icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

beruskaev
12. okt 2011

@petja přesně, jsou horší věci, maximálně se jim tam trošku poblinkám, hlavně ať jsou dobré výsledky, my máme cukrovku v rodině, tak se trošku bojím..

veronika254
12. okt 2011

tak dnes som si obejdnala kocarik pre maleho drobceka aj ked vsetci ze skoro ale ja sa strasne tesim 🙂

petja
12. okt 2011

@beruskaev já mám tipy vzít si půlu citronu,vypít to naráz,neskoukat to do sebe,já sem si i zacpala nos a říkala že piju vodu,zafungovalo to.Třeba budeš překvapená a vadit ti to nebude,i takové mám kamarádky.Každý to vnímá jinak

petja
12. okt 2011

@veronika254 a jakýpak kočárek jsi vybrala?

veronika254
12. okt 2011

@petja taky tmavy s bielymi kvetmi to sme s muzom pozerali na nete a obaja sme ze ten chceme tak to bol prvy kocarik co sme sa zhodli 🙂

beruskaev
12. okt 2011

@petja ten citron do toho vymačkáš nebo ho sníš potom? Já jsem slyšela, že se potom nějakou dobu ještě nesmí nic jíst.. Z toho mám největší strach, já když se nenajím, tak kolabuju, vypít to snad nějak zvládnu, i když sladké věci fakt nemusím..

veronika9686
12. okt 2011

@beruskaev ja som bola na tom podobne,tiez mi do konca 14tt byvalo zle zo vsetkeho,hlavne vecer a v noci,bola som stale unavena,tak som rada,ze mam toto obdobie za sebou,aj ked este aj teraz sa mi niekedy zdvihne zaludok

veronika9686
12. okt 2011

@beruskaev
@petja baby na tie testy sa ma ist nalacno?: idem do poradne 27.10.akurat to vychadza na 24tt,ale doktorka mi nic nespominala,tak neviem

tunylyk
12. okt 2011

@veronika9686 u nas na poradni dostanem listok a idem potom do labaku na polikliniku,kde tie testy robia,od vecera 18.00 neodporucaju az do rana papat,takze nalacno,troska krvicky z prsta este pritom beru,aby som nezabudla 😉

veronika9686
12. okt 2011

@tunylyk diky za info

bianca2
12. okt 2011

Ahojte, tak ja zatial o tom teste neviem nic, dufam ze ma to obide 🙂 ja som zatial pribrala 4 kg a lekarka mi kazala viac jest. no neviem ale ved preco sa mam napchavat ostosest ved zatial je to siesty mesiac a este je priestor na priberanie, brusko pekne rastie, nemusim priberat aj na zadku ci stehnach.

petja
12. okt 2011

Obejde vás to,pokud máte pod 25let,na Slovensku nevim jak to je.Chodí se nalačno a citron vymačkat do toho

kristinaanna
12. okt 2011

ahojte, no ja som bola včera v poradni, konečne máme potrvdené dievčatko, 😀 Na testy cukru idem tiež o mesiac a to budem tak 25 tt. ja si myslím že tento test je dôležitý vysoký cukor môže byť nebezpečný takže by som to veľmi neodmietala, a je to tehotenská cukrovka, takže predtým môže byť všetko v poriadku a a v tehotenstve nemusí, ono keď ukáže zvýšený cukor tak je žena sledovaná,

silente
12. okt 2011

Na test na cukrovku půjdu asi taky tak za měsíc, v pondělí se dozvím, kdy. Ten test mi nevadí, mně ta voda chutná 😀

kokorunecka
12. okt 2011

A mne nikto ešte zatiaľ nepovedal, že mám na niečo také ísť... Zistím 😀
A pribrala som 6,5kg... Ale pozorujem to len na brušku a v prsiach 🙂

silente
12. okt 2011

http://www.tehotenskacukrovka.cz/node/30
OGTT – u koho a kdy se provádí?
Toto onemocnění se zjišťuje provedením zátěžového testu, který lékaři nazývají orální glukózový toleranční test – OGTT.
Donedávna se provádělo pouze u žen s rizikem vzniku těhotenské cukrovky, nově – od roku 2009 – je po vzájemné dohodě odborných společností (diabetologické a gynekologicko-porodnické) doporučeno provádět OGTT u každé těhotné ženy mezi 24. až 28. týdnem těhotenství. Na test odesílá těhotnou ženu ošetřující gynekolog.

amouramour
12. okt 2011

@bianca2 myslim, ze je to viac menej povinny test🙂najhorsie na tom, je byt tam nalacno 2 hodiny, som zvedava ako to vydrzim, lebo ja ked rano nejem mi je zle...

bianca2
12. okt 2011

@amouramour to poznam tie nevolnosti. ja som to mala az do polovice piateho mesiace, teraz asi 3-4 tyzdne mam to uz miernejsie. viem ze predtym som mala problem ist aj na odber krvi na triple test rano nalacno alebo ine odbery ked sa robili. rano o siestej som este v posteli musela nieco zjest inak som sla vracat. tak hadam to nejak zvladnem ale pytat sa na to teda rozhodne nebudem 🙂

basska007
12. okt 2011

@norcima no aj u nas je v akcii, prave preto nad nim rozmyslam, len sa my to zda trochu zavčasu..., ak to nie je tajné kolko ta stál?....a akú mas kombinaciu?....ja som rozm.nad zeleno ciernym, ale ked som videla taký kavovo cierny ten bol uzasný tiež...🙂, tak neviem, inak ja budem mat chlapčeka čo ty? 🙂

petra123456789
12. okt 2011

@veronika9686 ahoj.. čítam že ideš do poradne 27.10.. Presne v ten istý deň mám poradňu aj ja.... sestrička mi povedala že môžem jesť lebo mi krv brať nebude a moč samozrejme musím doniesť... no len neviem aké testy máš namysli... Ja som do poradni nikdy nemusela nalačno vždy mi povedali že trochu sa najesť môžem aj keď mi krv brali

jankasramka
13. okt 2011

@vrabciatko ja len teraz docitavam a mozem ta ubezpecit ze z vitaminov nie su velke babetka 😉 ja som brala cele tehu a mateo mal 2570g v 38 tt a rovnako poznam dalsie 3 pripady presne takto mali okolo 2500g.
takze to urcite neni pravda. babetka su velke koli genetike alebo aj koli sladkostiam a este vela inych faktorov ale z vitaminov nieeeeeeeeeeeeee 🙂
a to ci brat alebo nebrat tak to je asi fakt na osobnom zvazeni ale myslim ze to neni nejake zavazne rozhodnutie 😉

@tunylyk som sa ta chcela spytat ohladom tvojej vahy ked sa to tu tak rozobera. teda ak ti nevadi o tom pisat...ma to zaujima hlavne preto ze ich mas takto po sebe (idem v tvojich slapajach 😀 )
lebo ja som pri prvom pribrala 10kg. no paradoxne az po porode som najviac pribrala....no a ja som dost aktivny clovek...ty ako? ja sa bojim ze sa mi bude tazko zhadzovat naraz po dvoch...

norcima
13. okt 2011

@basska007 no nas stal 570 € vanicka, sportovy a aj autosedacka aj doprava 🙂, tiez sa mi pacil ten kavovy, no uz nemali, tak mame ten zeleny 🙂 a cakame dievcatko 🙂

tunylyk
13. okt 2011

@jankasramka ahoj,pri oboch predoslych tehu som pribrala po 7-8kg,nadvahu som mala uz pred prvym otehotnenim,pribrala som ,ale az po druhom tehu,stale dojcim,uz vyse 3-rokov vkuse,na mna vsak chudnutie pri dojceni neplatilo,pohybu som pri dvoch drobcoch mala az az,pretoze som na nich sama,mm je casto sluzobne prec,byvam v dome bez vytahu,stale beham po schodoch,po narodeni druheho to bolo o drzku,kocik a potom este dva deti dostat do bytu,alebo z bytu,nasa obec je jeden velky kopec 😉 takze sa nachodim az az,ani to nezabralo,chyba bola hlavne nepravidelna strava,jedla som narazovo,ked bol cas,v kombinacii s mojou spomalenou stit.zlazou hotova katastrofa 😀 zacala som zaciatkom tohto roka konecne papat a hlavne pravidelne,prve kila isli pekne dolu,zavital k nam dalsi drobcek,tak sa mi nejake vratili spat,stale vsak pokracujem v tom,co som zacala,jem po menej a hlavne pravidelne,pribrala som teraz len do brucha,inak nie.Takze odporucam pravidelnu stravu a samozrejme pohyb 😉

beruskaev
13. okt 2011

@veronika9686 mi už je teď úplně dobře, mívala jsem ještě problémy při čištění zubů, ale to se taky o hodně zlepšilo, takže paráda. Unavená jsem občas taky, chodím ještě do práce, tak ke konci týdne už je to znát, ale o víkendu si dávát poobědový spánek 🙂 Tento týden jsem doma, dostala jsem nějakou hnusnou virózu, tak čajíčkuju a ležím v posteli..

loretana
13. okt 2011

Ahoj holky,
asi se mi budete smát, jaký mám dotaz, ale...🙂 jsem prvorodička a probírám se věcmi, co už na mimi mám a co mám ještě pořídit a došla jsem k závěru, že vůbec nevím, jak ho vlastně v zimě budu oblékat🙂 můžu požádat o radu, termín mám 1. února.... Moje představa je asi taková, jestli se pletu, vyveďte mě prosím z omylu:
v zimě na doma: body s dlouhým rukávkem a dupačky eventuelně overálek
v létě na doma: body s krátkým rukávem a dupačky
v zimě ven: to je právě kámen úrazu - body s dlouhým rukávem, punčicháčky, mikinka, teplá čepička, zimní kombinéza a ještě zimní fusak?
na jaře a podzim ven: to taky nevím, stačí body, mikinka, punčocháčky, kombinéza (ne už zimní ale třeba fliesová?), čepička a třeba deka bez fusaku?
na léto ven: to je snad snažší: podle toho jak bude, jen body a dupačky v horku, eventuelně slabá dečka, nebo ještě mikinka a teplá deka...
Holky, předem moc moc děkuji a vyvedení z omylu nebo potvrzení mých přdstav🙂

kristinaanna
13. okt 2011

@loretana ahoj no ja viem tak, že o jednu vrstvu viac ako máš ty, ale záleží aj od fusaka, ja som mala malú v decembri a fusak z kožušiny, takže keď sme začali chodiť von tak ako sme mali doma plus svetrík a perinku a šup do fusaka,samozrejme tenkú čiapočku a na to štrikovanú, na doma kým bola v perinke (chcela ju 😉 ) tak niekedy len body alebo košieľku. alebo dupačky,
a keď sa mi zdalo zima, bývame v dome, tak ešte jednu vrstvu bez perinky, len deku ale do 3 mesiacov sme perinku využili 🙂 von sme chodili len do -7 stupňov a to tak na 1,5 hod alebo po hodinke 2 x denne
švagrinka mala super fusak, tak malého obliekala len do dvoch vrstiev a do fusaka, ale už bol väčší - 6mesiacov

veronika9686
13. okt 2011

@petra123456789 tak to je zaujimave,lebo mne sestricka mi znacila do tehotenskej knizky ,kedy mam ist na lacno,ale minule odbehla,kym som odisla,tak neviem,lebo v 24tt robia testy s tou sladkou vodou,co sa robia na tehotensku cukrovku a baby tu pisali,ze sa to robi nalacno.tak uvidim,co mi povedia.
tak potom daj vediet ako si dopadla na poradni a uz vies co cakate?

petra123456789
13. okt 2011

no na tú sladkú vodu pôjdem aj ja ale to ma pošlú k internistovi.. Veď to sa nerobí na poradni. Bola som tento týždeň na 4D a budeme mať chlapčeka 🙂

petra123456789
13. okt 2011

@veronika9686 no na tú sladkú vodu pôjdem aj ja ale to ma pošlú k internistovi.. Veď to sa nerobí na poradni. Bola som tento týždeň na 4D a budeme mať chlapčeka

veronika9686
13. okt 2011

@beruskaev tak to sa liec,ja som doma od 7tt,tak sa uz niekedy poriadne nudim,ale co narobim 🙂)) tiez som chcela este chodit do prace,mavali sme len ranne,takze pohodicka,ale kedze mi byvalo zle hlavne v noci,tak som to uz nezvladala.