icon

Február 2009 III.

xena22
22. jan 2009

Ja ja ja,,,, vytvorim 😉 No kuk podte sem teda 😉

mounty
18. jún 2010

alline, skus urobit zo zeleniny a hovadzieho maska alebo aj ineho taku jemnu kasu a to jej davaj ako omacku ku zemiakom, cestovine, tarhoni, ryzi atd. Ja mam takych 30 porcii stale v mrazaku a davam to kazdy den, nemusim tym padom robitkazdy den maso.......co sa tyka tej anemie, tak ak by jej pretrvavala napriek masitej strave a pripadne actiferinu, neviem co jej davas.........a mala by stale zle vysledky, daj jej odobrat krv na test celiakie. Moja sestra ma jednu z dcer anemicku a po 6 tich rokoch sa zistilo ze pricinou anemie bola celiakia........a sestra si to musela vydupat u doktorky aby ju vysetrili!!

martinka17
18. jún 2010

no Samko je t´dosť málo a bez Macka uška skoro nič a to stihneme niekedy aj tri kompletné rozprávky s vláčikom a deduškom večerníčkom, pokiaľ doje ako tak veľkú porciu 😠 A to ešte do toho kecám, hráme sa 😖 😀 😀 😀
varenie, v podstate sa už snažím aby jedol to čo ja, akurát každý 2. deň varím aj polievočku, aby sme niečo zjedli pred spaním.
Jednoduché a fajn sú syrové cestoviny, orestuješ mäsko, trošku ochutíš soľou, pridáš trošku vody a mäkký alebo tvrdý syr, necháš rozpustiť, nakoniec na zjemnenie, ak chceš, podbiješ mliekom a zmiešaš s cestovinou...ja to milujem, Samko zje aspoň niečo. A môžeš pridať k mäsu aj ružičku brokolice, mňam.

alline
18. jún 2010

Mounty tak anemiu nateraz nemame, actiferin sme brali dva krat denne 30kvapiek a teraz ideme az v decembri na kontrolu tak som zvedava co vyjde. Lebo lekari v nemocnici nechceli verit ze mala ma anemiu a 2x jej robili testy, lebo mala hodnoty pod minimom a bola cula a to sa im nezdalo, lebo vraj deti pod hodnotou su uz take ako omamene a moja Natalka sa tam smiala, robila srandicky a tak... No takze ani to neviem zistit ci nahodou nema teraz zase zle hodnoty, ale dufam, ze nie.
A Mounty ako to davas zamrazovat? Das tam hned aj masko k tej zeleninke? Ja som to robila od 7M. malickej ze som dala zmrazovat, ale len kuracie masko, lebo hovadzie sa mi zdalo, ze musi byt cerstve.

alline
18. jún 2010

@martinka17 A to davas syr napr. karicku, alebo nejake crievko? A restujes aby bolo masko makke? Ja sa priznam, ze varenie a ja nejde dokopy, ale snazim sa. Predvcerom som spravila Luskovu omacku, predtym fazulovu omacku a tie malej chutili a dala som tam vajicko, ale to bolo bez maska :o( tak potom som dala na veceru rohlicek so sunkou aby mala aj trosku maska :O)

alline
18. jún 2010

@frola Ahoj, vies co ona masko aj spapa, ale napr. ako sme mali minule a to bolo kuracie sote nase takze som musela tu gebuzinku co bola na masku utret do servitky a aj tak sa mi to nepacilo, ze to papa, predsa je este na take veci malicka, ale zase aspon zjedla. A ako robis polievocky? Daj tip :o) Inak boli sme vcera na ihrisku a bolo tam plno deti a hlavne velkacov, ale boli sme az poobede cca 16tej.

martinka17
18. jún 2010

ja len dám Floru na varenie, trošku do polomäka mäso orestujem, hlavne mu robím kuracinu a morčacinu, to je šup za 5 minút mäkké restovaním a potom dávam hlavne karičku, jeden trojuholník stačí🙂 Alebo, ak mám doma črievko, tak kúsok črievka a ka máš tvrdý syr, tak nastrúhaj odhadom asi jeden trojuholník. A ináč mal už aj nivu v omáčke trošku a nič sa mu nestalo, je to tepelne spracované, pohoda. A dnes obedoval Morca delu...ja ju korením, doplním syr, mlieko...ale tak som jedla keď vstal, chcel aj on tak som to využila, krásne si sám pýtal 😀 😀 😀
Aj prívarok má rád, ale nechce zelenú fazulku, lebo tie lusky ho dusia a šošovicu jedol, ale tiež skôr bez šošovice, ešte stále ho napína pri kúskoch, ale tak som rada, že vôbec je, nie ešte vyberať čo neje 😀
A ináč niekedy do neho za týždeň ani raz nedostanem mäso, odmieta ho a ja ho nenútim, robím aspoň vývar z mäsa...aby niečo mal. Priberá, nie je chorľavý, tak mu asi nechýba 😉

martinka17
18. jún 2010

ešte jeden ľahký recert, orestujem cibulku s mrkvou nastrúhanou, pridám kúsok špenátu a mäso a nechám pomaly sa dusiť, pokiaľ mäso nezmekne, potom mäso vyberiem, rozmixujem omáčku dohladka a zahustím trošku miekom s múkou.....mňam s cestovinami 😀

alline
18. jún 2010

@martinka17 dakujem za receptiky :o) a aj moju malu dusi, ale tie lusky ja som s vidlickou popucila takze to ani poriadne nevidela, ale chutili jej, lebo otvarala pusinku tak som bola cela stastna ze jej chuti moje jedlo :O))))

martinka17
18. jún 2010

lusky sú super, aj ja som popučila, len tie vlákna, tie mu zavadzali...to nič, aspoň niečo zjedol, hurááááá 😀

tak dúfam, že bude Naťke chutiť 😉

alline
18. jún 2010

@martinka17 dakujem za receptiky :o))))

andrea142
21. jún 2010

ahojte

v piatok odchádzame na dovolenku už sa teším 😀 😀 😀
dnes som bola kupovať ešte nejakú kozmetiku.

včera mala Lili už horúčku 37,4 tak neviem či z očkovania alebo zo zubov. cez víkend mala hnačku , dnes je to už lepšie. tak možno zo zubov. neviem

úžasné počasie. 🙄 potom ešte na vianoce bude 20 stupňov. ☹ a nie sneh

martinka17
21. jún 2010

len pekné počasie nech si vás nájde, nie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ?
My ideme o mesiac do bojníc, som zvedavá, či nakoniec celý čas nebudeme sedieť na izbe 😀

andrea142
21. jún 2010

my ideme k moru do Talianska sa tam budeme prechádzať v kabátoch ............... letné veci ani nemusím baliť 🙄

martinka17
21. jún 2010

@andrea142 😲 😀 😀 😀
také zlé to snáď nebude 😀

andrea142
21. jún 2010

@martinka17 : uvidíme, dám potom vedieť ................ zatiaľ to moc ružovo nevidím. musím kuknúť aké tam majú počasie

andrea142
21. jún 2010

kukala som počasie na 10 dní dopredu a od stredy je tam už 26 stupňov. a na sobotu a nedeľu 32 stupňov 😀 tak dúfam ,že to aj bude. Len či sa aj more stihne otepliť 😕

martinka17
21. jún 2010

@andrea142
v najhoršom skončíte v teplom bazéne a spravíte si viacej výletov 😀

alline
21. jún 2010

@andrea142 Aj my ideme do Talianska ale az o cca mesiac :o) tak nam tam nechajte pekne pocasie a nech mate aj teraz krasne :O) Aj tak si to uzijete ci bude krasne, alebo len pekne 😎 Letne veci urcite berte 🙂

martinka17
21. jún 2010

@alline
kdesi som počula, že od 10. júla by malo byť konečne teplo 😀

terina25
21. jún 2010

aj ja idem na dovču - do porodky 😀 😀 😀 takú super dovolenku nebude mať nikto 😉

Inak neviete,čo je s babami,čo boli tiež tehu??sa neozvali.tiež by už mali rodiť.len si nespomeniem na nick...

alline
21. jún 2010

No my ideme od 17teho na tyzden a budeme mat aj opatrovatelov dokonca styroch, dve babky a dvoch dedkov 🙂 takze to bude super dovolenka, hrozne sa tesiiiiiiiiim 😀 😀

martinka17
21. jún 2010

@terina25
že sa ozveš, už som sa bála, ani telefóny neberieš, ani nepíšeš 😲

Prídem ťa na dovču pozrieť, budem neďaleko 😀

martinka17
21. jún 2010

@alline
aj ja idem s rodičmi, bude suuuuper 😀

terina25
21. jún 2010

Maťka: však keď voláš v nevhodný čas.buď malá spí a mám vyp.zvuk alebo som v nemocke... 😉

dám určite vedieť,keď sa malý narodí neboj 🙂

patkao
21. jún 2010

@andrea142 nic sa neboj, kamos prisiel vcera z rima a ze 35 stupnov a spaleny bol.. ..my tiez taliansko na konci augusta 🙂

vanilka2612
21. jún 2010

My ideme do Bulharska 13/8, mali sme uz ist teraz v piatok ale sme to presunuli kvoli nejakym veciam..A o 3 tzydne odchadzam s malou na mesiac k nasim na vychod,taaaak sa tesiim,,,konecne z tejto blavy vypadneme 😀 😉 .O tyzden akurat na Petkine meniny mame to ockovanie v 15.mesiacoch,i ked ma uz 16. mes. ☹ Dufam,ze to bude ok..Babky,ako dostanete do svojich deti chlieb a pecivo? Moja ani za svet,akurat ked sme v obchode,tak jej dam rohlik a ten trocha ozuzle..ALe ranajky nic ,ani kusok. ☹ ☹ ☹

martinka17
21. jún 2010

@vanilka2612
samko to isté, rožok ešte tak v obchode ale len poobhrýza a koniec....ale ja to neriešim, aj tak veľa nezje, tak čo sa trápiť pre somariny 😀

frola
22. jún 2010

jojo my to iste. rozok len obchode a potom ho zahodi. obcas zje chlebik s lucinou alebo bryndzou ale iba ak je uplne cerstvy a makkucky, co sa neda kazdy den...
inak vcera som skusila do polievky pridat asi deci UM a olivke to horzne chutilo, este si vypytala duplu 🙂

martinka17
22. jún 2010

@frola
a vy ste na UM? Alebo prečo UM?

vanilka2612
22. jún 2010

No ja si nemyslim,ze pecivo a chleba su somariny, 😉 mohla by aspon trochen zjest..ALe vcera som jej podrobila rozok do sosovicovej polievky a zjedla,tak asi to budem robit tak,ze pridam do jedla a hotovo 😀