icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

iwanna
5. aug 2011

cakali sme dva dni na vysledok. Pisu ze 99,5%. Ale vsade co som citala a patrala, tak zevraj zatial 100%. a dakujem 🙂
@deenakee dakujem. a co ti doktorka naznacila. Lebo mne tiez na ultrazvuku naznacila ze chlapec, lebo ze tam vidi rasit hrbolcek, ale ja som sa docitala, ze hrbolcek maju v tomto obdobi obe pohlavia.

iwanna
5. aug 2011

@deenakee u nas to je tiez tak. Tiez sme si s mamou velmi blizke 🙂

bianca2
5. aug 2011

Ahojte, ako pise @deenakee, na ultrazvuku sa to meria od hlavicky po zadocek, s nozkami na dieta viac cm. moja lekarka povedala ze prislusny mesiac na druhu - vyjde dlzka v cm. takze v 3.mesiaci 9 cm, v 4.mesiaci 16 cm, samozrejme ze do konca stvreto mesiaca. tak ja som teraz v 13t a 2 dni a moze mat okolo 10-11 cm. mam ist koncom septembra na 3D ultrazvuk, ze vraj je to standardne vysetrenie, moja lekarka tam posiela vsteky zeny, boli ste aj vy alebo sa chystate? je to silnejsi ultrazvuk na odhalenie vrodenych vad.neviem ci tam mam ist, dost som proti tym vstekym ultrazvukom, staci ze chodim do poradne kazde 2 tyzdne a tam stale pozera ultrazvuk. Vsetko je v poriadku aj dnes som bola len sa mi to zda prilis vela vysetreni. 26.8. zase budem mat odber krvi na triple test.

gubcikova
5. aug 2011

@bianca2 preposielam Priemerná dĺžka bábatka v 15 týždni je približne 8,7 cm
Priemerná dĺžka bábatka v 14 týždni je približne 7,4 cm.
na konci 4 mes.je 16 cm veľa.naša mala v 20tt 17,7cm.

bianca2
5. aug 2011

ahoj, @gubcikova, mne tak povedala moja gynekologicka, je kompetentna, ked to merala podla ultrazvuku celkom to sedelo. ved uvidime, na mne zatial nic nie je aj tak vidiet, som vyssia. hlavne je ze je vsetko v poriadku.

andulkaavetrelec
5. aug 2011

Ahoj holky, myslím, že kdyby bylo něco divného s velikostí miminka, tak by vám to doktor řekl.
Já mám za sebou prvotrimestrální screening (950 kč v čudu) a zatím je všechno OK. Tak snad to bude dobře pokračovat. Přeju vám totéž.

deenakee
6. aug 2011

Nerobte si hlavu s dlžkou. Důležité je aby bylo mimčo v pořádku. Pokud doktor povedal jak staré je babetko na ultrazvuku a jaký je termín porodu - tak zda je větší či menší můžete určit podle toho zda to sedí s termínem porodu podle MS (pokud máte 28 dňový cyklus) Ale myslím si, že pokud by babetko neodpovídalo určitě by nato upozornil. V tomto období může růst i víc jak 1 cm -2 cm za týden... takže nemá smysl se upínat na nějakou velikost. Vím že ve 12 týdnu mívá dítko 5-6 cm od hlavy k zadečku. (s nožičkama je to o něco víc)
Moje mimi mělo teraz 5,7 cm (po zadeček) - což prý odpovídá 12+2 (a byla jsem podle MS 11+4) Takže je o drobec větší...Ale počítá se velikost dle ultrazvuku - tedy 12+2 týden

deenakee
6. aug 2011

Co se týče scereeningu. Nechala jsem si urobit jen ultrazvukový (tam totiž není jakási pravděpodobnost ale jasně řeknou zda je to o.k. či ne) Naštěstí vše v pořádku. Krevní testy jsem si dělat nenechala. Už předem jsem odmítla i tripl test, který je hodně nespolehlivý. Vela lidí v mém okolí se kvůli tomu stresovalo zbytečně.

xxx.klarka
6. aug 2011

Ahojky,
hlásím se doma z dovolené. 🙂 Já se cítím fajn, jen mi hrozně povyskočil pupík, nechápu Zítra se ráno zvážím a jsem zvědavá jak na tom budu kilově. V pondělí ženu k dr. pro výsledky z krve, pro průkajdu a na UTZ tak se moc těším. 🙂
Doufám, že jste všechny v pořádku, nemám šanci dočítat.

deenakee
6. aug 2011

Ad pohlaví. Právě že ve 12 týdnu vypadá holčička a kluk velmi podobně (až stejně), takže tomu moc nevěřím. I když někteří doktoři už dokážou poznat kluka, s holčičkami se bohužel častěji chybuje (páč to lze lehce přehlédnout, nebo ještě není penis zřetelný). Ale já se tak nějak od začátku cítím na holčičku. Pleť, nevolnosti aj všechno kolem těhu vnímám úplně jinak. Jedna kamarádka říkala že to vždyck pozná podle chloupků na nohách. Když čeká kluka tak moc nerostou a nemusí se skoro holit (páč kluci spořádají všechen testosteron v těle maminky) Kdežto u holek je prý maminka chlupatější a má více akné.... Tak jsem zvědavá zda to funguje : )))

deenakee
6. aug 2011

@xxx.klarka Tak jsem náhodou koukla kolik vážila Natálka a musím se zeptat - zvládla jsi to přirozeně?

xxx.klarka
6. aug 2011

@deenakee Ano, rodila jsem přirozeně jen se 4 stehy - ale asi i díky tomu, že jsem poctivě cvičila 8 týdnů před porodem s epinem, jinak myslím, že by to bylo asi horší.

deenakee
6. aug 2011

No tak to obdiv velký... Já jsem malém nedala ani to naše 3.5 kilové mimčo. Ačkoliv jsem měla taky epino, museli mě prý šmiknout (naštěstí jen 1 steh). já jen doufám, že druhé nebude větší.

xxx.klarka
6. aug 2011

@deenakee Toho se také moc bojím, že by druhé bylo ještě větší.

loretana
6. aug 2011

ahoj holky, nevím, jestli jste to tady už neřešily, ale právě se probírám nespočtem kočárků a vůbec si nevím rady - hluboký a k němu koupit golfáč? Nebo trojkombinace? A jakou značku?
Slyšela jsem, že plusy hlubokého jsou - velké lůžko a lehká váha ( myslm, že to lůžko se bude hodit zvlášť, když budemem mít miminka v zimě).
A plusy trojkombinace - samozřejmě ty tři kombinace, někdy i s autosedačkou, ale zase malé nebo úzké lůžko. Kamarákda měla x.landera a chlapeček se narodil 4kilový a v jeho třech měsících se už nevešel do hluboké korby, což mě tedy vyděsilo:(
Můžete mi holky poradit? Moc a moc děkuji🙂

parvitas
6. aug 2011

@loretana poslala som ti IP

mavanka
6. aug 2011

Ahoj holky, taky mi vychází termín na únor 🙂
@loretana moje kamarádka měla obrovský hluboký kočár a používala ho skoro do roka syna, jenže měla klidné dítě, kterému to nevadilo, moje dcera, jak objevila svět, tak v kočárku už ležet nechtěla, protože tam vidí akorát tak mraky a občas nějaké listí... a na spaní taky moc nebyla, takže jsme k oboustranné spokojenosti v půl roce přehodily na sporťák, který mám polohovací do lehu a otočený tak, abychom na sebe viděly.
No a taky nevím, jestli z hlubokého přímo do golfek - navíc příští zimu, když ještě budeme mít nechodící děti, které budou ve fusaku a budou tam potřebovat spinkat....
Mám Teutonii Spirita, byla jsem s ní moc spokojená, takže použiju i na druhé... Vybírala jsem dlouho a nakonec došla k tomu, že chci stabilní tříkolku s ruční brzdou (bydlíme na velkém kopci), se sedačkou otočitelnou pro i proti směru jízdy.... navíc má bezdušové pneumatiky, takže, ačkoli je krásně odpružený a nemá plastová kola, nehrozí, abychom píchly... navíc je stabilní (ale je třeba se s ním naučit) a současně lehoučký na ovládání (snadno jednou rukou, v obchodě mezi regálama), jde otočit na místě.... no ale máš spoustu času, koukej po netu, po obchodech, zkoušej a určitě ten správný najdeš 🙂

gubcikova
7. aug 2011

@xxx.klarka neboj aj mne brucho zrazu zo dna na deň vyhuplo,že sa ma pýtali či už som v 5-6mes.teraz mám brucho jak pri malej v 20tt

miri9
7. aug 2011

@loretana taky hodně záleží, kde s ním budeš jezdit. my máme za barákem les, takže volba byla jasná, měkký, houpací, odpružený.....pořídili jsme Inglesina magnum a jejich úprava na vaničku pro miminko byla dost velká. Kubík měl při narození 3,7kg a 53cm! a rostl stále jako z vody, je to velké dítě a v pohodě jsem ho dala do "korby" navlečeného i s fusakem ještě v devíti měsících, pak už by stejně nechtěl, jakmile si sedl, bylo vymalováno. mimochodem kdo po tomto koč. kouká, pro nás prostě neměl chybu......
http://www.slune-cz.cz/kocarek-inglesina-magnum/

loretana
7. aug 2011

@miri9
@mavanka ahoj holky, moc děkuji za rady... bydlíme na sídlišti, takže terén asi moc v úvahu nepřichází ale já mám asi největší obavy z té velikosti korbičky, aby nebyla moc úzká nebo na konci zůžená, aby se tam mimi dobře mohlo vrtět a spinkat... ale moc děkuji za rady, hned to očíhnu🙂

mavanka
8. aug 2011

@loretana Jinak já myslim, že to máme dobře načasovaý, protože fusak do korbičky budeme dávat jenom malýmu miminku a když povyroste, bude už teplo, takže bude stačit deka nebo nic a prcek se tam hezky vejde 🙂

mavanka
8. aug 2011

@loretana Jé a koukala jsem, že se potkáme možná i v Podolí 🙂

xxx.klarka
8. aug 2011

ahojky, tak jsem doma od doktorky.
Tady je náš kulihrášek 🙂 Dneska jsem prý přesně 14+0. Příští týden jdu na test vrozených vad a 5.září další poradna. Miminko má už 7cm a mrská se jako blázen :DD Ani ho nemohla pořádně změřit. Termín mi určila na 7.února.

loretana
8. aug 2011

@xxx.klarka moc gratuluji, je úžasný🙂

loretana
8. aug 2011

@mavanka ahojky, opravdu, kdy máš termín? já 1.2.2012:)

deenakee
8. aug 2011

Spíš je potřeba aby se vešel s fusakem do sporťáku. My jsme měli V-cross a v roce jsme ho nemohli do sporťáku s fusakem narvat (je moc úzký) Ale Jura je dost velké dítko.
My máme quinny speedy a spokojenost. Ale nejde přetáček sporťák prosti směru (jedna nevýhodička) Ale je tak lehký a dobře se s ním jezdí... že prostě stojí za to : ) Ale já jsem drobná, takže těžší kočár s naším valibukem jsem prostě nezvládala.

loretana
8. aug 2011

@deenakee děkuji, to je právě ono, aby se tam to mimi i s fusakem vešlo, no musím to všechno očíhnout a přeměřit🙂

miri9
8. aug 2011

@mavanka no ono záleží, pokud si zvykne mimi spát v kočáře, což je dost pohodlné pro maminku, tak příští zimu ten fusak 100% dávat ještě budeš. a ne každé dítě sedí v 7i měsících, těch je spíš menšina. aby už mohl do sporťáku.....

deenakee
8. aug 2011

No já myslím, že každé dítě potřebuje tak do roku a půl fusak i na přejíždění do města. Jura moc v kočáru nespal, přesto bych ho bez fusaku ven nedala a to už měl přes rok. Prostě to dítko když sedí v kočáru tak dost vymrzne a potřebuje víc vrstev než dospělý, který se chůzí zahřeje.

deenakee
8. aug 2011

@miri9 Bohužel korbičky jsou tak pidi, že děti se stěhují do sporťáku už klidně ve 4 měsících. Ale doktorka říkala že ten mírný sedo - leh jim neuškodí. Takže nemusí umět sedět aby se mohli přesunout do sporťáku. I když pokud máš pidimimi a megakorbu může se někomu podařit, že vydrží až bude dítko sedět. Tím líp, určitě to zádům jen prospěje. Jediný problém je ten, že některé děti jsou v půl roce tak zvědavé, že v hluboké korbě prostě nevydrží a brečí. Sporťák (i v lehu) je pro ně vysvobozením z nudy.