Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@amelia17 netvrdne mi pri pohyboch deti... teda, ak aj ano, nevnimam to ako bolest, alebo neprijemnost. pri dcerke som si to uvedomovala viac, ale az vo vyssom stadiu, ked som bola vo 8. a 9. mesiaci... to som mala v bruchu doslova kamen, uplne ma to tahalo dole... a nedalo sa mi ani trosku prstom stlacit. teraz je to v pohode. sice si pohyby uvedomujem skor vecer alebo rano, ked som viac v pokoji, lebo inac beham okolo malej a na nejake uvedomovanie ani cas nie je 🙂
@martinamk vitamíny neberu,snažím se jíst hodně ovoce a zeleniny a ryb máme opravdu jen zřídka
@petja no světe div se,ale chci ho odmítnout😀Za jedno jsem si o tom dost četla,tak jsem si o tom udělala svůj obrázek,za druhé jsem při prvním těhu na tom nebyla z důvodu věkové hranice,za třetí mám případ z blízukého okolí,kde cukrovka byla,ale taky by se o tom dalo polemizovat,jestli opravdu to byla cukrovaka,navíc mám tetu,která cukrovku má a myslím si,že kdykoliv bych si řekla,mi cukr v krkvi může změřit.
Prostě někdo omítne triply,jinej odmítne test na cukrovku.Hold jsme každej jinej a to je jen dobře,jinak by to byla pěkná nuda. 😀 😀 😀 😀
Jinak ještě ke kočárku,jak jsem psala budem mít po dceři a máme cam cortinu a byli jsme s ní naprosto spokojený,ikdyž nemá nafukovací kolečka,tak terén zvládne úplně bez problémů,hluboká korba je dost velká a je i polohovatelná.Snad poslouží dobře i teď.
@martinamk
vitamíny nejem žiadne, počula som, že sú z toho veľké bábätká, tak sa dokrmujem surovou zeleninou a ovocím. S tým ovocím je to u mňa ťažké, keďže mám alergiu na jablká, marhule, broskyne a všetko naše ovocie, ale po trošičke skúšam zo všetkého aj keď to potom odtrpím zaslzenými očami.,,, ☹ ☹
Ryby jem akurát tak v konzerve, takže nič moc. Nenasýtené mastné kyseliny sú dôležité najmä v týchto týždňoch, lebo majú vplyv na správny vývin mozgu. Asi si zadovážim aj ja nejaký ten doplnok s ich obsahom 😉
@hanus177 Ja som to pri prvom tehu neabsolvovala, ale teraz idem až 9.novembra. Sestrička mi to kázala vypiť ráno o 6 ráno a o 8 ma má pichnúť. Medzi 6 a 8 si môžem dať max. čistú vodu. O 8 sa mám ísť naraňajkovať a o 8,30 sa mám vrátiť na poradňu. Ak tam ideš skôr, daj mi vedieť ako to prebehlo. Ďakujem
Dnes som bola na sone a konecne som sa dočkala ..... je to baba a som štastná (chlap je trošku sklamaný..ten chcel hokejistu) ...ja len dúfam že všetko dobre dopadne... všetkým mamičkám prajem pohodové tehotenstvo 😉
ooch zeny tak v dobrom vam potichucky zavidim.., tiez som mala mat termin na februar ☹ tak som tu zabludila, aby som vam povedala, ze vam drzim prsteky, budete maminkovat spolu s mojou kamaratkou..nech vam vsetko ide ako po masle 🙂
@vrabciatko ake vitaminy su s obsahom nenasytenych mastnych kyselin aj ja by som si nieco tae kupila vies???ja uzivam claibrum mami 🙂
@mimma17
Vitamíny sa volajú forever arctic - sea, stoja okolo 30 eur a je tam 60 kapsúľ, stačí ti jedna za 3 dni. Neviem či sa to dá kúpiť v lekárni, ale asi skôr nie. Ja som im kedysi robila distribútorku, takže tú firmu poznám.
Z potravín som ti vytiahla tento "výcuc"
V telách morských rýb sa ukladá všetok chemický odpad, ktorý pláva v mori. Často bývajú spúšťačom alergických reakcií, preto ich jedzte s mierou. Obsahujú bielkoviny, esenciálne mastné kyseliny, vitamín A, D a B, jód, vápnik a iné prvky. Pre budúce mamičky sú vhodnejšie sladkovodné druhy, ktoré však neobsahujú toľko Omega -3 mastných kyselín. „Skúste ich nahradiť ľanovými semienkami, olejom, vlašskými orechami, obilnými klíčkami a tmavozelenou listovou zeleninou"
@vrabciatko a tak kde sa daju kupit ked nie v lekarni a to normalne mozu tehotne..kokos ale su dost drahe ale asi by som si ich aj objednala 🙂
@mimma17
tento link mi našiel google ako prvý. Ja si ich v PU viem kúpiť u známej, a ten produkt poznám. Ale oni ti ho ochotne pošlú 😉
http//www.regeza.sk/obchod/forever-arctic-sea-rybi-a-...
@martinamk ahoj,ja som brala femibion,od uplneho zaciatku,ale su dost drahe,tak som sa pztala doktorky,ci jepotrebne ich este uzivat,tak tvrdila,ze uz ani nie,tak mi predpisala kys.listovu so zelezom,ze to uplne staci
@krakorka ahoj, co je to zac ten magnosol? nie je to nahodou nieco sumive? to by som potom pri tehotenskej cukrovke, ktoru mam nesmela... ja si zatial davam tablety magnezia... apropo, myslim, ze dnes alebo vcera bol spln, je mozne, ze to posobi aj na deturence... takze aj ty si v 23 tyzdni a takto ti to tvrdne? ja by som ozaj rada vedela, co to je, ked tvrdne brusko, lebo ja citim zmenu, ale zase to nie je na nevydrzanie... ale bojim sa ozaj riskovat... tak uz fakt lezim a dnes som bola iba hodinku vonku
ahojte,mozem sa k Vam pridat?termin mi vychadza na 22.2.2012,,ja uz jedno februarcatko doma mam a bude to pre neho najkrajsi darcek k narodeninaaam,, 🙂
@krakorka aha, takze predpokladam, ze v takomto rozpustnom bude aj cukor, vsak sa pozriem v lekarni, ked sa mi podari do nejakej sa dostat... Uff, to by bolo dobre, ak by to bol ten rychly rast a preto by to tvrdlo... otazka je, ci potom po 26tom tyzdni to nie je este divokejsie, ked bude vaha deticiek omnoho vacsia... ale treba verit, ze to bude dobre... dikes
@silvia10131 vitaj 🙂
ahojte..., chcem sa spýtať či niektorá z vas nemá nejaké skusenosti s kocikom casualplay s4, silno nam nim rozmýšlam ....termín mám 14.02., takže ešte mám čas, nechcem sa unáhliť, preto potrebujem poradiť....., alebo nejaký iný tip len nie polské...dakujem 🙂
@basska007 S hentým síce skúsenosť nemám, ale pozerala si Mutsy?
@vrabciatko ja som objednaná na 3.11. tak potom dodám info 😠
my budeme mat atlantic alebo dreamer,,,pocula som len dobre ohlasi tak dufam ze aj ja budem spokojna 🙂
a baby uz viete co cakate?my este nie,,,

@vrabciatko gratulujem ku chlapcekovi! nas cela rodina presviedcala ze to bude chlapcek, lebo ze na to vyzeram 😝 neviem sice ako vyzera tehulka ked caka chlapceka....ale nevadi 🙂 predpovede nevysli. A naozaj treba mysliet pozitivne, myslism ze co babatku skody najviac je, ked je maminka v strese a trapi sa. Tak este raz vela sil prajem!
A my sme kocik predbezne vybrali - Inglesina Gizmo Zippy 🙂 ked uz nie kvoli srandovnemu nazvu, tak preto, lebo ho ma moja znama a viem ze je to fajn kocik za prijatelnu cenu. U nas su kociky riadne predrazene tak sme pozerali kociky v Madarsku pripadne v Srbsku (Manzel je srbochorvat) tak by sme to kupili tam.
Ozaj a otazka na vsetky buduce mamicky 🙂 beriete nejake vitaminy?
Ja jedine co beriem je rybi olej, lebo rybiek jedavame velmi malo...a nepocula som doteraz nic, ze by to skodilo. A viem ze je vela vyrobkov co odporucaju mamickam, ale ja si to netrufnem sama predpisat 😉