icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kacarina
7. nov 2011

Ahojte, vsetky vas pozdravujem a zelam vela energie a elanu 🙂
Ani neviem, ci som do tejto temy uz pisala, oficialne patrim k vam, ale asi budem nakoniec januarovka,
lebo cakam dvojky a sekcia bude pravdepodobne naplanovana na koniec januara 😅

Ohladne vybavicky: ja som si pozrela nejake veci na nete, vytlacila zopar zoznamov (zavesim ich aj do mojho fotoblogu, ak sa mi zadari 🙂, spravila som si z toho nejaky matematicky prienik + pokecala s kamoskami cerstvymi maminami (ved najlepsie su skusenosti z praxe samozrejme) a zariadila som sa podla toho ... cakame na objednane postielky + este zopar drobnosti dokupim, ale uz to mam v podstate zhruba nachystane, kym sa este vladzem hybat 😀 Su veci, s ktorymi som sa ani "neunuvala" zaoberat 😀, ale zas do jednej-dvoch inych veci som vrazila, lebo si myslim, ze sa nam zidu, ved uvidime, zivot a prax ukazu 😅
Kuk nejake linky, ale urcite najdete aj ine (stranky miminovskych casopisov, castokrat aj online obchody s detskym oblecenim a vybavickou, atd atd)
http://www.detskydum.cz/data/doporucena-vybavicka/
http://www.maderna.sk/ostatne/doporucena-vybavi...
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=72

Este odkaz pre @veronika9686 Ja mam dost problemy s chrbtom a krizami, kostrc ako taka ani nie ... ja mam krize odjakziva "postihnute", posunutu platnicku, takze som vedela, ze asi budu problemy ... mne pomaha casto si ist oddychnut a na chvilu lahnut (ak mas tu moznost) a super vec je ta velka lopta, k tej si klaknem a opriem sa o nu hrudnikom (ak ti to prska dovolia 😀) a tak sa pomalicky velmi jemne gulam zo strany na stranu alebo len tak na nej oddychujem, neskutocne to uvolnuje chrbat ... na spanie mi manzel kupil najmäksi matrac aky mali, lebo to sa nedalo, spavam na lavom alebo pravom boku, ale bedrove klby dost protestovali, na mäkkom matraci je to lepsie ... a este: malinky vankusik na podopretie brucha, no su to hotove procedury, ale uz to mam zautomatizovane 😀 😀 tak drzim palce, aby to tvoj chrbat vydrzal a zvladol 😉

kokorunecka
7. nov 2011

@silvia10131 Tak ja som kúpila tie jednotky... Malinké si myslím nebude tak skoro dvojky potrebovať, ak vôbec... Keby to je iné číslovanie, tak rozmýšľam, ale myslím, že jednotky by na začiatok mali stačiť 🙂

paja83
7. nov 2011

@viknat Určitě záleží, co to je za vejšku, ale pokud máš manžela, který pomůže a není ta škola moc náročná (nějakej dobrej obor), tak úplně levou zadní, nebála bych se toho🙂

skvele
7. nov 2011

@kokorunecka @silvia10131 pri prvom dietati som mala kupene na zaciatok nohavicky cislo 2. To sme si len typli. Syn sa nakoniec narodil tazsi -3810, tak mu boli dobre, velke neboli.

krakorka
7. nov 2011

zdravím a nedočítám,nabrebentili jste toho moc. 🙂 ze mě je ode dneška nezaměstnanej člověk,skončil mii rodičák,tak jsem se byla nahlásit na pracáku,mazec,čekali jsme tam asi třištvrtě hodiny-uff.
Za to jsme pak ještě pokoupilli nějaké dárky a miminečku dudlík,tak aspoń něco pozitivního 🙂

kouká¨m,že rozebíráte plínky,já jsem na začátek měla koupený jedničky,jeden balík do porodnice a jeden na doma.

veronika9686
7. nov 2011

@kacarina dakujem za rady,vazne je to dost otravne a bolestive,dnes nevladzem ani chodit,len lezim,lebo kazdy krok je utrpenie a to nevravim o sedeni,vsetko ma potom tlaci.dufam,ze to prestane cim skor,pretoze to trva uz tri dnii a je to dost obmedzujuce

kokorunecka
7. nov 2011

Ahojte babule 🙂
Dnes som sa bola objednať na interné a diabetologické vyšetrenie...
Nemala som na ich ambulanciu číslo, tak som tam zašla, pekne zaťukala a hovorím sestričke: Dobrý deň, ja som sa prišla len objednať na vyšetrenia... A ona na mňa: Vidíte tú čakáreň? Hovorím, vidím, je plná ľudí, ktorí idú dnes na vyšetrenie... A ona : Tak láskavo počkajte kým ich vyšetríme a ak to stihneme do obeda, tak vás objednám...
Pozerám na ňu jak tela na nové vráta (keďže s takýmto prístupom som sa ešte nestretla) a sadla som si na stoličku...Zrazu vidím na nástenke napísané ich telefónne číslo, tak som si ho opísala, vstala som a ako som vyšla na ulicu, tak som im zavolala a do minúty som bola objednaná...
Akože, o čo jej išlo? 😀

veronika9686
7. nov 2011

@kokorunecka teda,to je pristup,chvalabohu,ze som sa s takym pristupom nestretla

kokorunecka
7. nov 2011

@veronika9686 To môžeš byť len rada 🙂
Ale akože, vôbec som ju nepochopila 😀 Veď chvíľková záležitosť zapísať si meno do kalendára, nie? 😀

viknat
7. nov 2011

@kokorunecka No tak na to se dá říct jediné... to byla ale krá.... 😠

@paja83 Chci na obor Speciální pedagogika, takže dle mě, by to mohlo být zajímavé a mohla bych využít i hodně informací z práce i z os. života a výchovy dětí. Manžel je zlatej, ten určitě pomůže (teda ještě o tom mým ztřeštěným nápadu neví 🙂), jen furt přemýšlím jak s kojením atd. Prckovi bude v té době půl roku a mám to trošku dál a budu muset dojíždět...

paja83
7. nov 2011

@viknat Letos končím magistra specky na UJAKu🙂. Tak toho bych se opravud nebála, zvládala jsem to úplně v pohodě, jen se trochu bojím, jak zvládnu porod, poslední semestr, diplomku a státnice, ale nějak to dopadne🙂. Studuje tam hodně ženských, který během studia otěhotněly, porodily a v poho. Manžel většinou přijede na kojení a je pravda, že spousta přednášek se dá vynechat, pokud je někdo, kdo Ti poskytne materiály. 😎

paja83
7. nov 2011

@kokorunecka Některé sestry holt nepochopíš. Já jela takhle k doktorovi, že mě bolí noha (píchám si injekce kvůli trombóze), jestli je to v pořádku, aby se na mě podíval a sestřička mě taky nejdříve seřvala, že jsem si měla zavolat a pak z ní vylezlo, že jsem si měla dojít ráno na krev...jak jsem to měla vědět, to jsem nevěděla, ale ona asi jo. Ale je pravda, že u Tebe to bylo ještě zajímavější 😀

kokorunecka
7. nov 2011

@paja83 Ona si asi myslela, že dokážeš predvídať, kedy ťa začne bolieť noha, tak rovno odrána si k nej sadneš a budete spolu čakať 😀 😀
No, tá dnes mala asi svoje dni, inak si to vysvetliť neviem.... 😖
Čítam, že študuješ špecku... Tiež chcem začať, ale až keď sa malé narodí a trošku podrastie, že by mohlo zostať aj u starých rodičov a tak 🙂
Len dúfam, že si to dovtedy nerozmyslím 😀 😀

paja83
7. nov 2011

@kokorunecka To jo, holt když narazíš na blbce, tak s tím moc neuděláš. Ale hlavně, že jsi to tak hezky vyřešila🙂. Jinak specku doporučuji, mě k ní spíš zavál osud a jsem teď moc ráda. I dělám v oboru a nemůžu si stěžovat. 😉

kokorunecka
7. nov 2011

@paja83 Mňa zasa špecka sprevádzala celú strednú školu, aj som z nej maturovala,preto by som sa k nej chcela dostať ešte bližšie 🙂

kohutovci
7. nov 2011

@kacarina
@veronika9686 ahojte kocky.. mna boli chrbat iba ked spim.. bola som zvyknuta spavat na brusku a je mi neprijemne spat na boku a uz vobec nie na chrbte.. zapasila som s vankusom.. raz vyssie, raz nizsie. raz bez neho..potom s dvomi.. ale nic nepomahalo..nakoniec som vytiahla zo skrini dalsi paplon a spim s dvomi.. jeden mam medzi nohami.. pekne si nim podoprem brusko a este mi kusok zostane pod hlavu 😉 s druhym som zakryta.. ked sa otocim tak ten prvy pustim a obijmem si ten druhy ..ked sa nahodou prevalim na chrbat tak mi je prijemne lebo mam krize podoprete bud jednym alebo druhym paplonom.. manzel si robi srandu, ze to mam super.. akoby som medzi dvomi chlapmi spala 😀
vyskusajte.. ja sa takto vyspim ako kralovna 😉

paja83
7. nov 2011

Zkuste se podívat na polštář na spaní na boku. Pro SK asi vankúš🙂. Já se bez něj nevyspím, protože jsem dřív taky spávala na břiše. Mám dlouhý asi 1,3m a obtočím se kolem něj, dám si mezi kolena, opřu bříško a je to jediná možnost, jak se dobře vyspat.

kohutovci
7. nov 2011

@paja83 presne na tento vankus som pokukovala.. len sa mi zdal zbytocne drahy.. tak som si ho nahradila druhym paplonom po vasom peřina 🙂

kohutovci
7. nov 2011

posielam link.. ak by ste niektora chceli ten vankus, a neviete kde ho hladat
http://www.buducamamicka.sk/index_complicite.ph...

kristinaanna
7. nov 2011

baby, zdravím vás neviem prečo, napíšem nejaký príspevok a nejakým záhadným spôsobom si ho celý zmažem, kým ho pošlem 😠

kristinaanna
7. nov 2011

takže v skratke som len chcela že sa cítim dobre, teda primerane stavu 😉 , vo štvrtok idem do poradne
výbavičku ešte nechystám nejak nestíham, dúfam že v januári ked nebudem chodiť do roboty to stihnem,
ideme cez víkend do Poľska, vôbec sa neviem rozhodnúť aký kočík chcem tak dúfam, že keď uvidím niečo na živo tak budem vedieť 😉
aké cumlíky kupujete? a fľaše?
ozaj, dostali ste už prenatal box, čo v ňom je?

nuna55
7. nov 2011

@kohutovci ja som si vankúš na spanie (relaxačný) kúpila v LIDLI mávaju ho dosť často v akcii a tiež sa bez neho ani nevyspím, neskor sa dá využiť na podopieranie dieťatka.

nuna55
7. nov 2011

baby v akom prášku na pranie idete resp. ste už prali detskú výbavičku? Poradte aj aviváž 🙂

kacarina
7. nov 2011

@kohutovci 😀 dik za tip ... no to by podla teorie tvojho manzela znamenalo, ze budem akoze v posteli s 3 chlapmi, ked priratam svojho manzela??? no zbohom a mam o divoke tehotenske sny postarane 😀 😀 .... ale znie to dobre, tusim je to sikovnejsie ako moje vankusove procedury 😅 Inak vankus na kojenie mam taky iny, specialne tvarovany pre dvojicky, no na to som skutocne zvedava 😕 😅

@nuna55 ja som zatial vecicky oprala v Lovele bez avivaze, avivaz ani ziadnu neplanujem, akurat si asi dokupim nieco na namacanie (kvoli pripadnym "tvrdohlavym" flakom) .... takze na pranie budem pouzivat asi normalka Lovelu aj po pôrode a ak prckovia s tym nebudu mat ziadny kožný problem, tak pri nej zostanem .... inak som zvazovala a vyberala medzi:
Batole, Lovela, Dreft, mydlove vlocky prip. este ine ekologickejsie metody ... ale nakoniec som kvoli praktickosti zvolila Lovelu a aj mi najlepsie vonala ... tak uvidime, ci sa mi vyber osvedci ...

cizu
7. nov 2011

Ahoj holky,mohla bych poprosit o radu: rozhodoval se někdo z Vás mezi kočárkama Teutonia Spirit a PegPerégo GT3? Případně nějaké zkušenosti s trojkolkama?
Díky moc....

amelia17
7. nov 2011

@kacarina ahojky, ja som na tom podobne, tiez februarovy termin, ale babanka budu skor, verme ze az v januari a este nie skorsie, lebo uz lezim, tiez cakam dvojicky a tiez mam posunutu platnicku... do minuleho tyzdna som este cvicila, chodila na prechadzky, aby som vsetko udrzala pohromade, ale odkedy lezim, je to velmi zle, drz sa a pripadne napis mailik do IP

paja83
7. nov 2011

@kohutovci Já sehnala u nás v nějakým obyč obchodě za cca 300Kč. Takže nic drahého. Není to kojenecký polštář, je to vyloženě pro spaní na boku. 🙂

kokorunecka
7. nov 2011

@nuna55 Tak ja rozmýšľam, že vecičky poperiem v Drefte...O aviváži neuvažujem, aj keď je sensitive...Bojím sa, že by aj tak mohla zo strany bábätka nastať nejaká kožná reakcia...

bambula1307
7. nov 2011

dievcata ja som velmi rada, ze nemusim vybavicku znovu riesit 🙂 uf.Po dcerke mame dost handriciek aj kocik. Snad len postielku dokupime. Uvazujem nad satkou,alebo nosicom,alebo hojdackou, aby som drobca mohla sj v kuchyni mat pri vareni.

Ja som na prannie pouzivala silan, ariel a persil. len som dala o jedno plakanie naviac.
Tiez mam vankus na spanie a davam si ho medzi kolena ked spim na boku. Je to taky dlhy valec polohovaci a videla som ho aj v Tchibe.

Ja som penetral box dostala, boli tam reklamne vzorky, silan, mineralka, caro napoj a cumlik a este casopis mama a ja a dake letaciky. No aj malicka pamperska jedna 🙂).

kristinaanna
7. nov 2011

bože ja sa dnes nevie dojesť asi pôjdem spať 🙂