icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

skvele
5. nov 2011

@jarka23 tak ten pocit poznam. Som si na zaciatku povedala kolko toho doma porobim a volako to stale odkladam, no uzivam si klud, ked je maly v skolke

nuna55
5. nov 2011

@kohutovci tiež mám na PN ke dve adresy a sestrička mi tu jednu dopísala dodatočne.Určite sa to dá vybaviť.

kohutovci
5. nov 2011

@viknat
@amulienka
@skvele
@nuna55 dakujem za rady.. ja som doma odkedy som spadla.. natiahla som sa jak zaba..nastastie vsetko je v poriadku, lebo sme boli s babom otraseni niekolko dni, na par miestach som sa poudierala ale ako vravim inac vsetko nastastie oki.. medzitym mi zistili infekciu v mocovych cestach tak doktorka povedala, ze nech uz zostanem pekne doma.. teraz sa citim dobre.. tak sa spytam ci by to s tymi vychadzami neslo predlzit..

kohutovci
5. nov 2011

Inak kocky uz chystate vybavicku? ja som teraz konecne rozbalila vsetky krabice s vecickami.. potriedila podla farby a materialu a zacnem si to pomaly prat, zehlit a ukladat do skrinky.. aj ked.. zda sa mi to este skoro.. snad to nebudem prat druhy krat este v januari 😝

jetynka
5. nov 2011

Ahojky holky já mám sice termín 31.leden ale to snad neva ne?já už jsem přehrabovala věci od mimi ale ještě nešílím asi až po novém roce, co jediné mám napsané je co koupit za kosmetiku pro mě a mimi a co do porodnice a u mojí babi kočárek a to je tak asi vše, postýlka složená na půdě, času dost.

jetynka
5. nov 2011

Já už čekám třetí dítě tak to moc až zase tak neprožívám, ale jak jsme čekali první mimi tak taška sbalená od vánoc(mimi začátkem dubna) a věci nachystané už od ledna včetně postýlky, tak jsme se nemohli dočkat. 😀

viknat
5. nov 2011

@kohutovci
@jetynka tak já už začínám pořizovat věcičky o 106 😀 Jsem takovej nákupní maniak, když vidím ty překrásné pidi-oblečky, tak se nemůžu udržet 🙂 Chci si to pořádně užít a s mega bříškem už to není ono, s holkama to nešlo, musela jsem jen ležet kvůli hodně rizikovému těhotenství, takže teď si to vynahrazuju - pohlaví máme potvrzené, takže kupuju a objednávám do modra. Takže nějaké oblečky, hračky pro mimi a kočárek mám. Já už mám zkušenosti z předchozího těhu, že všechno může přijít dřív, nebo můžu být hospitalizovaná v nemocnici, tak tohle si raději zařídím s předstihem, protože drogerii mi manžílek nakoupí, ale zbytek bych na něm radši nenechávala 😀 😀 😀
Jo a postýlku jsem půjčovala bráchovi, tak si ji v únoru zase pěkně vyzvednu 😅

paja83
5. nov 2011

@viknat Ahojky, já měla v tom čase taky poradnu a naprosot v pohodě, došla jsem si i do lékárny....Takže myslím, že to nevadí.

jetynka
5. nov 2011

@viknat Jééé tak to je fajn, to si užij to joo, já kdybych měla automat na peníze tak asi nakupuju o 106, ale třetí mimi bude holka takže mám spoustu věcí po barunce a ještě se hodně mi kámošky a teta přenechávají takže já koupím malé akorát soupravu do porodnice jako ostatním dětem ať není ochuzená, pak je věcí moc a bobek to ani nevynosí. A je fajn pokud čekáš chlapečka, po holkách, ale stejně je důležité zdravé mimi.
No a já se samozřejmě taky bojím abych neporodila dříve, byť obě předchozí těhu byly bez problémů, taška asi bude nachystaná před vánoci raději.

viknat
5. nov 2011

@jetynka My kdybysme čekali holčičku, tak taky nemusím kupovat vůbec nic. Mám toho spoustu vč. rychlozavinovaček, dek, mantinelů atd. A oblečení několik krabic - ale všechno do růžova - což i když vím, že je teď růžová v módě i pro chlapečky, asi jsem "divná a naprosto nemoderní", ale kluka bych do růžové nikdy neoblékla. Já už se jen osypu, když vidím nějakého kravaťáka, jak si to razí v růžové košilce a růžové kravatce 😀 U nás v rodině jsou jen samé baby, tak nemám po kom dědit 😀 😀 😀 i v mém okolí máme kolem sebe samé holčičky a kamarádky v očekávání paradoxně čekají kluky, takže potřebují modrou pro sebe.
Ale ten automat na peníze by se hodil, kdybys o nějakém věděla, dej echo, já si přijedu 😀 😀 😀

kohutovci
5. nov 2011

@viknat
@jetynka my sme sa rozhodli, ze babano bude mat od zaciatku svoju izbicku.. kde budem samozrejme zo zaciatku hajat s nim.. 😉 mame ju uz vymalovanu, porobenu podlahu, zavesene zavesy.. poskladanu postielku.. kocik sa tam vetra.. este pribudnu na stenu nejake malby, moja postel, kreslo pre manzela a je hotovo 🙂
satocky som si nakupila cez bazarik.. vecickam nic nieje a takto som si mohla dovolit ovela ovela viac.. chybaju mi uz len veci pre mna ako vlozky, vyplne do podprsenky atd atd.. a pre babano.. kozmetika myslim, ze staci po porode nie? do porodnice si beriem jedno sebamed mydielko a to bude stacit na tych par dni aj pre mna aj pre babo, kremik na zapareninky a lieh..
ozaj budete pouzivat hned paplonik a vankusik? mne tu maniny radili, ze na zaciatok netreba, mrna je v perinke, potom v spacom vaciku a prehodi sa cez neho decka a paplonik a vankusik az neskor davat..

paja83
5. nov 2011

Já jsem taky na nemocenský, ale dokorka mi dala neomezené vycházky, protože zdravotně nemám problém. A prý to jde, ale doktoři to z nějakých důvodů nechtějí dávat, prý prudí na sociálce. Ale co jsem pídila, tak v ČR jsou neomezené vycházky naprosto legální. Nevím, jak na Slovensku.
Jinak já též výbavu pomalu chystám, právě z důvodu, kdyby něco, tak ať to pak nemusím zadávat manželovi.

kaby
5. nov 2011

@kohutovci Nemyslím si, ze je skoro. 🙂 som v rovnakom tyzdni a tiez som teraz poprala a požehlila vsetko. POsledny trimester je pre zenu narocny po fyzickej stranke, v januari budem pocitat sekundy, urcite sa mi nebude chciet riesit vecicky pre male.... 🙂

kohutovci
5. nov 2011

@kaby no mas pravdu moja.. ja sa uz teraz citim aj chodim ako tulen 😀

kaby
5. nov 2011

@kohutovci cítim sa podobne, nazývam sa ťažkotonážnikom 😀

viknat
5. nov 2011

@kohutovci No tys mi dala, hledám tu ve slovníku, co to je paplonik a vankusik 😀 😀 😀 Já pro holky měla jen rychlozavinovačky, když mi z nich vyrostly, tak spací pytel (pokud byla zima, přehodila jsem přes ně deku nebo peřinku-kdo co má doma). Polštář nebude mrně potřebovat hoooodně dlouho. A stejně tak to budu praktikovat i teď.

kohutovci
5. nov 2011

@viknat teraz som sa dobre zasmiala.. to ma nenapadlo, ze paplonik a vankusik bude robit problem 😀 mam sestranicu z Ciech.. vzdy sa rozculuje ze mi nerozumie a ako to, ze ja jej skoro vsetko.. 🙂 urcite to bude tym, ze tu pozerame vela filmov v ceskom dabingu, kdezto vy v slovenskom asi velmi malo..

viknat
5. nov 2011

@kohutovci No já myslela, že jsem docela profík a rozumím všechno (mám dobrou kamarádku Slovenku), ale tímhle jsi mě fakt dostala. Vůbec jsem nevěděla, která bije 😀 😀 😀
Tady snad dabují i slovenské filmy do češtiny - což teda vůbec nechápu. Pamatuju si z dětství nějakou pohádku, co byla Slovenská a teď jsem ji viděla po hrooozně moc letech - no a byla nadabovaná česky, tak mi ji úplně zkazili ☹ ty hlasy k těm hercům vůbec nešly, když jsem znala originál.

jetynka
5. nov 2011

@viknat Já moc klučičích věcí nemám, já si je vyměnila s kámoškou co má stejně starou holčičku a postupně si je vracíme jak děti rostou tak jsem nemusela spoustu věcí kupovat, jinak spoléhám taky na bazárky apod.
Jejdaaa a o kravaťácích navoněných a načesaných mi ani nemluv jsem na ně alergická, v Ostravě jich ve městě běhají desítky dokonce i u nás na vesnici se jedni takoví objevili fůůj. Kluka do červené budiž ale růžová fakt nee.
Nooo a automat asi neseženu leda bych jako neviditelná někde ukradla napěchovaný bankomat to bych se podělila 😀 😀 😀

jetynka
5. nov 2011

@kohutovci No vidím že jsi nachystaná tip ťop, joo kosmetika stačí až pak nebo já ji kupuju když je někde akce. A jak koukám tak s paplonikem mám problém i já, ale dočetla jsem se co to je a musím ti říct že mé první dítě na polštáři nespalo do dvou let a malý mi spinká na něm už tak od 1roku, mu prostě vyhovuje vyšší poloha na spinkání. 🙂

amulienka
5. nov 2011

@kohutovci a to si spadla na brusko? ja som tiez uz dvakrat riadne nabrala klucku 😖 sikula som, co uz.
v januari chces prat? budes rada ak sa nadychnes :D

amulienka
5. nov 2011

@kaby som na tom podobne, uz pozeram na nete, kolko stoji zeriav

amulienka
5. nov 2011

jeee holky, ja oblecenie este az tak neriesim, zatial som len v stadiu, po porodnicu. to kolko kuskov takeho oblecenia asi treba? myslim tie overaliky, dlhorukavove tricka. z kazdeho kolko kusov? a na plienky sa musi dat nieco alebo staci len plienka. nejake nohavicky alebo co. ja uplna zaciatocnicka 😕

kohutovci
5. nov 2011

@jetynka tip to este nie... este toho chyba dost.. manikura, hreben, novorodenecka vlozka do vanicky, plienky a blaa blaaa .. ide mi z toho hlava prasnut a hlavne som zvedava kde tie krpate vecicky vsade postrkam.. mam rada velke veci a nech ich je co najmenej.. toto mi pripada ako uplny chaos .. vsade same drobnostky 😀

@amulienka padla som na bok u nasich.. do niecoho sa mi zamotala snurka od topanky.. maju dom dolesvahom .. takze som letela dolu hlavou cez pozemok.. rebra som si narazila na kamen.. koleno tiez na kamen.. (vytentovana dekoracna skalka) 😀 a zostala som tak vykrutena, ze som sa bez pomoci nevedela sama zdvihnut.. chudak moj tatko.. ten ma uz videl s rozbitou hlavou a vyrazenycm dychom ☹ nastastie to len tak hrozne vizeralo.. 😅
to vies preco sa ti stalo? cim viac si na seba davas pozor.. tym si nemotornejsia.. ja som tomu krasny priklad 🙂

amulienka
5. nov 2011

@kohutovci tak prvykrat to bol sok, lebo to mi zrazu v 16tt vykuklo brusko a nejak som sa isla presmyknut, vsak este sa da...no a nedalo sa 🙂 taky sram na boku ze az.
druhykrat to bola chyba moja, ked nechcem pobudit ludi, isla som v tme na wc a ze vsak su otvorene dvere do izby tak som si pamatala.. no a neboli 🙂 to som rozdychavala trochu, ale nastastie si to odniesli tiez iba boky.
to by som sa viac bala keby to buchlo mimi spredu. ale uz som sa raz v noci zobudila na to, ze letim z postele :D

amulienka
5. nov 2011

na to, ze som leziaca mam celkom dobru aktivitu, nie? 😀

jetynka
5. nov 2011

@kohutovci To už jsou drobnosti, je jich moc ale kup si plastovou krabičku do které si všechno dáš a dá se schovat do šuplíka. já to budu muset mít schované hodně vysoko a v něčem co mi děcka neotevřou. hlavně mastičky a krémy specialita mé dcery když měla 1,5let zmazané všechno.

amulienka
5. nov 2011

dievcence, a dievcencom sa chystate dat nausnicky? robia to v porodnici? moze sa im to hned dat? take malinke len.

jetynka
5. nov 2011

@amulienka Záleží kde to chceš nechat udělat, když u dr.tak ty většinou až po prvním očkování, když nastřelit tak klidně kdykoliv. Nechej ale malé dát náušničky až po očkování kdyby se náhodou objevil zánět, přece jen mimi jak je moc malinké je náchylnější na infekci.

kohutovci
5. nov 2011

@amulienka no ja som tiez zaciatocnicka.. ale napisem ti co mam.. a prosim maminy komentuje 😀
veciciek mam asi 60 kusov od 50tky po 74.. najviac veciciek je tusim 62,64.. z kazdeho mam po 3-4 kusy.. su tam badynka s dlhymi rukavmi, overaly na spinkanie, overaly tensie, hrubsie, dupiky tensie, hrubsie, svetriky.. potom zvlast mam capicky. tie mam nakopkovane na tenke priamo na hlavinu a potom hrubsie na druhu vrstvu.. dalej su tam pancusky, ponozky, papucky. dve perinky hrubsie ..plnene molitanom.. dva teple dekove overaly jeden novorodenecky a jeden 74 s tym ze sa daju vyhrnat rukaviky aj nozicky.. takze asi bude rast s nami.. jeden novorodenecky fusacik do vajicka.. dve akrylove deky a to by bolo asi vsetko
co sa tyka tej plienky.. urcite budem babano vyvezovat.. aspon prve tyzdne.. vraj sa to uz nemusi.. ale je to podla mna lepsie.. urcite to babanu neuskodi