icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

tunylyk
14. sep 2011

dievcence to moje drobco sa dnes vrti ako by ho za to platili a uz nie len vecer,hocikedy pocas dna 🙂

rozum
14. sep 2011

@loretana to určitě bude ono, já to měla napřed jako, když tam mám bublinky a ty prasknou a nebo jako by mě prdělo břicho. S tím tvrdnutím břicha neporadím, ton emám, jen mě občas pichá u pupku a teď už zase i kolem vaječníků, tak nevím, zda se tam zase něco natahuje...
A sny, no tak to bych mohla vyprávět, ale já mám zatím erotické. Jinak chodím třeba spát kolem 23 hod, ale už tak od 7 hod jsem vzhůru, někdy spím do 7,30 hod a jednou do měsíce se mě podaří spát do 9 hod. Tak ať je líp!

amelia17
14. sep 2011

@kokorunecka Ahoj, ak ta potesi bolest spolutrpiacej, tak sa pridavam... mna seklo predvcerom a odvtedy uz asi 10krat v krizoch. Ja som odlezala minuly cely rok doma na PN s krizami... mam vyhreznutu platnicku a este aj posunuty stavec, ktory je nestabilny ked neposilujem krize a brucho... co sa samoska velmi teraz neda...som v 20tom tyzdni a cakam dvojicky a vyzera to tak, ze si skor polezim kvoli krizom ako babatkam... Bolesti mam tak sialene, ze ked to pride, tak sa nesmiem aj 2 minuty pohnut, lebo by som skolabovala... take typicke platnickove. Nuz, neviem si ani ja poradit, lebo nic z klasiky sa vraj nesmie, ani tie naplaste ani velmi ohrievat... netusim, ma niekdo lepsi tip???? Tak sa drz a nech tie dni ubiehaju rychlo!!!!

loretana
15. sep 2011

@rozum děkuji, tak to máme hodně podobné a děkuji za uklidnění, že to, co cítím v bříšku, by už konečně mohly být ty pohyby🙂

kokorunecka
15. sep 2011

@lucka227
Dnes akosi zatiaľ nie... Asi má malé útlm ...Ale ono sa zasa ozve navečer 😀 A ty? 🙂 Vyvádza? 😀

@amelia17
Ahoj 🙂 Tak ja som doteraz s krížami problémy nemala, ale teraz už som v jednom kole 😀 Viem, že nesmiem stáť na jednej nohe, lebo mi kríže odpadnú 😀 Už viem, že si musím k všetkému sadnúť, či už k obúvaniu, ale aj obliekaniu 😀
Veď práve, keď som sa v lekárni pýtala, že čo by som ako tehotná mohla tak som bola vytreštená, že nič 😀 Tak som asi zobrala aspoň konskú masť, kde nebolo žiadne riziko pre tehotnosť...
Júj, chúďatko. Dúfam, že mne to nejde od nejakej platničky, lebo by som umrela...
Dvojičky, to je super 🙂 No, ty si aspoň môžeš ľahnúť ako píšeš 😀 Ja nie.... 😀
Veď aspoň čo sú cviky s fit loptou pre tehotné, to sa vcelku dá 🙂 Mňa to aspoň trochu teda odpruží 🙂

sara2515
15. sep 2011

ahojte 🙂 boli ste uz na ultrazvuk v 20 tyzdni?Ake mate udaje v tehu knizke?niektore sice neviem rozoznat,ze co znamenaju a nenasla som to nikde na nete,neviete nahodou niekto? ☹ napr. zal.+,MM t.c. prazdny) pohlavie nevieme,lebo sa otocilo zadkom 🙂ale nevadi mozno neskor
moje su: plac.vpredu,normohydramnion, KP zadocek, I., A,P+, BPD 4,66-20/1, FL 3,21- 20/0, AC 14,73-20/0 EFW 327 g, tvar bpn,cor 4DS,branica bpn, zal.+ , MM t . c. prazdny ,chrbtica,koncatiny bpn

silente
15. sep 2011

Ahojte, nesměle se k Vám také přidávám 🙂

@sara2515 - http://maminky.eu/stranky/tehotenstvi-3/tehoten... 😉

lucka227
15. sep 2011

@kokorunecka no dnes sa ozvalo len ked som sla papat ale inak nic 🙂 asi sa obratilo,ked ma dole nozicky tak ho citim menej 😕 no co vybrala si nejaky kocik uz?

kokorunecka
15. sep 2011

@lucka227
Ja ho asi necítim preto, lebo počas dňa mi nedá nesústrediť sa viac na tú ľavú stranu..
😀 Jaká zákerná otázka takto z rána 😀
Stále pozerám kde čo majú, aby to nebolo prehnane drahé a aby som to našla aj v kamennom obchode, aby som to mohla vyskúšať.... Na nervy 😀

paloma29
15. sep 2011

Ahojte 😉 ,tiez sa ku vam pridam, vidim ze tu rozoberate kociky, no my mame po prvom,tak to neriesim,aj ked nutkanie na kupu noveho je velmi silne,ale vzhladom k financiam ostaneme pri nasom.......

silente
15. sep 2011

Ad kočárky - kupovali jsme už prvního prcka kočárek s tím, že ho chceme i pro další a musím říct, že jsme maximálně spokojení. Takže mohu jen vřele doporučit Inglesina Magnum, jako golfky máme Hauck Rio Plus a taky super. Jsme kapku akčnější, potřebujeme projet i polem nepolem, a to s oběma jde 😀
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/silente/albu...
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/silente/albu...

kokorunecka
15. sep 2011

@paloma29
A aký máte? Že tak dlho drží 😉

jankasramka
16. sep 2011

@vrabciatko ahoj, ja som mala pri prvom tehu zapal mocovych ciest a candidu snad kazdy mesiac. bolo to strasne. ale nemysli si ze som dake prase a neumyvam sa alebo co. ja som taky preblem nikdy pred tehu nemala. vraj to moze byt hormonalnymi zmenami. a ked dostanes zapal v prvom trimestri je vysokopravdepodobne ze sa ti budu opakovat takze sa sleduj a radsej si rob rozbor moca preventivne lebo ono to neni citit nic. ja som mala 2 krat aj kontrakcie na potrat koli tomu. hrozne.
a teraz druhe tehu a zatial stale nic. ziaden zapal tak sa tesim.
preventivne sa mozes po osprchovani umyt roztokom octu. mne povedala dr. ze lyzica octu do litra vody. to velmi pomaha na spravne pH.
a este sa dopñorucuju brusnice a brusnicovy dzus. teraz to stale pijem a som ok. mozno aj to mi pomaha , neviem no.

@kokorunecka odpovedam neskoro ale mam horucke bejby takze moc nestiham. si sa pytala na preporodne kurzy a porod tu v mx. no nic take neexistuje. ziadne kurzy pre prvorodicky ani nic podobne. som sa vsade pytala a kukali na mna jak na idiota. inak som mala cisarsky v sukromnej nemocnici takze skusenost s normalnym porodom nemam.
ale uz som pisala ze ta prepustia po 24hod z nemocnice a to aj v pripade cisaraku.
zdravotnictvo je tu na velmi nizkej urovni. prehliadky u dr. v tehu robis len u vseobecneho dr. ziadna gynda ani ultrazvuk nic. len ti zmeraju brucho odvazia ta a poslu ta domov....

@oluska88 gratulujem ku dievcatku- viem presne ako sa tesis 😵

jankasramka
16. sep 2011

inak tu pisete ze vam tvrdne brusko. ja som to sice nikdy nepozorovala takto a ajked vam to niekto milion krat opise ze ako citit kontrakciu tak to nepochopi nik az kym ju neuciti 😀
ale ja som mala v prvom aj druhom trimestri kontrakcie- hrozil mi potrat a to zacalo len bolestami ako na hnacku ale zrazu boli bolesti pravidelne a to som hned vedela ze je zle.
takze podla mna teraz by este asii normalne nikto nemal mat ani kontrakcie ani tvrdnutie 🙂

moje tehu problemy su skor banalita ale tak pochvalim sa- zacina tehu nespavost, krcove zily jak styridsiatnicka a zacina ma palit zaha.....

a co sa tyka kociarov- ja len tolko ze fakt treba pozerat na to v akom terene ho budete pouzivat - cize hlavne kolesa.
tu v mx nechodia zeny vobec von s malymi babetkami- do 40dni su doma a teda nevyrabaju sa ani hlboke kociare. ja som si myslela ze je to hotova tragedia ze co teda kupime...a nakoniec sme kupili sportovy kocik a to opieratko som dala na najnizsiu poziciu a pekne sme to prezili. a stal cca50eur 😉

a este ked sa chcete zhrozit tak keby ste videli ako dvoj-trojmesacne babetka nosia pokrivene v bugynach tak by ste rovno odpadli 😀 strasne, no neviem tie zeny pochopit, ci zdavy rozum nemaju ci co 😠

jankasramka
16. sep 2011

@kokorunecka co sa tyka tej krvnej skupiny- oznacenie A1 je uplne bezne. ja mam napr. A2Rhpozitiv.
nechcem tu mudrovat takze ti kopirujem z jedneho clanku toto:

Skupiny A a B majú aj svoje podskupiny. V skupine A rozoznávame podskupiny A1, A2, A3 a Ax. V rámci A má približne 85% podskupinu A1, 14% A2, A3 a Ax sú veľmi vzácne. Aj u skupiny B existujú podskupiny, ale sú vzácnejšie ako u A.

silente
16. sep 2011

Dobré ráno,
ad tvrdnutí bříška - v prvním těhu jsem si toho nikdy nějak nevšimla, ale teď vím, že minulý týden se mi to stalo už 2x, vždy po vystresování, takže na vše prdím a řídím se heslem své sestry: "Hele nerozčiluj se, prdne Ti žilka a budeš za sebou tahat nohu." 😀 😀 😀

kristinaanna
16. sep 2011

no jasom o tvrdnutí bruška hovorila doktorke tak mi povedala že to je ešte skoro, ale cítim hlavne po fyzickej námahe, dala mi magnézium dvakrát denne, to by malo byť na to, aj na opúchajúce nohy

pri kočíkoch vyberám podľa koliesok - musia byť veľkééé, a vaničky alebo teda ak by bola vložná taška aby boli veľké, pri provom mi malá spávala v roku a pol bez problémov v športovom urobenom na hlboký ( to sú tie poľské
4 kombinácie. ale keď teraz majú taký hrozný dizajn 😠)

bejbinka131
16. sep 2011

Ahojte maminky.....ja k Vám celkom nepatrim, termin mám až na marec, ale hcem sa opytat, nakolko vy by ste to uz mali vediet, v ktorý tyžden Vám doki prezradil, co to bude ?
Dakujem a drzkajte sa !

kristinaanna
16. sep 2011

@bejbinka131 dá sa to zistiť už od 10 týždňa z krvi a pohlavie si bábo nemusí ukázať až do pôrodu 😉

amulienka
16. sep 2011

ahojte. mam tvrdnutie alebo pohyby??, som v 17.5 tt a zacalo mi tvrdnut brusko. dvakrat v noci, bolo to neprijemne, moj doktor nie je nadseny aj ked krcok je ok, sa mi ale stalo take raz rano, ked som si lahla, tak som pocitila akoby strpnutie na brusku, vydulo sa mi na pravo do spicata a po chvilke sa to ukludnilo.odvtedy ma slabo kope a citim aj tie bublinky ci rybicky, co opisuju baby ako kopanie. a to nie som viacrodicka. mozem to teda povazovat za pohyb alebo tvrdntutie? mne to pride neuveritelne. vdaka za skusenosti.

amulienka
16. sep 2011

este pridam, ze si nie som ista ci to mam spomenut u sestricky ako pohyby, lebo v tomto tyzdni to citit ako prvorodicka, preto vaham. aby som nebola za nejaku onu... 🙂 inak na to tvrdnutie beriem 2 tab 3x denne magnezium, ak to neprejde, tak infuzie a nemocnica, zatial zvysene magnezium pomaha. nebolia vas niekoho aj kosti dole v panve ked vstanete, chodite? doktor povedal, ze sa mi uvolnuju tie vaziva v kostiach a to sa ma robit len pred porodom. takze mi hrozi potrat a musim len lezat. inac to moze byt hlavicka, ze tam tlaci, no u mna to nie je. mam poradnu teraz kazdy tyzden 😒 tak sa chcem trochu utesit tu medzi vami.

miri9
16. sep 2011

@kristinaanna, @silente . já to měla nemlich to samé s prvním: naprosto bez problémů a nyní cítím tvrdnutí když ho musím honit po ulici....a to pokaždé 🙂 🙂 takže léčba jednoduchá, neběhat za prckem a striktně za ruku. akorát kvůli tomu v jednom kuse ječí, noooo
@amulienka já cítím tahy a bolesti v pánvi každou chvíli, ale ne rvale, výdycky jen chvilku, pak to zase přejde, bylo to i u prvního tak, myslím, tak myslím, že to je do značné míry normální.

miri9
16. sep 2011

@bejbinka131 no když jdeš na UZ po 16ém týdnu a mimi je v příznivé poloze, tak už to vidět je, ale záleží to na té poloze.

kokorunecka
16. sep 2011

@jankasramka
Tak to dobre zaspali, keď tam nič také nie je.... A to sa každá sťažuje, že jaké to je na SK hrozné 😀 😀
Veď tu to je potom 10hviezdičkový hotel 😀
Aha,aha...No velice zaujímavé 😀 Aspoň teraz nebudem taká sprostá 😅
A čože je malinkému??

@amulienka
Ahoj, mňa skôr bolí celý spodok, keď si sadnem, tak si musím tak čudne, bokom...
Si ma ale teraz vystrašila... Ja som vôbec nerozmýšľala nad tým, že by to mohlo byť niečo hrozné..... 😲

amulienka
16. sep 2011

@kokorunecka nechcem strasit ani nahodou🙂 ono to je trosku nevhodne ak su k tomu tie tvrdnutia bruska. tie stahy mozu uvolnik krcok a co ja si v 5 mes pocnem, no vela asi nie, takze ak ti vyslovene nerobi problem chodit a nieco robit, tak je to urcite v norme.

a to vydutie bruska ste nikto nezazili? ja som myslela ze mi z brucha vyskoci ako votrelec a neviem ci to bola kontrakcia, stah, krc alebo sa mimco postavilo 🙂

lucka227
16. sep 2011

@kokorunecka no vies co ja som bola v predajni a skusala som casualplay S4 a zamilovala som sa.Je nadrerny a nie moc velky,vanicka priestranna,joj,bola som normalne ochotna ist si pozicat peniaze a okamzite ho kupit 😀 😀 😀 najlepsie je to osobne,to je nieco uplne ine

kokorunecka
16. sep 2011

@amulienka
Tak mne bruško tvrdne len pri veľkej námahe, ako napr. vyťahovanie psa z vane apod 😀 Tak snáď sa nemusím báť... Hneď jak prídem ku gyn.tak mu všetko poviem 😀 Len nech ma upokojí.

@lucka227
😀 No, mne sa neoplatí tu teraz pozerať a skúšať, lebo na SK by som to potom aj tak nenašla 😀 A pán na hranici by ma aj tak s tým poslal do kelu, keby chcem previezť 😀 By mi vyčíslil také clo, že by to hádam aj v cene kočíka bolo !😀
A inak ako sa máš? 🙂

lucka227
16. sep 2011

ale vies co nas...hnevana som lebo moj super zamestnavatel mi neodniesol nacas PN takze mi ju nevyplatia.No nemam slov.Este ze si platim DNP,ale to ma aj tak nevzkriesi ☹ inak celkom dobre,dnes som sa bola prejst trosku,posedela som von,pocitala Maminu,male akorat bolo hore tak ma pokopkalo a hadam si pojdeme aj pospat 😀 a ty ako?

lucka227
16. sep 2011
oluska88
16. sep 2011

@jankasramka dakujem,strasne sa tesim,uz nam treba dievcatko do rodiny.sa tesime sa na nasu Vanesku.aj tebe blahozelam.