale chcela by som ho skusit uz davat aj teraz na jar na chvilku,nech si zvyka..lebo dost na mne lipne tak mam z toho aj trosku obavy...
@sisanka My pojdeme uz teraz od marca.Moja dcera vravi,ze sa tesi do skolky,ale skor si myslim,ze velmi nevie co to vlastne znamena.Ze bude vlastne pol dna bez mamky.Aj moja dcera je taky nas cickos 😀 😀 😀 .Asi preto lebo je zatial sama.Ma tam v skolke jednu najlepsiu kamaratku,tak snad to bude ok.Ja sa skor bojim ci nebude casto chora,predsa nieje zvyknuta na vacsie mnozstvo deti.No ved uvidime 😉 😉 😉
@skatarina preto sme aj chceli druhe...az maly nie je sam...aj ked asi sme sa mohli posnazit aj skor az nemaju az taky velky vekovy rozdiel 🙂 no uvidime ako bude v skolke..nie je zvyknuty velmi sa hrat s detmi,ale ked sme na ihrisku tak je k detom mily...stale sa na ne usmieva,hladkat ich chce..som zvedava ake to bude ked s nimi bude denno dennne a ako sa podelia o hracky 😀 tych chorob sa nejako nebojim,aj ked kazdy o tom stale hovori ze bude casto chory..snad nie 🙂
@sisanka aj my sme chceli druhe,ale nejako to nejde ☹ ☹ ☹ .Denno denne je u nas rovnako stara susedka,tak su s dcerou ako dvojcata 🙂 🙂 🙂 .Tvoj Denisko sa isto rychlo skamarati z detmi,ked je k nim mily.Horsie by bolo keby za detmi vobec nesiel a drzal sa teba 😀 😀 😀 .Ty mas vyhodu,ze ked si Denisko nezvykne hned na skolku,tak ho mozes mat kedykolvek doma 😉
@skatarina to mi je luto ze to nejde..ale neboj,ono to pride ked to budes najmenej cakat 🙂 poznam par takych pripad,ked moc chceli tak nic a ked si povedali ze to nechaju na nahodu tak do mesiaca bolo mimi v brusku 🙂 noo an oje to vyhoda ze ho mozem mat hocikedy doma..ale tak snad si zvykne..coho sa obavam lebo ja som nerada chodila do skolky,co si pamatam doteraz a tak sa mi zda ze aj denisko taky bude...☹
@skatarina aale ano rozmyslali...myslim ze bude ziarlit..ale tak musime robit tak aby neziarlil a citil ze aj jeho mame radi..niekedy ked sa ho pytame ci chce surodenca,ze budeme mat babatko tak je rad..hladka mi brusko,pocuva..ale inokedy zas povie ze nechce 😀 takze som zvedava ako to prijme...
@skatarina aale nejde len o vecicky 🙂 proste ked aj pocuvam napr. moju mamu,sme dve dievcata, tak uplne ine su dievcata ako chlapci..aj sa vsetko skor naucia,asi aj poslusnejsie su...manzel je z dvoch chlapcov..tak pri prvom uradoval on,tak dufam ze teraz budem ja 😀 aj ked sranda kolko ludi mi zavidelo ked som cakala deniska ze chlapcabudeme mat...asi ja jedina som bola nestastna z toho 😅
a tvoj manzel kde robi,ked nie je casto doma?
@sisanka moj manzel je zivnostnik a jazdi na kamione.Chodi do Ruska ☹ ☹ ☹ .Ale uz tam chodi dlho,tak sme si nejako zvykli 😉 😉 😉 .Ja tiez mozem potvrdit,ze dievcatka su trosku sikovnejsie ako chlapci.Chlapci asi maju ine zaujmy,ale samozrejme to zalezi od povahy.Poznam aj chlapcekov co sa velmi rychlo naucili na zachodik.Moja Petka namala zatial z nicim problem.Vsetko sa naucila velmi rychlo,ale musim sa priznat,ze sa jej vela venovala moja svagrina.Ma len jedneho syna a velmi tuzila po dievcatku,no zial uz dalsie babatko zo zdravotnych dovodov neprichadza do uvahy.Tak sa venuje mojej dcere 😉 .Ked mala rok a pol,tak uz spievala a recitovala basnicky 😀 😀 😀 .Moj muz by chcel aj druhe dievcatko,ja asi chlapceka.Nech si skusim aj nieco ine 😀 😀 😀 😀
@skatarina fuuu ja si neviem predstavit ze by sme mali byt bez tatika..aj ked sme uz rozmyslali nad vselicim,ze by siel pracovat do zahranicia ale dako sa nam to nepaci..sice by viac zarobil ale bez rodiny byt nechce..vravi ze nato sa nezenil 😀 denisko sa na zachod naucil rychlo...teda cez den,na noc mame plienku..nejako sa bojim to risknut bez plienky..lebo vidim ze veeela cika v noci...aj ked som uz pocula aj take ze zabudli dat na noc plienku a vydrzali...to nechapem ze ako mohli zabudnut 😀 ale to ma netrapi..mna skor trapi ze nie a nie rozpravat...aj ked vidim na nom ze chce vselico povedat uz... ☹
@sisanka vsetko ma svoj cas.Este ti z jeho rozpravania hlava praskne 😀 😀 😀 😀 .Moja dcera odmietla plienku na noc asi ked mala 1,5 a robila mi taky cirkus,ze som jej ju nedala,ale natiahla som igelit pod plachtu(nove matrace 😀 ) a hotovo.Asi raz do mesiaca si trosku este cikla,ale kedze jej to hrozne vadilo,tak sa naucila chodit v noci na zachodik.A od vtedy mame pokoj s plienkami.Stale mi hovorila :"Ona je velka slecna,len babatka nosia plienky". 😀 😀 😀 .No poviem ti,ze aj ja som raz zabudla dat na noc dcere plienku a nepocikala sa 😀 a to mala rok. 😉 Ani moj muz uz nechce chodit von,no inu moznost momentalne nemame ☹ ☹ ☹
@skatarina nad tym igelitom som rozmyslala aj ja 😉 no uvidime ako sa to jeho cikanie bude dalej rozvyjat..do skolky planujeme ist az v septembri tak mame este chvilku cas... 🙂 aj svokra vravi ze je cas..ona to pozna,ma dvoch chlapov 😀 a presne tak mi furt vravi aj o tom rozpravani...maju to v rodine 😀 ...ja smojou sestrou ze sme okolo roku zacali a ked mal denisko rok tak moj oco furt sa ho pytal ze kedy rozpravat bude a on len svoje mama tata gaga 😀 😀 😀 keby nebyvame s rodicmi tak asi by manzel tiez musel niekam prec ist pracovat...by sme to neutiahli urcite...uvidime co bude do buducna,chce strasne podnikat len to dako nevychadza... 😠
@skatarina aj poobede ma plienku...stale nemam odvahu to risknut😀 aj ked parkrat sa stalo ze spal bez plienky..raz rano vydrzal necelu hodinku a zobudil sa na to ze ide cikat...a raz poobede spal bez plienky a zobudil sa na to ze sa pocikal..a byvame so svokrovcami..ale stazovat si nemozem...ked potrebujeme pobavia a inak mame samostatny byt 🙂
@sisanka Ja mam svojich rodicov 100km a niekedy mi to chyba,ked potrebujem postrazit Petku.Mam ale super susedovcoch a oni ju stale postrazia ked treba.Je to ako rodina 😉 😉 😉 .A to tu byvame asi len 2 roky.My sme vzdy tuzili byvat sami.Nemali sme moznost byvat pri rodine,nasi byvaju v byte a svokor tiez.Ked su svokrovci v pohode,tak to je super.Malo kto ma pochopenie pre druhu generaciu.Ale aspon niesu sami a maju Deniska,ktoreho mozu vidiet kedy chcu.
@skatarina pre nas to bola jedina moznost byvat po svadbe s nimi...nasi byvaju na byte cize tam by sme sa tlacit nemohli...a tu oni maju spodok a my vrch 🙂 sice jeden dom ale mame vsetko samostatne a zas na druhej strane aspon pomozu ked je treba 🙂 nasi byvaju asi 10km od nas a to tiez nie je problem hocikedy k nim zajst alebo oni k nam 🙂 normalne som vecer rozmyslala nad tym deniskovym cikanim pocas spanku...dali sme mu urobit postel a rozmyslam ze ked dojde tam matrac nebudem vyberat z obalu a skusim ho odnaucit,plachtu nebude problem vyprat 😉 😉 😉 si ma normalne navnadila s tym igelitom a rozmyslala som ze nemam taky velky tak ked postel dojde to skusim 😀
@sisanka 😀 super tak skus.Ty sama si poznas dieta,ale myslim,ze mas sikovneho syna tak to zvladne.Treba ho inspirovat.Skus mu dat pod igelit nejaku nekusavu hrubsiu deku a potom plachtu.Ten igelit susti a ked sa prehadzuje v noci nebude ho to rusit.Ta deka trosku stlmi ten igelit.Ja som kupovala v drogerii maju aj na jeno postel aj na dvojku.Vies,pre starych ludi.Alebo mozno bude dobry gumeny obrus,ten tak nesusti 😉 .
@skatarina tak sa budeme ucit,no som zvedava🙂 ja ho uz teraz musim inspirovat na tu jeho novu postel bo v postielke uz spat nechce..tak spi s nami..a bojim sa ze nebude chciet ist do svojej postele..tak uz teraz ho na nu pripravujem..ked on j etaky mamin cicek 😀 preto sa aj trosku obavam ako bude brat prichod noveho clena rodiny 😀
@sisanka Nasa Petka spi od roka sama v izbe.Ma v izbe velku manzelsku postel(musime ju mat koli navstevam)a preto som nemala strach, ze spadne.Len neviem ako bude spat v skolke na tych malych posteliach.Ked nieje muz doma tak pride kazde rano a este trosku pospi,ale ked je doma tak velmi nechodi.Ja som taky spachtos a mam rada svoje pohodlie,preto sme ju od malicka naucili spinkat samu.Asi trosku sebecke odo mna,ale je to lepsie pre kazdeho 😉 .
Pri najhorsom bude spat v novej posteli manzel 😀 😀 😀 😀
@skatarina noo sak aj mne sa zda ze ja budem s Deniskom a babatkom v manzelskej a manzel v Deniskovej 😀 my zatial nemame detsku izbu...chceme este prerobit uplne podkrovie ale musime este trochu posetrit 😉 😉 ja by som to tiez tak riesila keby sme mali detsku izbu ze by som tam Deniska hned dala...a takto sa zatial pucime vsetci v jendej 😀 😀 😀 cez Vianoce spal jednu noc maly u nasich a odvtedy zle spi...tak vecer si musim ist s nim lahnut,bezo mna nezaspi...ako keby sa bal ze odidem alebo co...chudacik,aj v noci sa niekedy zobudi a place za mnou...manzel sa mi smeje ze si za to mozem sama ked som si ho rozmaznala 😀
@sisanka my sme sa stahovali do domu akurat ako mala Petka rok,tak sme ju uz dali rovno do izbicky.Pred tym sme byvali v 1-izbovom byte.Este aj so psom 😀 😀 😀 .Teraz je ten priestor na nezaplatenie.Aj Petka sa niekedy budi v noci s revom.Neviem preco.Ked sa jej pytam tak mi povedala,ze sa jej nieco snivalo.Ale co zle sa moze snivat 3-rocnemu dietatku?Inac zacalo to ked sme jej zacali citat rozpravky.Asi detska fantazia nepozna hranic 😀
@skatarina urcite je to uplne nieco ine ako na byte 🙂 ja som bola panelakove dieta a ked som dosla na dedinu tak mi take nieco ako zahrada nic nehovorilo 😀 sice byvame so svokrovcami a mame to tu ako 3-izbovy byt a stale sa tu nejako necitim ako vo svojom..nechcem sa svokre miesat do zahrady alebo tak..ale manzel ma super starych rodicov,maju velky dom s velkou zahradou tak tam sa trosku realizujem v pestovani 😀 normalne ma to zacalo bavit 😀 😀 😀 ale aj tak mojim snom je mat vlastny domcek a vsetko okolo toho,aby som si mohla vsetko urobit a zariadit po svojom ako ja chcem 😉
a s tymi snami neviem,ja ked sa deniska pytam co sa mu snivalo tak sem tam mi aj povie,ale ci je to pravda to neviem 😀
@sisanka Ja som tiez vyrastala v byte a ku zahrade som nemala vztah.Az kym mi nevysli prve tulipany 😀 😀 😀 .Tak ma to chytilo,ze som si za domom urobila malu parcelu a na jar tam chcem zasadit nejaku zeleninu.Mame plno ovocnych stromov,tak stale je vonku co robit 😀 .Uz nech je jar.Pozerala som tvoj album.Denisko je fesaaaak 😉 😉 😉 .Este nech k nemu pribudne mala princezna,aby sa mal o koho starat 😀 .
@skatarina ja som minuly rok prvykrat zasadila svoju vlastnu zeleninu..doteraz som len pomahala bud svokre abo manzelovej babke a ked mi navrhli nech si nasadim vlastnu som sa strasne potesila..na to ze bol blby rok tak niektora mi zisla pekne a uz sa tesim na jar 🙂 aj ked neviem ako to budem zvladat s bruskom 😀 manzel sa bude musiet cinit 😀
fesak nefesak,len keby nebol taky lapaj 😀 😀 😀 😀 ale tak beriem to tak ze to mal po kom zdedit 😀 😀 😀 ja tiez dufam ze budeme mat teraz malu princeznu,ja nad chlapcom ani dako nerozmyslam..stale len nad dievcenskymi menami uvazujem 😀 tak som zvedava co mi doktor povie na dalsej poradni...

@bklaudia ahoj.Moja Petka bude mat 16-teho 3 rocky a od marca nastupi do skolky. Zacala rozpravat,ked mala jeden rok a od vtedy sa jej usta nezavreli 😀 .Asi bude lepsie ak so svojou dcerkou zajdes k logopedicke.Ta jej moze len pomoct.A mozno jej pomoze prave skolka a ine deticky. Moja dcerka ma 97cm a 13kg.Je trosku chuda,ale neriesim to,lebo ani ja som v jej veku nebola ina.