Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@mareka Moc na Tebe myslím,přesně vímo čem mluvíš,být v klidu s dvěma prcky prostě nejde!Moje holčí je teď šílenej mamaánek a celý dny mi visí se řevem na noze,takže nosim a nosim,naštěstí je velký pomocník manduca,takže to je úleva.Nebylo by lepší,aby si třeba manža vzal paragraf,pomohli příbuzní,nechcci strašit,ale abys nakonec stejně nemusela ležet v nemocnici.A ty jsi měla dřív nějaké problémy s udržením děťátka?
@mavanka a @miri9,dle mě dát dítě do pololehu není moc řešení,ani do lehu ve sporťáku,páč to ho dle mě ještě více motivuje se natahovat,právě proto že vidí víc no a potom pokud stále více huláká tak mami stejně nakonec poleví a do toho polosedu jej dá a zádíčka křiví.Páč děti,které mají třeba sourozence jedou ve vývoji zbytečně moc hrrr,jak jej vidí,už to chtějí taky,mamča je potom většinou pořád umisťuje do vertikální polohy a má na problém zaděláno.
@petja jo, tohle předčasné posazování já když vidím, tak vraždím...já to řešila tak, že když už jsem ten řev nemohla vydržet, tak jsem ho prostě vytáhla z kočáru, chvilku ponosila a bylo to....a taky bylo dost dobrý naše maloměsto, v buse pořád poslouchat takhle velké mimino a ještě leží v hlubokém kočárku, jo??? no co se dá dělat. zase když se pak v tom sporťáku snaží sám, tak šponuje svaly, posiluje, proti tomu celkem nic nenamítám, ale pasivní zvednutí zad, brrrrrr. nééééé. já to naštěstí neřešila, magnum řešil za mně. tam prostě ležel v "korbě do 9i měs i ve fusaku.
Gratulujem vam,uz sa ani ja nemozem dockat,kedy bude drobcek vonka a budeme mat o zabavu postarane🙂 😅
Ahoj holky,
nakukuji k Vám, jelikož mám termín konec ledna, začátek února. Nechtěla jsem do žádného fora,jelikož jsem pořád taková bojácná, mám za sebou dva potraty - pokaždé nebyly ozvy, takže nechci nic zakřiknout. Chci se zeptat, ze začátku mě bolelo břicho jak před MS, potom mě pichalo okolo pupka a teď mě bolí podbřišek, občas, jako při ovulaci. Říkám si, že je to asi tím, jak se vše zvětšuje a roste, ale strach mám a mít ho nepřestanu díky tomu, co mám za sebou. Máte nebo měly jste to taky? JInak dnes jdu na kontrolu s štítnou žlázou, při Oscarovi mě vyšly špatně výsledky, tak uvidím, co na to dr.
Hezký, zatím slunný den všem.
@rozum ahoj,ak uz mas dietatko,tak v tom pripade tie prvotne pobolievania a pichania pri zvacsovani maternice budes citit ovela viac,taktiez potom aj zvinovanie maternice po porode,uz nie je maternica taka pruzna ako po prvy krat,to preto,osobna skusenost a taktiez aj debata s mamickou 5deti 😉 tiez mam problem so stit.zlazou,castejsie mi robia odbery,akonahle sa zmenili hormony,upravili mi davku lieku a vsetko bolo ok,drzim palce 😉
@rozum ahoj,ja mam tiez problemy so stitnou zlazou,ale nastastie sa mi pocas tehotenstva vysledky zlepsili.a co sa tyka tych bolesti bruska,tak mam ich tiez,tiez ma to znepokojovalo,ale doktorka ma uistila,ze je to tym,ze babatko rastie a je to uplne bezne
Léčím se s autoimunní tyreotidou od 9let,tohle těhu mi stav pěkně rozhodil,nicméně mudr to hned podchytila,výsledky byly dost špatné,páč jsem měla kontrolu 1x 3měs a právě ten 3.měsíc byl mým druhým měsícem těhotenským takže jsem docela dlouho jela na nízký přísun jodu.Vše jsem přisuzovala těhu únavě která zpočátku nebývá neobvyklá.navíc 2děti k tomu,takže člověk ani nestačí vnímat co by jinak nepřehlédl...
Děkuji, jste zlaté, a mě občas píchne i jako "zespodu", to taky můžu považovat za zvětšování a roztahování? Zažívám to poprvé, tak jsem vybobčená.
Dle mě nezaměřovat se tak na to...dané stejně neovlivníš
petjo: děkuju u 1. dítěte jsem byla na rizikáči jelikož 2x předtím jssem byla na IVF a nezadařilo se pak se podařilo normálně ale bylo pořád špinění krvácení no síla musela jsem hodně odpočívat i když já to moc nedokázala ...
ted zatím rizikáč napsaný nemám ale po tomto co mu tam vše řeknu mi ho prostě musí napsat protože fakt nemohu , jsem úplně kantáre a malej je taky mamánek chce furt mazlínkovat a nosit takže času moc na odpočinek není a jak je mi špatně tak sotva usnu , manžel s tím počítá že by si vzal paragraf na prcka aby ho hlídal ale ještě furt si říkám že stojím tak to nějak do toho pátku snad doklepu ☹
Hlavně aby se udrželo malé a bylo zdravé, a pokud ne říkám si lepší za včasu o to přijít než pak když už je pozdě.
Já měla s Dádikem kočárek hlubokou korbu do 7měsíců a už mi chtěl pomalu chodit 😀 takže pak sem nasadila sporták když už se sám posadil převalil a chtěl za ruce chodit 🙂 ale 7měs hluboká byla a měla jsem to tip top.
@mareka Já bych nedělala statečnou a určo manželovu pomoc využila,vždyť jde taky o tvoje zdraví a jsi teprve na začátku.pokud jsi byla v nemocnici a máš takový zážitek,tak rizikovka snad není nejmenší problém,ne?Děvčata jsou kolikrát na riziku za ´´banálnějších´´ okolností...
A Davídka jsi za ty ruce vodila,mám na mysli,zda už měl vývojově na to,sám chodit
@itusa6 jej, tak uvidime ktorej ten termin vyjde 🙂
Simonku mam o dva tyzdne skor, ako bol termin, ale rodila som cisarskym...som zvedava ako budem rodit teraz 😒
@juliankaaa Tak je fajn,že jsi otevřená i přirozenému porodu...to mnohé maminy které mají za sebou císař nejsou
@petja dakujem, ale keby som mala moznost si vybrat ako chcem rodit, tak neviem co by som si vybrala, najradsej ziaden, ale nejako sa ten drobcek musi dostat von 😀 necham rozhodnutie na lekarov, su odbornici, tak nech rozhodnu co bude najlepsie pre babetko....aj ked zalezi vela od nemocnice a od lekara, lepsie povedane primara
@juliankaaa aha,takže rodit přirozeně osobně nepreferuješ,raději to necháš na lékaři.no nevim.já bych si sekci dobrovolně nikdy nevybrala
@enanena tak to sa ja mne zda vela,ja som bola minuly tt v 12tt a na ultrazvuku mu povedali,ze ma 5 cm od hlavicky po zadocek
Ahoj tehulky,prosim Vas nevie niekto o sukromne klinike v Bratislave kde robia sono pre tehulky?
@tam81 mozes skusit Gynaex alebo GynFiv 😉
@lili_a_mimi super rychlost..dakujeeem🙂
tak u nás naměřeno ve 13+1 7,4cm
@tam81 napriklad u Kocha?🙂v BA je toho asi kopec🙂
Ahoj maminky,dneska je mi hrozně špatně,už večer a v noci jsem skoro nespala,jako bych měla kámen v žaludku,jako na začátku těhu,tak věřím že v bříšku je vše v pořádku.Možná blbě reaguju na počasí,páč včera u nás bylo 20 a dnes 13st. a k tomu vítr jak v Gronsku.Chvilku je mi zima a chvilu vedro,tak snad se na mě nechystá nějaká hnusná viroza a jsem jen unavená z celodenního zapřahu kolem prcků
Hezký den všem!
@petja Já si myslím, že je něco ve vzduchu. Včera jsem byla tak vyřízená, že jsem v 8 večer šla uspat holky, neměla jsem ani energii na pohádku, tak jsem jim jednu pustila na CD, myslím, že jsem usnula jako první a probudila se ve 23 hod. na zemi 😀 Manžel mě prý 3x budil a já byla jak hadrová panenka a nereagovala jsem 😉
@miri9 Nechci dítě v kočárku polohovat. Ale sporťáky jsou vždycky trošinku nakloněné. Vyjimečně jdou napolohovat do lehu. A to mírné naklonění podle doktorky dítěti nevadí.... (Myslím si že ve vajíčku jsou zkroucené mimča mnohem víc.
Jura měl ze začátku rýmy takže má odmalička nakloněnou postýlku asi 15 procent - což je přibližně jako v kočárku.
Lépe se mu tak dýchalo. Úplně rovně spal asi jenom v hluboké korbičce.
Samozdřejmě dítě neposazuju dokud samo nesedí... Jen říkám že sporťák už kolem toho půl roku není nebezpečný...,alespoň podle naší doktorky.

@juliankaaa ahojky aj ja mám presne ten termín vypočítaní 😀 ,to bude naše prvé bábo 🙂