Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@annettaa To vznika podobne jako Down, jen se jedna o jiny chromozom. Je to ale jeste horsi. Miminka casto zemrou jeste pred porodem a vetsina z nich hned po porodu, maximalne nekolik tydnu po. Jen vyjimecne se dozivaji vic nez 1 roku. Je to hruza. Snad to neni nas pripad ☹ Uvidime za tyden...
dik @mrazulka, @anettaa, ja pijem tiez zeleny caj aj 4-5 poharov na den a nejak nepomaha dostatocne, trosku asi ano preto ho pijem. nepila som ho predtym lebo som nevedela ci neskodi nahodou, ale som citala v knihe o prirodzenom porode ze ho odporucaju, tak si ho davam. tie prehliadky su len bezna gynekologicka poradna, kde lekarka naviac urobi ultrazvuk, tiez sa mi zda prehnane robit ultrazvuk kazde 2 tyzdne, a okrem toho stale sa nieco najde extra na vysetrenia - naposledy podrobnejsi ultrazvuk v nemocnici, teraz triple test, predtym som mala dalsie odbery krvi, neskor 30.9. mam ist na 3D ultrazvuk takze pomedzi prehliadky co su kazde 2 tyzdne stale vyskoci nejake extra vysetrenie. vsetky zeny na to chodia, mne jedinej sa to zda prilis vela, oni to beru tak ze je to normalne. riadny ten podrobnejsi ultrazvuk zase v 20-tom tyzdni, bola som v 14-tom - vsetko na zistovanie vrodenych vad, no proste kopec podla mna zbytocnych vysetreni. mama, svokra aj stara mama hovoria ze nic take nemuseli absolvovat, teraz je doba zrychcelana a lekari si zbytocne robia kopec roboty, asi musia podavat vykony pre poistovne a namahaju tym zbytocne tehotne zeny.
@mrazulka, aj ja mam ten unavovy syndrom, stale by som len spala, denne prespim cez den aj par hodin aj ked je pravda ze nie kazdy den. asi je to aj vekom, budem mat 31 a uz si zacinam mysliet ze 20-tnicky to lahsie nesu ako 30-tnicky. este som zabudla na palenie zahy haha, tak uz mam kompletnu zbierku nevolnosti.super ze teba preslo v 15-tom tyzdni dufam ze aj mna to uz coskoro prejde.
@mrazulka ano doplaca sa u nas 29 eur za 3D, skusala som mojej lekarke dohovorit ze tam nechcem ist a ona mi stale vysvetluje ze ake je to prospesne, ze potrebuje prene zistit ci dieta je v poriadku, tj dalsia kontorla na vrodene vady. no neviem si s nou poradit, este asi nemala taku pacientku ako ja, co jej v dost vela vysetreniach odporuje, ostatne idu ako im nakaze. manzel teiz hovori nech tam nejdem a ja som lekarke uz v 2 poradniach hovorila ze nechcem tam ist a ona stale ze aby som sla. no je to tazke. chcela by som menej starostliveho lekara asi, to by mi viac vyhovovalo. tuto si kazdy velmi chvali, je velmi ludska, starostliva ale toto je zas druha stranka veci, same vysetrenia. ultrazvuk pri nej v poradni - kazde 2 tyzdne, tj 2x do mesiaca. podla mna je to zbytocne casto, ved do poradne by stacilo chodit raz za 3-4 tyzdne, teraz som v 17-tom tyzdni tehotenstva.
@bianca2 - mě bude v září 35.. cítím se teď dobře, je to individuální, ale první 15. týdnů jsem myslela, že vypustím duši!! u honzíka mi přestalo být špatně v 11.tt, doblila jsem a pak jakoby utlo 🙂 akorát mi zůstaly pachy a pálení žáhy, a to až do konce těhotenství.. teď mě nic takového netrápí, každé těhu je asi jiné.. jinak první jsem rodila v necelých 33 letech.. ono je to o to těžší, když kolem vás lítá ještě dvouletý prcek, ale přežili jsme to 🙂 bude líp, neboj se!!
@annettaa - já nenakupuji.. ani u prvního jsem nenakupovala tak brzy.. teď přeberu věci po honzíkovi, až budeme vědět, co to bude a zbytek dokoupím potom.. ale u prvního je to jiné 🙂 nepotřebuji postýlku, přebalovák, kočárek.. dokoupím jen drobnosti a oblečení, protože honzík se narodil v červnu a miminko bude v zimě..
@bianca2
Ahoj, mne býva tiež stále nevoľno a mám presne ten istý problém ako ty. Príliš nízky tlak, na ktorý káva nezaberá...Tiež som ešte neprišla na to čo urobiť, aby som bola ok.
A teraz v poslednej dobe som začala aj zvracať.. Cítim sa tak isto jak prvé týždne..
Lekár tvrdí, že to sa stáva a mám čakať..Ale na čo?
Príde mi už dosť vtipný, lebo veľmi dobre vie, že trpím kolapsami..A posledný bol len mesiac pred otehotnením..
Takže len čakám na zmenu :D
Ani ja ešte nič nekupujem.
Len,keďže ide o prvé bábätko, tak som si napísala taký zbežný zoznam čo všetko bude asi potrebné... A dosť ma teda zaskočilo, že tak strašne veľa vecí...
Inak,máte niektorá aj psa?
Že ako to budete riešiť, keď bude mini bábätko, muž v práci a pes čakajúci pri dverách na venčenie..
:-O
@kokorunecka aj ja cakam na zmenu a dufam ze nizky tlak s horucavami a letom pominie. mne zacal nizky tlak len zhruba pred mesiacom teda akonahle je teplo tak sarapati, inak je to ok. minuly tyzden bol zly, dnes uz je len okolo 28 stupnov ale zas mam nizky tlak, tak musi byt este chladnejsie ze by som bola ok. tak ja verim ze ako pridu nizse teploty prejde aj moj nizky tlak.nevolnostiam uz nechavam volny priebeh, lekarka hovorila ze vacsinou prejdu po 3.mesiaci tak som cakala cely mesiac a uz je koniec stvrteho mesiaca a nic, tak aspon cakam na chladnejsie pocasie nech tlak sa znormalizuje 🙂
@mrazulka, verim ze ked razne poviem lekarke ze nepojdem na 3D, nemoze ma nutit, len chcem mat s nou dobre vztahy a ked jej odporujem vidim na nej ze to nie je dobre. neviem no, mali sme uz par diskusii, je to asi tym ze ja som za prirodzeny porod a cim menej zasahov a ona je lekarka co potrebuje byt kryta za kazdu cenu a preto stale robi ultrazvuk a potrebuje podavat vykony do poistovni, pripada mi to tak ako by som sla hlavou proti muru - nastavenemu systemu. odporovanim sa zbytocne vycerpavam. je to asi len na mne sa rozhodnut co je pre mna prioritnejsie. ci absolvovat ten ultrazvuk 3D ako ona chce alebo jej odporovat dalej.
@xxx.klarka tak to skoro zistime
@bianca2 - tak tady třeba pojišťovna platí jen 3 ultrazvuky, zbytek je na lékaři.. u prvního těhotenství mi třeba doktor dělal první ultrazvuk až v 16.tt, to už jsem měla mít za sebou ten velký ultrazvuk ve 12.tt!! a žádná křeč.. udělal mi ho až nový pan doktor, který tam nastoupil, protože mi vyšly špatně triple testy.. u mé nynější paní doktorky, přestěhovala jsem se, budu mít jen ty 3 ultrazvuky, které hradí pojišťovna (kolem 12.tt, 21.tt a 32.tt-nebo tak nějak 🙂 .. takže až půjdu příště na kontrolu a budu chtít vědět, jaké pohlaví má miminko, tak si musím zaplatit 200,-, 3D u ní stojí kolem 600 nebo 800 Kč, teď nevím přesně, a pro někoho to může být dost peněz.. tvoje paní doktorka je trošku umíněná.. nicméně - hodila bych se marod 🙂, a v pozdějším stádiu těhu už je 3D o ničem, protože už je miminko velké 🙂 pokud ti dobře vyšly triple testy, k tomu velký genetický ultrazvuk ve 21.tt, tak je 3D v nějakém 24.tt, to už je tuším strop, pak už není nic moc vidět, zbytečné.. ale to zřejmě paní doktorce nevysvětlíš.. ☹ nebo to můžeš zkusit, hezky slušně.. moje kamarádka odmítla i testy na cukrovku a nic se nestalo..¨
@kokorunecka @bianca2 - moc vám držím palce, ať už jsou těhotenské nevolnosti pryč!!!! nicméně, a není to moc povzbudivé, některým bývá zle celé těhu, třeba mojí mamce, u nás obou ☹ ale myslete pozitivně! nejpozději v únoru to skončí 🙂 to jsem si říkala já, když mi bylo pořád špatně 🙂
@kokorunecka - kamarádka venčila tak, že měla dítko v nosítku.. jako na sobě.. něco jako v šátku..
annettaa-ja jsem se pridala teprve dnes...a je to v pohode 🙂
jsem tady taky krátce 🙂
@kokorunecka podobne som na tom ja,nizky tlak ma totalne rozhodil,posledny tyzden som uplne mimo,nevolnosti,stavy tesne pred odpadnutim,naposledy dnes,ked som vzala chlapcov vonku ma zachranil strom 😝 a kamoska,ktora mi pomohla domov,a to som od zaciatku tohto tehu nemala ziadne nevolnosti,pri chlapcoch ano a teraz to prislo az v 2trimestri,dufam ze to skoro skonci... inak pri prvom syncekovi som mala psika,na starobu nam zomrela presne rok po jeho narodeni a zvladali sme to nase vencenie s drobcom na 1 🙂 sem tam aj s drobcom v klokanke 🙂 a taktiez sa Ginka rada vozila v kociari,dole v tom nakupnom kosiku 😀
@mrazulka my sme to takto riesili pri druhom syncekovi,tiez nam nesedia sezonne,starsi leto,mladsi marec,no az na zimne veci sme si poradili 😉 kociarik mame dokonca v dobrom stave,tak novy urcite nebude potrebny,akurat sme nove gumy na kolesach pomenili.No a velka zmena pre velkacov,dostanu nove postele 😀
@tunylyk - my teda akorát dofoukáme gumy 🙂 další dítko neplánujeme, takže ty věcičky, které už nepoužiji, tak buď prodám nebo daruji, ale hlavně, ať jdou z domu, protože místa je málo ☹ honzík už velkou postel má, spí v ní asi od roku a půl, ale stejně k nám v noci chodí 🙂 že by spinkal ve své posteli až do 7 ráno bez probuzení, o tom se mi zatím může jen zdát 😀 ale věřím v lepší zítřky!! ty máš ale hezké schůdečky! musí to být náročné mít děti tak rychle za sebou, ale zase je to fakt radost.. držím palce, ať nevolnosti odezní, co nejdříve!!!
@tunylyk
Tak to ti verím, že ťa zachraňoval strom.. Mňa muž koľkokrát ani so psom von nechce pustiť samú, aby som sa voľakde nevykydala.
Presne, rozmýšľam nad tou klokankou... To by sa nemohol ani jeden sťažovať :D Ani bábo, ani pes :D :D
Prajem ti, aby sa ti čoskoro polepšilo. 🙂 Nech si môžme tehu aspoň trochu ešte do konca užiť 🙂
@mrazulka
Ďakujem za podporu :D No, mohlo by to prejsť po pôrode :D :D
Úplne mám pocit, že strašne rýchlo ten čas uteká..
O dva dni september...A potom sa človek ani nenazdá a Vianoce a hneď február a pôrod ...
@kokorunecka naozaj ten cas velmi rychlo leti,ale chvalobohu,nech je uz februar 😅
@kokorunecka @veronika9686 - já jsem právě dneska holkám v práci říkala, když mi říkaly, že únor/február 🙂 je daleko, že za 3 týdny jsem v půlce, na konci října jedeme s manželem na wellnes pobyt, který jsme dostali jako svatební dar, pak už budou vánoce a pak už je únor!!! uteče to jako voda 🙂
dievcence ubehne to veru rychlo,no pokial budem ok,prestane mi byt zle,tak by sa to mohlo spomalit 😉 chcem si to moje bruskove obdobie naposledy vychutnat 🙂 ked sa mimco narodilo,tak mi to vtedy velmi chybalo,radost z drobceka bola obrovska no ten pocit prazdneho bruska bol taky no zvlastny...
@kokorunecka dakujem 😉
Ja sa už veľmi teším, keď sa malinké narodí 🙂
Baby, len mi povedzte, že čo všetko je treba zariadiť ešte pred pôrodom.. Alebo,kde to aspoň nájdem..
Musím si ja všetko napísať, lebo inak pozabúdam a potom si budem nadávať, že na čo som dofrasa čakala :D