icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

errilo
1. aug 2011

ahojte, prosim aj mna pridajte ;) my sme tiez februarovy 🙂 dakujeeem.

zuzanka444
1. aug 2011

@viknat oki tak to je supr 🙂 tak sa môžeme niekedy cez IP dohodnúť a niečo vymyslieť 🙂

saaska
1. aug 2011

Ahojte, tak uz sme doma z chaty....idem vas rychlo precitat,co ste napisali a vsetkym, ktorr mi pisali odkazujem, ze vas hned zajtra rano pridam do tabulky...dakujeeem 😉

enanena
1. aug 2011

ahojte tak sa k vam pripajam aj ja...teda mi...termin mam 11.2.2012 a velmi sa uz tesim na to nase malicke krasnucke stvorenie 😵 😵 😵

jamama
1. aug 2011

@parvitas Ďakujem aj tebe veľmi pekne,ale ja som ozaj vďačna aj za taku chvíľku,naplnila ma a sme si zase o niečo bližší v rodine,tak aj preto to stálo zatu chvíľku šťastia. 🙂

silvia.t
1. aug 2011

@errilo
@enanena pridavam vas do sukromnej 😉 diskutuje sa uz tu

ak by este niekto chcel piste mi IP alebo pred moje meno dajte @ lebo takto to mozem nechtiac prehladnut 😕

errilo
1. aug 2011

dakujeeeem 🙂

bibi1711
1. aug 2011

@silvia.t , mozem aj ja? mam termin 6.2...dakujem:)

silvia.t
1. aug 2011

@bibi1711 pridana 🙂

kebulina
1. aug 2011

Ahoj žienky, pripájam sa do klubu 😉

bibi1711
1. aug 2011

@silvia.t , dakujem🙂

adelein
2. aug 2011

@silvia.t ahoj, prosím ťa môžeš aj mňa potom prihodiť do tej súkromnej skupiny ? Ďakujem 😉

amrash
2. aug 2011

Zdravím, chci se zeptat, zda nemáte některá zkušenost s nachlazením, nebo zánětem horních cest dýchacích. Hrozně kašlu, ale teploty nemám. Nechci brát žádné léky. Nemáte nějakou radu? Díky

tam81
2. aug 2011

@enanena Vcera som bola u lekarky a mi dala taky isty termin ako tebe. Ake velke mas babatko? A mas uz brusko?

kebulina
2. aug 2011

@amrash Ahoj, moja sestra, to mala, keď bola v 8.tt, teraz je už v 34.tt 🙂. Max teplotu mala 37,5, išla pre istotu aj k doktorke a tá jej povedala, že ak je to do 38,0, tak to neuškodí krpcovi. Tiež stále kýchala a kašľala, na to sme sa pýtaly našej kamošky duly, či nevadí bábätku to zemetrasenie, ale vraj nie. Pila veľa citrónového čaju, potom som jej priniesla kurací vývar (musí tam byť aj kosť) a ešte zemiakové placky s kopou cesnaku.

Každá máme tuším niečo, prečo sa bojíme o krpca. Ja som už týždeň vytočená kvôli práci, lebo šéfka bez môjho vedomia povedala personálnemu, že som v 9. tt a on mi stále odkazuje cez niekoho, že som POVINNÁ to oficiálne oznámiť listom. No nenasralo by Vás to? Povinnosť zo zákona tam nie je a nedajú si povedať.

enanena
2. aug 2011

@tam81 minuly tyzden som bola u dokiho a male malo 4,73cm ale uz je urcite vacsie 😉 a brusko ...no je vacsie ako zvycajne,ale mne je to tazko posudit,lebo nepatrim medzi stihle a brucho som mala vzdy,ale uz nemozem nosit stare nohavice a to so este schudla odkedy som tehu 😉

bianca2
2. aug 2011

Ahojte, pridavam sa k Vam, termin mame 14.2.2012 🙂 na mne zatial nic nie je vidiet, mam 175 cm a 61 kg, lekarka povedala ze je tam dost priestoru tak ze na mne este dhsie nebude nic vidiet.zatial som schudla 1 kg za prve 3 mesiace kvoli nevolnostiam, cakam ze kedy uz prejdu.

fraufrt
2. aug 2011

@kebulina ja som v zamestnani tajila tehotenstvo do konca 5 mesiaca, nakolko pracujem (som pracovala, teraz na RD) v cisto babskom kolektive (ja tomu hovorim, ze v kurniku medzi sliepkami), tak som nechcela aby sa to preberalo. Ked sa to na vianove prevalilo, teda skor sa im zdalo, ze som pribrala a priamo sa opytali, nebolo preco zapierat. Ked to bolo vonku, zavolala som sefke, aby som jej to oznamila, a ona ze OK. Ju dokonca vobec nezaujimalo, kedy pojdem na matersku, ju skor zaujimalo, ci sa vratim po 6 mesiacoch do zamestnania. Povinnost oznamit to zamestnavatelovi je myslim len vtedy, ak ty od neho nieco pozadujes...napr. tehotne by nemali robit nocne, tak ak ich nechces, on ti ich nemoze nariadit... a ine. Ale pokial ty od neho nechces nijake ustupky, myslim, ze mu to pisomne nedavas.

parvitas
3. aug 2011

@kebulina povinnosť oznámiť tehotenstvo zamestnávateľovi to nie je. ale ak to dáš na papier, aj ty, aj oni sú viazaní vlastne zodpovednosťou za teba ako tehuľku (že ťa nemôžu napr. zaťažovať ťažkou prácou - dvíhať ťažké predmety a pod. tiež sa tam tuším uvádza niečo podobné ako na tejto stránke, plus ja som tam ešte prefotila titul. str. tehotenského preukazu a dopísala predpokladaný bnástup na materskú dovolenku. je to fér voči zamestnávateľovi mu to oznámiť skôr, nech si na tú dobu nájdu niekoho na zastupovanie... niečo podobné som napísala aj keď som končila materskú a nastupovala na rodičovskú dovolenku a oznámila termín nástupu do práce (dovŕšenie 3. roku veku dieťaťa plus dátum)
http://www.nanicmama.sk/tehotenstvo/oznamenie-o...
Vec: Oznámenie gravidity
Podľa § 141 ods. 2, písm. a, Zákona 311/2001 Z. z. v znení neskorších predpisov , kde bod 3 má nasledujúce znenie: „ pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas na preventívne lekárske prehliadky súvisiace s tehotenstvom, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času“, oznamujem, že momentálne som v 9 tt. tehotenstva.
Uvedené dávam na vedomie a zostávam s pozdravom

parvitas
3. aug 2011
tam81
3. aug 2011

@enanena Ja som bola v pondelok na sono a male ma 11,4cm. Aj som uz pribrala. Oproti tyzdnu 10tt mam o 1,8kg viac na vahe. Nezmestim sa do rifli,ktore maju vacsi sed. Ale este stale brusko vyzera ako tucne a nie ako tehotne. Ale take ako keby som sa poriadne najedla🙂 Kedy mas dalsie sono? ja 22.9.2011, kde by mi mali urcit ci je to dievcatko alebo chlapcek.

kebulina
3. aug 2011

@fraufrt Dík za typ, stiahla som si to. Ja som to mala všetko naštudované už počas 7. tt, len som sa rozhodla, že to oznámim až po 12.tt a kolegyne som poprosila, aby to nešírili dovtedy ďalej, lebo sa bojím. No prišli nejaké komplikácie, nastúpila som na rizikové a bez môjho vedomia, zrovna, keď som sa najviac bála o krpca, to šéfka vyzvonila personálnemu. ☹

saaska
3. aug 2011

@parvitas super link, 😉

deenakee
3. aug 2011

Ahoj. . Prosím o radu. začala jsem teď ve 13 týdnu fest zvracet. V neděli se mi udělalo špatně a od té doby nemůžu skoro nic sníst a co sním časem vyzvracím. Všude říkají těhunevolnost. Já už jsem ale zdrblá. (4 den skoro nejím) zatím jsem nic takového nezažila a ještě den předtím jsem se ládovala jídlem. Nemáte nějkou radu. (často jíst je k ničemu, kola nepomáhá...)

amrash
3. aug 2011

@kebulina Díky za radu, zkusím víc citronu, vývary a hromadu česneku. Včera jsem si kápla do čaje slivovici, ale pak mi bušilo srdce jak o závod a nemohla jsem spát. Nechápu... běžně se tak na Moravě léčíme 😀

bianca2
3. aug 2011

@deenakee pozri temu tehotenska nevolnost tam je k tomu viac, ja mam tiez nevolnosti, naviac palenie zahy, netravi mi a nizky tlak, no nie velmi idelana kombinacia, mne to zacalo uz od 6-teho tyzdna a od 8-meho tyzdna je to dost silne a zatial ma to drzi.

bianca2
3. aug 2011

@deenakee ja som sa v 8-mom tyzdni citila ako pises ty ze teraz. mam dost obmedzenu stravu, mozem len varene, nemozem ani ovocie ci pecivo ale postupnym vylucovanim stravy som dosla do bodu kedy menej zvraciam, predtym to bolo aj 3-4x denne a raz som vracala 1,5 hod vkuse. zacala som brat po case torekan kedy uz zaludok bol oslabeny prilis a uz nevladal, aj to trochu pomohlo. ale obmedzenie nevhodnej stravy bolo zakladom pre znizenie vracania, u mna plati ze nejem jogurty, pecivo a chlieb, tvaroh, ovocie surove, zeleninu surovu, nic co obsahuje cukor, kavu. pijem len vodu pre dojcata a sipkovy caj. mam teda prisny jedalnicek ale aspon menej vraciam, aj ty si asi musis najst svoje potraviny ktore ti zaludok znesie aspon ako tak.u mna to slo metodou pokusov a omylov co smiem a co nie hned slo vonku.tak napis ako sa drzis.

errilo
3. aug 2011

ahojte, ja som v 14 tt. Zatial som nepribrala, aj ked hladna som stale. Musim jest kazde 2 hodiny, lebo inak mi je zle.. .ale to mi aj tak.. zaludok stale na vode. Ako ste na tom s priberanim?
Teraz ma zacalo boliet hrdlo, ako keby som zjedla ziletky. skusala som homeopatika ale moc nepomohli, aj cibulu s medom a citronom, ale z toho mi je uz na grcanie. nemate este nejake overene recepty?
prajem prijemne tehulkovanie 🙂
citala som diskusie od zaciatku, aj ja mam doma jedneho maleho jedoska, ktory nerad poziciava svoje hracky a vydobija si svoje stoj co stoj a dokonca sa mi niekedy aj pleskne o zem 🙂
teraz sa stahujeme, tak mame toho vela, preto moc nepisem, ale snazim sa aspon citat co pisete 🙂

hojda
3. aug 2011

@amrash Oscilloccocinum, nebo se zeptej na jiná homeopatika.

amrash
3. aug 2011

@hojda Jo jo, to znám, kdysi jsem tato homeopatika sama užívala. Nenapadlo mě, že bych je mohla baštit i v těhotenství. Děkuji za tip! 🙂