icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

deenakee
8. aug 2011

Osobně si myslím, že to není tak důležité jestli je díte v korbě nebo ve sporťáku... pokud je sporťák dostatečně měkký nebo něčím vystlaný a dítě se nechává v leže.

xxx.klarka
8. aug 2011

My máme kočárek Orlando Alu od Palexu. Je to kombinace s vložnou taškou. Do tašky se mi malá sice už ve 3,5 měsíci nevešla, jelikož byla obřík, ale kočárek je v úplném lehu a měkkoučký. Jinak je velký. Má nafukovací kola - což jsou pro nás důležité. Bydlíme na vesnici a jezdíme hodně polními cestami a tak, takže jsme si nemohli dovolit nějáký moderní a pořádně neodpružený kočárek. Mám ho schovaný na půdě pro druhé miminko. Malá v něm byla cca jen 5 měsíců, pak šla do golfek Chicco Multiway, jelikož nechtěla ležet a potřebovala mít rozhled. Ale myslím že druhé vyjde dobře a budeme ho používat i pak přes zimu, než začne chodit.

xxx.klarka
8. aug 2011

Holky, já mám krizi a dilema. Já nebudu schopná vybrat jméno pro holku (kluk bude David po manželovi) ale holka bude asi beze jména ☹ Při Natálce to bylo jasné hnedka, po tom jménu jsem toužila, ale teď mě žádné tak nezaujalo, že bych ho použila ☹

viknat
8. aug 2011

@xxx.klarka Myslím, že nejsi sama. My to zrovna taky řešíme.... Máme to o to víc komplikované, že polovina rodiny je ze Švédska, takže musíme vybírat "mezinárodní" jméno. Holky jsou Viktorie a Natálie, to byla docela lehká volba, měla jsem jasno hned 😉 ale pro další dítko.... no to bude boj 😀 😀 😀 U kluka jsme se taky shodli David nebo Filip, ale holčičí nevím. Manžel navrhuje Sofii, tak přemýšlím, přemýšlím.

xxx.klarka
8. aug 2011

@viknat Sofie je pěkná 🙂 Mě osobně se líbí Stella, Ema, a tak, ale to se zase nelíbí manželovi. tak nevím. zase nechci dlouhé jméno kvůli přijmení (Holubčák/Holubčáková), stačí že Natálie není zrovna krátké. ☹ Jsem z toho normálně na nervy a nevím. ☹

deenakee
8. aug 2011

Taky jsme to řešili: Kluk jasný hned - Jakub nebo Samuel
Holčička: Sára, Julie , popř. Nela , Anna
Já chci Nelu popř. Julii
Manžel chce Sáru a tu Julii by přežil... ale Nela mi asi neprojde. Ach jo...

viknat
8. aug 2011

@xxx.klarka No s dlouhým jménem a příjmením mám opravdu své zkušenosti. Za svobodna jsem se jmenovala Drahoslava Pavlíčková 😲 Delší jméno s příjmením opravdu neznám 😀 😀 😀 Myslím, že u holčičky to Sofinka to asi vyhraje. Předtím jsem obě jména vybírala já, takže teď to nechám na manžovi 😉

viknat
8. aug 2011

@deenakee Jakub se mi taky líbí. Nelinka je taky moc hezký 😎

xxx.klarka
8. aug 2011

Cokoliv řeknu, manžel nesouhlasí - Ella, Sofie, Ema, Ester, Stella - ani jedno z toho, já už nevím ...

petja
8. aug 2011

Ahoj holky,spagetka mě sem přizvala,čímž velice děkuji,ráda bych s vámi sdílela radostné chvilky do narození mého třetího miminka.Dnes jsem 14+1

mavanka
8. aug 2011

@loretana já mám 5. února podle UTZ a 7. podle MS

Co se zimy týká, tak já jezdila s kočárem jenom tu první (dceru mám březnovou), takže to ještě nechodila a do spofťáku se v zimním oblečení s fusaku vešla v pohodě, letošní zimu, kdy jí byly necelé dva, už jsme kočár nepoužívaly, protože v pohodě chodí, vlastně jsem nikdy pořádně nepooužila ani golfky, moje dítě na vození fakt nikdy nebylo... no a navíc vzhledem k tomu, jak snadno se mi jezdilo se sporťákem, tak jsem z golfek (mám taky chicco, který většinou všichni chválej), dost nešťastná - tím než se zatočí, člověk o ně skoro zakopává... brr... zlatej spirit 🙂

deenakee
8. aug 2011

@xxx.klarka JJ to znám. Manžel mi zakázal všechny moje oblíbené jména. Chce jen Sáru a hotovo.

deenakee
8. aug 2011

@mavanka Mám taky chicho multiway a po quinnym je to hrůza. Hlavně hrozně rachodí a je to cítit v rukách.... Já mám ráda hladkou jízdu na nafukovacích kolech... Takže golfky máme jen do auta. A asi je ani nevyužijem.

mavanka
8. aug 2011

@deenakee no já byla ráda, že jsem je koupila z druhé ruky, takže mě moc nestály a pak je zas pro dám, teď je máme taky jenom jako rezervu

mische
8. aug 2011

Ahoj holky, zdravím Vás .... po návratu z náááádherné dovolené ..... návrat mám pokažený špiněním, které se mi objevilo večer .... zatím mě nic nebolí .... tak vyčkávám, ale mám děsný strach, aby cesta domů, která mi dala dost zabrat neměla na mimíse vliv. Ach jo !!! 😒

sandruska1
8. aug 2011

Dobry den aj ja by som sa chcela pridat do spolku februarovych,a doma mame sest mesacneho drobceka...

xxx.klarka
8. aug 2011

@sandruska1 Pokud jsem dobře pochopila, tak se musíš přidat do februárovek, ale roku 2011 🙂 My budeme mít miminka v 2012 🙂

sandruska1
8. aug 2011

sest mesacna dcerka je rok 2011 a toto druhe mam termin 2012 februar 11.02.2012

xxx.klarka
8. aug 2011

@sandruska1 Takže budou dětičky od sebe přesně rok?? 😅 My to nedocvaklo, omlouvám se. 😔 😅 😅

loretana
8. aug 2011

@mavanka jeee, tak to máš termín na moje narozky🙂
a můžu se zeptat, ten fusak do sporťáku, si měla jakoby s nožičkama? já se ptám asi hloupě, ale vůbec s tím nemám zkušenost a fusaky znám jen jako jeden pytel... jde mi o to, jak si upevnila mimčo do sporťáku ve fusaku🙂

xxx.klarka
8. aug 2011

@loretana Ve fusaku jsou díry na pásy 🙂

mavanka
8. aug 2011

@loretana jojo, v nových fusacích jsou díry na pásy, ale jde to i bez nich, já měla beránkový fusak ještě po mně, kde pásy nebyly, původně jsem chtěla kupovat nový, ale první zimu jsem si řekla, že ten březen zvládnu se starým a pořídím až další rok do sporťáku a nakonec jsem zvládla i sporťák - ten jsem nijak pásama neupínala, jak jsem přes něj dávala nánožník a ten fusak nebyl šusťákovej a neklouzal, tak to drželo celkem dobře, a jak tam b ylazabalená, tak přes fusak a nánožník nebyla šance, aby vypadla.

teď jsou dobrý fusaky od emitexu, dá se jim odepnout spodní díl, takže do korbičky můžeš mít ten fusak kratší a pak pro větší děti ho tam zas vrátíš - a ten spodek bývá omyvatelný a taky rozepínací, když už děti nosí botičky..

http://www.babymax.cz/emitex-zimni-fusak-combi-...

petja
8. aug 2011

Maminky,já mám na novorozeně hluboký retro chicco kočár,je velký,na zimní mimi je opravdu lepší,aby se tam vešlo i s fusakem a jak sedí mám golfáč.Na oba mi pasuje fusak emitex combi,který je vhodný i do autosedačky.Dítě dokud samo nesedí určo není vhodné ani do pololehu,nejlíp do lehu,páč jinak dostávají zabrat záda,nemluvě třeba o dítkách se kterými je třeba cvičit Vojtovku

mavanka
8. aug 2011

@petja jo s tím lehem souhasímm, ale jsou i sporťáky, které se dají polohovat až do lehu, takže tam klidně můžou v půl roce, mimčo sice leží, ale vidí mnohem víc než z korby a dá se tam se spíš udržet v korbičce... aspoň u nás to ta platilo

loretana
8. aug 2011

@xxx.klarka
@mavanka moc děkuji holky za upřesnění a okdaz🙂 už je mi to jasnější🙂

mareka
8. aug 2011

ahoj holky,
tak se po dlouhé odmlce hlásím, měla jsem problémy a mám doted takže bojujeme i když s 2letým klukem to jde těžce ☹
začala jsem hodně špinit takže následoval motol no tam mám napsanou diagnostiku hrozící potrat, takže mám být prý v klidu a s malým to nejde , a do toho je mi neustále špatně že dělám blee a už mám 10kg dole ☹
taže se ted čeká do pátku co nastane protože už nemám sílu vůbc na nic , jsem vycuclá, doufám že vy jste všechny v pořádku a dáváte na sebe pozor.
My máme termínek 29.2 chtěla bych moc únorátko taky jsem únorová 😀 a ohledně jmen kluka jsme měli jasného David se nám líbil tak byl danej, a hlku když jsme vybírali u prvního tak Moniku moc se nám líbí, ale pokud to ted bude kluk tak se asi nedohodnem ☹
Chtěla bych po strýcovi který tu už není dát Pavel ale jelikož to byl můj bejvalý tak to neuspělo takže šimon nebo adam neprojde a jiný se mi moc nelíbí ☹ Patrika už tu má u nás asi 8kamarádka takže to taky ne 😀

juliankaaa
8. aug 2011

Ahojte, mozem sa k vam pridat? Termin mame na 7.2.2012 🙂
a uz mame doma jednu dvojrocnu princeznicku 🙂

miri9
8. aug 2011

@deenakee tak to já jsme jako pediatr teda zásadně proti polohování dítěte do sedolehu dokud se sám nezvedá......není to přece jen vajíčko nebo lehátko, kde jsou v "klubíčku", v tom kočáru jsou zhroucení a chudáčky ta záda teda, vidím to kolem sebe denně. a máš pravdu, můj věčně "uřvaný" kojenec byl v té době taky na zabití, tak se holt procházky zkrátily, byl akorát leden, únor, tak to tak bylo spontánní....podle mně dřívější "zvedání zad" dětem je pohodlné zejména pro rodiče. protože pak mají klid......

miri9
8. aug 2011

a sporťák, který jede do úplného lehu je pak zcela OK, zejména v kombinaci s tím fusakem, a to nám právě Magnum skvěle splnil.

miri9
8. aug 2011

@mareka 29/2? no tak to je luxusní termín teda...já mám 25/2 a jak byl první kousek po termínu tak se té 29ky trochu teda obávám 😀 😀 😀 😀 a jména, radši ani nezmiˇmnuju, mně zachrání pouze holčička, tam mám širokou volbu, ale druhého kluka, to už se asi neshodneme..... 🙂 🙂