Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@tunylyk
ja by som amnio neabsolvovala ani raz, už mi ju asi aj tak nenavrhne, lebo opätovné výsledky budú až o 2 týždne a to už by bolo asi neskoro. Uvidím čo mi povie v nedeľu v MT. Za posledné 3 dni som prečítala x-príbehov o výsledkoch z amnio, kde mamičke povedali, že bude mať DS a nakoniec sa narodilo zdravé dieťa. Dokonca mám takýto príbeh priamo z okolia - kolegynina švagriná. Čo sa chúďa natrápila, amnio vraj jasne ukázala DS. a malá je úplne zdravá a riadny čibíz.
Preto si nahováram, že to bude dobré a tripplaky už aj tak v okolitých krajinách rušia. Asi to bude pre niekoho ozaj dobrý business, keď to nemá jasnú výpovednú hodnotu a málokedy sa trafia.
Modlím sa a snažím sa myslieť pozitívne aj keď na PN sama doma, je to ťažké 😔
@vrabciatko ved prave,mne dnes dr.spominal aj opacny pripad,vsetky testy dopadli maminke dobre,kedze mali v rodine pripady ineho postihnutia,preventivne sla aj na amnio,to dopadlo vyborne a nakoniec vymodlene dietatko,na ktore dlho cakali ma DS,neodhalili ho ziadne testy... tak ak to priroda zariadila a nema byt to moje drobco v poriadku,ja uz s tym nic nenarobim,budem moct byt pren akurat tou naj maminou na svete tak ako pre mojich chlapcov 😉
@vrabciatko no tazko je to rozoznat,ja tiez neviem ci su to moje bujnejuce creva 😀 alebo babo,ale myslim ze crevo pod pupkom?No neviem sama...
@lucka227
Ja som pri malej začala pohyby cítiť až v nejakom 6.mesiaci, dovtedy som bola na pochybách asi ako ty. Teraz to už viem ako tak rozoznať. Vtedy som mala 23 rokov a bola som od rána do večera v práci a nemala čas nejak to tehotenstvo vnímať. Pracovať som prestala až 9 dní pred pôrodom 😝. Doslova pôrod od stola. Teraz mám o 8 rokov viac a vnímam to asi až príliš aj keď je pravda, že mám non stop nejaký zdravotný problém a už som 2.-krát na mesačnej PN.
Ahojte baby 🙂
Tak, prišla som sa pochváliť...
Konečne cítim už také o niečo silnejšie pohyby.. Také,akoby ma malinké kopkalo.. No strašne to je chutné :D A hlavne, keď začne vtedy, kedy ísť už treba spať :D
Malý nezbedko 🙂
Len ma strašne bolia kríže... Resp.len ľavá strana krížov až do nohy mi to vystreľuje... Doteraz som nemohla len ležať na chrbáte, lebo som sa zasekla a muž ma musel dvíhať... Ale teraz už chodím jak Peyrak, lebo ma tá celá strana bolí...Dr. mi povedal, že jediné čo môžem urobiť je, počkať kým sa malé narodí :D
Snažím sa masírovať si to hrejivou masťou, ale nepomáha....
Nemáte skúsenosť?
@juliankaaa a teraz už vieš čo to bude??? My ešte nie :()
@vrabciatko tak mna uz moje bambuliatko tak kope ze by som musela zaby pojest,aby to bolo v creve 🙂 od rana uz asi 15x aj viac.A mam sa na co tesit lebo uz v 12tt mi doktorka nemohla male zmerat,ako sa nadhadzovalo.Dnes som bola v poradni a po vysledky zo screeningu a chvala bohu vsetko OK.Tak mi padol kamen zo srdca. Aj ja som precitlivena,neboj sa,ja som stihla uz 2x nemocnicu a som na rizikovom. 😒
@kokorunecka ahoj,no hovoris mi z duse 😀 pohyby tiez az teraz citim silnejsie,a presne,ked som klude mi zacne robit disco 😵 je to take zvlastne,ako keby som tam mala zabku 😵 a ta noha,no presne.Mne boli zase pravy bedrovy klb a krize,proste cela prava strana a vystreluje to do nohy,az ako keby krce.Najlepsie je,ked ma to chyti v meste 😔 😀
@lucka227
no super blahoželám 🙂 🙂 🙂 a teším sa s tebou.
môj drobček je dnes kľudný on sa ozýva až na večer. Kvôli čomu si bola v nem. a v ktorom tt?
ahojte dievčatá.. Robili mi triple testy pred dvoma týždňami... sestrička mi povedala že o týžden prídu výsledky.. prešli 2 týždne a výsledky stále nemám... Preto sa chcem spýtať či vám niektorej tiež takto meškali tie výsledky.
@petra123456789
ja som čakala na výsledky 3 týždne a nakoniec mi ich museli včera opakovať, takže údajne ďalšie 2 týždne ☹
@vrabciatko no hned na zaciatku v 5-6tt a v tom 12tt spinila som oba razy a som po MA takze boli opatrnejsi... ☹ prvy krat ma tak vystrasili,nemala som este srdiecko,tak mi robili HCG a ze "boze,a to vam doktorka nepovedala ze nemate jest,ak nebudu vysledky OK tak vas hnes vycistime".No drzali ma do pol dvanastej hladnu,a vystresovanu na smrt 😠
ahojte dnes som bola na dalsi ultrazvuk v 16 tyzdni vyzera to celkom dobre len mi lekark adala do ruk vysledky krvi z 12 tyzdna a tam je napissane iba S-PAPP-A 6.73 IU/l prosim vas nevie mi niekto poradit co to znamena?inak brali mi zase krv na porovnanie vysledkov mam prist o dva tyzdne.... NT som mala v 12 tyzdni 2.5 a preto lekarka bola dost znepokojena tak sa velmi bojim inak dnesny ultrazvuk bol Ok tak neviem co si myusliet dakujem za odpovede
Dnes o 12:56 • snaží sa • Odpovedz • •
@petra123456789 ahoj no mne povedala ze najskor o dva tyzdne,ze to trva dlho,neboj nic 😉
@lucka227
:D No, keď ťa to chytí v meste :D Len mňa to chytá už aj keď z postele vstávam :D :D :D
A ako to riešiš? Lebo ja som zúfalá :D Naposledy som takto krívajúceho človeka videla, keď mal muž zlomenú nohu :D
Ale on ju chudák mal od kolena v sadre :D :D
Ja som mala výsledky všetky dobré...Teda NT bolo 1,2,PAPP-A 2,51, len netuším čo to druhé znamená.... 😕
A ozaj... :D Odkedy nie je krvná skupina len AB +/- , ale A1B +/- ? :D Veď teraz neviem, že ktorá je správna :D Lebo ja mám v zdrav.karte napísané AB+ a teraz v tehotenskom preukaze A1B+ :D
mamicky na utz fotke z 15 tt plus 5 mam D 10, 6 FH 3,8, G 86...co su to za skratky dakujem a CRL VAM POVEDALI MNE UZ NIE IBA V 12TT 5, 3 cm
Ahojte, mě dělali ve 12tt a měla jsem je za 4 dny a to mě dr. říkala, že kdyby byly špatné výsledky, tak mě hned zavolá a potom by se to řešilo osobně! Dělali mě to ve Zlíně.
@petra123456789 ahoj,no ja som na tom podobne,tiez ich este nemam a ked som jej nes volala,tak mi povedala,ze snad do 29.9.pridu,ked mam ist do poradne
@veronika9686
@petra123456789 dievcata normalne nechapem ako mozete mat vysledky tak neskoro.... ja som ich mala do dvoch dni.... Je to velmi nezodpovedne aj zo strany lekarov.... potom ak budu vysledky zle, len vas vystresuju.. ☹
@kaby ked som sa pztala,takmi vravela,ze vacsinou ich majudo tyzdna,ale ze teraz to maju vsetko kvoli dovolenkam posunute.a ked tu tak citam,tak aj tak maloktorej vyjdu ok,tak sa tym zbytocne netrapim,aky bude vysledok.niekedy sa aj vysledky mylia,poznam babu,co jej cely cas vraveli,ze vsetko je ok a zrazu vo 8.mesiaci malo velky hydrocefalon na hlavicke
@kokorunecka ahoj moju kamosku seklo davali jej nejaku injekciu na uvolnenie a to jej moc nepomohlo tak chodila na akupunkturu...
@veronika9686 hm, dovolenky... ☹ Ja som sa vysledkami netrapila, az kym mi nezavolali, ze vysledky su zle...odvtedy sa mesiac snazim najst riesenie, neinvazivne... mesiac je malo na to, aby zena stihla dva nezavisle spickove uzv k tomu aby sa rozhodla, ci podstupi amnio alebo nie... Ja som z tych, co zivot dietata riskovat nechcu.
Ked tak citam to mnozstvo diskusii, tiez mam pocit, ze snad kazda druha ma vysledok zly..... Neviem k comu to je, ja odvtedy nepriberam, tlak mam vysoky, no hroza.... pochopi to ten kto zazije aka je to tazka situacia...
@kokorunecka fuuu ha tak to prvy raz pocujem,asi je nejake nove znacenie ci co.Uz nevedia co by vymysleli 😝
no co narobis,cakam kym to prejde,co ine 😀 a dnes som si na teba spomenula lebo ma to chytilo ked som nastupovala do autobusu,tak som soferovi vystruhala pri nastupe nechcenu poklonu 😀 😀
tak dozvedeli sme sa ze cakame dievcatko,super sme stastny!!!

@vrabciatko mne sa 20tt zacne vo stvrtok,vysli mi zle testy na DS 1:140,myslim,ze to bolo v tom papieri uvedene ako zaver,v hodnotach samotnych tam nebolo nic vyznacene,uz nemam ten papier,nechali si ho na genetike,najprv som aj v myslienkach bola ochotna suhlasit s amnio,no potom,co mi kompletne vsetky rizika povedal dnes dr. na genetike,som na pochybach,snad bude stacit sono,aj ked to vraj prave DS nedokaze odhalit na 100%,amnio vraj vobec nemusi nic ukazat,staci zle urobeny odber a riskovat to dva krat,hm no neviem...