Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?
Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia
@skatarina no ani my nemame dake moznosti,do skolky na ihrisko je zakaz ale my keby sme chceli tak protekcne urcite mozeme,svokra by poprosila...o tych preliezkach v zahrade sme uvazovali aj my..teda svokor,len akosi furt cas nie je...aspon pieskovisko mame a v lete sa uhra aj v bazeniku,aj cely den by bol vo vode..no darmo ked je v znameni ryb 😀 ...a byciklovat sme sa aj my uz boli parkrat...okolo domu nam urobili novu asfaltku tak je fajne..bo inak by sme museli po hlavnej ceste...
@sisanka akurat riesim co dalej po materskej.Konci mi v stredu.V povodnom zamestnani mi ponukli robotu,ale robi sa na dve smeny a v sobotu,tak to si nemozem dovolit.Nemam kde dat dceru.Nenavidim urady a to ma caka.Dnes je u nas saleny dom.Je tu Petkina kamoska a kricia jedna cez druhu 😵 😵 😵 .Za chvilu pojde spat a bude pokoj.Nech je uz leto,lebo tie deti sa doma zblaznia a ja s nimi 😀 😀 😀
@skatarina ale tak aspon sa pohraju spolu a ty mas chvilku pokoj od nej 😉 ja deniska akurat tak mozem poslat dole k babke 😀 chodi tam sice casto aj parkrat za den ale tak nie je to ono,ako keby bol s detmi...
mna tie urady cakaju o necele dva tyzdne...a tiez s manzelom rozmyslame ako by sme si financne prilepsili lebo az do porodu ja nemam narok na nic...a tak nas napadlo ze ked sa uz da teraz robit popri RD ze by som si zalozila zivnost a tie tri mesiace co budem evidovana na UP by som vyuzila ze by som poziadala o tu dotaciu na podnikanie...a skusili by sme zalozit e-shop..manzel s tym robi v praci tak vie ako co a ja by som bola doma pri detoch a robila to z domu...aj ked to asi nebude nejako extra vynasat zo zaciatku ale tak o rodic.prispevok by som prist nemala,teda aspon dufam ze to chpaem spravne co sa ten zakon zmenil a manzel by bol normalne zamestnany...
@sisanka Ved pohrat sa pohraju,su ako dve sestry 😀 .Ale obidve su take papulnate,ze ma niekedy privadzaju do sialenstva 😀 😀 😀 .Keby odvody neboli take drahe.Mesacne musis odviest 150€ a to je to najnizsie 😅 . Skuste a uvidite,e-shop nieje narocny na prevadzku.Myslim,ze by si o RP nemala prist,ale skus mrknut na nejake stranky co su tu.Niektore baby vedia dobre poradit 😉
@sisanka my sme sa nastahovali do uplne cudzej dediny kde sme nikoho nepoznali.Dokonca o takej dedine sme pred tym nevedeli a nepoculi 😀 .Mali sme stastie na susedov a ty nas pozoznamovali kade tade a v rodine maju tu Petkinu kamosku,tak sme velmi radi.Velmi nam pomahaju aj s Petkou ked ju treba postrazit.
@skatarina ked natrafis na dobrych susedov tak je super...aj my mame super susedov..len dcera sa im vydala..je v mojom veku a ma dvoch chlapcekov...tak sa denisko niekedy pohra s tym starsim-dva a polrocnym..byvame v radovke tak mame zahradu hned vedla ich tak hlavne sa pohraju ked je fajn pocasie..ale navstevovat to nie..
a co vas to napadlo sa stahovat do takej dediny o ktorej ste nepoculi?kvoli domu?bola fajn ponuka?
@sisanka Vtedy ked sme riesili byvanie tak nic ine nebolo.Petka sa akurat narodila,tak sme chceli byvat cim skor.Pred tym sme mali len 1-izbovy byt.Ceny domov boli velmi vysoke hlavne blizko v Kosiciach.Ja som aj tak z Popradu,tak nam bolo jedno kde budeme byvat.Ale byva sa nam tu dobre.Je tu pokoj a prijemny ludia.A hlavne sme sami 😉 .Zajtra si idem po vypoved.Je mi smutno za kolektivom co bol.Bolo super,ale zrusili nam prevadzku hned ked som odisla na matersku.Zostali len dievcata v kancelarii ☹ .No nic zivot ide dalej.Teraz budem nezamestnana ☹ .Neviem si na to nejako zvyknut.Este nikdy som nebola na UP.
@skatarina a co si predtym robila??..ja som este nerobila..teda iba som bola na absolventskej praxi ked som bola prvykrat tehotna...nebol to velky peniaz,teraz davaju omnoho viac ale aspon som bola medzi ludmi...co mi trosku aj chyba ked som doma...aj teraz som znova chcela ist na tu prax ale zmenili podmienky tak mi to uz nevyjde...
a nemozes poziadat o predlzenu matersku?
@sisanka predlzena materska je neplatena,tak nic by som neziskala.Chcem aby uz bola Petka v skolke.Doma sa nudi.Velmi sa tesi do skolky.Pred tym som robila 12 rokov vo velkosklade s drogeriou.Velmi som mala rada tuto robotu,ale sklad sa zrusil.Ostal iba centralny v Nitre.Aj mne chyba kontakt s ludmi,ale musim sa prisposobit dcere.A ty nemozes poziadat o predlzenie materskej?
@sisanka nebudem si hladat nejako intenzivne,lebo u nas je priorita,ze by mal manzel robotu.Ja mu hladam cez net spiatocky a bez toho sa proste neda.A druha vec je,ze musim si najst nieco aby mi vyslo dat Petku do skolky a vybrat ju.Nieco mi uz aj ponukli tu v dedine,tak sa uvidi.Nejako to este nesilim.Mozno sa pustim aj do pecenia tort na zakazku,to by ma bavilo.Ked mi skonci podpora tak tiez sme rozmyslali,ze ma manzel zamestna a dostali by sme prispevok z UP a z toho by sme platili aspon odvody.Petku som uz nahlasila do skolky 🙂 tak sa tesi.
@skatarina je to tazke teraz s tymi robotami..aj preto sme viac menej rozmyslali na druhym babom,aj ked som ho chcela uz skor..a viem ze budem mat problem sa zamestnat aj potom s dvomi detmi,bez skusenosti sice s titulom ale ten mi asi na nic nebude..som sa minule rozpravala s kamaratkou ktora zije v BA a hovorila ze hruza,v dnesnej dobe zamestnavatelia chcu az si bez deti,bez vztahu,plne oddana praci..ale ja budem mat radsej deticky a rodinu ako sa niekde driet a roky by mi utekali...moja sestra ma 26 a stale hovori ze este porobi,ze na deti ma cas...aj ked je to asi rarita ze ma zena v 20tke dieta v dnesnej dobe..
@sisanka asi je to rartita.Ale kazdy ma ine priority.My sme chceli deti skor,ale nedarilo sa.Tak sme radi,ze mame aspon Petku.Ty si este mlada a budes mat na karieru cas ked ti deti podrastu.Clovek co nema deti,tak nevie o co prichadza.Petka dala nasmu zivotu uplne iny rozmer.Je strasne vela parov co nemozu mat deti aj keby chceli.Uz je pomaly rarita,ked sa podari babo na prvy sup 😒 .
@skatarina presne presne..si ani neviem predstavit z eby sme sa tak dlho snazili a nic...ked citam niektore tie prispevky ako nie a nie otehotniet...toto druhe sme planovali a podarilo sa hned 🙂 a inak este dodatocne prajem Petke vsetko najlepsie a vam az robi stale radost 😉 nas to caka buducu sobotu a aj oslava tak sa uz tesime..malemu rozvesame baloniky,az ma taku svoju detsku oslavicku 🙂
@skatarina ja mam nadpis odlozeny z minuleho roka tak snad bude este dobry a posluzi 😀 nasi mu kupili aj na tortu namiesto sviecok taky maly ohnostroj tak snad bude aj tento rok,sa mu strasne lubilo 😀
tak to mas fakt zlatu susedku..sa nevidi casto aby sa takto ponukali..sice my mame tiez taku..manzel ma babku choru-leziacu a ked ide do nemocnice takvzdy pomozu ju odniest do sanitky,aj sa sami pytaju.. 🙂
@sisanka aj my mame nadpis este ked mala jeden rocik 😀 😀 😀 .Ved sa mu nic nestane,vydrzi roky 😀 😀 😀 .Mali sme aj ten ohnostroj na tortu,ale nejako nam zhorel,asi nejaky vadny kus,normalne sa roztopila jedna strana 😀 😀 😀 .Tak zostavam pri klasike 😉 .Ja uz susedovcoch beriem ako rodinu.Ja im na oplatku chodim kontrolovat babku,lebo raz odpadla a teraz sa o nu boja.Staroba je hrozna,aj mi je luto tych starych ludi co nikoho nemaju ☹ .Tu na dedine ich je plno.
@skatarina u nas v dedine len vidim plno opitych,byvame hned vedla motorestu 😀 😀 😀 a uz si bola na tom UP?ako si pochodila? ja mam dnes poobede skolu a zajtra tiez..od rana..a uz teraz som unavena..a neviem si predstavit tam sediet cele doobedie a zajtra cely den..to zas bude placu ked budem oddchadzat dnes,ale zajtra maleho berieme k nasim tak aspon bude rad ze ide aj on,autkom 😀
@skatarina jeej no ta torta je super..deniskovi sa hned pacila,ma rad mickeyho 😉 tak vy uz to mate za sebou,nas to caka v sobotu..ale dnes maly ochorel,pred par dnami zachripol a ja som uz len cakala kedy bude teplota..a uz to vypuklo..ani nepapal,len cajik popil a spi..minuly rok sme boli pred vianocami v nemocnici lebo mal febrilne krce tak teraz sa vzdy strachujem ked sa mu co i len trosicku teplota zvysi... ☹ tak som zvedava aky bude ked sa zobudi...
@sisanka Juuuj nech sa Denisko rychlo vylieci. Nech je na oslavu fit 😉 .Ja tiez cakam,ze bude Petka chora,lebo vela deticiek okolo je chorych.Zatial nic.Uz som oficialne nezamestnana ☹ ☹ ☹ .Nebolo to take strasne.Petka ostala u susedovcoch,lebo je zima a fuka studeny vietor.Nechcela som ju brat zo sebou.Tie figurky mi dali zabrat,ale pokial ich Petka spoznala je to ok
@skatarina tak asi to bola len daka jednodnova viroza..dnes mu je uz lepsie,dokonca aj v noci dobre spal..ale aj tak som si radsej presunula zajtrajsiu poradnu lebo ho nemam pri kom doma nechat a nechcem s nim nikde chodit az je fit na sobotu 😉 u nas je tiez velka zima..a ja som sa uz tesila na jar a taketo ochladenie prislo...ja budem nezamestnana od buduceho pondelka..snad tam nebude vela ludi a rychlo sa vybavim..
inak ja uz zijem pripravami deniskovej oslavy,aj moj oco mal dnes narodeniny tak budu slavit spolu,aj s manzelom..ten mal tiez narodeniny tak budeme mat vacsie posedenie..tak uz si spisujem co mi je este treba 😀 inak ta tvoja torta bola super,denisko mickeyho tiez hned spoznal 😉 my budeme mat len taku obycajnu..ale som sa rozhodla ze ked sa narodi druhe tak na krst objednam aj ja taku,potahovanu.. 😉
@sisanka a babka z dedkom niesu doma?Ci este pracuju?Zeby si nechala Deniska u nich.Nech sa vydari oslava.My sme Petke nekupovali ziaden darcek.Ma plnu izbu hraciek a pravdu povediac ani by som nevedela co jej kupit.Upiekla som jej tortu a kupime jej novy koberec do izby.Nech si vazi aj take prakticke veci 🙂 .Aj tak dostala kopu veci aj hraciek.Dostala aj puzzle a uz aj sklada.Sikovnica vie poskladat 60 kusove sama 😉 .
@skatarina babka je chora,momentalne v nemocnici a dedo je doma,teda myslim manzelovi dedkoa a babka..len keby som tam dala deniska tak je vascinu casu vonku a to nechcem..dedo ma teraz dost starosti kvoli babke,je na tom dost zle a nechcem mu vesat aj deniska na nos...svokrovci v praci..mohla by som ho aj k mojmu ocovi zobrat,len nechcem s nim po vonku chodit,cize to bola najlepsia moznost to presunut..
my asi deniskovi tiez nejdeme nic extra kupovat..dali sme mu u svagra postel urobit,ale to mu chcu babky zaplatit tak uvidime co mu este chybat bude a potom dokupime 😉
@sisanka ja mam nastastie aj svagrinu,keby trebalo tak ju mozem dat k nej.K nej by isla aj na noc.Ma ju veeeelmi rada. Petku som chcela dat od marca do skolky a teraz mam dilemu,ci ju dat,lebo su prazdniny a funguje len zberna trieda.Asi ju necham este doma a po prazdninach pojde do skolky.Uz to bude ine,ked pojde do skolky,tak si tu matersku este predlzim o tyzden 😀 😀 😀 😀 .
@skatarina tak to mas super,nas maly bol na noc cez vianoce u nasich a hruuuza!az teraz zacal trosku lepsie spat cez noc 😠 😀 😀 tak ho to poznacilo 😀
jj nechaj ju doma este..ved ten tyzden vydrzi este 😉 ja by som ho tiez uz dala do skolky najradsej..ale zatial este doma vsetko zvladam,len keby mi dr odporucil sa setrit a lezat tak neviem neviem..ked Denisko je taky maly zbojnik,neposedi..furt musi cosi robit..aj ked je pravda ze rad kuka rozpravky..a niekedy ma to az hneva aby ocka nepokazil...ale citat v knizkach nechce ani za svet 😀
@sisanka asi ju aj necham este doma.Zavolam riaditelke a spytam sa kolko deticiek zostava cez prazdniny.Ked bude len jedna trieda,tak ostava doma.Moja Petka je pravy opak.Sadne si za stol co ma v izbicke a sklada si puzzle,alebo kocky.Ale tiez ma dni ked nevie co zo sebou 😀 😀 😀 .Viem,ze sa niekedy nudi,ale v lete to bude lepsie.Petka spava dobre.Ked nieje tatik doma,tak sem-tam pride v noci potichucky a lahne si ku mne.Rano sa len cudujem co robi pri mne 😀 😀 😀 .A ako sa citis?Uz mas vacsiu poloviu za sebou 😉
@skatarina prave preto som vzdy chcela dievcatko 😉 su sikovnejsie..chlapci su taky zivi..aj ked nie vsetci..to ja musim co robit aby som deniska donutila skladat,kreslit alebo citat..a vselico si vymyslam len aby som uputala jeho pozornost 😀 a ked mu chcem cosi zaspievat alebo vecer povedat rozpravku tak sa vadi so mnou nech som ticho 😀 a pritom aj chlapci su sikovni..ked vidim co v jeho veku vselico robia,rozpravaju tak sa mi zda ze som asi zlyhala..aj ked kazdy hovori ze kazde dieta je ine...
no uz trosku vidno na mne ze som tehotna 😀 bolo by to mozno vidno aj skor len nie som z tych najchudsich tak sa mi to zatial darilo aj kryt 😀 😀 😀 nevolnosti ustupili,aj ked niekedy ma napne ale inak uz fajn mi je,zacala ta lepsia faza teraz 😉

@sisanka my sa mozme ist pohrat na ihrisko do skolky,ale nechce sa mi v takom pocasi.Ked mrzlo tak mali deti urobeny na stadione lad,tak sa aspon nenudili.My sme mala dedina.Nic ine tu nieje.V lete to je lepsie.Manzel by chcel urobit Petke z dreva preliezky so smykalkou,ale nejako na to nieje cas.Stale robi. Nasa Petka sa rada prechadza.Na jar vytiahneme bicykel,tak sa nudit nebude.