Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
ja som mavala s malou tiez strasnu zahu a veeeelmi mi pomahali mandle-neprazene, nesolene, prip. kesu orechy... 😉
dakujem za tip @fraufrt, k veceru to mam najhorsie s tou zahou tak vyskusam. zatial beriem gastrotuss a gastrocynesine homeopatika a sirup, toto trochu pomaha ale musim si davat pozor na stravu. @deenakee nech ti to vydrzi, u mna sa par veci priebezne meni od toho 8-meho tyzdna, co platilo predtym zrazu neplati, tak musime byt flexibilne 🙂
@tam81 no ja neviem ale mne sa to nejako nezda...v 11tt a vyse11cm???ja som si to pozerala podla knizky a aj doki ma upokojil ze sme uplne normalne velky....tak ja neviem...no a mne uz tiez brusko narastlo a nepribrala som zatial nic...skor som este schudla,ale do nohavic sa uz nezmestim...
Ahoj holky, mně na nevolnost pomáhalo pití zeleného nebo černého čaje. Nemá se to, ale jeden denně mi fakt ulehčil. A taky těhotenská lízátka zabírala. Já jsem teda nezvracela ani při prvním, ani teď, při druhém těhotenství. Přibrala jsem zatím 1 kg. Minule 16. Jsem 14 tt.
ahoj 🙂 tak som vcera bola v poradni 🙂 vsetko v poriadku ale nezmeral miminko bo nebolo dobre otocene .... cize neviem aku ma velkost ale ked som sa opytala tak podla preimeru hlavicky zodpoveda 12 a cosi meral to podla starych akychi meriatok este z papierov 😀 asi este ked sa to meralo podla hlavicky..... takze je podla toho vacsie o kusok ale to nevadi 🙂 ja som spokojna fotecku mam musim naskenovat 😀 ale nechce sa mi asi ju dam az bude po velkom utz spolu na porovnanie ....taky maly mimozemstanek 😀 rucicku malo za hlavickou 🙂 pocula som srdiecko ako pekne rytmicky tuka aj to bolo vidno 🙂 do dalsej poradne idem o mesiac teda za 4t 1.9 uz sa tesim to budem v 16tt ... bude to dlha doba ale utece to myslim rychlo 😵
@enanena
Ja som v dnes v 12+6 cize to je 13tt a od zajtra zacinam 14tt, asi som to zle napisala. A pri babatku je tyzden vela.Takze sa neboj nic, vsetko je v najlepsom poriadku. A chce sa Ti vela papat,alebo uz menej oproti predchadzajucim mesiacom? Mne trosku ta nenasytnost ustupila. KUpujes si nejake teho oblecko?
Kam na vikend?
Tami
@gubcikova ahoj, kolko je v 14tt? nie 7,4cm..
Ja som nasla toto : V 14. týždni je bábätko 10 až 12 cm dlhé a váži skoro 30 gramov. (na stranke http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=22)
tam81 presne stej stránky to mám.ked si tam zadáš termín pôrodu vtedy tam hore vypíše,že koľko približne bábo má.a potom je takýto článok.ale aj tak sa mi zdá 11cm na 12+.. veľa pretože ja som bola 12+1 a malo 5,5cm
dolezite je, ze babatka su zdrave a rastu, niektore sa ponahlaju a mozno neskor to pojde pomalsie v dalsom tyzdni a ine si davaju na cas. nevenovala by som tomu velku pozornost🙂 Treba sa z toho tesit a nie analyzovat kazdy cmtrik🙂
@tam81 ak máš foto tak údaj o dlžke bába sa píše v takej tabulke v pravo dole(je tam aj predpokladaný termín pôrodu a dlžka tehu).asi si si tie cm zmýlila z tech. údajom ktorý je uvedený hore na fotke.nehnevaj sa,ale tvoje malé nemôže za žiadnych okolností v 12+2 merať 11cm.mám už jedno dieťa a niečo o tom viem a aj baby ti to tu potvrdia.
tam81 povecsine je dlzka tvojeho babatka oznacena hodnotou CRL takze pozri si na foto z UTZ alebo na papier ak ti daky dr. dal...
@tam81 http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=22
uplne hore na tejto stranke mas KALKULACKA a tam pekne vsetko zadas, ale tusim Ti to uz pisala gubcikova 🙂 Aj tak musis mat presne cm napisane na sone,tak ako Ti to uz napisali baby 🙂
ahojte maminky. Dlho som sa neozvala, nejak mi moji drobci nedali prilezitost zdrzat sa dlhsie ako 2min na nete. a byvalo mi hrozne zle, tak som sa kazdu volnu minutku niekde skrutila a rozdychavala to priserne nutkanie na vracanie. 😲
No my sme teraz v 13tt tiez mali 5.5cm
Ale baby musim sa pochvalit, bola som v Genetone na krvi a cakame DIEVCATKO 😀 😀 😀 😀
Takze k tym mojim dvom vagabundom ked vsetko dobre dopadne, pribudne vytuzena princeznaaa
@iwanna ahoj to boli tie nejake speci testy?kolko ta to vyslo...ono to stoji myslim nejak 70 eur alebo si to s niecim mylim?dakujem🙂
@amouramour no to boli asi tie lebo vyslo to 74eur. Ale nelutujem. Bola som velmi zvedava..... 😝 Dala som si to robit aj pri druhom dietati a tiez som bola spokojna... 🙂 Tak sa tesime.
@iwanna a ono to ma kolko % vypovednu hodnotu?a ako dlho ste cakali?🙂inak blahozelam k dievcatku🙂
@gubcikova
@tam81
Záleží zda se to měří s nožičkami nebo bez. Na ultrazvuku se to měří jen hlava až zadeček a to určitě není ve 14 týdni 11 cm (je to kolem těch 7-8) Ale možno ti doktor ty nožky připočítal. knihách to někdy píšou aj s nožkami, někdy bez nožek. (Proto je to někde víc a někde meňej asi o 3-4 cm)
@iwanna Velmi vám to přejem. Nám doktorka taky povedala co to asi bude... ale že v tomto stádiu to není na 100 procent (tipujem tak na 70) O měsíc (nebo ve 20 týdnu na velkém ultrazvuku) už to bude jisté (nebo jistější). Moc tii přeju aby to byla holčička. taky bych ráda holčičku - svého chlapečka miluju ale holčičky zůstávají i v dospělosti víc ve spojení s mámou.... Aspoň u nás a v manželově rodině to tak bolo

no letim do lekarne 🙂