Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@nuna55 Já jsem taky prala v Lovele a aviváž na takhle malé věcičky nedávám. Čím míň toho tam je, tím líp kvůli příp. alergii atd. - tedy pouze můj názor 😉
@kacarina Já jsem taky původně chtěla holky kojit najednou s polštářem, ale vzdala jsem to a šly jedna po druhé 😀 😀 😀
@amelia17 Určitě se vyplatí ležet, já musela celé těhu, ale vydržela jsem až do skoro 36 tt. Holky měly cca 2,40 kg, takže pořádné baby 😎 😎
@kristinaanna no ja tiež musím stále čosi tlačiť a aké kraviny, keby aaspoň niečo zdravé...:D
ahojky,
včera jsem vyprala autosedačku a už mi chybí akorát mantinel do postýlky a peřinky. Tak jsem ráda, že už to budu mít vše připravené. Teď mám dilema, zda připravit postýlku už před vánoci, nebo až po vánocích?! 😀 A taky v prosinci už asi zabalím tšku raději.
@kokorunecka ved prave to,to slovenske zdravotnictvo je hroza
dnes som bola na poradni a zase mam vysoky tlak. Stale mam okolo 155/80, sa mi to vobec nepaci. Doktor zatial nic na to. Mavate tiez taky tlak?
Dobré ránko 🙂
@skvele Wow, aspoň raz v živote by som chcela taký tlak... Pred tehotenstvom som mávala stále max. 113/72 a teraz počas tehotenstva 90/55....
@veronika9686 Ale stále sa upokojujem tým, že sú aj krajiny, kde je oveľa horšie ako u nás....
@skvele tak to nie je bohvieco,ja mam prave opacny problem,mam nizky tlak aj ked posledne dve poradne som ho mala ukazkovy 120/80
@kokorunecka tak ten tvoj tiez nie je bohvieco, a moj tiez nie je najlepsi, sa zakazdy bojim, aby to neslo este vyssie.
@veronika9686 sestricka hovorila, ze zeny maju vacsinou nizsi a ze takyto vysoky mame momentalne dve.
@skvele Zakaždým sa pýtam sestričky, že či to je v poriadku, či to môžem a či mám niečím ovplyvniť... A ona len mykne plecom 😀 Takže asi to mám prežiť 😀
@kokorunecka vyzera to tak, skoda ze nemam doma tlakomer, ci aj inokedy ho mam taky 🙂 Ale pri prvom tehotenstve som mala vzdy ukazkove tlaky, jedine ked ma prijimali do nemocnice som mala vyse 160
Baby chytá ma hrôzu, keď počúvam o tých výpovediach lekárov a že zostane v Ba jedna pôrodnica ( okrem platených) nemáte nejaké info ?
@siwi ahoj.. veru neviem ako to bude.. s tymi platenymi to tiez nebude bohvieco.. pretoze v pripade komplikacie odtial prevazaju do statnej.. tak neviem co bude... uvazujem nad inymi mestami.. napr v takej Galante nedal vypoved ani jeden lekar..no predpokladam, ze tam bude natresk vzhladom k tomu, ze v Trnave dalo najviac gynekologov vypoved.. keby si bol clovek isty, ze to prebehne bez akychkolvek komplikacii, zaplatila by som si dulu a odrodila babo doma..
@kohutovci , máme známych v Galante a dve deti tam vraj nerodila, vraj pre" istotu". Neviem. Mňa z toho chytá strach. V Kochu som rodila malého a super, vtedy to tam nebolo platené, ale kto vie, ak sa v poslednej kritickej chvíli rozhodnem pre Koch, či ma vôbec vezmú. Dula vraj nie je zlé....no nikdy nevieš, čo sa môže stať.
@kohutovci ty mas info, ze v TT dalo najviac gynekologov vypoved??? no zbohom ... ja som si zas kdesi precitala, ze porodnicka starostlivost tam bude v pohode zabezpecena ... no velka sranda teda ... odkial mas take info? je to na 100%? v pondelok mam poradnu, tak asi rovno vybehnem na dr., nech ide s pravdou von, ja s nou ratam v januari 😖
@siwi mne v Galante rodila sestra, jej manzel tam ma kamarata lekara tak mala vsetko eno tuti.. takze jej recenzie beriem s rezerou.. ale nevyzera to tam zle.. len ma odradza ze madarcina tam funguje a ja neviem ani ceka.. dve deti myslis dvojicky? fu tak to neviem.. o tom som nic nepocula..
u Kocha sa vraj plati okolo 1200 - 1500 eur.. ale myslim, ze ked bude situacia s lekarmi nepriazniva.. ceny zdvihnu..
@kohutovci ja som pribrala za posledných 10 dní, doteraz som mala 1,5 kg naviac. a zrazu som začala...na 4D mi povedali, že aj malý keď bol menší, tak to bude genetikou, že zrejme nikdy neporodím 4 kg dieťa. Malý mal 49 cm a 2,8 kg.
Nestretneme sa , ale napíš potom, ako to prebiehalo(-:
@siwi porodnica platena je myslim len jedna, nie?
Baby, nestresujte ešte s tými pôrodnicami...
Čo bude po novom roku netuší ani Pán Boh a nie aby to vedeli pôrodníci...
A ja si myslím, že keď to na mňa príde z ničoho nič, tak si aj tak moc nenavyberám a budú ma musieť odrodiť tam, kam ma buď manžel stihne dopraviť alebo sanitka...
Ešte je podľa mňa skoro sa nad tým vzrušovať, keď sa každú chvíľu menia info.
A keď už plánovať, kde porodiť, tak myslím, že sa ešte stále viac oplatí ísť do Čiech, kde so Slovenkami nemajú žiadne problémy a ani im nezvyšujú taxu kvôli tomu, že prichádzajú z iného štátu.. Teda, aspoň čo ja viem 😀 😅
@siwi inak k tomu kochu aj tam je dost plno uz...
@martinamk dufam, ze budes spokojna.. potom daj vediet 😉
@kokorunecka s tymi Cechami.. mas konkretny plan ako to urobit? 😀 Chodit tam uz mesiac pred porodom.. ci len tak im tam napalit na ostro.. na tu ma mate 😀

@cizu Teutonia Spirit nepoznam.. ale peg perego GT3 je podla mna rolls royce medzi kocikmi.. je komfortny, priestranny no do nasho maleho auticka nevhodny.. to bol aj dovod preco som s tazkym srdcom z neho upustila 😒
fu.. ja som vecicky vyprala klasika v Tide a pouzila som silan baby sensitiv.. dufam, ze to nevadi.. 😅