Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?
Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia
@darusik7 nie..nemala som narok..a teraz znova mat nebudem..ale dako to neriesim..socialku som si dako platit nechcela a aj tak z tej sumy co by nam vychadzalo by nebolo nic extra..tak to isti len RP..
jj manzel pracuje..aj ked by bolo dobre keby sme si zili ako isti obcania bez roboty len na davkach 😀 len skoda ze nemame take znalosti v socialnych zakonoch ako oni 😀 😀 😀 😀
Denisko ma mladych aj prarodicov, teda uz len pradeda ale pobavit ho pobavi vzdy ked potrebujeme 😉
@sisanka my nastastie spapame vsetko :D a aj v skolke dobre papame a to som rada,lebo niektore deti su tam take vyberave,ze tým ucitelkam vobec nezavidim..
aj u vas je tak hnusne? 😠 pred dvomi dnami som uz vytiahla balerinky,Patko behal vonku v mikine a teraz zas toto 😠 uz chceme slniecko 😀 😀
@darusik7 aj u nas..od rana mi je zle a spat sa mi chce..skoro som s malym zaspala teraz na obed 😀 😀 😀
ja dufam ze v skolke bude pekne papat,ked uvidi ine deti ako jedia...lebo aj ked sme vonku a vidi ze nieco papaju tak aj on pyta 😀 😀
dokedy nosil Patko plienky?lebo Denisko sa pekne zacal pytat na wc...len dako na noc sme furt davali...a teraz na narodeniny dostal novu postel tak ze zacneme spavat bez plienky...a vcera konecne som sa k tomu odhodlala ze mu ju nedam,na obed dobre..nepocikal sa a v noci len raz...co sa mi zda fajn,som zvedava ako to bude pokracovat 😕
@sisanka Patka som zacala davat na serblik ked mal okolo 6.mesiacov..ked mal rok a pol,tak von sme chodili bez plienky.na zimu som mu potom davala.ale pytal sa na zachod a doma behal bez plienky.minuly rok v marci (to mal 25 mesiacov) som ho v noci dala spinkat bez plienky a raz som ho posadila vzdy na serblik a sa vycikal a ked sme boli v juli v bulharsku,tak som ho cez noc ani nebudila..takze od jeho dva a pol roka spava bez plienky..
ked ideme k mojej babke na Moravu vlakom,tak ked len tak zo srandy poviem ze ci chce plienku tak mu sa rozculuje 😀 😀
@skatarina Patko by niekedy dokazal prezit len na keksikoch a cokoladach mam pocit..
@darusik7 tak to fajne..ja ked mal Denisko asi rok tak mi vsetci vraveli ze je este malicky ze naco ho trapit...cikat sa naucil rychlo na wc,na nocnik chodil malo,on hned na wc...len na noc som sa akosi bala nedat mu plienku bo este furt pyta kakao v noci..ale minulu noc to bolo v pohode,tak snad to tak bude aj nadalej... 🙂
@darusik7 ja flasku neriesim...som rada ze ju ma este...pije pekne z pohara..ale ked som mu prestala davat flasku tak prestal pit mlieko...tak radsej mu to do tej flasky dam...lebo dmietal cumlik a ta flaska ho aj upokoji ked spat ide a neberiem to tragicky lebo ja som mala cumel do 5 rokov 😀 😀 😀 😀
@darusik7
@sisanka My sme tiez zrusili flasu a prestala mi pit mlieko,tak jej este vecer a rano davam do flase.Ranajkovat doma nechce a som rada,ze aspon to mliecko vypije.Z pohara vypije len trosku,takze flasu tiez neriesime.Cumle nemame od roka.Sama ich vyhodila 😉 .
Na nocnik som ju tiez davala od 6-tych mesiacoch a ako 1,5rocna nemala plienku vobec ani na noc a to vypije celu flasu mlieka.
Do 5 rokov ? 😵 😵 😵 😵 😵
@darusik7 Petka vypije flasu a odhodi 😀 .Vyrecna je az az a R vedela povedat medzi prvymi pismenkami.
Kamoskin syn zase koli flaske mal problemy zo zubami.Dovtedy zuzlal cumel od flasky,kym sa mu predne zuby nerozpadli ☹ .Normalne ich mal cierne.Ja davam Petke len ciste mlieko,ziadne ochutene ani kakao.Ked chce kakao,tak si pyta do poharika.Nastastie si rada umyva zuby 😉 .Zubarka ju pochvalila,ze ma pekne a zdrave zubky.Bojim sa o Petkine zubky,lebo muz ma hrozne zuby a ona vela zdedila po nom 😀
@darusik7
@skatarina
kocky tak to len ten nas kluk je akysi..neviem..rec sa mu nie a nie spustit...sice je kazde dieta ine ale toto ako on rozprava ma uz stve...dr sice na to nic nehovoril,zevraj sa mu spusti naraz..hlavne ze rozumie a ze sa snazi hovorit aj ked po svojom...a ked tak teraz rozmyslam tak jedni znami maju chlapca,o tri mesiace starsieho a tiez nerozprava tak to ma vzdy trosku ukludni...
ja som ten cumel mala skor na take ukludnenie,som si s nim drela nos..a ked som si ho odrela do krvi az potom som ho zahodila 😀 😀 😀 😀 si na to doteraz pamatam ako som sa zlakla 😀 😀 😀 😀
Denisko ma zubky po mne...chvalabohu lebo manzel ma velmi zle zuby,ja sice tiez nemam bezproblemove ale urcite lepse ako on...a Denisko si velmi rad zubky umyva,aj trikrat doobeda 😀 😀 😀
@darusik7
@skatarina
ja som chcela davat Deniska na nocnik ked zacal sediet,od 8mesiaca..a svokra ze naco,ze je malicky este...a potom si videla v damskom magazine ze dieta staci davat od 1,5roka na nocnik,ze aj tak si to skor neuvedomuje...tak my sme zacali nieco skor ako 1,5roka a do tych 2 chodil cikat do nocnika ale kakat sa mu nedalo a potom ani neviem ako sam od seba zacal chodit na wc a nocnik uz nechcel...a sem tam ked sme niekam isli tak na dlhsie som mu davala plienku,a asi si zvykol ze ju ma taku istovku,aj na noc...ale tak zatial to pokracuje celkom fajn..v noci sa len raz pocikal okolo 2h a potom vydrzal do rana,a pritom aj mliecko vypil...uvidime ako dalej bude 😀
@sisanka @skatarina drzime palce aby plienku co najskor "odkopol" 😀 Patko zas v skolke nechcel chodit moc na zachodik,lebo :on je velky a na take male on chodit nebude.. 😀 😀 tak som mu vysvetlila a teraz uz chodi..
ja som poriadne nerozpravala asi do 5.rokov a lekarka mame hovorila,ze:nechajte to tak.zachvilu bude tak kecat,ze vas bude aj hlava boliet..🙂🙂
@darusik7 to aj mne hovoria ze mnozem byt este rada ze nerozprava..ze potom sa uz nezastavi 😀
a s tou plienkou je si myslim na dobrej cceste..ked sa ho opytam ci chce plienku tak povie ze nie...aj ked asi tak pred dvoma mesiacmi mal take obdobie ze sa pocuraval cez den..take divne,ako keby nestihol na wc a pusti...a preto vzdy ked ideme niekam prec tak co chvilka sa ho pytam ci nechce cikat...

@skatarina Patko ma okolo 18 alebo 19 kg..a aj oblecenie mu kupujem na 4-5 rocne deti..