Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Ahojda, tak vás po dlouhé době všechny zdravím 🙂 Měli jsme teď honičku, takže už jsem ráda, že si trochu oddychnu.
Jinak tu čtu, že hodně z vás trpí nevolnostmi, tak mě to taky trápí. Už jsem myslela, že mám pokoj a teď nejspíš přišla druhá vlna ☹ Bříško už mám pořádné, je to na mně hodně vidět, takže tajemství je tatam ☹ To je nevýhoda hubeňourek 😀
Příští týden ve čtvrtek jdu na krev. testy, tak doufám, že vše dopadne dobře a mimi je zdravé. Mám docela strach, přece jenom už nejsem nejmladší, takže to budou také nějaké bodíky dolů ☹ a zrovna doufám, že se už dozvíme, co to bude. Můj Dr. říkal, že tedy spíš až ve 20 týdnu, ale snad už by to v tom 17 týdnu taky mohlo být vidět. Hned v pátek musím s holkama na 5-ti letou prohlídku a očkování... to zas bude. Nejradši bych se nechala očkovat za ně 😢
@jankasramka Vcera jsem se ptala lekare. Take doporucoval nejakou neutralni mast - viz vazelina... Pry je praskani zpusobeno hormon. zmenami. Mam suche ruce i chodidla ☹
@jankasramka Ahoj. Snad mas pravdu. Do vcera jsem byla v pohode a odpocivali jsmepouzasny svatbe 🙂 Dneska uz mam zas strach. I z toho samotnyho vysetreni. Jesteze se mnou muze novomanzel alepson.. A taky je fajn, ze vysledky budou uz v utery.
Tak drzte, prosim, palce...
ahojte, ja som tu tiez nova, je fajn precitat si o podobnych pocitoch v urcitom obdobi... toto je moje prve tehotenstvo, takze vsetko nove, ale zatial si fungujeme v pohode a snazim sa to velmi neprezivat, bojim sa, ze by sa nieco pokazilo. ked si prelustrujem konika a precitam si co vsetko moze pocas tych 9 mesiacov nastat, tak sa mi hlava toci... termin mam na konci februara...
inak, tiez chytam tie stavy, ze si nie som ista, ci si este dieta vo mne zije svojim zivotom, alebo sa nieco stalo... najradsej by som tiez isla kazde 2 tyzdne na ultrazvuk, ale vraj to nie je bohvieako bezpecne...
@opicaskorica neboj,musis byt hlavne v pohode,ja som tiez tehotna 1x,hned rizikove,ale vsetci mi vraveli,ze sa nemam bat,za bude vsetko ok,tak som tomu zacala verit,aby som si nieco zle neprivolala.nastastie ma tesi,ked idem na ultrazvuk,ze malicke je v poriadku a uziva si to tam auz ked zacneme citit kopanceky,tak uz budeme uplne iste,ze mu nic nechyba.tak hlavne hore hlavu a nalad sa na pozitivnu vlnu 😅 😅 😅
@kokorunecka jej tak ty patris tiez k tej mensine zien co ma rada hlodavce? 😵 ja ich zboznujem, fascinuje ma cele ich spravanie. mala som tiez potkanicku (tada bolon ich viacej ale jedna bola uplne naj) a na nu nezabudnem nikdy....
teraz mam "len" mysku ktora ma prave malinke tak sa tesim. to "len" je v uvodzovkach lebo okrem mysky mam kopec inej "havede" 😀
inak zijem v mexiku takmer 4 roky a aj som tu rodila ale v sukromnej nemocnici....statne su tu asi len ako za trest 😀
a tvoj muz je odkial? zo slovenska? teda ak to neni tajomstvo 😉
maminky! ste tu viacere pisali ze 5.9. idete na sono a zatial sa ziadna nechvali 😝
tak sa chvalim prva 😎 budeme mat dievcatko 😵 😵 😵 😵
@jankasramka gratulieren, ja by som mala vediet o dva tyzdne - chceli by sme chalana...
@jankasramka jeeej super tesim sa s tebou 🙂 ja sa to dufam dozviem zajtra 😉 je mi inak strasne 😝 celu noc som nespala,ratovala som svokra,lietala som medzi dvoma bytmi,nakoniec som aj zachranku volala,juj brutus a rano beh do skolky,pre lieky dedovi do lekarne a v obchode som sa jednoducho zlozila,v kociku spiace dieta a ja bum,nastastie prave sla kamoska autom,tak nas hodila domov,lahla som si no maly nesuhlasi,tak bojujeme 😉
@jankasramka gratulujem, ja som bola dnes v poradni a pravdepodobne cakame dievcatko....lepsi by bol chlapec, pretoze uz jednu babu doma mame, ale tesim sa aj z dievcatka 😀.........a termin mam den po tebe 🙂
dobry vecer,nikto tu necaka babatko ako ja po roku a ma termin 2012 februar...
ahojte, my cakame rovno dvojicky, teraz sme na zaciatku 19tt, tak verim, ze na sone uz uvidia aspon pohlavie jednoho dietatka... keby nebolo pichania Clexanu na riedenie krvi a tehotenskej cukrovky uz v takomto rannom stadiu a pichania do prstov, zivot by bol omnoho krajsi...Je tu niekdo z vas, co nemoze v noci spavat ako napr. ja? Chodim spavat po jednej rano, lebo sa mi proste nechce... zaspavam pravidelne az nadranom a vzdy po 2 neprespatych nociach sa tu tretiu vyspim dosytosti a to spim do 11:00.. az sa za to hanbim. Inak nemam ziadne problemy... konecne mi prestava zapcha, ktorou som doteraz strasne trpela. Zato mi zacali krce, ale tie suvisia asi s dietou, co mi dala diabetologicka... lebo uz nejem tak pestro a kvalitne ako doteraz, zial...
@jankasramka
:D Háveď, aká háveď :D Živé tvory sú to :D :D
A ako tam prebieha taký pôrod a príprava naň?
No, môj muž je Slovák :D Len už nejakú dobu pracuje vo Švajčiarsku a tak, že skúsim ako a čo tam :D
Ale myslím, že prídeme naspäť, lebo tam všetko trvá dlhšie jak na SVK :D:D A to už je čo povedať :D:D
dnesna poradne ma riadne schladila,bolo mi dnes od rana az podozrivo dobre,tesila som sa,ze uvidim mimco,no namiesto radosti ma cakali zle vysledky testov a papiere na genetiku ☹
Přesně tak, nenechte sa zdepkovat. Tripltesty jsou velmi často falešně pozitivní.... a až 20 procent těhulí posílají na genetiku ačkoliv riziko je je malé (např. pokud máte 1:101 tak je riziko jen necelé 1 procento)
já na tripl testy z toho důvodů nechodím. Je to jen stresor maminek a navíc hodně nepřesný. Mnohem přesnější jsou testy ve 12 týdnu, za které se platí.... Mým rodičům vyšlo na tripltestech dokonce 1:20 (když čekali nejmladšího) a mají zdravé dítko nadprůměrně inteligentní.
Tripltesty už se měly v ČR pro svou nepřesnost zrušit... ale myslím si že někdo velmi vydělává na těch amniocentézách... , jinak to nechápu
ahojte,ja este na vysledky z testu cakam,tak som velmi zvedava,ako dopadli.navyse mam dnes hrozny den,skoro ma vytrepalo na schodoch,taksom si mierne udrela nohou do bruska,trocha ma boli,tak som si pre istotu lahla a snad to prejde.
@mananenka @tunylyk nebojte, bude to ok... tiez som bola na amnio a to len kvoli tomu, ze Dr. nevidel na UTZ nosovu kosticku. Krv som mala v poriadku. Vsetky baby co tam boli so mnou, mali riziko 1:50 a vsetky boli uplne pokojne, ze vysledky boli urcite falosne...Teraz este cakam na vysledky z amnia az do 22.sept. ale tiez som presvedcena ze sme zdravi 🙂
ahoj holky
@adinak, @mananenka to bude dobrý holky uvidíte držím vám pěsti!!!!
Holky já chodím spíše do březnátek protože si myslím že v únoru se uroč mimi nenarodí ale kdyby tak budu štastná.
jinak u nás žádné novinky, pořád je mi zle, mám 11kg dole a prostě melu z posledního , doufám že jste tady všechny v pořádku , malej mi dává záhul , a já skoro pořád jen ležím a chce se mi spát když nespim nebo se nestarám oo prcka tak sem na wc, no holky fakt hrůza, proto sem zatím moc nechodím protože nevím jak tohle všechno dopadne .
Ahojte baby. Ja som si dnes volala na výsledky a boli v poriadku, tak som šťastná 🙂
Dúfam, že vám to dobre dopadne, ak sa teda rozhodnete, že idete na amnio.
@kokorunecka GRATULACE!!!

@jankasramka
:D Tak ja som doteraz mala ešte potkana, ale ten už na starobu umrel,chudáčik...
Pozerala som tie témy.. To je jak so všetkým :D Aj výhody,aj nevýhody a každý hovorí jak mu to príde :D Budem sa musieť nejak rozhodnúť.. :D
Mám ešte stále slovenskú zdrav.poisťovňu, lebo tu dlho nie som a tunajšia poisťovňa je neschopná :D
Človek sa im prihlási a čaká neviem koľko na papiere, bez ktorých nemôžem zrušiť slovenskú zdravotnú poisťovňu...Ani zdravotná kartička,ani nič. Hlavná vec, že si z účtu stŕhajú peniaze :D
A práve pre toto všetko som vlastne donútená chodiť na kontroly na Slovensko a aj tam rodiť, pokiaľ sa tu niečo nezmení.. Lebo ošediviem z toho už. :D
Ty žiješ dlho v Mexiku? Aj si tam rodila?